مالکانی که ده‌ها میلیارد تومان خرج می‌کنند، اما قوانین اولیه فوتبال را نمی‌دانند

دعوتنامه چهار باشگاه خصوصی لیگ برای دخالت دولت در فوتبال ایران! / سقوط به لیگ یک و لغو پروانه حرفه‌ای در انتظار یاغیان جدید

مالکان خصوصی که اغلب در رسانه‌ها از دخالت دولت در فوتبال می‌نالند و از ضرورت واگذاری اش به مردم می‌گویند، حالا برای تحمیل خواسته خود، خواستار ورود علنی دولت و وتوی تصمیم فدراسیون توسط وزیر شده اند! همین جماعت در انتخابات چندماه آتی فدراسیون نیز احتمالا از مهندسی آرای مجمع توسط دست‌های پشت پرده دولتی معترض خواهند بود...
کد خبر: ۹۸۰۶۲۶
|
۰۶ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۳ 26 May 2020
|
31288 بازدید
|

چهار باشگاه لیگ برتری فوتبال ایران، که توسط بخش خصوصی اداره می‌شوند، در اقدامی مشترک با امضای نامه‌ای خطاب به وزیر ورزش، خواستار دستور وی برای جلوگیری از شروع مجدد رقابت‌های لیگ برتر نوزدهم شده اند!

به گزارش «تابناک ورزشی»؛ امضا و مهر دو باشگاه تبریزی تراکتور و ماشین سازی -که هر دو بر خلاف قوانین AFC و فیفا در مالکیت یک فرد قرار دارند! - و دو تیم نساجی قائمشهر و شهرخودرو مشهد که از حضور مالکانشان در فوتبال حرفه‌ای بیش از دو سال نمی‌گذرد، زیر این برگه تقاضا دیده می‌شود.

این نامه صرفا به یک تقاضا بسنده نکرده و زبان تهدید را هم به کار گرفته است؛ تهدیدی تکراری به ترک مسابقات لیگ که هیچگاه در فوتبال ایران جامه عمل نپوشید و همواره به عنوان اهرم فشار مورد استفاده قرار گرفته است؛ هرچند به دلیل تعدد استفاده، دیگر کارایی حداقلی گذشته را نیز ندارد.

دعوتنامه چهار باشگاه خصوصی لیگ برای دخالت دولت در فوتبال ایران! / سقوط به لیگ یک و لغو پروانه حرفه‌ای در انتظار یاغیان جدید

در این نامه دو صفحه‌ای که به امضای مدیران باشگاه‌های تراکتور و ماشین‌سازی از تبریز، نساجی از قائمشهر و شهرخودرو از مشهد رسیده است، این باشگاه‌ها از وزارت ورزش درخواست کردند تا با توجه به شرایط فعلی شیوع بیماری کرونا، نسبت به انجام مسابقات لیگ برتر تجدیدنظر کرده و در غیر این ‌صورت، از حضور در رقابت‌ها تا زمان مهیا شدن تمام شرایط، انصراف دهند.

بی پولی؛ دلیل اصلی علاقه اغلب تیم‌ها به لغو لیگ؟

دلیل نامه چهار باشگاه بخش خصوصی فوتبال ایران علیه نیت تصمیم گیران فوتبال از زبان خودشان، نگرانی از شیوع ویروس کرونا و نقض سلامتی بازیکنان و عوامل تیم‌ها ذکر شده است، اما اغلب اهالی فوتبال می‌دانند که دلیل اصلی این تمایل، به اوضاع جیب مالکان تیم‌های خصوصی برمی گردد.

ادامه لیگ برای این چهار تیم، دستاورد خاصی به همراه نخواهد داشت. تراکتور با صدر جدول ۱۰ امتیاز فاصله گرفته است و جبران این اختلاف با پرسپولیس برای کسب عنوان قهرمانی بسیار سخت شده است. تراکتور اکنون رتبه سوم را دارد که رویای حضور زنوزی در لیگ قهرمانان را برآورده می‌کند. احتمالا جنگ بعدی او در صورت موافقت با لغو لیگ، بر سر معرفی به عنوان نماینده ایران به کنفدراسیون آسیا با باشگاه استقلال خواهد بود!

