چگونه سلطان شدند؛ از قیر تا سکه و خودرو

آنهایی را که با نام سلطان فساد معرفی می‌کنند، با شگردهای مشابه‌ای اینگونه شدند و اگر در بر همین پاشنه بچرخد شاید سلطان‌های دیگری در راه باشند.
کد خبر: ۹۸۰۰۳۰
|
۰۲ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۳ 22 May 2020
|
12120 بازدید
|


به گزارش تابناک به نقل از مهر، سلطان خودرو اولین سلطان فساد سال ۹۹ بود که در دومین ماه سال پرده از فسادهای خانوادگی اش برداشته شد و در نهایت هم همچون سلاطین قبلی به اعدام محکوم شده است. سلطان سکه، سلطان پتروشیمی، سلطان خودرو، سلطان قیر، کاغذ و..... اینها تنها بخشی از عناوین کلاهبرداران حرفه‌ای است که به نوعی یک تنه و البته با همکاری همدستان نامرئی شأن اخلال در نظام اقتصادی را سبب شدند.

با مروری به پرونده‌های این سلاطین می‌توان شگردهای مشابه آنها را دید. سو استفاده از خلأ ءهای قانونی، همدستی با برخی صاحب نفوذان، پرداخت رشوه و دور زدن قانون و حتی سوءاستفاده از نزدیکان. بسیاری از این سلاطین حلقه ابتدایی همکاران خود را از خانواده و فامیل خود انتخاب می‌کنند. به عنوان نمونه در پرونده موسوم به سلطان سکه مظلومین پدر با پسر و اقوامش یک باند را تشکیل داده بودند همچون سلطان تازه معروف شده خودرو! وحید بهزادی که در حلقه اول فساد با همکاری همسرش باند فساد را تشکیل داده بودو یا درپرونده فساد در پتروشیمی که پای خیلی‌ها در آن گیر بود و البته که هنوز به سرانجام هم نرسیده و بخش‌هایی از آن روی میز قاضی مسعودی مقام مانده است.

شباهت‌های شگردهای سلاطین فساد
پرونده احمد پاسدار که او هم از فساد گران بود بی شباهت به پرونده سایر سلاطین نیست. فردی که توانسته بود با دور زدن قانون و نفوذ و سوءاستفاده از شرایط ارزی کشور با ارز دولتی تعداد کثیری گوشی موبایل وارد کند و در نهایت اخلال عظیمی در بازار تلفن همراه وارد کند.

پرونده سلطان قیر هم شباهت‌هایی به پرونده سایر سلاطین دارد. باقری درمنی یا بهتر بگوییم پرونده درمنی ها که البته یکی از حمیدرضا یکی از برادران اعدام شد. درمنی بعد از دستگیری به سلطان قیر معروف شد، اما واقعیت آن است این جرم تنها یک بخش از جرم‌های وی بود، باقری درمنی با ایجاد شبکه چند نفری از شرکت پالایش نفت جی به میزان ۳۲۲ میلیون و ۲۴۳ هزار و ۳۳۶ کیلوگرم قیر را کلاه برداری کرد. فساد بزرگ درمنی نفوذ در شبکه بیمه‌ای و بانکی کشور و اختلاس پول‌های بسیار در این شبکه است، ایجاد شبکه کلاهبرداری در شرکت بیمه ایران، کلاهبرداری ۴۱ میلیارد تومانی در بانک ملی، کلاهبرداری ۹ میلیارد تومانی در بانک گردشگری، ایجاد شبکه کلاهبرداری در بانک گردشگری و کلاهبرداری ۷۱ میلیارد تومانی از صرافی اقتصاد نوین از دیگر عناوین فساد اقتصادی این مفسد بزرگ بود.

اما در جدیدترین نمای فعالیت سلاطین، پرونده بهزادی و همسرش نجوا لاشیدایی به نوعی منحصر به فرد است چرا که این متهمان دستی بر آتش داشته و در چندین حوزه اقدام به اخلال و فساد کردند. طبق کیفرخواست صادره برای این متهمان و ۲۴ متهم دیگر پرونده، اتهامات موجود شامل اخلال در نظام ارزی از طریق ثبت سفارش‌های صوری و غیر واقعی و انجام معاملات ارزی در سطح کلان، اخلال در نظام توزیع مایحتاج عمومی از طریق تحصیل ۱۶۷ هزار و ۸۳۴ دستگاه خودرو با انحصار و بهره مندی از رانت و همچنین اخلال در نظام اقتصادی از طریق فعالیت شرکت هرمی به مبلغ ۲۶۳ میلیارد ریال و پولشویی به میزان سه هزار و دویست میلیارد تومان با ۲۶۰ حساب بانکی است.

