جزئیات دستورالعمل سالن‌های بازگشایی سینما و تئاتر حذف و بازگشایی سالن‌ها رد شد!

بدون تردید با توسل به این تمهیدات محیط امن در فضای سینما و تئاتر برای تماشاگران و حتی عوامل این مجموعه نیز فراهم نمی‌شود و بازگشایی سالن‌های سینما، تئاتر و موسیقی که نقش کلیدی در حیات اقتصادی کشور دارند، با چنین ملاحظاتی، می‌تواند یک بستر بالقوه برای شیوع کرونا فراهم سازد.
کد خبر: ۹۷۱۲۸۳
|
۲۱ فروردين ۱۳۹۹ - ۲۲:۱۶ 09 April 2020
|
16668 بازدید
|
۸

جزئیات دستورالعمل سالن‌های بازگشایی سینما و تئاتر حذف و بازگشایی سالن‌ها رد شد!دستورالعمل‌ «گام دوم مبارزه با کووید-۱۹» امروز منتشر شده بود که در ساعات پس از انتشار جنجال برانگیز شد اما به یک باره این دستورالعمل حذف و وزارت بهداشت و سازمان سینمایی، بازگشایی سالن‌های سینما و تئاتر را رد کردند و تاکید شد فعلاً این اقدام در دستور کار نیست؛ اما این دستورالعمل عجیب حاوی چه نکاتی بود؟

به گزارش «تابناک»؛ پس از آنکه اعلام شد اماکن مختلف به مرور در چارچوب فاصله گذاری اجتماعی تا سی فروردین به مرور بازگشایی می‌شود؛ گمانه زنی‌ها درباره بازگشایی سالن‌های سینما، تئاتر و موسیقی نیز مطرح شد، تا اینکه امروز در بخش راهنمای مبارزه با ویروس کرونا در اماکن عمومی و مراکز جمعی، مواردی تحت عنوان «راهنمای فاصله‌گذاری اجتماعی و الزامات سلامت محیط و کار در سینماها و سالن‌های تئاتر و نمایش» ارائه شد.

انتشار این راهنما چنین متبادر ساخت که در آستانه بازگشایی سالن‌های سینما هستیم اما از این موضوع شگفت انگیزتر، جزئیات این دستورالعمل بود. این راهنما دارای نکاتی بود که بی‌شک فاقد نگاه کارشناسی و دقت عمل می‌نمود و هر ناظری را به تعجب وا می‌داشت، چرا که سوای آنکه برخی از آنها عملیاتی نیست، حتی به استانداردهای بهداشتی درباره جلوگیری از شیوع ویروس کرونا نیز نزدیک نبود.

جزئیات دستورالعمل سالن‌های بازگشایی سینما و تئاتر حذف و بازگشایی سالن‌ها رد شد!

موارد مطرح شده در این راهنما برای راه‌اندازی سالن‌های سینما و تئاتر در زمان شیوع کرونا به شرح ذیل هستند:

۱- مسئولین نظارت بر سالن‌های نمایش موظفند در صورت مشاهده سرفه و عطسه، از تماشاچی درخواست نمایند که سالن انتظار/نمایش/ سینما را ترک نماید.

۲- ضروری است ظرفیت فروش بلیت، به نصف شرایط ظرفیت اسمی سالن کاهش یابد.

۳- ضروری است فروش بلیط به صورت الکترونیکی انجام شود.

۴- کاهش مواجهه چهره به چهره کارکنان و استفاده حداکثری از تلفن، شبکه‌های اجتماعی .

۵- ضروری است مواجهه چهره به چهره بازیگران تئاتر با یکدیگر بر روی صحنه ی نمایش، اتاق‌های گریم ، تعویض لباس و نظایر آن با حفظ رعایت حداقل فاصله یک متر انجام شود.

۶- درصورتی که مواجهه چهره به چهره ناگزیر باشد باید در حداقل زمان ممکن صورت پذیرفته و حداقل فاصله ی یک متر رعایت گردد.

۷- اجتناب از تماس کارکنان با یکدیگر از جمله دست دادن.

۸- اجتناب از تجمع کارکنان در اتاق‌های پشت صحنه ، آپارات، رختکن، آبدارخانه و هر جایی که کارکنان می‌توانند تجمع نمایند.

