جلسه الکاظمی با احزاب شیعه درباره اسامی کابینه، هشدار سازمان جهانی بهداشت درباره شیوع کرونا در مناطق جنگی خاورمیانه، درخواست مصر برای حل و فصل اختلافات عربستان و امارت در یمن و پیام حزبالله برای آمریکا از طریق فرانسه از جمله مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به گفتوگوی پامپئو با وزیر خارجه فرانسه درباره ماهواره نور نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ مایک پامپئو وزیر خارجه آمریکا روز دوشنبه با ژان ایو لودریان همتای فرانسوی خود درباره پرتاب اولین ماهواره نظامی ایران (نور) گفتوگو کرده است.
وزیر خارجه آمریکا روز شنبه نیز در بیانیهای با تکرار اتهامات واهی علیه کشورمان و با استناد به پرتاب اخیر یک ماهواره نظامی در ایران، خواستار تحریم تسلیحاتی سازمان ملل علیه تهران شده بود.
به دنبال توافق هستهای میان ایران و کشورهای ۱+۵ در سال ۲۰۱۵، مقرر شد تحریمهای تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران در اواخر اکتبر سال ۲۰۲۰ (مهر ۹۹) منقضی شود.
وزیر خارجه آمریکا همچنین بار دیگر از اتحادیه اروپا خواسته است تا افراد و اشخاصی که در برنامههای موشکی ایران فعالیت میکند را تحریم کند.
جلسه الکاظمی با احزاب شیعه درباره اسامی کابینه
منابع آگاه از برگزاری یک جلسه با «مصطفی الکاظمی» مأمور تشکیل دولت جدید عراق در منزل «هادی العامری» رئیس ائتلاف فتح برای تغییر اسامی کابینه وزارتی وی خبر دادند.
یکی از این منابع به موازین نیوز گزارش داد که نیروهای شیعه روز گذشته با الکاظمی جلسهای در خصوص بحث درباره تغییر نام نامزدهای وزارتی داشتند که این جلسه در منزل هادی العامری برگزار شد.
«علی العبودی» نماینده جریان «الحکمه» عراق در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد، آنچه درباره اعطای سه وزارتخانه از جانب «مصطفی الکاظمی» به جریان الحکمه گفته شده است درست نیست
وی خاطرنشان کرد که دولت جدید تنها با توافق ائتلاف فتح و سائرون رأی اعتماد پارلمان را کسب میکند.
العبودی ادامه داد: کسانی هستند که میخواهند دولت پیشبرد امور «عادل عبدالمهدی» با وجود ضعفهای خود و عدمصلاحیت همچنان باقی بماند و اگر کابینه الکاظمی تصویب نشود، این دولت به همین شکل میماند و این نشانه ضعف عملکرد سیاسی در کشور است.
هشدار سازمان جهانی بهداشت درباره شیوع کرونا در مناطق جنگی خاورمیانه
روز سه شنبه، سازمان جهانی بهداشت نسبت به شیوع گسترده ویروس کرونای جدید در مناطق درگیر در خاورمیانه هشدار داد.
به نوشته «خبرگزاری فرانسه» «احمد الماندهاری» مدیر بخش مدیترانه سازمان جهانی بهداشت در نشست مطبوعاتی در «قاهره» پایتخت مصر گفت: «مبارزه با شیوع ویروس در کشورهایی مانند سوریه، لیبی و یمن چالش برانگیزتر شده ست.»
وی گفت که سال ها آشفتگی و درگیری زیرساخت های مراقبت های بهداشتی را در این کشورها از بین برده و جمعیت آسیب پذیر را مستعد ابتلا به بیماری های عفونی می کند.
ماندهاری افزود، یکی دیگر از چالش های جدی در این کشورها، تفرقه افکنی سیاسی است که اغلب مانع اشتراک گذاری اطلاعات و دسترسی انسان دوستانه در این کشورها شده است.
سازمان ملل متحد در سال های اخیر یمن را بدترین منطقه از لحاظ بحران انسانی در سراسر جهان معرفی کرده است. میلیونها نفر از مردم یمن با سوء تغذیه و عدم امنیت غذایی دست و پنجه نرم میکنند. پس از یمن، سوریه و لیبی از دیگر کشورهای درگیر در جنگ در خطر شیوع وحشتناک کرونا هستند.
این مقام ارشد سازمان جهانی بهداشت به برخی کشورهای منطقه در زمینه لغو اقدامات ایام کرونایی و شروع موج دوم کرونا هشدار داد.
«لیز گراندی» هماهنگکننده امور بشر دوستانه سازمان ملل در یمن به تازگی، طرفهای درگیر در این کشور را به توقف جنگ و آغاز مذاکره فراخواند.
یمن و سوریه چند سالی است با دخالت برخی کشورهای منطقه از جمله «عربستان» و «امارات» و برخی کشورهای غربی چون آمریکا درگیر جنگ داخلی خانمان سوز شده اند.
درخواست مصر برای حل و فصل اختلافات عربستان و امارت در یمن
وزارت خارجه مصر بیانیهای را در خصوص اختلافات اخیر عربستان و امارات در یمن صادر کرد که بنا بر آن، وزارت خارجه مصر خواستار اجرای کامل توافقنامه ریاض میان عربستان و امارات شد.
