تحولات در گذر است و اخبار روز هیچ گاه متوقف نخواهد شد؛ خبرهایی رسمی و گاه غیر رسمی؛ خبرهایی که مورد توجه قرار میگیرد یا ممکن است همه به راحتی از کنار آن بگذرند. رسانههای خبری هر یک به فراخور وابستگی جناحی خود، خبرهایی را برجسته میکنند و در مواردی هم از کنار آن میگذرند. اگر خبر بهماهو خبر موضوعیت داشته باشد، وابستگی جناحی نباید در کمرنگ و پر رنگ منتقل کردن آن تأثیری داشته باشد.
رصدخانه «تابناک»؛ جایی است که خبرهایی گاه غیررسمی و گاه اخباری که مورد توجه قرار نمیگیرد، برای مخاطبان آماده میکند؛ خبرهایی که گاه به ملاحظه جناحهای سیاسی مورد توجه قرار نمیگیرند و گاه به دلیل کم توجهی رسانهها به حاشیه میروند، ولی همین خبرها، اخباری هستند که مخاطبان را از پشت پرده جریانات سیاسی آگاه میکنند. در رصدخانه، تیتر و خلاصهای از مهمترین اخباری که اطلاع از آنها ممکن است برای مخاطبان مهم و قابل توجه باشد، در اختیار مخاطبان قرار میگیرد و اینک رصدخانه تابناک را میبینید.
روحانی: اماکن مقدس، تا نیمه اردیبهشت همچنان بسته خواهد بود
حسن روحانی رئیسجمهور پیش از ظهر امروز در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا طی سخنانی اظهار داشت: از مردم ایران تشکر میکنم، چون از ۲۳ فروردین کسب و کارهای کمریسک شروع به فعالیت کردند و البته تهران از دیروز این فعالیت را شروع کرد و برای ما مهم بود که مردم همکاری کامل دارند یا نه که در مجموع گزارشی که دیروز و امروز ارائه شد، مردم بسیار کمک همکاری کردند. وی افزود: دلیلش این است که ما هجومی در بحث ابتلا و بیمارستان نداشتیم و این معنا به این نیست که کرونا تمام شده بلکه موفقیت ما به خاطر مراعات مردم است. مهمترین اظهارات روحانی بدین شرح است: تعداد بیماران و فوت شدگان کاهش یافته است. برای اماکن متبرکه و مقدس، شرایط قبلی تا نیمه اردیبهشت ادامه پیدا میکند. مشاغل متوسط ریسک مثل مغازهدارهای بازار و پاساژها از اول اردیبهشت کار خود را آغاز میکنند، اما ۶ بعد از ظهر تعطیل میشود. مشاغل پرریسک، مثل ورزشگاهها و مشاغلی که اجتماعات دارد، همچنان بسته خواهد بود.
محسن هاشمی: آمار ابتلا و قربانیان کرونا بسیار بیشتر از عدد اعلام شده رسمی است
محسن هاشمی: موضوع دیگر، نگرانی اعضای شورای شهر تهران، از تصور عادی شدن شرایط بر اساس آمار رسمی ارائه شده از سوی وزارت بهداشت است که ممکن است بستر اتخاذ تصمیماتی در مورد رفع محدودیتها شود. همانگونه که برآوردهای مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، نظرات متخصصان و سایر بررسیها نشان میدهد، آمار ابتلا و قربانیان کرونا در کشور بسیار بیشتر از عدد اعلام شده رسمی است که این تفاوت به دلایل گوناگونی نظیر تأخیر در اعلام ورود کرونا به کشور و عدم محاسبه قربانیان قبل از آن، نبود امکان تست کافی در کشور و عنوان کردن نام سایر بیماریها نظیر اختلال تنفسی و شبه کرونا به عنوان کرونا بوده است که این اختلاف به صورت کلی مورد تأیید وزارت بهداشت نیز قرار دارد. رئیس شورای شهر تهران تاکید کرد: انتظار ما از مسئولان مربوطه آن است که با عدم شتابزدگی در رفع محدودیتهای ایجاد شده، دستاورد رعایت دو ماه گذشته مسائل ایمنی توسط شهروندان را با خطر مواجه نکنند و موجب ایجاد موج جدید بیماری کرونا را فراهم نیاورند.
