همهمان درباره ویروس کرونا و بیماری کووید ۱۹ اطلاعات جسته و گریخته زیادی داریم، اما از آنجایی که شیوع این ویروس عالمگیر شده و هنوز تلاشها برای یافتن درمان و ساختن واکسن آن به نتیجه قابل اتکایی نرسیده، بهتر است که بیشتر در این باره بیاموزیم و به دیگران هم آموزش دهیم.
به گزارش «تابناک»، از جمله سوالهایی که این روزها ذهن برخی را به خود مشغول کرده، احتمال ابتلا به ویروس به روشهایی غیر از انتقال از افراد مبتلاست. مثلا اینکه از طریق حیوانات مبتلا آلوده شویم یا با خوردن گوشت حیوانات آلوده گرفتار کووید ۱۹ شویم. سوالاتی که از جمله تازهترین هایشان، احتمال ابتلا با آب است که به نوعی نگران کنندهتر از پرسشهای قبلی است.
با این یادآوری که مسئولان مختلف تاکید کرده اند ابتلای از حیوانات تقریبا ممکن نیست و بهتر است اسیر وسواس نشویم و مراقبتهای اساسی را در دستور کار قرار دهیم، و همچنین این نکته که ویروس در دمای بالای ۵۰ درجه از بین میرود و در نتیجه هرچیزی که پخته شود از ویروس بری خواهد بود، پاسخ رئیس انستیتو پاستور ایران به احتمال ابتلا با آب قابل توجه است:
آن گونه که بررسیها نشان داده، مهمترین عامل انتقال ویروس، قطراتی است که از دهان افراد مبتلا خارج میشود و اصطلاحا Droplet نام دارد. این قطرات روی سطوح میریزند و به واسطه دست زدن ما به آنها و بعد لمس صورتمان (دهان، بینی و چشم) ویروس را به بدن ما منتقل میکنند و شایعترین دلیل ابتلا این است، اما اینکه آیا ویروس از طریق آب منتقل میشود یا نه تا کنون بشواهدی در این خصوص در دست نداریم.
چرک گلو باعث بروز کرونا میشود؟
یک فوق تخصص عفونی از ارتباط عفونت یا چرک گلو با ویروس کرونا توضیحاتی را ارائه کرد.
بیشتر بخوانید
برای پیشگیری از کرونا مرغ و گوشت را چگونه بپزیم؟
کدام گروه خونی در معرض ابتلا به بیماری کرونا است؟
آیا اسهال از علائم کرونا است؟
یک پزشک عمومی درباره ارتباط اسهال و کرونا توضیحاتی داد.
بیشتر بخوانید