صعود برق‌آسای شیوع کرونا در جهان

با افزایش صدهزارتایی در دو روز، شمار مبتلایان قطعی ویروس کرونا در جهان به ۴۰۰ هزار تن رسید!

چرا ویروس کرونا و بیماری ناشی از ابتلا به آن یا «کووید ۱۹» به رغم نرخ پایین مرگ و میر به نسبت بسیاری از بیماری‌ها، ترسناک است؟ این سوالی است که حالا پاسخ واضحی در سراسر کره خاکی یافته و طی روز‌های اخیر، مدام پاسخش در مسیر هولناک‌تر شدن، به روز می‌شود!
کد خبر: ۹۶۷۸۹۰
|
۰۵ فروردين ۱۳۹۹ - ۲۰:۳۴ 24 March 2020
|
16323 بازدید
|
تابناک اجتماعیچرا ویروس کرونا و بیماری ناشی از ابتلا به آن یا «کووید ۱۹» به رغم نرخ پایین مرگ و میر به نسبت بسیاری از بیماری‌ها، ترسناک است؟ این سوالی است که حالا پاسخ واضحی در سراسر کره خاکی یافته است!

به گزارش «تابناک»؛ آخرین روز بهمن ماه سال ۹۸، بعد از آنکه ابتلای قطعی دو تن از هموطنانمان به ویروس کرونای جدید رسانه‌ای شد و کشورمان در زمره بیست و چند کشوری قرار گرفت که این ویروس در آن‌ها کشف و ثبت شده، کمتر کسی تصور می‌کرد که سی و چند روز بعد اوضاع تا این اندازه بحرانی شود و شمار کشور‌هایی که این ویروس فتح کرده به ۱۹۵ کشور برسد.

شیوعی برق‌آسا که آمارش محدود به کشور‌های درگیر با این ویروس نوپدید نیست، بلکه در شمار مبتلایان و مرگ و میر ناشی از آن هم آشکارا دیده می‌شود؛ آمار‌هایی که حکایت از جان باختن بیش از ۱۷ هزار تن بر اثر کووید ۱۹ در سراسر جهان تا به امروز دارد و آن گونه که به نظر می‌رسد، راه زیادی تا پایانش مانده است؛ این را می‌شود از افزایش بهت‌آور آمار مبتلایان دریافت.

برای درک بهتر ماجرا لازم است به روزی بازگردیم که نام کشورمان به فهرست کشور‌هایی اضافه شد که کرونا به آن‌ها راه یافته است. روزی که آمار مجموع مبتلایان قطعی به کووید ۱۹ در جهان به هفتاد و چند هزار تن رسیده بود؛ جمعیتی تقریبا معادل ظرفیت ورزشگاه بزرگ آزادی در کشورمان که سال هاست صندلی گذاری شده و دیگر نه صد هزار نفری، بلکه کمی بیش از ۷۸ هزار نفری محسوب می‌شود.

از آن زمان تا رسیدن آمار مبتلایان قطعی ویروس کرونای جدید در جهان به عدد ۱۰۰ هزار، حدودا ۱۷ روز زمان لازم بود. هفده روز تا تقویم میلادی روز ششم مارس ۲۰۲۰ را نشان دهد و بامداد روز هفدهم اسفند ۹۸ همگان دریابند که شمار مبتلایان به عدد ۱۰۰،۰۰۰ رسیده و خطری بزرگ‌تر از آنچه تصورش می‌شد، جهان را در بر گرفته و جهانیان را تهدید می‌کند؛ خطری که ابعادش مدام افزایش می‌یافت و هنوز هم در حال گسترش است.

با افزایش صدهزارتایی در ۲ روز، شمار مبتلایان قطعی ویروس کرونا در جهان به ۴۰۰ هزار نفر رسید!

تقریبا دوازده روز بعد بود که خبر رسید، شمار مبتلایان قطعی ویروس در سراسر جهان به ۲۰۰,۰۰۰ نفر رسیده است. عددی که در پایان روز هجدهم مارس سال ۲۰۲۰ میلادی (معادل بامداد ۲۹ اسفندماه ۹۸ خورشیدی) در حافظه دنیا ثبت شد؛ یعنی افزایش دوبرابری شمار مبتلایان، تنها در دوازده روز! دوازده روز که در آن آمار مبتلایان بیماری کووید، برابر آمار مبتلایان این بیماری در دو ماه و چند روز قبل از آن افزایش یافته و دو برابر شده بود.
 
