اگر رئیسی رأی آورده بود شاید FATF به اینجا نمی‌رسید

علی مطهری در گفتگو با ویژه نامه نوروزی روزنامه سازندگی گفت: تغییر نظارت استصوابی از دست مجلس خارج است چون هر تغییری را شورای نگهبان رد می‌کند.
کد خبر: ۹۶۷۳۵۸
|
۰۳ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۵ 22 March 2020
|
22498 بازدید
|

به گزارش «تابناک»، بخش هایی از این گفتگو را در ادامه بخوانید؛

*در همین دوره انتخابات مجلس بسیاری از نمایندگان اصولگرا را هم صرفاً به دلیل اظهار نظر رد صلاحیت کردند. بنابراین به نظر می‌رسد یک دور کاذبی ایجاد شده؛ یعنی اگر چنین رییس مجلس یا رییس جمهوری بخواهد روی کار بیاید از ابتدا شورای نگهبان جلوی آن را می‌گیرد و اگر چنین رؤسای جمهور و یا مجلسی روی کار نیایند روند موجود ادامه خواهد یافت. لذا خیلی چشم‌انداز روشنی دیده نمی‌شود.

اصلاح طلبان را در جایگاه امثال اسرائیل و آمریکا قرار داده و از آنها لولو درست کرده اند

*من فکر می‌کنم ترسی که اینها از افراد مستقل و یا اصلاح‌طلب دارند باید از بین برود. روشی که الان به کار گرفته می‌شود ناشی از ترسی است که از افراد مستقل و اصلاح‌طلبان دارند. اول اینها را در جایگاه امثال اسرائیل و آمریکا قرار دادند و بعد از آنها لولو درست کرده‌اند و از ورودشان به همه جا جلوگیری می‌کنند. دنبال افراد مطیع و فرمانبر هستند، در حالی که ملاک برای ما قانون اساسی است. اگر آن را مبنا قرار دهیم این ناهماهنگی‌ها و تداخلها و حاکمیت دوگانه حل می‌شود.

*از ابتدای انقلاب نگاه‌ها این گونه بوده است که نگرشها و بینشهای مختلف بتوانند اظهارنظر کنند و در مجلس حضور داشته باشند. هیچ خطری هم از این جهت کشور را تهدید نمی‌کند. اینها ترس بی‌جایی دارند و فکر می‌کنند اگر نظر مخالفی ابراز شود اساس نظام متزلزل می‌شود. در حالی که این‌طور نیست. اوایل انقلاب و مجلس اول هم نشان داد که خطری وجود ندارد و در نهایت اکثریت با نگاه اسلامی خواهد بود.

نگاه غلطی است که نظام را یک موجود لرزان نشان می دهند

*این نگاه که عده‌ای فکر می‌کنند نظام مانند یک موجود لرزان و نهال جوانی است که با یک وزش باد جابجا می‌شود نگاه غلطی است. یک نگاه توأم با نگرانی درباره حفظ نظام در جمهوری اسلامی وجود دارد که به این دلیل فکر می‌کنند باید همیشه مخالفان را محدود کنیم و یا حتی از بین ببریم و به این وسیله نظام را حفظ کنیم. فکر می‌کنند تا به حال هم که نظام باقی مانده به دلیل کارهای آنان بوده است. در حالی که درست برعکس است. کارهای آنان نظام را تضعیف کرده است و اگر این اقدامات و برخوردها را انجام نمی‌دادند نظام حالا قویتر بود.

قتل های زنجیره ای نتیجه تعصب کور و غیرعقلایی بود

*این طرز فکر متاسفانه همیشه در جمهوری اسلامی وجود داشته است؛ کسانی که قتل‌های زنجیره‌ای را انجام دادند خودشان به صراحت گفتند ما داریوش فروهر و یا همسر ایشان را از بین بردیم برای حفظ نظام و برای اینکه بقیه روشنفکران و دگراندیشان حساب کار دستشان بیاید. این نگاه از کجا آمده؟ اسلام این اجازه را به آنها داده؟ عقل به آنها دستور می‌دهد؟ هیچ کدام از اینها نیست. بلکه تعصب کور و غیرعقلانی موجب آن شده است. نکته دردناک اینکه در دادگاه گفته بودند ما از این کارها قبلاً هم زیاد انجام داده‌ایم؛ به ما می‌گفتند سوژه فلان شخص است و می‌رفتیم و کارش را یکسره می‌کردیم؛ اما این بار نفهمیدیم چرا به دادگاه آمدیم.