واکنش سپاه به روایت آمریکاییها از ماجرای ۲۷ فروردین
روابط عمومی نیروی دریایی سپاه در اطلاعیهای با جعلی و هالیوودی خواندن روایت تروریستهای امریکایی از ماجرای ۱۵ آوریل در خلیج فارس، تاکید کرد: مستندات خلاف ادعای امریکاییهاست و هرگونه خطای محاسباتی را قاطعانه پاسخ میدهیم. در بخشی از متن این اطلاعیه آمده است: به آمریکاییها توصیه میکنیم مقررات بینالمللی و پروتکلهای دریانوردی را در خلیج فارس و دریای عمان تمکین و از هرگونه ماجراجویی و روایتهای جعلی و دروغ پرهیز کرده و اطمینان داشته باشند نیروی دریایی سپاه و نیروهای مسلح قدرتمند جمهوری اسلامی ایران، رفتارهای پرخطر بیگانگان در منطقه را تهدید امنیت ملی و خط قرمز خود میدانند و هرگونه خطای محاسباتی آنان را قاطعانه پاسخ خواهند داد. در پایان همانگونه که بارها گفته شده است تاکید میشود: حضور نامشروع رژیم تروریست امریکا مبدأ و منشأ شرارت و ناامنی در منطقه بوده و تنها راه تحکیم امنیت پایدار در این منطقه راهبردی، خروج امریکاییها از غرب آسیاست.
سه میلیون قطعه جوجه در ماه در کشور معدوم میشود
اکبر گلشاهی مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور، زنبول عسل و کرم ابریشم در پاسخ به اینکه آیا برای جوجههای یک روزه که معدوم میشوند راهکار دیگری برای استفاده بهینه وجود ندارد، گفت: معدوم سازی نه تنها در کشور ما بلکه در جهان یک روشی است که برای ایجاد توازن و تعادل در تولید به کار گرفته میشود. وی با بیان اینکه ماهانه سه میلیون قطعه جوجه تخم گذار در کشور معدوم میشود، گفت: این جوجهها در دستگاههای بزرگ تبدیل به پودر خوراک دام و طیور میشود. مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور طی توضیحاتی گفت: دو نوع جوجه در کشور تولید میشود یکی برای مرغ تخم گذار و یکی برای مرغ گوشتی. در فرایند تولید جوجه برای مرغ تخمگذار ۵۰ درصد آنها مرغ و ۵۰ درصد خروس هستند و از آنجا که خروسها تخم نمیگذارند، هیچ راهی جز معدوم کردن آنها وجود ندارد؛ بنابراین در همه مرغداریها دستگاههای بزرگ تبدیل وجود دارد و این جوجههای یک روزه خروج در آنجا تبدیل به پودر خوراک دام و طیور میشود.
تعطیلات عید فطر افزایش مییابد؟
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: افزایش تعطیلات عید فطر را پیگیری میکنیم تا در صورت مهار کرونا، از تعطیلات این عید فرخنده برای سفر هموطنان فرصتی فراهم شود. قطعاً بعد از کرونا جهش بیسابقهای در سفر خواهیم داشت و بخش زیادی از خسارتهایی که وارد شده از طریق رونق جهشوار سفر برطرف خواهد شد؛ از این روی، همه استانها باید آماده جهش سفر و میزبانی شایسته از گردشگران برای دوران پساکرونا باشند. /برنا
بنزین در بازارهای بین المللی لیتری چند است؟
بنا به آمارهای موجود قیمت بنزین در بسیاری از کشورها به پایینترین میزان خود رسیده است، به گونهای که در بازار بین المللی قیمت هر لیتر بنزین لیتری ۱۷ سنت و با احتساب دلار ۴۲۰۰ تومانی به ۷۱۵ تومان و با احتساب نرخ دلار آزاد حدود ۲۷۰۰ تومان است. /میزان
