توسعه کشت پسته در اراضی حوضه دریاچه ارومیه

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی، با اشاره به افزایش قیمت تخم مرغ در بازار فروش استان در روز‌های اخیر، گفت: مسئول تنظیم بازار در حوزه مختلف چه در محصولات کشاورزی و چه در تامین و تهیه کالا‌های اساسی وزارت صمت می‌باشد، در استان‌ها ستاد تنظیم بازار در استانداری هر استان تشکیل می‌شود
کد خبر: ۹۸۶۰۴۱
|
۰۳ تير ۱۳۹۹ - ۰۲:۰۰ 23 June 2020
|
21505 بازدید
|
۲
به گزارش تابناک به نقل از فارس، اکبر فتحی امروز در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت: ماموریت جهاد سازندگی در مراحل اولیه تاسیس خود رفع محرومیت از چهره روستا‌ها و مناطق محروم کشور بود که در همین راستا فرمان تاریخی بنیانگذار انقلاب اسلامی مبنی بر تاسیس جهادسازندگی صادر شد.

وی با بیان اینکه وظیفه سازمان کشاورزی اسبق تامین امنیت غذایی بود و بیشتر در امور زراعت و باغبانی فعالیت می‌کرد، ادامه داد: بعد از جنگ تحمیلی جهادسازندگی علاوه بر پشتیبانی ماموریت مهندسی رزمی جبهه‌های حق علیه باطل را نیز برعهده داشت، در دوران سازندگی؛ جهادسازندگی فعالیت خود در روستا‌ها را از سر گرفت و حقیقتاً در راستای توسعه کالبدی روستاها، رفع محرومیت و انجام زیرساخت‌ها در روستا‌ها اعم از آب و برق، توسعه راه روستائی، مدرسه سازی و خانه‌های بهداشت کار‌های زیادی انجام داد.

فتحی، اضافه نمود: مسئولان ذیصلاح در آن مقطع به این نتیجه رسیدند که سازمان کشاورزی و جهادسازندگی در راستای امنیت غذایی می‌توانند از هم افزایی بیشتر و مطلوب تری برخوردار باشند، آنچه که می‌توانست به این هم افزایی کمک نماید عدم تجزیه بخش‌های عمرانی جهادسازندگی از جهادکشاورزی بود که متاسفانه این تجزیه انجام گرفت و بعد از ادغام یک سری از کار‌های جهادسازندگی که جنبه عمرانی داشتند بلاتکلیف ماند.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان تاکید کرد: اگر سازمانی تحت عنوان سازمان عمران و توسعه روستائی ذیل وزارت جهادکشاورزی تشکیل شود شاید بتواند خلاء‌های موجود را برطرف نماید.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به کمبود آب و منابع آبی و تاثیر آن در امر کشاورزی، گفت: در آبیاری سنتی بهره وری آب یا همان کارآیی مصرف آب بسیار پایین است، برای حل این مشکل یک سری اقدامات زیرساختی در زیربخش‌های مختلف کشاورزی اعم از اصلاح سیستم‌های آبیاری، ایجاد شبکه‌های آبیاری منجمله کانال‌های انتقال آب، انتقال آب با لوله و اصلاح سیستم‌های آبیاری سنتی به آبیاری صنعتی مانند آبیاری قطره‌ای و بارانی بایستی انجام می‌شد که خوشبختانه بسیاری از این اقدامات در حال اجرا می‌باشد.

