به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، طبق اعلام اتحادیه مشاوران املاک تهران، در کل کشور نیز طی فروردین ۱۳۹۹ بالغ بر ۱۴ هزار و ۹۹۶ قرارداد خرید و فروش ملک به امضا رسیده که نسبت به اسفند پارسال ۷۰ درصد و نسبت به فروردین پارسال ۵۲ درصد افت کرده است.
در بخش اجاره نیز در شهر تهران طی فروردین ۱۳۹۹ بالغ بر ۱۴۴۸ اجاره نامه به امضا رسیده که نسبت به ماه گذشته و ما مشابه سال گذشته به ترتیب ۸۰ و ۷۱ درصد کاهش نشان میدهد.
همچنین در کل کشور ۶۴۷۲ قرارداد اجاره در فروردین ماه ۱۳۹۹ امضا شده که نسبت به ماه قبل ۷۴ درصد و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۶۶ درصد کمتر بوده است.
این آمار گویای آن است که در فروردین ماه بازار ملک به طور کامل متوقف شده و سیگنالهای قیمتی نمیتواند گویای وضعیت واقعی آن باشد؛ هرچند بر اساس شواهد تغییر محسوسی در نرخهای پیشنهادی نسبت به اسفند ماه دیده نمیشود.
واسطههای ملکی میگویند از روز شنبه ۳۰ فروردین ماه که منع فعالیت دفاتر املاک برداشته شده، عمده مراجعات برای آگاهی از وضعیت فعلی بازار انجام شده و کمتر کسی تمایل به انعقاد قرارداد قطعی دارد. معدودی از مالکان نیز قیمتهای پیشنهادی را اندکی بالا برده اند، اما فضای کلی بازار، رشد قابل ملاحظه نرخها را نشان نمیدهد. فروشندگانی هم که قیمتها را بالا برده اند تحت تاثیر وضعیت نامعلوم آینده بازار با توجه به شیوع ویروس کرونا و عدم قطعیت در شرایط اقتصاد کلان و نامعلوم بودن آینده نرخ ارز، اقدام به تغییر نرخهای پیشنهادی کرده اند.
بنابراین گزارش، آخرین ماه از سال ۱۳۹۸ بازار مسکن تهران رونق چندانی نداشت و طبق اعلام وزارت راه و شهرسازی، معاملات ۱۰ هزار و ۲۴۲ فقره بود که نسبت به بهمن ماه ۲۴ درصد و نسبت به اسفند سال قبل از آن ۲۱ درصد کاهش پیدا کرد. این در حالی است که معمولاً در اسفند ماه سالهای قبل شاهد افزایش معاملات نسبت به بهمن ماه بودیم. با این حال بازار مسکن پایتخت از رشد قیمتها بینصیب نماند و میانگین قیمت مسکن شهر تهران نسبت به بهمن ماه ۸.۷ درصد و نسبت به اسفند ماه سال قبل ۴۲ درصد بالا رفت و به عدد بیسابقه ۱۵.۶ میلیون تومان در هر متر مربع رسید. این بالاترین نرخ رشد ماهیانه از اردیبهشت ماه تا کنون بوده است.