گلایه آقای نماینده از مواضع سیاسی حقوقدانان شورای نگهبان
میرزایی نیکو، نماینده مجلس گفت: در این دوره به نمایندگان رد صلاحیت شده انگ عدم التزام به نظام، ولایت فقیه و قانون زده شد و به قول یکی از دوستان متر و معیار شاید چیز دیگری است. گرفتاری اینجاست که ما به ۶ حقوقدان شورای نگهبان رای میدهیم، اما نمیتوانیم بازخواستشان کنیم، از آنها سوال بپرسیم و بخواهیم عملکردشان را توضیح دهند. /ایسنا
داروی کرونا تا ۳ ماه آینده تولید میشود
مینو محرز، عضو کمیته کشوری مبارزه با بیماریهای واگیر وزارت بهداشت:داروی Remdesivir که در گذشته برای درمان ابولا تولید شده بود، مراحل نهایی کارآزمایی بالینی را برای درمان کرونا طی میکند و احتمالا تا سه ماه آینده به عنوان داروی درمان کووید ۱۹ به دنیا معرفی میشود. چین این دارو را در اختیار دارد و اگر تایید شود، میتوانیم این دارو را از چین تهیه کنیم. البته اکنون مقدار کمی از این دارو در کشور وجود دارد و در برخی مراکز درمانی ایران در بهبود بیماران کرونا موثر بوده است. در تهران و اصفهان که شیوع بالای این بیماری را داشتیم به وضعیت مسطح و عبور از پیک این بیماری رسیده ایم و البته در بسیاری از استانها روند کاهشی و نزولی این اپیدمی زودتر شروع شده بود. نگران بازگشایی مشاغل هستیم. به مسئولان هم توصیه کرده بودیم که بازگشاییها به تعویق بیفتد. / ایرنا
تعویق المپیک به نفع ما شد
صالحی امیری، رئیس کمیته ملی المپیک در مصاحبه با خبرآنلاین درباره شرایط برگزاری المپیک زیر سایه کرونا گفت: تغییر زمان برگزاری مسابقات یک خواست جهانی بود که ۲۰۰ کشور این تقاضا را دادند و ما هم نیمه اول اسفند این تقاضا را دادیم. به دنبال فرصت بودیم تا سه پدیده ورزش کشورمان یعنی حسن یزدانی، سهراب مرادی و حمیده عباسعلی که با مصدومیت مواجه بودند؛ بتوانند آمادگی لازم را کسب کنند و با شرایط مناسب وارد مسابقات شوند. همچنین یک موضوع دیگر که برای ما اهمیت داشت این بود که بتوانیم سهمیههای بیشتر کسب کنیم. متوسط کسب سهمیه توسط کشورها بین ۶۰ تا ۶۴ درصد است که ما موفق شدیم در حال حاضر بیش از ۷۰ درصد سهمیهها را کسب کنیم و با فرصت پیش آمده میتوانیم سهمیه هایمان را افزایش بدهیم.
ویروسِ سیاسیشدنِکرونا شکستمان میدهد
ربیعی سخنگوی دولت در گفتگو با خبرآنلاین: ما در ایران درگیر سه ویروس، همزمان هستیم؛ ویروس تحریم، ویروس کرونا و مشکلات اقتصادی و اجتماعی ناشی از تحریم. استراتژی ما این است که سیاست گذاری درستی مبتنی بر واقعیات، مبتنی بر پروتکلهای بهداشتی و با تاکید بر حفاظت از جان مردم تدوین شود و کرونا و فقر را توامان در نظر بگیرد. اگر یک ویروس جدید یعنی ویروس سیاسی شدنِ مقابله با کرونا هم وارد کشور شود ما در مقابله با کرونا شکست میخوریم، چون این ویروس بدتر از کرونا و تحریم عمل خواهد کرد.
