تفنگ شکارچی و محیط‌بان نباید در مقابل هم قرار گیرد

یک متخصص زیست شناسی جانوری با اشاره به اینکه در بیشتر کشورهای جهان ‌بهترین حامیان حیات وحش خود شکارچیان علاقه‌مند و ‌افراد بومی و محلی هستند، تاکید کرد: کارها را باید به مردم محلی بسپاریم تا دیگر تفنگ محیط‌بان و شکارچی روبه روی هم قرار نگیرد بلکه به موازات هم و در راستای حفاظت باشد.
کد خبر: ۹۷۷۴۱۳
|
۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۹:۱۹ 10 May 2020
|
13630 بازدید
|
۱

به گزارش «تابناک»، مجید نواییان در گفت و گو با ایسنا با اشاره به مجازات و جرایم نقدی مربوط به شکار و صید گفت: این جرایم می‌توانند از عوامل بازدارنده شکار غیر مجاز باشند اما آن‌چه اهمیت دارد علاج واقعه قبل از وقوع است؛ یعنی سازوکار به گونه‌ای طراحی شود که در جهت پیشگیری از وقوع شکار غیر مجاز حرکت کنیم و از طریق فرهنگسازی در این زمینه بتوانیم از گونه‌های حیات وحش حفاظت کنیم.

وی در پاسخ به این پرسش که افزایش نرخ جرایم نقدی چه تاثیری بر میزان شکار و صید غیر مجاز دارد، تصریح کرد: هرگاه مسئله‌ای مانند شکار که تقاضا دارد بیش از حد ممنوع شود، نرخ آن‌ جرم بالا می‌رود بنابراین با جریمه‌های نقدی سنگین شکار و صید موافق نیستم چراکه با بالا رفتن نرخ جریمه شکار، قیمت‌ بازار سیاه آن نیز افزایش پیدا می‌کند و در نتیجه متقاضی بیشتری پیدا خواهد کرد.

چگونه از شکار غیر مجاز جلوگیری شود؟

این متخصص زیست شناسی جانوری ضمن بیان اینکه یکی از عوامل موثر در پیشگیری از شکار غیر مجاز آموزش شکارچیان است، گفت: شکارچیان باید آموزش ببینند تا بدانند شکار یک گونه ماده در فصل بهار که فصل تولید مثل است برابر با کشته شدن ده‌ها حیوان است و صدای گلوله‌ای که در فصل بهار در پارک‌های ملی یا مناطق حفاظت شده شنیده می‌شود باعث سقط جنین بسیاری از حیوانات باردار می‌شود و شرایط مساعد برای زادآوری حیات وحش را از بین می‌برد.

وی یکی دیگر از عوامل موثر در پیشگیری از شکار غیر مجاز را واگذاری حفاظت از برخی مناطق به جوامع محلی دانست و اظهار کرد: اگر افراد بومی مناطق حفاظت شده از سود صدور پروانه شکار، گردشگری شکار، یا سود فروش محصولات مربوط به محیط زیست آن منطقه منتفع نشوند برای کسب درآمد از فروش گوشت حیات وحش، شکار انجام می‌دهند اما زمانی که حفاظت از این مناطق به آن‌ها واگذار شود و فرد بومی بداند پروانه شکار یک قوچ در آن منطقه ممکن است ۲۰۰ هزار دلار فروخته شود و سهمی از آن پول به جیب او برسد دیگر اجازه نخواهد داد کسی در آن منطقه شکار کند و او بهترین حافظ منطقه و حیات وحش آن خواهد شد.

مدیر موزه طبیعت و حیات وحش دارآباد با بیان اینکه واگذاری حفاظت از مناطق طبیعی به جوامع محلی بارها در کشور انجام شده و نتیجه مثبت داشته است، خاطرنشان کرد: هرگاه خود مردم برای حفاظت از گونه‌های حیات وحش پای کار آمدند نتیجه آن موفقیت آمیز بوده است مانند حفاظت افراد بومی از لاک‌پشت‌های منقارعقابی جزیره قشم.

وی در ادامه توضیح داد: حدود ۳۰ سال پیش مردم بومی قشم تخم لاک‌پشت‌های منقار عقابی را برمی‌داشتند و مصرف می‌کردند و این اقدام باعث شد این نوع لاک‌پشت در معرض خطر انقراض قرار گیرد اما با آموزش دیدن جوامع محلی اکنون خود مردم از لاک‌پشت‌های منقار عقابی حفاظت می‌کنند و در ازای آن به گردشگرانی که برای تماشای تخمگذاری آن‌ها در فصل بهار می‌آیند خانه‌های‌شان را اجاره می‌دهند و غذا و لباس‌های سنتی و محلی خود را می‌فروشند و نوعی گردشگری طبیعی در این منطقه ایجاد کرده‌اند. علاوه بر این لاک‌پشت‌های منقار عقابی به جمعیت مناسبی رسیده‌اند و دیگر در معرض خطر انقراض قرار ندارند.

نواییان در پایان در پاسخ به این پرسش که تحقق اقدامات فرهنگی در جهت پیشگیری از شکار غیر مجاز بر عهده چه نهاد و سازمانی است، ‌اظهار کرد: سازمان حفاظت محیط زیست بخشی از اختیارات منابع طبیعی کشور را برعهده دارد بنابراین سازمان‌های جهاد کشاورزی، شیلات کشور و وزارت نیرو به‌عنوان متولی رودخانه‌ها با همکاری یکدیگر و در قالب شورای عالی محیط زیست یا آمایش سرزمین که زیر مجموعه ریاست جمهوری است می‌توانند در جهت عملی شدن آموزش شکارچیان، واگذاری حفظت به جوامع محلی و... اقدامات لازم را انجام دهند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۱
این متخصص زیست شناسی هرگز با شکارچی جماعت نشست و برخاست نکرده است! اصلا نمی داند اینان چه تیپ شخصیتی هستند. شعار اینان اینست: «می خواهم بعد از من، دنیا را آب فرا گیرد»
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
به نظر شما چه کسی در انتخابات آمریکا پیروز خواهد شد؟