با افزایش صدهزارتایی در ۲ روز، شمار مبتلایان قطعی ویروس کرونا در جهان به ۴۰۰ هزار نفر رسید!

البته این پایان راه نبود و حدود سه روز بعد، زمانی که سومین روز سال ۱۳۹۹ خورشیدی شروع شد (معادل پایان روز ۲۱ مارس ۲۰۲۰ میلادی به وقت گرینویچ)، یک حد نصاب دیگر نیز به ثبت رسید؛ رسیدن شمار مبتلایان به ۳۰۰,۰۰۰ تن که نشان می‌داد چرا سازمان بهداشت جهانی دست از مقاومت برای اعلام این بیماری به عنوان بیماری پاندمی (همه گیر در جهان) برداشته و به همه جهانیان در خصوص جلوگیری از شیوع آن هشدار داده است.
 
با افزایش صدهزارتایی در ۲ روز، شمار مبتلایان قطعی ویروس کرونا در جهان به ۴۰۰ هزار نفر رسید!

روندی که نشان از شتاب چشمگیر شیوع این ویروس در سراسر جهان دارد و حالا در ادامه مسیر، به عدد دیگری رسیده است. افزایش شمار مبتلایان کووید ۱۹ در جهان به ۴۰۰,۰۰۰ تن در ساعت ۲۰:۳۳ پنجمین روز بهار سال ۹۹ خورشیدی (معادل ساعت ۱۶:۰۱ GMT) که حکایت از تداوم شتاب گیری شیوع ویروس کرونا در جهان دارد، به طوری که این بار در کمتر از دو روز شاهد افزایش صدهزار نفری شمار مبتلایان هستیم و بعید نیست در سی ساعت آتی، شاهد نیم میلیونی شدن آمار مبتلایان در جهان باشیم!
 
با افزایش صدهزارتایی در ۲ روز، شمار مبتلایان قطعی ویروس کرونا در جهان به ۴۰۰ هزار نفر رسید!
 
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۵
متاسفانه ترامپ با سیاست های یک جانبه و به سود آمریکا، کشورهایی مانند روسیه و چین را که به هیچ اصول اخلاقی پایبند نیستند تحت فشار قرار داد رهبران روسیه و چین در جهت اهدافشان حتی قربانی شدن مردم کشورشان هم اهمیتی ندارد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۵
دقیقا تو مغزت بجای فسفر چی میسوزونی که این چرندیات از مغزت ترواش کرده
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۵
شکی در گسترش سریع نیست
اما بیشتر کشورها به خاطر حفظ اقتصاد خود آمار را مخفی می نموده اند.
آمار خیلی بیشتر ازین حرفها است. هرچی مخفی کنند بازم بیشتر است.
تازه اکثر کشورها با هزینه بالای هزار دلار کیت کرونا خیلی ها تست نداده اند.

مشکل بیشتر این است که آنهایی که تست داه اند و منفی بوده یعنی تا اون ساعت منفی بوده
هفاه بعد ممکن است مثبت باشد. پس پول خود را هدر داده اند .
ناشناس
| Germany |
۱۱:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۶
ازملت ... ایران یادبگیرن ! بیخیال کرونا زنده باد سفرنوروزی !!!
ناشناس
|
United States of America
|
۲۰:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۵
در خبر دور روز پیش در تابناک اقای دکتر علی رزازان مسئول امور توزیع دارو‌های کرونا در سازمان غذا و دارو، اعلام نموده:
"با حذف اسلتامیویر از پروتکل درمانی کووید-۱۹ پزشکان دارو‌های خط بعدی درمان را تجویز کردند و همین موضوع باعث شد که مقداری مصرف آن‌ها بیشتر شود؛ مانند دارو‌های کَلِترا. بنابراین تمرکز بر روی دو داروی دیگر یعنی کَلِترا و ریباورین بیشتر شد و باعث شد که اکنون یک کمبود کاذبی در این دارو‌ها ایجاد شود." و ایشان اضافه کرده که در حال تلاش برای واردات گسترده کَلِترا به کشور هستیم. فقط چند نکته مهم:

