رونق سهام آسیا با کاهش محدودیت‌های کرونایی

کد خبر: ۹۷۷۱۵۷
|
۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۶:۰۸ 09 May 2020
|
3200 بازدید

 اکثر سهام ها در آسیا با رشد سرمایه گذاری فزاینده، جان دوباره ای گرفته، اگرچه این روند محتاطانه است، به این امید که بدترین شرایط کرونایی سپری شود و کشورهای مختلف به آرامی شروع به لغو قرنطینه‌ کنند.

در حالی که مجموعه ای از داده ها، فاجعه پیش روی اقتصاد جهانی را مورد توجه قرار داده، اما کند شدن روند ابتلا به کرونا و مرگ ناشی از آن در برخی کشورها، به مسئولان مربوطه امکان داده است محدودیت ها را از میان بردارند.

کشورهای سراسر آسیا – اقیانوسیه از طرح بازگشایی محتاطانه مشاغل خبر داده اند و دولت های سراسر جهان برای راه اندازی دوباره اقتصادهای ویران شده خود در جریان بحران کرونا، خیز برداشته اند.

هنگ کنگ، کره جنوبی و استرالیا جملگی درخصوص بازگشایی مدارس و ازسرگیر مشاغل در روزهای پیش رو وعده داده اند.

با این حال، بازارهای مالی به دلیل نگرانی از فروپاشی اقتصاد کشورها و افزایش تنش میان چین و آمریکا، اندکی ملتهب بود. روز چهارشنبه شاخص های لندن، شانگهای و هنگ کنگ افزایش یافت و بازارهای ژاپن به دلیل تعطیلات بسته بود.

سرمایه گذاران بسیار خوش بین هستند، زیرا کشورهای اروپایی و برخی ایالت های آمریکا اجازه ازسرگیری کسب و کارها را به رغم هشدار درمورد افزایش شیوع کرونا در کشورهایی چون برزیل، داده اند.

در آسیا، شاخص ترکیبی شانگهای با افزایش ۰.۳ درصد به ۲۸۷۸.۱۴ رسید و شاخص هانگ سنگ هنگ کنگ نیز با رشد ۱.۱ درصدی به رقم ۲۴۱۳۷.۴۸ دست یافت. در سئول، شاخص کوسپی رشد ۱.۸ درصدی داشت و رقم ۱۹۲۸.۷۶ را نشان داد و همچنین شاخص سنسکس هند با کسب ۱.۲ درصد افزایش، رقم ۳۱۸۳۰.۴۳ را ثبت کرد.

در همین حال، شاخص S&P-ASX ۲۰۰ سیدنی با کاهش ۰.۴ درصدی به ۵۳۸۴.۶۰ رسید و معیارهای نیوزیلند و سنگاپور افزایش و معیار جاکارتا کاهش یافت. بازار بانکوک نیز برای تعطیلات بسته بود.

بسیاری از تحلیل گران نسبت به افزایش قیمت ها در سهام، تردید دارند. تحلیل گران می گویند باتوجه به عدم قطعیت درمورد ماندگاری رکود اقتصادی، این به نوعی مبالغه است.

چین که ویروس کرونا از آنجا شایع شد، به کارخانه ها و بخش های دیگری از مشاغل اجازه بازگشایی داده است. فرانسه، اسپانیا و دیگر دولت های اروپایی نیز در حال برداشتن گام های مشابهی هستند.

دولت استرالیا روز چهارشنبه اعلام کرد که بدنبال راهی برای بازگشایی مشاغل تعطیل شده از ماه ژوئیه (تیر ماه) است، زیرا موفقیت این کشور در مهار ویروس کرونا به کانبرا امکان می دهد بر احیای یک میلیون شغل از دست رفته از اواسط ماه مارس (اواخر اسفند ۹۸) تمرکز کند.

«اسکات موریسون» نخست وزیر استرالیا و رهبران ایالتی این کشور قرار است در جلسه کابینه ملی که امروز جمعه برگزار می شود، در مورد پروتکل های سلامت بحث و تبادل نظر کنند. این پروتکل ها، به مشاغل امکان می دهد در فضایی امن کرونایی، فعالیت شان را ازسرگیرند. کانبرا می گوید تعطیلی مشاغل برای اقتصاد این کشور، در هفته ۴ میلیارد دلار استرالیا هزینه داشته است.

«جاش فرایدنبرگ» وزیر خزانه داری استرالیا به شبکه تلویزیونی «ای بی سی» گفت: درسی که از تاریخ می توان گرفت این است که هرچه سریعتر افراد را به مشاغل بازگردانید و از صف های بیکاری خارج کنید، اقتصاد بهتر عمل خواهد کرد و مردم نیز در وضع بهتری خواهند بود.

وی در عین حال تاکید کرد که تاثیرات اقتصادی کرونا می‌توانست بسیار بدتر باشد، اگر این کشور از روش اروپا و اعمال کنترل‌های سخت‌تر بر تمامی خدمات غیرضروری تبعیت می‌کرد.

وی افزود: اگر این محدودیتها بیشتر می شد و همانند اروپا قرنطینه ۸ هفته‌ای اعمال می شد، آن وقت تاثیر اقتصادی منفی بر تولید ناخالص داخلی می‌توانست دوبرابر شود و به ۲۴ درصد رسد.

کانبرا در عین حال از تدابیر حمایتی اقتصادی به ارزش ۲۰۶ میلیارد دلار یا حدود ۱۶ درصد تولید ناخالص داخلی خبر داده، زیرا محدودیت‌های اعمال شده در جریان بحران کرونا، استرالیا را به ورطه اولین رکود خود در طول ۳۰ سال کشانده است.

بانک مرکزی استرالیا پیش بینی کرده است که دوازدهمین اقتصاد بزرگ جهان (استرالیا)، متحمل بزرگترین انقباض اقتصادی‌اش در نیمه نخست سال جاری شود و شاهد دو رقمی شدن نرخ بیکاری باشد. با این حال، بانک مرکزی استرالیا ابراز امیدواری کرده است که این وضعیت با مهار کرونا، رو به بهبودی گذارد. ازسرگیری مشاغل در استرالیا می تواند با بازگشایی مرز این کشور با نیوزیلند هم زمان باشد.

استرالیا و نیوزیلند برای بیش از یک ماه مرزهایشان به روی همه مسافران بدون حق شهروندی را بستند و مسافران بازگشته از سفرهای فرامرزی را در قرنطینه اجباری قرار دادند. دو کشور اقتصادهای تعطیل شده شان پس از اعمال قرنطینه برای مهار کرونا را به طور محتاطانه‌های دوباره فعال می‌کنند.

آمار مرگ و میر ناشی از ابتلا به کووید – ۱۹ در هر دو کشور یک درصد است که بسیار کمتر از آمار کشورهای دیگر است.

«اسکات موریسون» نخست وزیر استرالیا گفت که سفر در سراسر دریای تاسمانی بین همسایگان، اولین مسیر بین المللی خواهد بود که از سرگرفته می‌شود و احتمالا در حدود زمانی ازسرگیری سفرهای هوایی داخلی، به طور جدی انجام می‌شود.

دریای تاسمانی بخشی از آب های اقیانوس آرام جنوبی است که بین کرانه‌های جنوب شرقی استرالیا، شرق جزیره تاسمانی و غرب سواحل نیوزیلند واقع است.

منبع: ایرنا
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