به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، با توجه به اینکه هنوز هیچ یک از تلاشها در کشورهای مختلف جهان برای تولید واکسن ویروس کرونای جدید به نتیجه نرسیده، در حال حاضر پزشکان در سراسر جهان، از داروهای ضد ویروس موجود و داروهایی که پیش از این در برخی از دیگر بیماریهای ویروسی استفاده شده، بهره گرفتهاند. گزارشها نشان میدهد که در رابطه با میزان اثرگذاری این داروها نیز اتفاق نظر جهانی وجود ندارد و برخی داروها بر روی برخی بیماران اثرگذار بوده و برای برخی بیماران اثری نداشته است.
در هفتههای گذشته، پزشکان ایرانی نیز برای مبتلایان به کرونا که نیاز به بستری در بیمارستان نداشتهاند، چند قلم دارو تجویز کردهاند که بنا نیست این ویروس را درمان کند اما میتواند در عبور از مراحل این بیماری کمک حال آنها باشد. این داروها نیز در روزهای گذشته مورد تردید قرار گرفتهاند و وزارت بهداشت از احتمال تغییر در پروتکلهای درمانی خبر داده است. با این وجود خبرهایی که از ایجاد برخی بازار سیاهها به گوش میرسد، حاکی از آن است که قیمت این داروها که برخی از آنها به دست دلالان رسیده به شکل قابل توجهی افزایش یافته و حتی به ورقی یک میلیون تومان نیز رسیده است. موضوعی که این سوال را به وجود میآورد که نظارت بر این بازار چگونه است و چرا قیمت یک دارو باید دهها برابر شود!؟
در این رابطه محمود نجفی عرب – رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی تهران – در گفتوگو با ایسنا، درباره شکلگیری بازار سیاه داروهای کرونا، گفت: هرچند در گزارشهای رسمی که ما داریم اشارهای به این مسئله نشده، اما شنیدههای ما نیز از این حکایت دارد که برای برخی از داروهای مرتبط با کرونا، یک بازار سیاه شکل گرفته و بعضا قیمتها به شکل قابل توجهی افزایش یافتهاند. این موضوع مانند اتفاقی است که در هفتههای ابتدایی درباره ماسک یا مواد ضدعفونی کننده رخ داد و البته همانطور که نرخها در آن بازار منطقیتر شدند، این موج شکل گرفته نیز فروکش خواهد کرد.
وی با تاکید بر این موضوع که داروهای موجود در بازار به هیچ عنوان درمان کرونا نیست و تنها برای بعضی مریضان اثرمثبت داشته است، بیان کرد: متاسفانه من شخصا با مواردی رو به رو بودهام که این داروها را میخواستند که پیش از ابتلا مصرف کنند تا خطر ورود ویروس را کاهش دهند، در شرایطی که به هیچ عنوان واکسنی در این زمینه وجود ندارد. وقتی در جامعه ولع شکل میگیرد، دلالها نیز از این فرصت استفاده میکنند و به فکر جیب خود هستند.
به گفته این عضو اتاق بازرگانی تهران، تحقیقاتی که اخیرا انجام شده نشان دهنده کاهش شانس تاثیرگذاری داروهای تجویزی بر ویروس کرونا است و احتمال دارد وزارت بهداشت به طور کلی این پروتکل را تغییر دهد.
نجفی عرب در پاسخ به این سوال که نظارت بر بازار بر عهده چه کسی است و چگونه این داروها به دست دلالان میرسد؟ گفت: وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو بر این بازار نظارت میکنند و ما دیدهایم که در طول این مدت با تمام قوا در بازار حضور داشتهاند و فروش این داروها را صرفا در بعضی داروخانهها و به شرط ارائه نسخه و ثبت اطلاعات شخصی، میسر کردهاند اما با این وجود بعضا دلالان به این نسخ دسترسی پیدا میکنند و با ورود به بازار شرایط را به هم میریزند.
وی با تاکید بر این موضوع که در کشور، کمبود دارو برای مقابله با کرونا وجود ندارد، اظهار کرد: امروز بیمارستانهای کشور به تمام داروهای مورد نیاز دسترسی دارند و داروخانههای مجاز در نظر گرفته شده نیز طبق برنامهریزی، این داروها را خواهند داشت. با برنامهریزی صورت گرفته، تمام بخشها تلاش میکنند، موارد مورد نیاز جامعه، به طور کامل تامین شود.