مجید صفائی، سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کهگیلویه وبویراحمد گفت: ظهر امروز یکشنبه چهارم خرداد ماه «به محض وقوع زلزله، تیمهای ارزیاب برای بررسی وضعیت بناهای تاریخی در شهرستانهای تحت تاثیر زلزله اعزام شدند.
وی از خسارت شدید زلزله به بافت تاریخی دهدشت خبر داد و افزود: در شهرستانهای بویراحمد و دنا نیز تاکنون خساراتی گزارش نشده است.
سرپرست ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد گفت: نتیجه گزارش ارزیابی کلی کارشناسان اداره کل استان بهزودی اعلام خواهد شد.
مجتبی خالدی سخنگوی سازمان اورژانس کشور نیز در گفت وگو با ایسنا، از افزایش مصدومان زمین لرزه ۵.۲ریشتری به ۱۶ نفر خبر داد و گفت: این افزاد بر اثر ترس از زمین لرزه و فرار دچار مصدومیت شدند.
وی افزود: ۱۵ تن از تعداد کل به مراکز درمانی اعزام و یک تن در محل درمان شده است. مصدومان به صورت سرپایی درمان و ترخیص شدند.
بر اساس گزارش شماره ٣ سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشورمان از این زلزله، تعداد مصدومان ناشی از فرار از زلزله در گچساران به ٦ نفر افزایش یافته است.
این در حالی است که شمار تیم های ارزیاب اعزام شده به محل زلزله به ١٢ تیم (کهکیلویه و بویر احمد ٤ تیم – فارس ٢ تیم – بوشهر ٢ تیم - خوزستان ٤ تیم) افزایش پیدا کرده و بر اساس ارزیابی های صورت گرفته تا این لحظه، این نتایج حاصل آمده است:
شهرستان گچساران باشت و سعادت آباد فاقد خسارات جانی ( تخریب برخی از دیوارها در شهرستان گچساران)/ شهرستان بهبهان روستاهای شهر سردشت و تعداد ٧ روستا فاقد خسارات جانی و مالی/ بوشهر مناطق مرزی با استان کهکیلویه و بویراحمد فاقد خسارات جانی و مالی/ فارس شهرستانهای ممسنی و رستم تعداد ٨ روستا فاقد خسارات جانی و مالی ( درمنطقه بابا کلان ریزش کوه)
سرپرست سازمان امداد و نجات در تشریح نتایج بازدید تیمهای ارزیاب از روستاهای نزدیک به مرکز زلزله گفت: در کنار روستای دژ سلیمان دو تپه ریزش کرده که البته خسارتی به روستا وارد نکرده است. البته ترکخوردگی در برخی از خانههای روستایی مشاهده شده است.
ولی پور در ادامه از مصدوم شدن سه تن خبر داد و گفت: زلزله ۵.۲ ریشتری در گچساران تاکنون سه مصدوم در شهر دوگنبدان داشته است. هر سه نفر هنگام فرار مصدوم و به صورت سرپایی درمان شدند.
رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور ناجا با اشاره به وقوع زمین لرزه ۵.۲ ریشتری در استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: تا کنون گزارشی در خصوص انسداد راههای اصلی این استان دریافت نشده است.
سرهنگ نادر رحمانی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به وقوع زمین لرزهای با قدرت ۵.۲ ریشتر در محدوده دو گنبدان استان کهگیلویه و بویراحمد اظهار کرد: بر اساس آخرین بررسیهای انجام شده تا کنون گزارشی در خصوص انسداد راههای اصلی این استان دریافت نشده است.
وی گفت: امکان وقوع ریزشهای جزیی در کوه وجود داشته اما بر اساس آمارهایی که تا کنون به دست آمده است اختلالات ترافیکی در محورهای مواصلاتی تحت تاثیر زمین لرزه مشاهده نشده است.
سرپرست سازمان امداد و نجات از افزایش تیمهای اعزام شده به هشت تیم خبر داد و گفت: چهار تیم از کهگیلویه و بویراحمد، دو تیم از فارس و دو تیم از بوشهر اعزام شدند.
وی با بیان اینکه استان کهگیلویه و بویر احمد در وضعیت نارنجی و استانهای بوشهر و فارس در وضعیت زرد قرار دارند گفت: تا شعاع ١٠ کیلومتری مرکز زمینلرزه ٢٣ روستا واقع شده که ٨٦٥ خانوار در این محدوده حضور دارند. جمعیت ساکن در این محدوده ٣٣٣٢ نفر هستند.
مجتبی خالدی، سخنگوی سازمان اورژانش کشور از اعزام تیمهای ارزیاب به محل وقوع زمین لرزه ۵.۲ریشتری در استان کهگیلویه و بویر احمد خبر داد و به ایسنا گفت: زمین لرزه ۵.۲ ریشتری عمق ۱۰ متری در محدوده میان گچساران و چرام اتفاق افتاده است. تیمها در محل حضور دارند. در این منطقه خوشبختانه مشکلی وجود نداشته اما در بهبهان که در ۴۰ کیلومتری محل زمین لرزه است، تیم اعزام شده است.
خالدی اظهار کرد: در مجموع دو تیم از دانشگاه علوم پزشکی بهبهان و دو تیم از کهگیلویه و بویر احمد برای بررسی اعزام شده است. تا این لحظه تلفاتی گزارش نشده است اما از جهت اینکه روستاهای بسیاری در این مناطق واقع شده است باید برای اعلام نتایج بررسیهای دقیق تری انجام داد.
به گفته وی اورژانس بهبهان، یاسوج و اهواز در حالت آماده باش قرار دارند.
مهدی ولیپور، سرپرست سازمان امداد و نجات هلال احمر از اعزام پنج تیم ارزیاب از گچساران، گلگون فارس و پایگاه محمد عامری بوشهر به محل وقوع زمینلرزه خبر داد.
وی افزود: هماهنگی های لازم با سه استان کهگیلویه و بویر احمد- فارس و بوشهر نیز انجام شده است.