او ادامه داد: در بخش آب و فاضلاب هم چیزی بالغ ۵ هزار پانصد نفر از پرسنلها در ایستگاههای تصفیه خانهها بخصوص تصفیه خانه کن که نقش مهمی در تامین آب شرب تهران دارد کنترل و رسیدگی میکنند.
وزیر نیرو تصریح کرد: باتوجه به شیوع بیماری کرونا نقش و مصرف آب بسیار مهم است، ولی بدلیل یکی بودن شبکههای شرب و بهداشت در کشور ما باید بدون کوتاهی و یا اختلالی در امور بهداشتی به ویژه شستشو مرتب دستان توجه داشته باشیم که موجب هدر رفتن آب کمتری شود، طبق آمار رسیده مصرف آب در کشور ۴۰ درصد افزایش یافته است و خوشبختانه ذخایر آبی کشور در حد مطلوب است و باید توجه داشته باشیم که در هدر رفتن اب توجه داشته باشیم.
اردکانیان گفت: باتوجه به سیلابی شدن رودخانهها و محدودیت در تصفیه خانهها ممکن است کودورت آب بالا برود و ممکن است برخی از تصفیه خانهها از مدار خارج وخللی در ایجاد آب شرب خانگی ایجاد شود و توصیه ما به هموطنان این است که در مصرف بی رویه آب صرفه جویی کنند.
او در ادامه با اشاره به بارشهای بهاری در کشور،گفت: در حال حاضر تمامی نیروهای بحران وزارت نیرو در آماده باش کامل هستند تا هیچ خللی در کشور ایجاد نشود.
وزیر نیرو بیان کرد: طبق پیش بینیها بزودی در استانهای فارس، بوشهر و هرمزگان و هفته آینده در سیستان و بلوچستان و غرب کشور بارشهای سنگینی گزارش شده است.
وزیر نیرو با اشاره به اینکه تعدادی از روستاهای استانهای فارس، کرمان و بوشهر با قطعی آب و برق در شب گذشته مواجه شده اند گفت: از آنجا که با قطعی برق ایستگاههای پمپاژ از کار میافتند و عمدتا قطعی برق موجب قطعی آب هم میشود، اما از ۳۰ روستای قطع برق شده استان فارس در مناطق مهر و جهرم و لامرد درحال حاضر تعداد قابل توجهی به مدار آمده اند و بقیه هم مشغول به کار هستند.
اردکانیان از وصل شدن آب در روستاهای کرمان خبر داد و افزود: در منطقه قلعه گنج، به علت قطع برق، تعدادی از روستاها با قطع آب مواجه هستند که با تانکر سیار در حال آبرسانی به آنها هستیم. در بوشهر هم در شهرستان کنگان تعداد معدودی روستا با این مشکل مواجهند که همین امروز رفع خواهد شد.
وزیر نیرو همچنین با تاکید بر اینکه اصل ماجرا به استان هرمزگان برمی گردد اضافه کرد: ما در استان هرمزگان چند سد مهم داریم؛ یکی سد استقلال یا میناب که هم بخشی از منطقه خودش و اراضی کشاورزی را با آب شرب تامین میکند و هم مقداری آب برای بندرعباس تدارک میبیند و نیز دو سد دیگر با کارکرد مشترک در منطقه بندرعباس به نام سدهای شمیل و نیان.
او با اشاره به آخرین اخطار هواشناسی در روز شنبه مبنی بر اینکه حداکثر بارش در هرمزگان تا ۷۰ میلی متر بیان کرد: ایستگاههای اصلی ما که ورودی به این سدها را گزارش میکنند شرایط کاملا متفاوتی را ثبت کرده اند. به عنوان مثال دو ایستگاه در بالا دست سد شمیل و نیان هستند که یکی ۲۲۳ میلی متر و دیگری ۲۲۰ میلی متر را ثبت کرده است یعنی ۶۰ تا ۷۰ درصد بارش کل سال آنها را در طول این شبانه روز دریافت کرده اند.
اردکانیان افزود: ایستگاههای دیگر ۱۷۵ میلی متر، ۱۸۰ میلی متر، ۱۰۴ و ۱۴۵ درصد بارش سال را هم در این منطقه داشته اند که موجب شده وروردی به مخزن سد میناب به بیش از پنج هزار و پانصد مترمکعب در ثانیه برسد و ورودی به سدهای شمیل و نیان هم به همین شکل افزایش قابل ملاحظهای داشته باشد.
او گفت: خوشبختانه شب گذشته شرایط بحرانی را در مناطق سدهای شمیل و نیان داشتیم و از آنجا که هم پایداری سدها حفظ شده و هم خروجی در حد تاب آوری پایین دست بوده، آسیبی به روستاها نرسیده است.
وزیر نیرو افزود: احتمال دارد خروجی از مخازن سدهای دز و کرخه تا دو برابر حجم فعلی افزایش پیدا کند و این مستلزم همکاری نزدیک همه دستگاهها و مردم با رعایت مسایل ضروری است.
اردکانیان درباره سد استقلال یا میناب تصریح کرد: به همین شکل خروجی سد استقلال هم رقم بسیار بالایی حدود سه هزار متر مکعب در ثانیه بوده است، ولی در تماسی که صبح امروز با همکاران در مناطق داشته ایم مسئله به خوبی کنترل شده بود.
وزیر نیرو همچنین از بارشهای سنگین در استان سیستان و بلوچستان خبر داد و افزود: همین طور نوبت غرب کشور خواهد شد و در استان خوزستان هم با وجود اینکه حدود شش میلیارد متر مکعب حجم مخزن خالی داریم، ولی در پایین دست دو سد دز و کرخه احتمال دارد که ما ناچار شویم خروجی این دو سد را تا دو برابر رقم فعلی آن برسانیم.
او بیان کرد:امیدواریم با پیش بینیهای صورت گرفته بتوانیم سیل را در کشور مهار کنیم تا خدایی نکرده موجب فوت و یا تخریب برخی از زیر ساختها در کشور نشویم.
اردکانیان با اشاره به شعار سال جهش تولید گفت: نقش زیر ساختها به ویژه آب و برق در عرصه تولید تعیین کننده است و وظیفه خودمان است که امسال با سرعت و دقت بیشتری به منابع داخلی باشیم و سعی کنیم نیازهای روبه رشد بخش صنعت معدن، کشاورزی و تمامی بخشهای تولیدی کشور باشیم
او بیان کرد: ما در بهار امسال ۴۰ طرح مهم آب و برق را در دستور کار برای افتتاح داریم و همانند سال گذشته که کارنامه درخشانی داشتیم امسال هم سعی خواهیم کرد که نیروگاههای حرارتی زیادی را به مدار تولیدی برسانیم.
وزیر نیرو گفت: با دستوری که ریاست جمهوری به ما ابلاغ کردند انتظار داریم بیش از ۲۰ هزار هکتار از اراضی کشارزی در غرب کشور با تکمیل شبکههای آبی و زهکشی تا اوایل پاییز آب اندازی کنیم که نقش مهمی در تولید مواد غذایی خواهند داشت.