۹- در صورتی که از سرویس‌های ایاب و ذهاب مشترک از جمله اتوبوس و مینی بوس استفاده می‌شود ضروری است حفظ فاصله ۱ الی ۲ متر (حداقل یک متر) بین صندلی سرنشینان، رعایت گردد و اگر از خودروی سواری استفاده می‌شود با احتساب راننده تعداد سرنشین از سه نفر نباید بیشتر باشد (صندلی کنار راننده باید بدون سر نشین باشد.)

۱۰- ضروری است مسئولین/ متصدیان هماهنگی لازم برای رعایت حداقل فاصله یک متر بین تماشاچیان (هنگام تشکیل صف‌ها نظیر: فروش بلیت، ورود به سالن‌های نمایش و خرید مواد غذایی از بوفه، پله برقی) انجام دهند.

۱۱- استقرار و چیدمان مراجعین بر روی صندلی‌های سالن‌های انتظار / نمایش باید به گونه‌ای تنظیم گردد که حداقل فاصله یک متر بین آن‌ها رعایت شود.

به نظر می‌رسد تمامی موارد بالا بدون داشتن نگاه کارشناسانه و استفاده از نظرات متخصصان و کارشناسان حوزه تئاتر و سینما نگاشته شده‌اند، چرا که بدون تردید با توسل به این تمهیدات محیط امن در فضای سینما و تئاتر برای تماشاگران و حتی عوامل این مجموعه نیز فراهم نمی‌شود و بازگشایی سالن‌های سینما، تئاتر و موسیقی که نقش کلیدی در حیات اقتصادی کشور دارند، با چنین ملاحظاتی، می‌تواند یک بستر بالقوه برای شیوع کرونا فراهم سازد.

اما با فراگیر شدن واکنش‌ها نسبت به آیین‌نامه منتشرشده و طرح شایعه احتمال بازگشایی سینماها و تئاترها منطبق بر شرایط اعلامی فوق، سخنگوی وزارت بهداشت در گفتگویی ضمن تکذیب بازگشایی سالن‌های سینما، بر ادامه تعطیلی کلیه مراکز فرهنگی و هنری تأکید کرد. همچنین سیدمحمدمهدی طباطبایی‌نژاد رییس شورای عالی اکران و معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی نیز گفت: «دستور العملی برای بازگشایی سینماها نداریم و جدیدا جلسه‌ای با این هدف برگزار نشده است.  زمان احتمالی آن نیز مشخص نیست، چون تصمیمی گرفته نشده طبیعتا نمی‌توانم اطلاعاتی بدهم.»

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۸
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۱
تقریبا اوج هنر مدیریت مسئولان و مدیریت جهان به سبک ایران که چیزی جز تعطیلی و فیلترینگ نیست را دیدیم .


مردم جهان باید خدا را شکر کنند که مدیریت جهان بدست ایرانی ها نیفتاد .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۱
دوست عزیز.
تعطیلی، همه جا هم بد نیست، اگر تعطیلی کرونا در زمان، مکان و با قاطعیت مناسب انجام شده بود.
الان این همه گرفتاری نداشتیم. رئیس ستاد ملی کرونا از ابتدا به قرنطینه اعتقادی نداشت، نظر ایشان بر ایمنی اجتماعی بود. این سیاست شل کن سفت کن هم نتیجه همین نحو مدیریت ایشان است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۱
با عرض پوزش از عزیزان، رسما دارلمجانین شده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۲
چهارتا پروتکل براش بنویسنن و باز کنن حله.ایشالا کسی مبتلا نمیشه!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۲
در وضعیت فعلی به خاطر سود و منافع عده ای قلیل نباید جان مردم به خطر بیافته کار بسیار صحیح و به جایی بود
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۲
فقط تیاتر پول سازه .اماکن ورزشی استخرها زمین های فوتبال که هم پول سازه وهم بسیار روحیه میده به جامعه چرا کلهم اجمعون تعطیل باشه. زمین فوتبال خیلی خطر کمتر از سالن تئاتره.
ناشناس
|
Netherlands
|
۰۸:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۲
اگر یک هفته الی ده روز دیر تعطیلیها ادامه داشت شرایط مقابله با ویروس کوئید 19 بسیار بهتر بود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۲
انشاالله هرچی سانسورچیه کورونایی بشه این پولا خوردن نداره
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