فائو در چارچوب پروژه همکاری فنی اضطراری خود با ایران، و در راستای کمک به تلاشهای جاری در زمینه کنترل هجوم بیسابقه ملخهای صحرایی به کشور اولین بخش از کمکهای تجهیزاتی خود شامل سمپاشها را به سازمان حفظ نباتات کشور تحویل داد.
سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) به عنوان بخشی از کمکها و پشتیبانیهای ارائه شده به ایران جهت کنترل ریزش ملخ صحرایی، اولین محموله از تجهیزات لازم برای کنترل این آفت را به سازمان حفظ نباتات ایران تحویل داد. براساس بیانیه مطبوعاتی دفتر نمایندگی فائو در ایران، این محموله شامل ۲۵ سمپاش خودرویی (ULV) به ارزش تقریبی ۱۸ میلیارد ریال (۱۲۵ هزار دلار آمریکا) است.
ایران هماکنون در معرض شدیدترین ریزش ملخهای صحرایی طی نیم قرن اخیر قرار دارد. آخرین دادههای حاصل از پایش ملخهای صحرایی نشان میدهد که تاکنون ۷ استان از مجموع ۳۱ استان کشور مورد هجوم این آفت مهاجر قرار گرفتهاند. پیشبینی میشود شمار استانهایی که در معرض ریزش ملخ صحرایی قرار میگیرند به ۱۰ استان افزایش یابد.
هرچند در سال گذشته ایران توانست بیش از ۷۰۰ هزار هکتار از اراضی خود را علیه ملخ صحرایی سمپاشی کند، اما از آنجا که ریزش ملخهای صحرایی در سال جاری در مقیاسهای بزرگتری رخ داده است، ضروری است تا گستره اجرای عملیات کنترل آفت ملخ صحرایی وسیعتر شده و دستکم ۱ میلیون هکتار مورد سمپاشی قرار گیرد.
در این راستا، فائو با اختصاص بودجهای بالغ بر ۵۰۰ هزار دلار، پروژهای را در قالب «برنامه همکاریهای فنی اضطراری» در ایران اجرایی کرده است. هدف این پروژه بهبود بیش از پیش ظرفیت فنی کشور در زمینه هشدار زودهنگام، پایش و مدیریت ملخهای صحرایی است.
در چارچوب این پروژه، فائو از طریق برگزاری کارگاههای آموزشی و برنامههای دانش/مهارتافزایی برای مجموع ۳۲۰ نفر از کارشناسان حفظ نباتات و کشاورزی در استانهای در معرض تأثیر، به ارتقای ظرفیت فنی سازمان حفظ نباتات (وزارت جهاد کشاورزی) کمک میکند.
به عنوان بخشی دیگر از فعالیتهای در نظر گرفته شده در این پروژه، فائو همچنین شمار دیگری از سمپاشهای دستی و رو دوشی، تجهیزات حفاظت شخصی، مواد شیمایی (آفتکش) و همچنین نرمافزارها و سختافزارهای مدیریت داده و ارتباطی را در اختیار کشور قرار میدهد.
فائو به عنوان نهاد تخصصی سازمان ملل متحد که بهطور خاص بر توسعه کشاورزی و امنیت غذایی تمرکز دارد، مشابه این پروژه را در کشورهایی که در معرض هجوم آفت ملخ صحرایی قرار گرفتهاند، همچون پاکستان، یمن و کشورهای شرق آفریقا اجرا کرده است. هدف از این پروژهها حمایت از کشورها در زمینه مدیریت تهدیدهای ناشی از ملخهای صحرایی است.