اصولگرایان، اصلاح طلبان را برانداز میدانند
ابراهیم اصغرزاده گفت: محافظهکاران بر این باورند که با توسعه سیاسی مدنظر اصلاحطلبان و ایجاد کوچکترین فرجه، تور امنیتی موجود پاره میشود و ثبات و تعادل از کف میرود. پس تنها اصلاحاتی مجاز شمرده خواهد شد که به تحکیم پایههای اقتصادی و ایدئولوژیک بینجامد. اما اگر اصلاحطلبان این راهحلها را ناکافی بدانند و از راههای برونرفت دیگری سخن بگویند، به براندازی و توطئهچینی متهم میشوند. همین چند روز پیش محافظهکاران از تعجب انگشت به دهان مانده بودند که ۶۰۰ هزار ایرانی، ساعت سه نیمهشب چرا به تماشای لایو اینستاگرامی تتلو بیدار نشستهاند؟ اگر این به معنای شکست کامل ساختمان و سیاستهای فرهنگی محافظهکاران نیست که اتفاقا بودجههای هنگفتی برایش صرف شده است، پس نشانه چیست؟ /شرق
هاشمی طبا: روحانی همچنان با مردم حرف نمیزند
هاشمی طبا گفت: آقای روحانی همچنان با مردم سخن نمیگوید و این طور حرف زدن هم خاصیت ندارد، زیرا همجمهها از علیه وی خیلی قوی است. سید مصطفی هاشمی طبا، فعال سیاسی و رقیب انتخاباتی با تاکید به این موضوع گفت: «به نظر من آقای روحانی بیشتر راجع به مسائل کلی موضع گیری میکند و حرف می زند. تعدد صحبتکردنها هم بیشتر به خاطر این است که مسائلی پیش آمده است. مثلا این مساله گزارش دیوان محاسبات که پیش آمد باید صحبت میکردند، اما باز هم خیلی دقیق صحبت نکردند. به نظر من که هنوز تغییر رویهای نداده است».
وی افزود: «در روزهای گذشته آقای روحانی حسب ضرورت بیش از گذشته صحبت کرده است، اما همچنان در جلسات دولت یا جلسه ستاد مقابله با کرونا صحبت میکند. در واقع مخاطب او مردم نیستند و بیشتر با همکاران خود صحبت میکنند». هاشمی طبا در پاسخ به اینکه تغییر رویه و سخن گفتن با مردم در این مقطع چقدر لازم است؟ گفت: «توجه داشته باشید که اولا نوع حرف زدن با مردم با حرف زدن رسمی فرق دارد. باید با مردم تحلیلیتر، آرامتر و دقیقتر صحبت کرد، اما آقای روحانی رویه خاص خود را دارد و خیلی هم تغییر رویه نداده است. ضمن اینکه هجمهها علیه روحانی به قدری است که با چند سخنرانی قابل خنثی کردن نیست. آن رویهها خیلی قوی است و روحانی هم با آن رویه پاسخ درستی به آن نمیدهد. مثلا در همین موضوع گم شدن ارز که دیوان محاسبات مطرح کرد، ایشان گفت که صد در صد غلط است. بعد که آقای همتی توضیح داد معلوم شد که صد در صدغلط نبوده و مثلا شصت درصد غلط بوده است.» وی تاکید کرد: «اینطور صحبت کردن فایده ندارد. باید حرفی زد که درست بودن آن ثابت شود. در غیر این صورت نتیجه عکس خواهد داد. مثلا خوب بود که آقای رئیس جمهور در قضیه اخیر میگفت که گزارش دیوان محاسبات بعضا درست بوده یا بعضا درست نبوده و یا اینکه آقای همتی پاسخ خواهد داد. اما ما دیدیم که ایشان گفت: کاملا غلط است و بعد در توضیحات آقای همتی دیدیم که گفت: موضوع چند صد میلیون دلار معلوم نیست و بخشی را هم گفت که کیفری کردیم. در واقع معلوم شد که گزارش دیوان محاسبات صد درصد غلط نبوده است و اینطوری صحبت کردن خیلی خاصیت ندارد».
