تاکید کارشناسان بر ترویج فرهنگ فرزندآوری

کارشناسان جمعیتی کشور معتقدند در صورت تغییر در ساختار‌های جمعیتی و کاهش نرخ رشد، بیش از یک چهارم جمعیت کشور تا چند سال دیگر سالمند خواهند بود.
کد خبر: ۹۷۹۴۲۷
|
۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۸:۱۸ 19 May 2020
|
9367 بازدید
|

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری صدا و سیما به بهانه ۳۰ اردیبهشت روز "جمعیت"، چگونگی اجرای سیاست‌های کلی جمعیت از سوی مقام معظم رهبری (در سال نود و سه) در برنامه تیترامشب شبکه خبر مورد بررسی قرار گرفت.

"محمدجواد محمودی" در برنامه تیتر امشب گفت: بند نخست از ۱۴ بند سیاست‌های ابلاغی جمعیت مقام معظم رهبری به پویندگی و بالندگی و افزایش نرخ باروری دلالت دارد که نه تنها اجرا نشده بلکه با کاهش جمعیت کشور نیز روبرو هستیم.

کارشناس اقتصاد جمعیت افزود: در سال ۶۷ نرخ باربری هر زن بین ۶ تا ۷ فرزند داشته است که برخلاف توصیه‌های مراجع تقلید نرخ جمعیت با کاهش روز افزون روبرو بوده است. در سال ۷۲ توصیه به کاهش فرزند آوری ابلاغ می‌شود.

او گفت: سیاست‌های تنظیم خانواده در پیش از انقلاب و مراجع راه به جایی نبرد.
محمودی نرخ ۲.۱ را نرخ جانشینی (دو فرزند برای هر خانواده) اعلام کرد و افزود: یکی از دلایل کاهش جمعیت کشور دخالت‌های سازمان‌های بین المللی در هدف گذاری جمعیتی کشور است. این سازمان‌ها برای ما نرخ جمعیتی را برای رساندن به صفر اعلام کردند.

"محمداسماعیل اکبری" مشاور عالی وزیر بهداشت نیز به ساختار‌ها و ۳ گروه‌های جمعیتی اشاره کرد و گفت: نباید ساختار‌های جمعیتی پایه، مولد و سالمند تغییر کند.

وی افزود: جمعیت کشور رو به کاهش و به کمتر از ۱ درصد رسیده است. قادر نیستیم جمعیت کشور را حفظ کنیم. پویایی کشور به دلیل حضور جوانان و قشر پایه کشور است. اگر جمعیت جوان کشور کم شود در اداره کشور مشکل خواهیم داشت.

او گفت: تک فرزندی ظلم و بلای جان فرزند است. باید شاخص‌های فرزند آوری را عوض کنیم. کاهش جمعیت کشور مهمترین مسئله جمهوری اسلامی ایران است.

اکبری تلاش صدا و سیما را برای تغییر ساختار غلط فرهنگی و افزایش نرخ فرزند آوری را خواستار شد.

"شهلا کاظمی‌پور" جمعیت شناس گفت: سالخوردگی جمعیت کشور تا سال ۱۴۳۰ حدود یک چهارم کل جمعیت خواهد بود.

او گفت: اگر با برنامه ریزی پیش برویم حدود ۳۰ سال برای جبران این کاهش جمعیت و افزایش سالمندی فرصت باقی است. باید سالمندان آینده را فعال کنیم تا در سال‌های بعد با مشکلات کمتری مواجه شویم.

