به گزارش «تابناک»، روزنامه «کیهان» در ویژههای خود نوشت:
در گزارش کارشناسان این مؤسسه انگلیسی آمده است: توسعه قدرت موشکی، توانایی بازدارندگی را در اختیار ایران قرار داده و این کشور را قادر کرده با اتکای موشکهای نقطهزن خود، دشمنانش را در صدها کیلومتر دورتر مورد هدف قرار دهد.
زرادخانه موشکی باعث شده ایران اطمینان حاصل کند که سایر کشورها بدون محاسبه وارد درگیری با تهران نخواهند شد.
ایران طی سالهای گذشته زرادخانه موشکی خود را توسعه داده و هماینک قادر است اهدافی در صدها کیلومتر دورتر را با ضریب خطایی حداکثر ۳۰ متری مورد هدف قرار دهد. تهران همچنین میتواند قدرت موشکی خود را در اختیار همپیمانان منطقهای خود همچون حزبالله قرار دهد.
به گفته تحلیلگران «موسسه خدماترسانی متحد سلطنتی» بریتانیا (RUSI) هماینک تاسیسات مهمی همچون مراکز و پایگاههای نظامی، کشورهای متخاصم در منطقه در تیررس موشکهای ایران قرار دارند و به اهدافی بالقوه برای موشکهای نقطهزن ایران تبدیل شدهاند.
حملات موشکی ایران در اوایل سال جاری میلادی به پایگاه هوایی آمریکا در عراق (حمله به پایگاه عینالاسد آمریکا در عراق به تلافی ترور شهید سردار قاسم سلیمانی) و حمله سال گذشته به تاسیسات نفتی عربستان سعودی، اعتماد به نفس روزافزونی به ایران در مورد تسلط نظامی در منطقه، داده است.
دکتر «جک واتلینگ» یکی از محققان «موسسه خدمات رسانی متحد سلطنتی» میگوید: توانایی حمله موشکی دقیق به این معناست که ایران میتواند درقالب بازدارندگی موثر، واکنشی حساب شده به هرگونه اقدام نظامی احتمالی، نشان دهد. دشمنان ایران برای اقدام نظامی علیه این کشور محاسبه خواهند کرد.
حزبالله لبنان یک زرادخانه بزرگ و متنوع با بیش از ۱۴۰ هزار راکت و موشک در اختیار دارد. در حالی که بسیاری از این موشکهای حزب الله با قدرت دقت ۷۰۰ متر است، اما ایران هزار موشک حزبالله لبنان را با سیستم هدایت شوندهای مجهز کرده که اهداف را در فاصله خطای دقتی ۳۰ متری هدف قرار میدهد.
این توانایی و دقت موشکی حزب الله پایگاههای اسرائیل را با وجود داشتن یکی از بهترین سیستمهای دفاع موشکی دنیا (سیستم گنبد آهنین اسرائیل) در معرض خطر قرار داده است.
دکتر واتلینگ میگوید: «حزب الله اکنون میتواند از هدف قرار دادن مراکز شهری اسرائیل به سمت هدف قرار دادن پایگاههای نظامی اسرائیل برود و میتواند دفاع گنبد آهنین را به چالش بکشد.
«جاستین برونک» تحلیلگر «موسسه خدمات رسانی متحد سلطنتی» درباره مقیاس و سرعت پیشرفت ایران در عرصه فناوری موشکهای بالستیک معتقد است سرعت این پیشرفت حتی از سرعت پیشرفت فناوری هواپیماهای بدون سرنشین ایران هم بیشتر و نگرانکنندهتر است.
اهمیت حمله موشکی ماه ژانویه ایران به پایگاه آمریکایی «عینالاسد» در این نکته بود که موشکهای بالستیک ایران توانستند به طور دقیق ساختمانها و تاسیسات خاصی را در این پایگاه مورد هدف قرار دهند و دقت نقطهزنی خود را به رخ بکشند.
«ویپین نارانگ» محقق دانشگاه «ام آی تی» آمریکا در این باره به اکونومیست گفت: «مهمترین جنبه از حمله موشکی ایران (به پایگاه آمریکا) دقیق بودن موشکهای بالستیک کوتاه بُرد آنهاست. وقوع انقلابی در دقت موشکی ایران انکارناپذیر است و این فناوری دیگر در انحصار ایالات متحده آمریکا نیست. این امر پیامدهای عظیمی در عرصه جنگهای مدرن خواهد داشت.»