سالک: اصلاح قانون انتخابات اولویت نیست
عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس گفت: در شرایط فعلی اصلاح قانون انتخابات اولویت کشور نیست و نمایندگان باید طرحهایی را برای برون رفت کشور از مشکلات اقتصادی ارائه کنند. حجتالاسلام احمد سالک در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به تصویب طرح دوفوریتی اصلاح بخشهایی از قانون انتخابات مجلس در آخرین جلسه مجلس شورای اسلامی اظهارداشت: طرح اصلاح قانون انتخابات چندین جلسه در مجلس شورای اسلامی مورد بحث و بررسی قرار گرفت و در نهایت شورای نگهبان ایراداتی را به آن وارد کرد و مدتی طولانی این طرح بین مجلس و شورای نگهبان رد و بدل شد. وی ادامه داد: بنده تعجب میکنم چرا برخی از نمایندگان بعد از ردصلاحیت دست به کار شده اند و به دنبال اصلاح قانون انتخابات هستند، در حالی که میتوانستند در زمان بررسی این طرح در مجلس نظرات خود را مطرح کنند. عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در شرایطی که بسیاری از مردم در سایه ویروس کرونا کسب و کارشان را از دست داده اند و بیکاریشان بیشتر شده است، نمایندگان به جای ارائه طرح دوفوریتی برای اصلاح قانون انتخابات باید طرحی را برای حل مشکلات اقتصادی کشور ارائه کنند. سالک افزود: کرونا باعث ضربه اقتصادی و مشکلات عدیدهای به کشور شده و حل این مشکل در شرایط کنونی اولویت کشور است و باید این موضوع در دستور کار مسئولان قرار گیرد. نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی گفت: موضوع اصلاح قانون انتخابات باید در مجلس آینده مورد بررسی قرار گیرد و نیازی نیست نمایندگان فعلی در یک ماه باقی مانده از عمر مجلس دهم، با ارائه طرح دوفوریتی به این موضوع بپردازند.
کنایه محمود صادقی به صدا و سیما
یک عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی یکی از ضرورتهای ارتقاء کیفیت آموزش مجازی را رفع کاستیهای زیرساختی فناوری اطلاعات و ارتباطات عنوان کرد و گفت: صداوسیما فرکانسهایی را که در تصرف خود گرفته در اختیار وزارت ارتباطات قرار دهد تا این وزارتخانه بتواند از طریق این فرکانسها پهنای باند را گسترش بدهد. محمود صادقی، در ارزیابی از تاثیرات، نقاط قوت و ضعف آموزشهای مجازی انجام شده در شرایط کرونا گفت: ارزیابی دقیق از این موضوع در این مدت امکان پذیر نیست، باید مدتی از اجرایی شدن آموزش مجازی بگذرد تا بتوانیم ارزیابی دقیق را در اینباره داشته باشیم. وی افزود: تصمیمی که برای اجرایی شدن موضوع آموزش مجازی اتخاذ شده به موجب شرایط کنونی کشور یک تصمیم اضطراری بوده و تصمیم برای یک شرایط عادی نیست، در این شرایط اضطراری تلاش شده از حداقل ظرفیتها همچون ظرفیت فضای مجازی برای بحث تعلیم و آموزش استفاده شود. نماینده مردم تهران ادامه داد: در گذشته کم و بیش از این ظرفیت استفاده شده است و درواقع ما تجربه برگزاری دورههای آموزش مجازی در دورههای آنلاین را در سطح جهانی و در سطح داخلی به خصوص در مقاطع تکمیلی همچون مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاهها داشته ایم، دانشگاه تربیت مدرس و دانشگاه تهران کارهایی را در این زمینه آغاز کرده بودند، ایده تاسیس دانشگاه پیام نور هم بر پایه آموزش عالی از راه دور بود.
واکنش محسن هاشمی به یک انتصاب
هاشمی نسبت به انتصاب مناف هاشمی به سمت معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران واکنش نشان داد. محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران در تشریح مصوبات دویست و نهمین جلسه علنی شورای شهر تهران که امروز یکشنبه سی و یکمفروردین ماه برگزار شد، گفت: پس از برگزاری چند جلسه با موضوع کرونا، شورای شهر تهران امروز به فعالیت کاری خود برگشت و توانستیم هشت مصوبه در صحن شورا داشته باشیم و از مهمترین مباحثی که امروز مطرح شد گزارش مالی خزانه دار شورای شهر بود و پس از آن بررسی چند دستور یک فوریتی و جمع بندی آنها بود. رئیس شورای شهر تهران افزود: موضوع بعدی انتخاب نمایندگان شورا در ستادهای خانواده در دستور کار شورای شهر قرار گرفت که در نهایت چهار نفر جهت عضویت انتخاب شدند. هاشمی در واکنش به بخشش عوارض محدودههای طرح ترافیکی از سوی شهردار تهران ادامه داد: بهتر بود شهردار تهران جهت بخشش عوارض لایحهای دو فوریتی به شورای شهر ارایه میکرد و پس از تصویب این اقدام انجام میشد. او در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران جوان مبنی بر جزئیات انتصاب مناف هاشمی به سمت معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران گفت: این انتصاب انتصابی حاشیه ساز نیست و اگر حواشی مطرح میشود از سوی رسانه هاست.