تبانی یک زن و شوهر با مدیرعامل و معاون بازاریابی و فروش سایپا برای اخلال در نظام توزیع نیازمندی‌های عمومی: متهمان ردیف اول و دوم پرونده مورد نظر زن و شوهر و دارای شغل آزاد هستند که با مدیرعامل و معاون بازاریابی و فروش و همچنین مدیر اداره برنامه ریزی فروش سایپا در قسمت اخلال در نظام توزیع نیازمندی‌های عمومی تبانی داشته‌اند.

طبق اعلام سخنگوی قوه قضائیه، وحید بهزادی فرزند ابوطالب و همچنین همسرش به نام نجوا لاشیدایی فرزند علی هر دو نفر به جرم مشارکت در اخلال کلان در نظام پولی و ارزی منجر به قاچاق ارز از طریق ثبت سفارشات صوری و حواله جات و امورات صرافی بدون مجوز، اخلال در نظام توزیعی نیازمندی‌های عمومی کشور از طریق پیش خرید بیش از ۶ هزار و ۷۰۰ دستگاه خودرو از شرکت سایپا، مشارکت در عملیات پولشویی سازمان یافته به میزان ۳۲ هزار میلیارد ریال و موضوعات مربوط به سکه که از منزل متهمه ۲۴ هزار و ۷۰۰ سکه تمام بهار آزادی به علاوه یکصد کیلوگرم طلا کشف شده است، این دو نفر محکوم به اعدام شدند و حکم اعدام آن‌ها صادر شده، البته حکم اعدام قابل تجدیدنظر خواهی در دیوان عالی کشور است.

راه تکرار بر خطر بسته نشده؟
نفوذ! کلمه‌ای که در بسیاری از پرونده‌های فساد اقتصادی به عنوان کلید واژه بارها و بارها به شیوه‌های مختلف و در محل‌های متفاوت مطرح شده است، نفوذ در شبکه بانکی، نفوذ در سیستم توزیع کالا، نفوذ در گمرک، بانک مرکزی و…، اگر بسیاری از راه دروهای فساد در کشور از سوی نهادهای اجرایی شناسایی و بسته می‌شد، این سلاطین که عمده آنها نه سواد درست و حسابی دارند و نه تخصص چشمگیری، به هیچ وجه نمی‌توانستند با معدود همکاران خود اخلال‌های شبکه ای را رقم بزنند و وقتی باز هم شاهد تولد سلاطین جدید فساد هستیم، یعنی راه تکرار بر خطر بسته نشده است!

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۱۳
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۲
هیچ کس بدون اتصال به یک مقام یا صاحب منصبی نمیتواند در این حجم که سهله حتی خیلی کمترش را هم فساد کند .
اصلا مگه میزارن بدون سهم خواهی؟