ماشین سازی و نساجی در میانه جدول با امتیاز موردنیاز برای کسب سهمیه آسیایی فاصله بسیاری دارند و ادامه بازی‌ها تنها احتمال سقوط آن‌ها به منطقه خطر را افزایش می‌دهد. شهرخودرو مشهد، تنها تیمی است که در رتبه پنجم لیگ هنوز شانس حضور بین سه سهمیه آسیایی ایران در پایان فصل را دارد، اما بیشتر امتیازات این تیم متعلق به زمان حضور یحیی گل محمدی است و این تیم افول کرده که در آسیا نیز نمایشی بسیار ناامیدکننده داشت، با ادامه روند نزولی احتمالا برای خود شانس زیادی در کورس با رقبای پرستاره همچون سپاهان و استقلال نمی‌بیند.

فواید لغو مسابقات فصل برای باشگاه‌های مخالف

برگزاری ادامه بازی‌های فصل جاری برای این چهار تیم، به معنای میلیارد‌ها تومان هزینه سفر و اسکان و اردو همراه با پرداخت دستمزد بازیکنان و کادرفنی است؛ پس طبیعی است که آن‌ها با برگزاری باقیمانده لیگ برتر مخالف باشند.

خاتمه مسابقات در وضع فعلی می‌تواند سود‌های متعددی برای این دسته از باشگاه‌ها داشته باشد. غیر از صرفه جویی در هزینه‌های آتی که بیش از یک سوم مخارج سال را شامل می‌شود، می‌توان با تکیه بر دستورالعمل‌های فیفا بخشی از مطالبات تا این مقطع از فصل را هم تحت عنوان حالت فورس ماژور پرداخت نکرد. یعنی در حالی که پرداختی اکثر تیم‌های داخلی به بازیکنان و مربیان شان هنوز به مرز ۵۰ درصد از کل قرارداد نرسیده، می‌توان پرونده فصل جاری را همینجا بست.

در اوج بلاتکلیفی مدیران، شاید حتی بتوان قرارداد ستاره‌های تیم را خودکار یک فصل تمدید کرد چرا که فصل فعلی نیمه کار و ناتمام قلمداد خواهد شد.

نماینده آسیایی ایران بین چهار باشگاه یاغی!

این تهدید‌های علنی علیه تشکیلات ورزش ایران در حالی رخ داده است که تیم شهرخودرو مشهد باید در تابستان امسال در ادامه مسابقات لیگ قهرمانان آسیا به میدان برود! هنوز مشخص نیست مالک این باشگاه خصوصی که در ابتدای فصل با تب تندی همچون اسلاف خود در بخش خصوصی، به جذب ستاره‌های سابق استقلال و پرسپولیس و گرفتن ژست‌های مدیریتی مقابل دوربین‌ها مشغول بود، از بازی‌های باشگاهی قاره هم انصراف می‌دهد یا خیر؟

دعوتنامه چهار باشگاه خصوصی لیگ برای دخالت دولت در فوتبال ایران! / سقوط به لیگ یک و لغو پروانه حرفه‌ای در انتظار یاغیان جدید

آیا چنین جراتی نزد یاغیان جدید فوتبال ایران وجود دارد؛ یاغیانی که هنوز سال‌های حضورشان در راس یک باشگاه لیگ برتری به انگشتان یک دست هم نمی‌رسد؟! کاش یک بار این تهدید‌ها عملی می‌شد تا با سقوط یک تیم به دسته پایین‌تر دیگر شاهد به زبان راندن چنین تهدیدی در فوتبال ایران نبودیم.

مالکانی که قوانین فوتبال را نمی‌دانند، مشاور حرفه‌ای هم ندارند

بعید است مدیران و مالکان این چهار تیم و شاید حتی کل باشگاه‌های حاضر در لیگ برتر ایران، یک بار کامل اساسنامه فیفا را مطالعه کرده باشند، چون اگر این کار را انجام می‌دادند، قطعا برای تحمیل سلیقه و اراده خود، دست به دامان دولت و وزیر کابینه نمی‌شدند که اسمش تا حالا چند بار در فیفا به گوش شخص اینفانتینو رسیده است!

مالکانی که اغلب در رسانه‌ها از دخالت دولت در فوتبال می‌نالند و ضرورت واگذاری امور به بخش خصوصی و اهالی فوتبال را گوشزد می‌کنند، حالا برای رسیدن به اهداف مقطعی خود، علنی خواستار ورود دولت و وتوی تصمیم مسئولان فدراسیون فوتبال توسط وزیر ورزش شده اند!