تغییر نظارت استصوابی از دست مجلس خارج است

*من فکر می‌کنم تغییر نظارت استصوابی از دست مجلس خارج است چون هر تغییری را شورای نگهبان رد می‌کند. نمی‌دانم راه رفراندوم تا چه اندازه می‌تواند مؤثر باشد. رفراندوم هم باید با موافقت رهبری انجام شود و دو سوم رأی نمایندگان را لازم دارد. در اصلاح قانون انتخابات سال گذشته خود من پیشنهادی را مطرح کردم که «عدم التزام عملی نامزدها به اسلام صرفاً از طریق تجاهر به فسق ثابت می‌شود» یعنی فقط اگر کسی مشهور به فسق و فجور بود، مثلاً شارب الخمر بود و همه او را به این ویژگی می‌شناختند رد صلاحیت شود. نه اینکه به دلیل اظهار نظر او را رد کنند. یا بر اساس محکومیت قضایی درباره فساد مالی یا اخلاقی رد شود. اما شورای نگهبان آن را رد کرد و بعد هم به کمیسیون برگشت و الان در عمل بایگانی شده است. یعنی شورای نگهبان چون نمی‌خواهد دست خودش را ببندد این تغییرات را رد می کند.

*حالا اگر همین روال فعلی را هم به درستی انجام بدهند باز هم مشکل آنقدرها زیاد نخواهد بود اما همین شیوه مورد نظر خودشان را هم به درستی اجرا نمی‌کنند. چون شورای نگهبان می‌گوید علاوه بر استعلام از مراجع چهارگانه ما تحقیقات محلی هم انجام می‌دهیم. ما می‌گوییم ایرادی ندارد این تحقیقات محلی را هم انجام بدهید اما بالاخره هر سندی که قرار است بر اساس آن درباره صلاحیت نامزدها تصمیم گرفته شود باید متقن باشد، مثلاً یا حکم قضایی داشته باشد یا اقرار خود فرد باشد. نه اینکه به صرف گزارشاتی که برخی افراد به شورای نگهبان می‌دهند و آنها هم از همسایه‌ها و اطرافیان آن کاندیدا به دست آورده‌اند و معلوم نیست تا چه میزان واقعی و چقدر غرض‌ورزی است افرادی را رد صلاحیت کنند. خیلی موارد بوده که فرد شوخی کرده و اینها آن را به عنوان عدم التزام به اسلام در نظر گرفته‌اند. از این بالاتر مسئله اظهارنظرها را هم وارد کرده‌اند. فردی اظهار نظری متفاوت با نظر رسمی کشور داشته و او را رد کرده‌اند. در مورد خود من فقط همین اظهار نظرها را به عنوان مستند ارائه کردند. به من می‌گفتند در فلان مورد به جای اینکه این حرف را بزنی باید این حرف را می‌گفتی! و این یعنی اختناق.

به عارف گفتم خوب نیست به کدخدایی رأی بدهیم اما...

* درباره انتخاب آقای کدخدایی من به آقای عارف گفتم آقای کدخدایی امتحان خودش را داده است و خوب نیست به او رأی بدهیم. اما آقای عارف گفت او در انتخابات مجلس دهم کمک زیادی به ما کرده است. درباره برخی افراد دیگر هم ما گفتیم که مناسب نیستند و رأی ندهیم اما آقای عارف و چند نفر دیگر با همین توجیه اصرار داشتند که گزینه‌های خوبی هستند. به نظر من نگاه ساده‌انگارانه و عدم درک پیچیدگی‌های سیاست باعث حمایت ایشان و فراکسیون امید از ورود این افراد به شورای نگهبان شد.