1- 17 مارس متخصصان چینی در بیمارستان دوستی ژاپن و چین در ووهان که مسئول تست و ازمایش داروهای مختلف بر روی بیماران کرونا هستند با انتشار نتایح تحقیقات خود در نشریه new england journal of medicine اعلام کردند که کَلِترا که نام تجاری ترکیبی از دو دارو ایدز تراپی Lopinavir/ritonavir هست هیچ تاثیری در درمان کوید 19 ندارد.
2- پرفسور Cao Bin که رئیس تحقیقات مربوط به داروهای کرونا ویروس در چین هست در مصاجبه ای با تلویزیون چین اعلام کرده که بعد از ازمایش این دارو بر روی 199 بیمار بستری به این نتایح رسیده. در مقابل او همچنین اعلام کرده که در یک ازمایش دارویی دیگر بر روی 233 بیمار کرونا در بیمارستانش داروی جدید
(GS-5734) Remdesivir تاثیرات بسیار قدرتمند و مثبتی در بهبود بیماران کرونایی داشته و این دارو به صورت گسترده تری بر روی تعداد بسیار بیشتری از بیماران تست خواهد شد.
3- نکته بسیار مهمی که او و همچنین دانشمند فرانسوی پرفسور Didier Raoult بر اساس تجارب خود از درمان چند صد بیمار وخیم کرونا ویروس اضافه نمودند این است که هر چند شروع عفونت و التهاب ریه بیماران مبتلا نتیجه فعالیت این ویروس هست ولی در ادامه تشدید ان به خاطر ضعیف شدن سیستم ایمنی بیمار و در نتیجه فعال شدن عفونت باکتریایی در دستگاه تنفسی بیماران است و نتیجه گرفتند که برای درمان اغلب بیماران باید ترکیبی از داروهای انتی ویروسی مانند Remdesivir یا hydroxychloroquine و داروهای انتی باکتریایی باشد
این اطلاعات فقط جهت یاداوری دارده شد و متخصصان محترم می توانند برای مطالعات بیشتر به رفرنسهای داده شده مراجعه کنند .
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۲۲:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۵
جالب است بدانید که داروی (GS-5734) در واقع همان دارویی است که چند سال است برای درمان نوعی از کرونا ویروس حیوانی مخصوص گربه های خانگی با موفقیت صد در صد در بازارهای کشورهای غربی و داورهای دامی موجود است. Remdesivir در واقع همان (GS-5734) است اما ورژن مخصوص انسانی ان است که توسط کمپانی گیلیاد توسعه و معرفی شده است. به همین دلیل دانشمندان علوم بیو تکنولوژیگ دارویی نگرانی عمده ای برای تولید گسترده ان به دلیل در دسترس بودن گسترده مواد اولیه ان که برای تولید (GS-5734) استفاده می شود ندارند. تنها نگرانی که به صورت کمی طنز الود و سرگرم کننده مطرح می شود این است که در صورت تولید گسترده گونه انسانی این دارو گربه های خانگی بیچاره و صاحبان انها و البته دامپزشکان برای چند ماه ممکن است شاهد کمبود این دارو دامی برای تجویز باشند. یعنی به نوعی باز حیوانات قربانی انسانها می شوند.
نسیم
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۵
ایران به 12 تیم پزوهشی کارآزمایی بالینی سازمان جهانی بهداشت روی چهار دارو برای درمان بیماری کرونا پیوست
داروها: 1.ترکیب دارویی برای HIVدرمان
remdesivirداروی ضدویرس ابولا
ritonavir/lopinavirداروی ترکیبی
و اینترفرون
chloroquineداروی مالاریا و
hydroxychloroquine و