کاظمی‌پور با بیان اینکه در برخی سیاست‌های کاهشی جمعیت باید اصلاحاتی صورت بگیرد، افزود: جمعیت اساس توسعه اقتصادی هر کشوری است که به شکوفای اقتصادی منجر خواهد شد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۱۱
انتشار یافته: ۲۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۰
تشویق برای فرزند آوری باید تعریف جدید شود. فرزندآوری فقط در صورتی افزایش می یابد که والدین احساس کنند که فرزند انها در جامعه امن پرورش خواهد یافت و در آینده نیز از همه لحاظ امنیت دارد و فرصت تلاش و پیشرفت برای او فراهم است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۰
آقایون عقل کل و دانشمند شما اول باید مشکلات معیشتی رو حل کنید. تا وقتی مشکلات مالی و رفاهی گریبان مردم رو بگیره نرخ طلاق بالا و نرخ فرزند آوری قطعا پایین خواهد بود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۰
تعهد دولت باشه که دوران حاملگی ، بدو تولد ، تحصیل ابتدایی ، دبیرستان و دانشگاه و البته ازدواج در هر دوره 50 میلیون به خانواده پرداخت کنه چشم حتما من خودم قول میدم .. بماند که 50 میلیون ارزشش فقط تو دوره اول و دومه
زی
|
Iraq
|
۰۸:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۰
جلوی گرونی رو بگیرید تا جوان ها ازدواج کنن و بچه بیارن
ناشناس
|
United Arab Emirates
|
۰۸:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۰
با کدام هنر اقتصادیتان می خواهید رشد جمعیت را افزایش دهید ؟
وضعیت اقتصادی چنان گلوی مردم را فشره که رمقی نمانده
فرزند آوری با گرده افشانی انجام نمی شود پیش نیازش ازدواج است با کدام شاخص ازدواج می خواهید این رقم را بالا ببرید بخاطر مسایل اقتصادی ازدواج گریزی در بین جوانان بیداد می کند
آنها هم که ازدواج کردند در تامین مخارج خود مانده اند تا چه رسد فرزند آوری کنند یا بیش از یک فرزند بیاورند
بنده گرچه اعتقاد به فرزند آوری تا حداقل سه فرزند هستم و تبعات تک فرزندی را هم می دانم اما واقع بین هم هستم با شکم سیر حرف نمی زنم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۰
دلتون خوشه بابا
اول باید جوان بتونه ازدواج کنه
بعد باید ببینه زدگیش پابرجا هست یا نه
بعد فرزند آوری کنه
تازه اون هم یکی
با این گرانی ها و تورم به نظر شما این امور ممکنه
مسئولین ما خواب خواب هستند (البته خود را به خواب زدند و نمی خواهد بفهمند) نشستند برای خودشون نوطق می کنن
..........
ناشناس
|
Germany
|
۰۹:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۰
اقایان قبل از پیچیدن نسخه برای زاد ولد بیشتر ،لطف کنند به منابع اب کشور وتوان مدیریتی در ساخت وتولید خانه برای انها واشتغال ودرامد سرانه خانوارها واختلاف طبقاتی ومشکلات زیست محیطی وترافیکی ورشد بادکنکی وبیکاری تحصیل کرده های بی مهارت بدون اعتماد بنفس هم توجه نمایند ،چون با در نظر گرفتن تمام شاخص ها کشورما توان تحمل جمعیت بیشاز 40 تا 45 میلون جمعیت را ندارد ،ومردم را نباید با سگ زندگی بعنوان ساهی لشکر وابزار قدرت وحاکمیت قرار داد ،برای مردم بازد مثل کشورهای پرشرفته واستاندارد انها زندگی سالم وبدون دغدغه با درامد مکفی وخدمات بهداشتی وتامین اجتماعی ورفاهی کامل ،شهرهای سالم وخوش اب وهوا با کمترین مشکلات زیست محیطی وترافیکی فراهم نمود ،نه مثل پاکستان وبنگلادش واندونزی به سبک مگس وموش به تولید مثل پرداخت ومردم را تبدیل به ماشین جوجه ریزی کرد ،دولت مسئول واقتصاد سالم نداریم نباید در بوق افزایش جمعیت دمید ،از فرت فقر فحشا واعتیاد در بین ایرانیان داخل وخارج بیداد میکند که نتیجه نداری وفقر وبیکاری وفزونی جمعیت وناتوانی حاکمیت در تامین یک زندگی سالم برای مردم می باشد .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۰
در مورد ازدواج چیزی نفرمودند؟
نقد و پرسشگري
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۰
جلسات كارشناسي بي اثر با هزينه هاي بيخودي و صرفا براي نمايش.
وقتي بحث كنترل جمعيت پيش آمد و آن بگير و ببند و حذف فرزند سوم از امكانات دولتي و .....اگر نتيجه داد فقط و فقط بحث تورم و گراني ها بود كه هزينه خانوارها رو افزايش داد و بالطبع به كاهش فرزند آوري پيش رفتند و هم اكنون اين وضع گراني به كاهش ازدواجها نيز منجر شده است.
تا وقتي هزينه دخل و خرج خانوارها به هم نخورد ميز كارشناسي جهت افزايش و تشويق خانوارها به فرزند آوري توهمي بيش نخواهد بود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۰
كي به فكر جمعيته ؟ خرجش رو كي بده ؟ جمعيت بي سواد و دزد خوبه ؟ يا جمعيت تحصيل كرده؟
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