آن گونه که آمارها نشان میدهد، به ماننذ یک ماه اخیر، حدود یک سوم مبتلایان قطعی را شهروندان ایالات متحده آمریکا تشکیل میدهند (حدود ۱.۶ میلیون نفر) اما رتبه دوم از اسپانیا گرفته شده و به کشوری رسیده که دیرتر از کشورهای دیگر با کرونا دست به گریبان شده است؛ روسیه.
پس از این دو کشور، اسپانیا در رتبه سوم قرار دارد و برزیل در رتبه بعدی قرار گرفته است؛ کشوری از نیم کره جنوبی کره زمین که در میانه فصل پاییز قرار دارد و شیوع ویروس در آن با سرعت زیادی ادامه دارد. در این آمار رتبه کشورمان دهم است و بعید است این رتبه طی هفته های آتی هم تغییر کند.
تامل در جدول جان باختگان کووید ۱۹ در جهان هم نشان از تداوم پیشتازی آمریکا با بیش از ۹۳ هزار جان باخته (از ۳۲۵ هزار جان باخته) دارد و کماکان رتبه دوم در اختیار بریتانیاست و ایتالیا در جایگاه سوم قرار دارد. نکته جالب توجه سبقت فرانسه از اسپانیا و قرار گرفتن این کشور در رتبه چهارم ست.
در آمار جان باختگان، به مانند قبل رتبه کشورمان نهم است؛ رتبهای که با توجه به رشد آمار جان باختگان در کشورهای کانادا، هلند و مکزیک که رتبه های دهم تا دوازدهم جدول را در اختیار دارند، ممکن است در هفته های آتی تغییر کرده و نزول پیدا کند.
نکته جالب توجه دیگر در آمارهای رو به رشد جهانی، افزایش خوشایند آمار بهبودیافتگان است که در آستانه دو میلیونی شدن است. آمار که رتبه نخست آن در اختیار آمریکا است و پشت سرش اسپانیا و آلمان قرار دارند. در این آمار رتبه کشورمان هفتم است. رتبه ای که باید در کنار شمار کمتر مبتلایان کووید۱۹ در ایران قرار گیرد تا معنا دار شود.