کنایه وزیر جوان به صداوسیما با اشاره به سریال نون خ
وزیر ارتباطات با اشاره به بخشی از سریال «نونخ» تلویحا به صداوسیما کنایه زد. جهرمی در حساب توییتری خود نوشت:
صداوسیمای عزیز!
فرکانسهای خالی را به مردم بازگردان، هر چه دوست داری با ما شوخی کن، توهین هم اشکالی ندارد.
«مهلقا خانم» هم میداند که برای بالابردن سرعت اینترنت این فرکانس لازم است.
مخلص سعید آقاخانی عزیز و اهالی نون خ. هم هستم.
بژی کردستان»
نمکی و رحمانی فضلی به مجلس گزارش میدهند
طبق گفته سخنگوی هیأت رئیسه مجلس وزرای کشور و بهداشت و رئیس سازمان برنامه و بودجه سهشنبه هفته جاری برای ارائه گزارش در جلسه هیأت رئیسه حاضر میشوند. اکبر رنجبرزاده نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با فارس، گفت: طبق برنامه جلسه این هفته هیأت رئیسه عصر روز سهشنبه ۲ اردیبهشت ماه برگزار خواهد شد. هفته قبل سخنگوی هیأت رئیسه مجلس در گفتگو با فارس عنوان کرده بود بناست در جلسه این هفته هیأت رئیسه سعید نمکی وزیر بهداشت، عبدالرضا رحمانیفضلی وزیر کشور و محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه حضور پیدا کنند. عباسی همچنین گفت: بناست در این نشست مدعوین در جلسه گزارشی از برنامه مجموعههای تحت امرشان در شرایط پساکرونا در کشور ارائه کنند.
منتخبان مجلس یازدهم پیگیر ماجرای ۴.۸ میلیارد دلار شدند
منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم از بررسی موضوع ۴.۸ میلیارد دلار گزارش تفریغ بودجه سال ۹۷ از سوی برخی منتخبان مجلس یازدهم خبر داد.۲۶ فرودرین سال جاری عادل آذر رئیس دیوان محاسبات کشور گزارش تفریغ بودجه سال ۹۷ را به مجلس دهم ارائه و در صحن علنی مجلس اعلام کرده بود، «مجموع ارزی که در سال ۹۷ به صرافیها و واردکنندگان کالاهای اساسی و غیر اساسی داده شده، ۳۱ میلیارد دلار بوده که از این رقم حدود ۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار ما به ازای واردات کالا نداشته است». سمیه رفیعی منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم امروز در گفتگو با فارس از نشست عصر روز ۲۶ فرودین منتخبان مجلس آینده با رئیس دیوان محاسبات خبر داد و گفت که منتخبان درباره گزارش تفریغ بودجه سال ۹۷ با رئیس دیوان محاسبات به صورت حضوری جلسه داشتهاند. مجتبی رضاخواه دیگر نمانیده منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم در همین زمینه در گفتگو با فارس گفت که منتخبان مجلس یازدهم به موضوع ۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومانی که واردات کالا نداشته نیز ورود کرده اند. وی گفت: «این مسئله (۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار) هم از آقای عادل آذر پیگیری و مقرر شد با توجه به عکس العملی که دولت داشته به زودی در جلسهای اختصاصی با رئیس دیوان محاسبات مساله از سوی منتخبان مجلس یازدهم پیگیری شود».