اگر رئیسی رأی اورده بود شاید FATF به اینجا نمی رسید

*{در پاسخ به این سوال که واقعاً فکر می‌کنید اگر سال ۹۶ ابراهیم رییسی رأی آورده بود، الان تا این اندازه اوضاع بحرانی نبود؟}: به نظرم این همه مشکل نداشتیم. مطمئن باشید شاید به مذاکره با آمریکا هم رسیده بودیم و FATF هم به اینجا نمی رسید. یعنی خیلی از مشکلات را حل می کردند. این ها فقط از لج آقای روحانی و اصلاح‌طلبان کارشکنی می‌کنند. اما اگر کار را به دست خودشان بدهید چون دیگر مسئول تأمین گوشت و نان و معیشت مردم هستند اول از همه می‌روند سراغ احیای برجام تا تکلیف آن را روشن کنند و بعدبه فکر می‌افتند وضع روابط مالی و بانکی ما را درست کنند. در نتیجه با FATF هم کنار می‌آیند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۴
در انتظار بررسی: ۱۶
انتشار یافته: ۲۶
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۳
۴۰ سال است همه جور رئیس جمهور و رئیس مجلس و ... را دیده ایم و اوضاع همین است که هست!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۳
رئیسی=روحانی=مطهری
یک معادله صفر مجهولی
مهدی
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۱:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۳
اگر ایرادی وجود دارد حتما از قانون اساسی است. اگر قانون اساسی جامع و البته که بسیار مهم است «مانع» نیز باشد، کار به اینجا نمی‌رسد که بگوییم باید به قانون اساسی عمل شود. چون در این حالت قانون اساسی در ایجاد التزام به خود نقص دارد!
علیرضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۳
کارکرد اقای رئیسی تو قوه قضائیه رو که میبینم لعنت میفرستم به خودم به خاطر رایی که به روحانی دادم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۳
بایدم لعنت بفرستی البته بیشتر چون نادان هستی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۳
به خودت لعنت بفرست ولی توضیح بده که از کدوم عملکرد آقای رییسی در قوه قضاییه خیلی خوشت اومده ؟؟؟؟
کاوه
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۳
آقای مطهری، مردم استدلالشون خیلی قویتر از شماست هرکسی جای روحانی بود هیچ فرقی نمیکرد، هیچ کس هیچ کاری نمی‌تواند بکند
پاسخ ها
حسینی
| Sweden |
۱۴:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۳
آقای روحانی شخص نیست، ایشان نماینده اکثریت قاطع ملت ایران در انتخابات رئیس جمهور بوده و لجاجت و کارشکنی در مقابل برنامه‌های وی، دهن کجی و لجاجت با اکثریت ایرانیان است، اگر کسی با این اوضاع (که نمونه کوچک آن را در انتخابات اخیر مجلس دیدیم) نگران آینده ایران و ایرانی نباشد، دلسوز ایران و ایرانی نیست.
ناشناس
|
Germany
|
۱۲:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۳
لج آقای روحانی یا لج مردم که قبولشون ندارن؟!
dayani
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۳
وقتی آنها بخاطر لجبازی با روحانی مردم را در این تگناقرار میدهد، این تصور که وقتی خودشان بیایند به فکر مردم خواهند بود، درست نمی باشد. خرسندانه این موردی است که زمان درستی یا ابطال آن رسیده است.
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۵:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۳
نه اینکه جنابانتان زمان احمدی نژاد بسیار گل و بلبل بودید و هیچ گونه اخلال نفرمودید و نامه به
اوباماننگاشتید که ایران را تحریم کن الان بدان رو به سبب سلوک حسنه سابق در کمال خضوع و فروتنی توقع داشتید و دارید به شما احترام و تعظیم کنند و هیچ نگویند که شما خوبان روزگارید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۳
مطالبی را که فرمودید اظهر من الشمس است یعنی آن کوچه بازاری ها هم به برکت فضای مجازی مرور زمان و عملکردها پی به این مسائل برده اند اما مسئله این است چه کاری از دست چه کسی ساخته است ؟ مردم چه گناهی دارند که هیچ کاره اند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۳
ملت ایران، ملتی بدبخت و بیچاره و روزگار سیاه هستند. به هر کسی که رای میدهند تا بر سر قدرت بیاید بمحض به قدرت رسیدن تمام تلاش خود را بکار می برد تا از این موقعیت استفاده کرده و برای خود به نان و نوایی برسد. و کسانی هم که از قدرت باز مانده اند به روشهای مختلف سنگ اندازی می کنند و در نتیجه ملت ایران را به روزگار سیاه تر می نشانند. تمام تقصیر ها هم به گردن همان بله قربان گوهایی است که از یک انسان بت می سازند.
ناشناس
|
India
|
۱۳:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۳
خدا را شکر نیاورد اوضاع از این هم که هست بدتر میشد
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
به نظر شما رژیم اسراییل به توافقنامه آتش بس با لبنان پایبند می ماند؟