شما نگران نباش
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۵
مرسی از کامنت مفیدت
علی امیری فراهانی
| United States of America |
۲۲:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۵
نسیم خانم. ما نگران نیستیم . چرا که اولین مقاله فارسی در مورد داروی Remdesivir را تحت عنوان " داروی پارسی برای کرونا" را هفتم اسفند ارسال کردیم و در برخی سایتها منتشر شد که البته برخی دوستان هم جدی نگرفتند. اگر این چهار هفته را ما و در واقع دنیا از دست نداده بود الان می توانستیم وسعت این بیماری در کشور و دنیا را بسیار کاهش دهیم. ولی به هر حال باز هم خوب است که به این نتایج رسیدیم. اگر می گوییم اولین مقاله و اطلاع رسانی فارسی را انجام دادیم حسب وظیفه بوده است. در کشورهای دنیا هم الان استفاده از این دارو هنوز جای سوال بسیار است. چون در شرایط عادی باید چند سال زمان بگذرد تا قطعی شود که اثار جانبی ندارد. همین است که بسیاری از کشورها ان را فقط برای بیمارانی که به دستگاه ریه مصنوعی وصل است و چند روز است که هیچ درمان دارویی دیگری برای انها اثر نداشته و بدون ازمایش این دارو قطعا قربانی خواهند شد اجازه تجویز داده اند. به هر حال بین مرگ و امتحان این دارو باید انتخاب کنند. همچنین در روز 17 مارس مشخص شد که داروهای ضد ایدز هیچ کارایی نداره ولی هنوز مسئولان دارویی کشور به دلیل اینکه مانند همان چین و دنیا نمی دانستند به دنبال وارد کردن این داروهای ضد ایدز هستند که الان دیگر اولویت نداره. همچنین برخی متخصصان داخلی بر سمی بودن chloroquine تاکید دارند . این عزیزان وقت مطالعه کافی ندارند که بدانند داروی توصیه شده hydroxychloroquine که دارای درجه سمی بسیار کمتر است. ضمناداروی ritonavir/lopinavir در واقع همان داروهای ضد ایدز هستند که دانشمندان چینی رسما اعلام کردند تاثیر ندارد. به هر حال اعلام همه اینها فقط بر حسب وظیفه هست و تشکر از سایت تابناک که فرصت انتشار ان را داد تا احیانا برای متخصصان داخلی که طبیعتا الان در شیفتهای بسیار طولانی درگیر هستند و فرصت مطالعه و گرداوری این اطلاعات را ندارند مفید باشد. به خصوص در مورد لزوم استفاده همزمان انتی باکتریایی یا انتی بایتویک ها با انتی وایروسهایی مانند Remdesivir. با تشکر
ناشناس
| United States of America |
۲۲:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۵
برای دوستان همچنین باید جالب باشد که پرفسور Didier Raoult از فرانسه از بزرگترین دانشمندان ویروس شناس دنیا هست که همین حالا مسئولیت بیمارستان عفونی شهر مارسی فرانسه را به عهده دارد و اعتقاد قطعی دارد که دارو کرونا را که همان hydroxychloroquine را که یک داروی قدیمی مالاریا هست و همراه داروی انتی بیوتیک( که ترجیخ می دهم برای خدای نکرده سو استفاده برخی از دلالان نام ان را نبرم ولی قطعا متخصصان می توانند ان را از مقالات علمی مربوط بیابند که انهم قدیمی است و در ایران هم سالهاست که موحود است )یافته است. ولی به هر حال در دنیای دانشمندان و به خصوص در مورد کرونا ویروس هم رقابت و هم فضای انتقادی زیادی است. از این دانشمند پرسیده شده که بسیاری همکاران شما هنوز در مورد تجویز شما اطمینان ندارند . چه جوابی برای این متخصصان دارید؟ او گفته است من یک پزشک متخصص بیماریهای عفونی هستم که همین لحظه 75 بیمار وخیم کرونا در بیمارستانم بستری هست و در طول سه هفته اخیر 650 بیمار درگیر را از نزدیک معاینه و مصاحبه کردهام و از دوازده سال پیش چندین مقاله ثبت شده در مورد موفقیت داروی ضد مالاریا بر بیماریهای خانواده کرونا ویروس دارم می گویم که قطعا مفید خواهد بود. و البته اضافه می کنیم که منتقدان که صحبت از لزوم تستهای بسیار بیشتر می نامیند هر چند از نظر حرفه ای درست می گویند ولی ما در شرایطی نیستیم که بخواهیم جندین سال و حتی ماه به دنبال بحث و سبک و سنگین کردن و ازمایش برای کرونا باشیم. این ویروس هر روز دارد دسته دسته در دنیا مردم را قربانی می کند و از همه مهمتر اینکه زمانی باید بر یک داروی احتمالی شک کرد که داروهای جانشین دیگری هم باشد. وقتی هیج دارو و درمان و واکسن جانشین دیگری نیست این جنایت است که من به عنوان یک پزشک از تجویز و شانس امتحان این دارو بر روی بیمارانم خودداری کنم.
نسیم
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۵
جناب امیری فراهانی
خدا را شکر که نگران نیستید