واکنش علمالهدی به تصمیم ستاد کرونا برای تعطیلی اجتماعات مذهبی
علم الهدی کاهش تعداد مبتلایان و مرگومیر این بیماری در استان را یک موفقیت برای سیستم درمان کشور و استان دانست و گفت: شما، مجاهدان عزتی هستید که برای اسلام ایجاد شد. نماینده، ولی فقیه در خراسان رضوی بر لزوم اجرای پروتکلهای بهداشتی و درمانی ابلاغشده از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا تأکید کرد و افزود: در رعایت قوانین و اصول بهداشتی تفاوتی بین افراد نیست و همه باید این قوانین و اصول را رعایت کنیم. وی با اشاره به نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان، یادآور شد: هر روز که ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کرد اجتماعات مذهبی و مساجد برقرار شود، طبیعی است که این اجتماعات با رعایت پروتکلهای لازم، برپا میشود، اما تا آن زمان، هیچ اجتماع مذهبی برپا نمیشود.
فریبا عادلخواه محاکمه شد
قاضی صلواتی از محاکمه فریبا عادلخواه خبر داد. قاضی صلواتی از برگزاری جلسه محاکمه فریبا عادل خواه خبر داد و اعلام کرد، نامبرده امروز با حضور وکیل تعیینی در شعبه ۱۵ محاکمه و آخرین دفاع از وی اخذ شد. قاضی صلواتی تصریح کرد: در مهلت مقرر قانونی حکم صادر خواهد شد.
ظریف جواب ترامپ را داد
وزیر خارجه کشورمان با اشاره به اینکه ایران در عرض چند ماه آینده دستگاه تنفسی صادر خواهد کرد، به دونالد ترامپ توصیه کرد از دخالت در امور داخلی سایر کشورها خودداری کند. محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در صفحه توئیتر خود با خطاب قرار دادن دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا نوشت: «ایران در عرض چند ماه دستگاه تنفسی صادر خواهد کرد. تمام چیزی که شما نیاز دارید توقف دخالت در امور داخلی سایر ملتها بویژه ملت من است.» ظریف در ادامه خاطرنشان کرد: «باور کن ما از هیچ سیاستمدار آمریکایی توصیه نمیپذیریم.» این اظهارت وزیر خارجه کشورمان در واکنش به اظهارات روز گذشته رئیس جمهور آمریکا مطرح شد که گفته بود، جان کری وزیر خارجه سابق آمریکا به مقامات ایرانی توصیه میکند از مذاکره با دولت ترامپ خودداری کنند.
دردسر دوباره پرسپولیس درخصوص پولِ «استوکس»
باشگاه پرسپولیس در پنجره نقل و انتقالاتی نیم فصل جاری رقابتهای لیگ برتر اقدام به عقد قرارداد پنج ماهه به ارزش ۲۵۰ هزار دلار با آنتونی استوکس کرد که هنگام عقد قرارداد، ۱۵۰ هزار دلار این پول را با قرض گرفتن از یک هوادار به نام آقای «م» بصورت نقد در اختیار مهاجم ایرلندی خود قرار داد. قرار بود بدهی ۱۵۰ هزار دلاری پرسپولیس به این شخص تا پایان فروردین ماه پرداخت شود، اما هنوز چنین چیزی اتفاق نیفتاده است تا پرسپولیس که با انواع مشکلات مالی دست و پنجه نرم میکند با این بدهی نیز روبرو شود. / مهر
بیش از نیمی از مردم ایران نگران ابتلا به بیماری کرونا هستند
براساس نظرسنجی ملی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات با موضوع «بررسی دیدگاه شهروندان در خصوص کرونا» که در سطح کشور و به صورت تلفنی در هفته آخر فروردین ۱۳۹۹ انجام شده است، ۶۱.۳ درصد پاسخگویان از ابتلای خود یا یکی از اعضای خانواده به ویروس کرونا بسیار نگرانند. به استناد این نظرسنجی مشکل شهروندان در پرداخت قسط (با فراوانی ۴۳.۴ درصد)، وسواسیشدن (با فراوانی ۳۸.۴ درصد)، از دستدادن شغل (با فراوانی ۲۷ درصد)، افسردگی (با فراوانی ۲۲.۶ درصد)، تاخیر در پرداخت اجارهخانه (با فراوانی ۲۲.۲ درصد) و دعوا و اختلاف بین اعضای خانواده (با فراوانی ۱۶ درصد) از دیگر مشکلات و نگرانیهای پاسخ گویان در این روزها میباشند. / ایرنا