باید با نیروهای مخلص و اطلاعاتی در ادارات و سازمان ها عینا مثل مرزها مراقب و نفوذی بگذارید .... برای این نیروها هم باز باید مراقب نهاد به صورت اطلاعاتی .... به گونه ای که هر کس فکر کند یکی زیرنظرش داره
پاسخ ها
محمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۲
ببخش دستم به اشتباه خورد روی منفی
مسعود
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۲
در دنیا رسانه ها دقیقا همین کار را انجام میدهند
در ایران مسئولان کار رسانه ها را کرده و تنها کاری که می کنند این است که درباره فسادی اطلاع رسانی کنند ....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۲
نفوذ يعني اينكه يكي از خارج بخواهد داخل يك محيط بشود ولي اينكه ما ميبينيم خود هسته مركزي داره نشتي ميده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۲
به جای اعدام این زن و شوهر باید مدیرعامل سایپا و معاوناش رو اعدام کرد.
مدیرعامل و بقیه مجرمین شاغل در سایپا خیانت در امانت کردن. خیانت به اعتماد نظام کردن. اعدام حق اوناست
ناشناس
|
Germany
|
۱۴:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۲
وجود قوانین کثیف وعهد بوقی ،نبود نظارت وشفافیت ،دادن اختیارات ویژه به مدیران نوکیسه لمپن صفت که خود شریک دزد قافله میشوند همه باهم زمینه انواع کثافتکاری های اخلاقی ومالی وسیاسی را در این کشور موجب گشته اند که با ظاهری بزک دوزک شده وبا تظاهر به دیانت وانقلابی وحزب الهی دواتشه مثل خاوریها وسایر پادوها این اتفاقات با مدیریت رانتی ونفتی بیفتد ،اگر انحصاروکارتل ها نبود مگر میشد این همه گند وفساد های قبیله ای وباندی وجناحی که در دنیا بینظیره براحتی در کشوری شکل بگیرد ؟حراست ها وگزینش هایش بهتر که نبود و بجای تحت تعقیب قرار دادن سیاسیون و اندیشمندان ،ابن کثافت ها وبنگاهای اقتصادی را می پائیدند .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۲
وقتي ظاهر صلاحيت مي اورد و رسانه هاي جمعي نمي توانند نظارت كنند و...... وبه قول حضرت علي" مسايل اصلي رهاشده و مسايل فرعي اصل مي شود ان جامعه سعادتمند نمي شود"
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۲
رابطانشان در میان مسئولان باید اعدام شوند و خود این افراد به کار در شرایط سخت و حبس ابد محکوم شوند.........
شوان
|
United States of America
|
۱۵:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۲
در 40 سال گذشته با توجه به شرایط و آگاهی نسبت به ضوابط و راه‌های پیگیری اموال نامشروع یکی از روشهایی که متداول شده است، سرمایه گذاری‌های بسیار کلان مسوولین با پوشش تعاونی‌هاست. پول‌های باد آورده‌ای که نه مالیاتی به آن تعلق گرفته و نه منشاء آن چیزی است که دست عموم جامعه عدالت محور به آن برسد.

جهت تامین امنیت کار هم از فرزندان و نوادگان بالاترین ارکان نظام دعوت به عمل آمده که در ازای کمکی که می‌کنند یا سرمایه‌ایی که می‌گذارند در این پروژه‌ها شرکت کنند.

تا امروز هم این روش به عنوان حیات خلوت مسؤولین همه جناح‌ها پوشیده مانده و طبیعتا کاری که خودشان به آن اجحاف دارند را ممیزی و بازرسی نمی‌کنند.

یک سری به مالکیت بزرگترین و گران‌ترین مراکز خرید و بزرگترین پروژه‌های ساختمانی کشور بزنید.


متاسفم که برای نوشتن این مطلب که مطالبه‌ایی ساده بیش نیست مجبورم از فیلترشکن و اسم مستعار استفاده کنم.

به امید روزی که با حمایت از صداقت بتوانیم با نام واقعی و شماره ملی، مطالبه‌ایی را پیگیری کنیم.
ناشناس
|
Sweden
|
۱۵:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۲
تمام پرونده های فساد اقتصادی بر دو رکن اصلی استوار است یکی مفسد اقتصادی واختلاس گر ورکن دیگر که مهمتر است وجود عوامل انها در دستگاههای دولتیست در واقع این دزدان با زور وعنف وارد نمیشوند بلکه با کلید واز درب اصلی وارد میشوند...برای خشکاندن این پدیده نظام اداری وبوروکراسی وتقنینی ما به یک خانه تکانی اساسی نیازمند است .اینکه نماینده مجلس ویا مدیر حراست ویا....شریک دزد ورییس قافله باشند .نتیجه میشود همین شلم شوربا که میبینیم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۲
یک مورد در رفع مشکلات مربوط به ارز چند نرخی که با گرفتن ارز دولتی و رانت و انجام ندادن تعهدات با پشتیبانی مدیران بانک مرکزی به آسانی سلطان می شوند مورد دوم تحقیق ناکافی و در رفتن مدیران دولتی از محازاته کن تا حالا هیچ مدیری اعدام نشده و مورد سوم نبود نظارت در موقع تصویب قوانین اقتصادی مثلا الان وام کرونا که پنجاه هزار میلیارد اعلام کردن مطمئنم باشید یک دهمش به کارفرمایان نخواهد رسید و چون سود بانکی دوازده درصدیه به فک و فامیل خودشون میدن
ناشناس
|
United States of America
|
۱۷:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۲
ایا اینها با استفاده از عواملشان چنین اختلاسهایی میکردند یا خودشان عوامل دیگران بودند
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
آخرین اخبار
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