به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی چهاردهمین روز خرداد ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
14 خرداد 1291، صمصام السلطنه وزیران جدید را به این شرح به نایب السلطنه معرفی کرد: محتشم السلطنه وزیر داخله - وثوق الدوله وزیر خارجه - سردار محتشم وزیر جنگ - معاون الدوله وزیر مالیه - ممتاز الدوله وزیر عدلیه - مستشار الدوله وزیر پست و تلگراف - علاء السلطنه وزیر علوم و اوقاف.
14 خرداد 1304، قانون سجل احوال از تصويب نمايندگان مجلس پنجم گذشت.
14 خرداد 1318، سازمان هواپیمایی کل کشور تصویب شد.
14 خرداد 1330، آیت الله سید ابوالقاسم کاشانی تهدید کرد اگر انگلیسی ها دست از منابع نفتی ما بر ندارند، حکم جهاد علیه آن ها صادر خواهد کرد.
14 خرداد 1352، محاکمه هفت نفر به اتهام ربودن سفیر آمریکا و سرقت از بانک ایران و انگلیس در دادگاه نظامی آغاز شد.
14 خرداد 1356، اعلام شد که بزرگترین راکتور هسته ای جهان تا 4 سال دیگر در بوشهر راه اندازی خواهد شد!
14 خرداد 1368، ارتحال جانسوز حضرت امام خمینی (ره) بنیان گذار فقید جمهوری اسلامی ایران.
14 خرداد 1368، آیت الله سید علی خامنه ای به رهبری انقلاب اسلامی توسط مجلس خبرگان انتخاب شد.
14 خرداد 1394، حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای سخنگوی قوه قضائیه از بازداشت ۱۰ بدهکار بانکی با مبالغ بالا در هفته گذشته خبر داد.
14 خرداد 1395، وكیل شركت ملی نفت ایران گفت: بدهی بابك زنجانی به شركت ملی نفت ایران حدود دو میلیارد یورو است كه با احتساب مطالبه خسارت و ضرر و زیان های وارده به این شركت تا زمان ارائه دادخواست، این رقم به حدود سه میلیارد یورو افزایش یافته است.
14 خرداد 1396، علی اصغر یوسف نژاد نماینده مردم ساری در مجلس، گفت: مجلس هزینه کرد دستگاه ها در مجتمع های تفریحی کنار ساحل را ممنوع کرده است، اما هنوز این قانون عملیاتی نشده و بیشتر این اقامتگاه ها مورد استفاده شخصی مدیران قرار می گیرد.
14 خرداد 1397، هشدار جدی پکن به واشنگتن: در صورت وضع تعرفه بر کالاهای چینی ، توافقات تجاری را ملغی می کنیم.
منابع: آرشیو روزنامه دنیای اقتصاد، موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و ویکی پدیا