توجه و بی تفاوت نبودنتان. قابل تحسین است
بشخصه سپاسگزارم
ناشناس
| United States of America |
۲۳:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۵
البته همانطور که خود پرفسور اعلام کرده برای قطعی شدن باید بسیار گسترده تر یعنی 1000نفر یا بیشتر مورد ازمایش قرار گیرند که از همین امروز در نیویورک و فرانسه شروع شده.انشاالله که در کنار Remdesivir موفق امیز باشه و حتی اگر بتواند نرخ تلفات را به زیر 20 درصد برسانیم توفیق بسیار بزرگی است. هر چند بسیاری از متخصصان موافق این داروها اذعان می کنند که برای بهترین کارکرد باید از همان روزهای اول که بیمار داری تست مثبت می شود این تجویز دارویی اغاز شود و نباید گذاشت به روزهای اخر و بسیار وخیم برسیم.
ناشناس
| United States of America |
۲۳:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۵
با تشکر از تابناک از از 16 بیماری که پرفسور Didier Raoult برای ازمایش این دارو استفاده کرده ده نفر انها فقط hydroxychloroquine به میزان دویست میلی گرم و هر هشت ساعت و در روز 600 میلی گرم برای دوره ده روزه درمان استفاده شده که در قیاس با 16 بیماری که این دارو را امتحان نکرده بودند 75 درصد انها یا حدود 8 نفر بعد از روز ششم نتیجه تست انها منفی شده است. یعنی ریه انها از این ویروس پاک شده. در قیاس فقط دو نفر از 16 نفری که این دارو را دریافت نکرده بودند از این ویروس پاک شده بودند که ان دو نفر هم 12 ساله و 16 ساله بودند. اما جالبتر اینکه در شش موردی باقیمانده وقتی همراه با داروی انتی باکتریال به صورت 150 میلی گرم در روز و برای روز اول 300 میلی گرم و در روزهای دو م تا پنجم یکبار و 150 میلی گرم تجویز شده نتیجه منفی شدن تست ویروس کرونا در روز پنجم برای هر شش نفر سنهای 45 تا 75 سال یا موفقیت صد در صد بوده. البته همانطور که خود پرفسور اعلام کرده برای قطعی شدن باید بسیار گسترده تر یعنی 1000نفر یا بیشتر مورد ازمایش قرار گیرند که از همین امروز در نیویورک و فرانسه شروع شده.انشاالله که در کنار Remdesivir موفق امیز باشه و حتی اگر بتواند نرخ تلفات را به زیر 20 درصد برسانیم توفیق بسیار بزرگی است. هر چند بسیاری از متخصصان موافق این داروها اذعان می کنند که برای بهترین کارکرد باید از همان روزهای اول که بیمار داری تست مثبت می شود این تجویز دارویی اغاز شود و نباید گذاشت به روزهای اخر و بسیار وخیم برسیم.
ناشناس
| United States of America |
۲۳:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۵
نسیم خانم. با تشکر از شما. به نظر شما نیز متخصص یا حداقل علاقمند هستید. ولی روراست خدمتتون عرض کنم اگر متخصص هستید یا به هر حال در هر رشته ای که هستید خواهشا همه کتابها را از روی جلد ان قضاوت نفرمایید و اصولا خیلی خیلی در قضاوت صبور باشید. موفق باشید.
ناشناس
|
United States of America
|
۲۱:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۵