در راس آن‌ها محمدرضا زنوزی ایستاده که با وجود صرف بودجه نجومی و سرسام آور، فضای فوتبال ایران را به دفعات مسموم کرده و مرور حواشی اطراف او از حوصله اغلب فوتبال دوستان خارج است. یک بار اتهام تبانی به گلر خودی و بار دیگر همین اتهام به وکلای باشگاهش! دفعه بعد حمله علیه داوری و تیم‌های رقیب و هرازگاهی دامن زدن به دعوا‌های قومیتی و منطقه ای... بیزنس من جنجالی که پیش از شناختن فوتبال و بدون مشاوران حرفه ای، میلیون‌ها دلار و یوروی بدون بازگشت در فوتبال خرج کرده و نتیجه‌ای نگرفته است.

دعوتنامه چهار باشگاه خصوصی لیگ برای دخالت دولت در فوتبال ایران! / سقوط به لیگ یک و لغو پروانه حرفه‌ای در انتظار یاغیان جدید

سقوط به دسته پایین تر و لغو پروانه حرفه ای؛ وای اگر فدراسیون مستقل بود

اگر فدراسیون فوتبال یک رییس مقتدر و مستقل در راس خود می‌دید، همین حالا هم با استناد به دخالت دادن سیاست در فوتبال این چهار باشگاه را خلع امتیاز کرده و از لیگ کنار می‌گذاشت، اما فدراسیون ایران سالهاست که توان برخورد با یک خلاف واضح در فوتبال حرفه‌ای یعنی تملک دو تیم لیگ توسط یک شخص حقیقی را ندارد.

حکما همین جماعت در انتخابات چندماه آتی فدراسیون نیز از مهندسی شدن آرای مجمع توسط دست‌های پشت پرده دولتی معترض خواهند بود و البته به حضور تیم‌های دولتی با استفاده از بودجه عمومی خواهند تاخت.

موضوع برجسته این نامه، تهدید این باشگاه‌ها به کشاندن کار به نهاد‌های بالا دستی مثل ای‌اف‌سی و فیفا و مکاتبه برای ورود آنهاست! متاسفانه این بخش از نامه، اوج کج فهمی مالکان خصوصی چند تیم باشگاهی فوتبال ایران از قوانین اولیه اداره فوتبال و ساختار مدیریتی این رشته ورزشی را نشان می‌دهد. آن‌ها برای پیشبرد خواسته خود، به دولت متوسل شده اند و با همین اقدام، کار را به نهادی بیرون از فوتبال کشانده اند که این خود خلاف و نقض صریح اساسنامه فیفاست و درصورت گزارش فدراسیون فوتبال، حتی می‌تواند منجر به صدور احکام سنگین از جمله لغو پروانه حرفه‌ای این باشگاه‌ها و سلب امتیازشان شود. گناهی نابخشودنی در تشکیلات فیفا که نشان داده با اصرار برای دخالت‌های سیاسی شوخی ندارد.

بدون ایده مشخص درباره سرنوشت فصل جاری

با چشم بسته می‌توان حدس زد که مالکان این چهار باشگاه در پس ارسال نامه درخواست لغو لیگ به وزیر کابینه، هیچ ایده مشترکی برای تعیین تکلیف تیم‌های سقوط کننده، قهرمان و چهار تیم نخست جدول در فصل جاری ندارند. طبیعی است که آن‌ها دلشان نخواهد طبق رویه اروپایی‌ها، تیم صدرنشین فعلی به عنوان قهرمان این دوره از مسابقات معرفی شود، اما به طور مثال مالک تیم تراکتور، طرفدار معرفی تیمش با استناد به رده فعلی به کنفدراسیون آسیاست؛ همینقدر تلخ و مضحک! این اوج انصاف چهره‌هایی است که قرار بوده پایه‌های حرفه‌ای سازی و بار اصلی واگذاری فوتبال دولتی ایران به بخش خصوصی، روی شانه‌های آن‌ها و امثالشان باشد.

