به گزارش تابناک به نقل از تسنیم، سی ام اردیبهشت ماه اعلام شد وحید بهزادی فرزند ابوطالب و همچنین همسرش به نام نجوا لاشیدایی فرزند علی هر دو نفر به جرم مشارکت در اخلال کلان در نظام پولی و ارزی منجر به قاچاق ارز از طریق ثبت سفارشات صوری و حواله جات و امورات صرافی بدون مجوز، اخلال در نظام توزیعی نیازمندیهای عمومی کشور از طریق پیش خرید بیش از ۶ هزار و ۷۰۰ دستگاه خودرو از شرکت سایپا، مشارکت در عملیات پولشویی سازمان یافته به میزان ۳۲ هزار میلیارد ریال و موضوعات مربوط به سکه که از منزل متهمه ۲۴ هزار و ۷۰۰ سکه تمام بهار آزادی به علاوه یکصد کیلو طلا کشف شده است، محکوم به اعدام شدند و حکم اعدام آنها صادر شده، البته حکم اعدام قابل تجدیدنظر خواهی در دیوان عالی کشور است.
بخش دیگر اقدامات مجرمانه این زن و شوهر دایر بر تشکیل شبکه سازمان یافته پولشویی و انجام عملیات پولشویی است. وحید بهزادی و نجوا لاشیدایی با ایجاد شبکه سازمان یافته پولشویی از طریق استفاده از حسابهای بانکی سایر افراد مرتبط با آنها و جابه جایی متعدد در داخل حسابها، جرمهای دیگری را مرتکب شدهاند.
در توضیح کوتاه و چند خطی این مساله میتوان به موارد ذیل اشاره کرد که بخشی از برگهای پرونده قضایی این زن وشوهر است:
مجموع گردش حساب بانکی آنها مبلغی بالغ بر سه هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان است که به لحاظ گستردگی عملیات پولشویی، از نظر دادگاه میتواند مصداقی از اخلال در نظام پولی و ارزی کشور محسوب شود.
گزارشات متعددی از سوی مرکز اطلاعات مالی و مبارزه با پولشویی وزارت اقتصاد و دارایی و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به شرح جلد ۲۲، در خصوص شبکه پولشویی این خانواده ارائه شده است که در ادامه به بخشی از آن اشاره میشود.
نجوا لاشیدایی در تاریخ ۲۸.۱.۹۷ در راستای پروژه پولشویی خود طی سه مرحله تعداد دو هزار و ۲۱۰ قطعه سکه تمام بهار آزادی جمعا به مبلغ ۳۱.۹۰۷.۵۰۰.۰۰۰ ریال، در تاریخ ۲۹.۱.۹۷ طی ۵ مرحله ۵ هزار قطعه سکه تمام بهار آزادی به مبلغ ۷۷.۰۰۰۰۰۰۰۰۰، و در تاریخ ۲.۲.۹۷ طی ۵ مرحله تعداد ۵ هزار قطعه سکه تمام بهار آزادی جمعا به مبلغ ۷۲.۷۵۰.۰۰۰۰۰۰ خریداری و در مجموع رقمی بالغ بر ۱۸۲.۶۵۷.۵۰۰.۰۰۰ ریال بابت خرید ۱۲.۲۱۰ قطعه سکه پرداخت کرده است.
نجوا لاشیدایی متولد ۵۵ از شهرستان رشت، بر اساس اطلاعات دریافتی از سامانه جامع مالیاتی تنها دارای سابقه ثبت نام و تشکیل پرونده در سازمان امور مالیاتی کشور به عنوان مدیر عامل شرکت (هرمس فارمد) بوده و هیچ گونه سابقه پرداخت مالیاتی در خصوص وی یافت نشد.
این موضوع با توجه به گستردگی حجم فعالیت او و همچنین خرید این تعداد سکه و وضعیت حسابهایش در شبکه بانکی، میتواند از مصادیق کتمان درآمد ناشی از فعالیتهای اقتصادی تلقی گردد.
نسبت به نامبرده بالغ بر ۳۰ حساب در شبکه بانکی شناسایی شده که بر اساس اطلاعات دریافتی تا زمان تهیه این گزارش، گردش حسابهای مذکور در حدود ۸ هزار میلیارد ریال احصا شده است.
کل وجوه تامین شده از حسابهای شخصی نجوا لاشیدایی جهت خرید سکه صرفا به خریدی که مستقلا با نام و کد ملی خودشان انجام شده منحصر نیست بلکه برابر بررسیهای انجام شده، تامین وجه خرید ۲۰ هزار قطعه سکه دیگر که به نام ابوطالب بهزادی، زهرا بهزادی، عصمت اوحدی و صغری اسلام دوست انجام شده نیز از طریق دو فقره چک با مبالغ ۱۸۰ میلیارد ریال و ۲۲۶ میلیارد ریال از حساب نجوا لاشیدایی نزد بانک آینده تامین شده است.
مطابق بند ۳ تبصره ماده یک آیین نامه اجرایی قانون مبارزه با پولشویی، موضوع فوق الذکر میتواند از مصادیق معاملات و عملیات پولشویی محسوب و همچنین موضوع سازمان یافته بودن این اقدامات از اهمیت برخوردار باشد.
همچنین خرید اموال از جمله خودروی بی ام دبلیو و چند خانه به نام خانم نگار معقق و عصمت اوحدی و صغری اسلام دوست نیز قابل ذکر است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.