خوشبختانه امروز هم کارشناسان المانی و بهداشت جهانی اعلام کردند تا حدود زیادی داروی موثر در مورد این بیماری پیدا شده که همان داروی رمدسیویر ساخت کارخانه داروسازی گیلیاد امریکا هست. ولی چون این دارو جدید هست باز هم برخی متخصصان برای اعلام نهایی ان شک دارند ولی در حال حاضر و ظرف چند روز گذشته کشورهای بسیاری از جمله المان و چک و امریکا و لهستان و کانادا و... شروع به تایید و استفاده گسترده تر از این دارو را کردند. امانکته بسیار مهمی که دانشمندان چینی و فرانسوی بر اساس تجارب خود از درمان چند صد بیمار وخیم کرونا ویروس اضافه نمودند این است که هر چند شروع عفونت و التهاب ریه بیماران مبتلا نتیجه فعالیت این ویروس هست ولی در ادامه تشدید ان به خاطر ضعیف شدن سیستم ایمنی بیمار و در نتیجه فعال شدن عفونت باکتریایی در دستگاه تنفسی بیماران است و نتیجه گرفتند که برای درمان اغلب بیماران باید ترکیبی از داروهای انتی ویروسی داروهای انتی باکتریایی باشد
ناشناس
|
France
|
۲۱:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۵
دنیا امارسازیش ضعیفه ها
چرا مثل ایران تعداد ثابت هر روز اضافه نمیشه؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۵
تابناک خواهشا اینجور جرندیاتو چاپ نکن طی همین چند روز افراد زیادی در کل دنیا با داروهایی که توسط افراد بیسواد و کلاش و شارلاتان تبلیغ شده جان خود را
، از دست داده اند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۵
به درک
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۵
شایعات پیرامون این ویروس رو باید برطرف کرد، ما ساختمون میسازیم، کارگر امروز نیومد بهش گفتیم چرا؟ میگه از ترس کرونا، گفتیم فقط خودت هستی با یک نگهبان سر ساختمون و هیچ محیط شلوغی نیست که بترسی! میگه ویروس در هوا هست!!!! نگهبان ساختمون هم که فوق لیسانس داره، میگم تو که الان تنها هستی، چرا ماسک روی صورت داری؟ میگه ویروس چند ساعت در هوا معلق هست!!!! داشتم شاخ در میاوردم از اینهمه شایعات بی اساس، کاش در تلویزیون و رسانه اطلاع رسانی بشه که ویروس همینجوری در هوای آزاد معلق نمی مونه، فقط اگر شخصی آلوده باشه و سرفه یا عطسه کنه یا چیزی رو لمس کنه که شما بعدا لمسش کنی میتونه منتقل بشه. حالا من پزشک نیستم، ولی بهرحال کمی منطقی باید فکر کرد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۵
شما اشتباه می کنید و حق با اونهاست
هنوز محققین مطمئن نیستند از راه هوا هم منتقل میشه یا نه و وقتی خطر جانی داره باید ریسک نکرد
ناشناس
|
Netherlands
|
۲۱:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۵
یک سوال، چرا روسیه که مرز طولانی با چین داره و توریست های چینی زیاد میرن روسیه، چرا این کشور تقریبا مصون مانده از کرونا؟؟؟؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۵
آمار سایت بهداشت جهانی از این کمتره
ناشناس
|
Netherlands
|
۲۲:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۵
سیاست یک بام و دو هوای دولت کشور را نابود خواهد کرد
میگویند سفر نروید بعد برای مرکز تفریحی مثل ونک سمیرم اورژانس سیار مسافران گذاشته اند
میگویند بیرون نروید ادارات باز هست
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۶
خود وزیر کشور با ماسک و دستکش آمده پشت میکروفن تلویزیون
و میگه : هیچ کمبودی نیست !!؟؟
بعد ماسک و دستکش و ژل ضد عفونی
هنوز در داروخانه ها وجود ندارد !!@؟؟؟
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