این وزارتخانه همچنین از بیانیه اخیر ائتلاف متجاوز سعودی در خصوص احترام به مفاد توافقنامه ریاض استقبال کرد.
وزارت خارجه مصر مدعی شد که از تلاشهای امارات و عربستان برای برقراری صلح و ثبات در یمن حمایت میکند!
بیانیه وزارت خارجه مصر در حمایت از عربستان و امارات در حالی است که تجاوزگریهای آنها علیه مردم بی دفاع و بی گناه یمن طی سالهای گذشته فجایع انسانی بسیاری را در این کشور رقم زده است.
پیام حزبالله برای آمریکا از طریق فرانسه
منابع رسانهای در لبنان میگویند، حزبالله از طریق فرانسه به طرف آمریکایی پیام داده است که در مقابل تلاشهای این کشور برای فروپاشاندن اقتصادی لبنان، بیکار نخواهد نشست و آنچه آمریکا در جنگ صهیونیستی و تکفیری نتوانسته به دست آورد، از طریق اقتصادی هم نخواهد توانست.
روز سهشنبه روزنامه اللواء لبنان در تشریح این خبر گزارش کرد، به نظر میرسد، سید حسن نصرالله، دبیر کل حزبالله لبنان، قصد دارد آن گزینهای را که در سال ۲۰۱۲ مطرح کرد، دوباره همان را در سال ۲۰۲۰ نیز مطرح کند. گزینه نصرالله برگزاری «کنفرانس مؤسسان ملی» در سایه تلاشها برای فروپاشاندن اقتصادی و سیاسی لبنان است.
اللواء توضیح داد: «اطلاعات به دست آمده میگوید، حزبالله به فرانسویها گفته که ساکت نخواهد نشست تا ادامه سیاست فرو پاشاندن اقتصادی که آمریکا علیه لبنان با کمک طرفهایی داخلی در پیش گرفته و کشور را به ناکجا آبادی میبرد، نظارهگر باشد و کشور را دو دستی تقدیم گروهکها و توطئهکنندگان نخواهد کرد. حزبالله هرگز نمیپذیرد چیزی را که آنها [دشمن آمریکایی] در جنگهای اسرائیلی و تکفیری نتوانسته اند کسب کنند، در صلح به دست آورند».
این روزنامه لبنانی با اشاره به نبرد فعلی در میان سیاسیون لبنان بر سر موضوع فساد اقتصادی و بازگرداندن پولهای تاراج شده در سایه کاهش شدید ارزش لیر مقابل دلار و اعتراض برخی جریانها به رئیس کل بانک مرکزی نوشت: برای نخستین بار، نزدیکان به حزبالله و نهادهای رسمی در کشور از وجود طرحها و توطئههایی برای بر هم زدن امنیت لبنان بخصوص در سایه اعتراض مردمی، سیاسی و اقتصادی فعلی که زمینه را برای ایجاد خللهای امنیتی فراهم کرده، بشدت ابراز نگرانی کردهاند، به گونهای که بیم احیای جنگ داخلی و فتنه مذهبی در لبنان میرود.
اللواء به نقل از منابع نزدیک به حزب الله نوشت، آنان که فکر میکند سرنگون کردن دولت حسان دیاب در این شرایط، راه حل بحران چندبعدی لبنان است، در توهم به سر میبرند. متأسفانه مخالفان میدانند که این دولت، دولت «فرصت آخر» است؛ یا باید رهایش کنند تا کشور را از زیر آوار بحرانها بیرون بکشند یا اینکه دستکم راه را هموار کنند یا همه در لبنان مقابل گزینه کنفرانس مؤسسان جدید قرار خواهند گرفت که تحت شروط حزبالله و متحدانش در کل لبنان و منطقه خواهد بود.
به نوشته این روزنامه لبنانی، دستاندرکاران فعلی در لبنان یعنی حزبالله و متحدانش اصلا از عملکرد مخالفان دولت در سیاست و خیابانهای این کشور راضی نیستند و آنچه اکنون در لبنان در حال رخ دادن است، به مثابه جنگی است که میطلبد برای دور کردن کشور از فاجعهای حتمی، اقدامی سنجیده برای حفظ ثبات کشور انجام داد. برخی میگویند که حزبالله همچنان منطق گفتوگو با احزاب سیاسی معارض را در پیش روی خود نگاه داشته، اما اگر وضعیت به همین منوال متشنج شود، به نقطه انفجار خواهد رسید.
این منابع این وضعیت را «پنجم می» سیاستی جدید علیه حزبالله و طرفدارانش و علیه کل لبنان توصیف کردند، اما از نگاه حزبالله، هر دستی که به حقوق مردم دراز شود، باید قطع شود.
از نگاه حزب الله آنچه اکنون در لبنان جریان دارد، طبیعی نیست و مرتبط با همه تلاشهایی است که هدفش اصلاح و مبارزه با فسادی است که حزب الله در درون کابینه و دولت و پارلمان آغاز کرده، اما متاسفانه با وتوهای مذهبی و طائفی روبهرو شده است. همین نکته نشان میدهد، تصمیم خللهایی که در لبنان است، بدون اصلاح نظام لبنان امکانپذیر نیست.