به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، یک کارشناس بازار مسکن، با تاکید بر ضرورت توجه به تامین مسکن گروههای مشهور به "خانه اولی ها"، گفت: آمارها از ثبت سالانه بیش از ۶۰۰ هزار ازدواج در کشور حکایت دارد، درحالی که بررسیهای صورت گرفته نشان میدهد سالانه به طور میانگین حدود ۳۰۰ تا ۳۵۰ هزار واحد مسکونی جدید در کشور ساخته میشود. مقایسه این آمارها، کمبود حدود ۳۰۰ هزار واحد مسکونی برای پاسخ به تقاضاهای جدید را نشان میدهد.
محمد گلاب کش خانهاولیها را ازجمله متقاضیان واقعی مسکن توصیف و ساخت واحدهای مسکونی کوچک متراژ را راهکار تامین مسکن برای این قشر عنوان کرد و گفت: اطلاعات به دست آمده نشان میدهد که خانه اولیها سهمی ازحدود۷۵درصد معاملات بازار مسکن در بخش واحدهای مسکونی کوچک متراژ ندارند و دلالان و سفته بازان هستند که نقش اصلی را در این بخش، ایفا میکنند.
به گفته وی، درصورتی که تقاضای نهفته در بخش واحدهای مسکونی کوچک متراژ پاسخ داده شود، بدون شک سهم قابل توجهی از معاملات بازار مسکن به این واحدها اختصاص خواهد یافت.
گلاب کش، به نقش تسهیلات خرید مسکن به منظور پاسخ به تقاضای نهفته در بخش واحدهای مسکونی کوچک متراژ اشاره کرد و گفت: تورم بالای قیمت مسکن در سالهای اخیر باعث شده است تا قدرت پوشش تسهیلات خرید مسکن به شدت کاهش یابد و عملا کارکرد خود را از دست دهد.
وی، متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی در شهر تهران را حدود پانزده میلیون تومان عنوان کرد و گفت: مقایسه قیمت هرمتر مربع واحد مسکونی با اعداد و ارقام تسهیلات صندوق پس انداز مسکن یکم نشان میدهد، متقاضیان خرید واحد مسکونی در شهر تهران با تسهیلات ۱۶۰ میلیونی امکان خرید حدود ۱۱متر مربع و با تسهیلات ۲۴۰میلیونی حدود ۱۶ متر مربع واحد مسکونی میتوانند بخرند و به همین دلیل تسهیلات صندوق مذکور عملا کارکرد خود را از دست داده است.
این کارشناس بازار مسکن، تاکید کرد: بررسی آمار و ارقام نشان میدهد، گروههای خانه اولی با وضعیت موجود بازار مسکن، عملا سهمی از این بازار به خصوص در شهر تهران ندارند و رقابت با سرمایه گذاران و یا متقاضیان جابجایی مسکن، برایشان امکان پذیر نیست.