نویسنده: مجید کوهستانی

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۹
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۶۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۶
هر گونه هزینه برای این فوتبال، هزینه برای هیچ است مشکل اصلی جوانان سرگرمی نیست
پاسخ ها
حسن
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۶
لغو لیگ به مفهوم جلوگیری از اتلاف بی مورد هزینه های گزاف است. حالا چون هزینه تیم های دولتی را دولت خواهد داد، دلشون به حال بیت المال نمی سوزد و در این بین فقط صدای تیم های خصوصی در آمده است که باید از آن حمایت کرد نه اینکه به صدر و جدول و امتیاز و ... از این موارد حاشیه ای پرداخت.
نادر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۶
پس چطور پرسپولیس و استقال یک مالک دارن ؛ مشکلی نیست . وزارت ورزش!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۶
فدات شم گفته یه شخص حقیقی
وزارت ورزش حقوقیه که اونم متولی هستش نه مالک اگه مالک بود که حساب کتاب میکشید ازش
اینقدر واقعا سخته
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۶
وزرات نفت چند تا تیم داشت و داره؟ وزارت صنعت و خودروساز ها چند تا تیم داشتن و دارن؟ بعلاوه حداقل روی کاغذ . مالک ماشین سازی و تراکتور یکی نیست.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۶
دوست 14:29 قانون فیفا اینه که تحت یک مالکیت نباشند حالا چه حقیقی و چه حقوقی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۶
وزیر ورزش بابای پرسپولیس و زن بابای استقلال هست و خیلی فرق با زنوزی داره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۶
فقط میتونم بگم دمت گرم. کاملاً منطقی و قانونی.... احسنت
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۶
نویسنده مقاله قطعا یک پرسپولیسی است!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۶
بگو پیروزی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۶
حرف حق برای برخی جماعت همیشه تلخه . خصوصا زمانی که حق طرف پرسپولیس باشه که باعث میشه فشار چند برابر شود
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۶
جناب کوهستانی بهتر بود همون کوهستان میموندی. اوج نفرت شما از تراکتور رو هم دیدیم. راستی همین وزیری که میگی احیاینا همونی نیست که مدیرعاملل دوتا تیم رو معرفی میکنه؟ یجوری مطلب نوشتی انگار از اسپانیا یهو وارد فضای ایران شدی و هیچ خبری از تیم های دولتی و سیاسی که توسط بودجه بیت المال توسط دولت یا شرکت های دولتی اداره میشن نداری. وقتی دولت صاحب تیمه اسمش دخالت نیست ولی درخواست از همون ادم برای سجا نشوندن تیم هاش دخالته. شما تو خواب هم نمیتونی ببینی که این چهار تیم منحل بشن یا برن دسته پایینتر. جناب تابناک وقتی خبر و میذاری باید جوابیش رو هم بذاری وگرنه متهم به رنگی بودن هستی. خود دارنی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۶
شرایط کشور را درک کنید. جلوی حیف و میل بیت المال را بگیرید. جامعه در حال انفجار است. پشیمان میشوید.
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۲:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۶
تابناک اگه به جای تیم سوگولی یک تیم دیگه صدر جدول میبود آیا باز هم حرص و جوش دخالت دولت در فوتبال رو میخوردید و با همین حد از عصبانیت و با همین سبک ادبیات از خجالت این تیم ها و مسئولینشون در میومدید؟!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۶
پیشرفت خوبیه. از مرحله فرار به ترکیه رسیدید به مرحله قایم شدن پشت کرونا
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۶
نویسنده محترم آن چنان با این ادبیاتش عقده های خودش در طرفداری از تیمهای پایتخت نشین بیت المال خور را به نمایش گذاشته که انگار خبری از آنچه که تشکیلات فوتبال ایران می نامد ندارد ... عزیزم خود اون تشکیلات کلا پر است از یاغی گری و زد و بند و تخلفات مختلف.... شما اگر وقت داشتی یه سر هم به اون تشکیلات فدراسیون بزن تا ببینی چه خبره بعد گیر بده به تیمهایی که دستشون در جیب ملت نیست و مدیرانشون از بیت المال پول مفتکی خرج نمی کنند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۶
داداش چنان میگی بیت المال خور انگار اون تیم ها بدون وام و در ورزشگاه اختصاصی خودشون در زمین تمرینی خودشون دارن فعالیت انجام میدن
اونا هم بیت المال میخورن دیگه
میلاد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۶
وزیر ورزش خودش مالک دو تا تیم لوس و همیشه طلبکاره پایتخته، طبیعی هست که دوست نداره لیگ اینجوری تمام بشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۶
متاسفانه تابناک هم خوب خودش رو بی اطلاع از سیستم ورزش ایران نشون میده و جالب است بدونید که چطور سیستم فوتبال یک کشور به خاطر طرفداری وزیر از یک رنگ خاص در چند سال اخیر مهندسی شده. چطور وزیر یک کشور تیمی رو برای راضی کردن یک مربی خارجی اعزام میکنه در حالیکه انها کاری که نمیکنند و با کس دیگه ای مصاحبه میکنند و برمیگردند.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