مهندس فتحی، افزود: در سال ۹۸ براساس اعلام معاونت آب و خاک وزارت جهادکشاورزی، استان آذربایجان شرقی حدوداً با ۶ هزار هکتار اجرا، ۷ هزار هکتار در دست اجرا به عنوان یکی از استان‌های شاخص در امر اجرای آبیاری‌های تحت فشار است، در ایجاد شبکه‌های آبیاری هم از محل اعتبارات رودخانه‌های مرزی که از صندوق توسعه ملی تامین اعتبار می‌شود در ۳ سال گذشته حدود بیست هزار هکتار از اراضی نواحی مرزی مجهز به شبکه‌های آبیاری شده اند که در طول تاریخ کشاورزی استان بی سابقه است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان گفت: یک سری کار‌های نرم افزاری از جمله بهزراعی و بهنژادی انجام شده است که باید ارقام مناسب و سازگار با شرایط آب و هوایی استان در زراعت و باغبانی استان معرفی گردند و مورد بهره برداری قرار گیرند.

فتحی، اظهار نمود: اصلاح الگوی کشت و استفاده از گلخانه‌ها از سایر اقدامات ضروری در راستای افزایش کارآیی مصرف آب در کشاورزی استان است که خوشبختانه کار‌های خوبی در این زمینه صورت پذیرفته است.

وی با اشاره به افزایش قیمت تخم مرغ در بازار فروش استان در روز‌های اخیر، افزود: مسئول تنظیم بازار در حوزه مختلف چه در محصولات کشاورزی و چه در تامین و تهیه کالا‌های اساسی وزارت صمت می‌باشد، در استان‌ها ستاد تنظیم بازار در استانداری هر استان تشکیل می‌شود که جهادکشاورزی آذربایجان شرقی نیز به عنوان یکی از از اعضای ستاد تنظیم بازار استان تابع تصمیمات اتخاذ شده در این ستاد می‌باشد.

مهندس فتحی ادامه داد: اگر قیمت فروش تخم مرغ در بازار از نرخ تعیین شده در ستاد تنظیم بازار بیشتر است و گران فروشی اتفاق می‌افتد طبیعتاً نهاد‌های درگیر و وظیفه‌مند در این امر باید ورود نموده و نرخ بازار را کنترل و تعدیل نمایند.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان در خصوص محصولات اقتصادی بخش کشاورزی استان، اظهار کرد: در شهرستان‌های گرمسیر استان از جمله شهرستان‌های جلفا و خداآفرین ایجاد باغات و احداث گلخانه‌ها با توجه به قرار داشتن در کنار رودخانه مرزی ارس توجیه پذیر بوده و بستر اقتصادی آن نیز فراهم می‌باشد. در شهرستان‌های جنوبی استان با عنایت به قرار داشتن در حوضه دریاچه ارومیه و کمبود منابع آبی در این حوضه، کاشت محصولات کم آببر مخصوصاً ایجاد گلخانه‌ها توجیه اقتصادی داشته و بستر صادرات محصولات گلخانه‌ای نیز فراهم است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تبعات منفی ویروس کرونا در بخش کشاورزی استان، گفت: بخش پرورش مرغ گوشتی و مرغ مادر گوشتی بیشترین تاثیرپذیری را از ویروس کرونا داشته است. معدوم سازی جوجه‌های یکروزه یکی از اثرات منفی شیوع ویروس کرونا در بخش کشاورزی استان آذربایجان شرقی بود که به دلیل کاهش مصرف گوشت مرغ در ایام کرونا صورت گرفت.

فتحی در خصوص نظام بهره برداری بخش کشاورزی کشور و استان نیز عنوان کرد: نظام‌های مختلف بهره برداری کشاورزی از گذشته‌های دور در کشور مرسوم بوده است. بعد از انقلاب اسلامی، نظام‌های بهره برداری کشاورزی عمدتاً در قالب نظام تعاونی تولید شکل گرفت که در آن برای جلوگیری از خرد شدن اراضی زراعی و یکپارچه سازی زمین‌های کشاورزی و کاهش هزینه‌ها در واحد‌های تولیدی؛ سهم‌های مشخصی برای هر کشاورز با عنایت به جایگاه مالکیت و قانون ارث نظام تعاونی تولید در کشور و استان عملیاتی شد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان اضافه کرد: استفاده از انواع تسهیلات کشاورزی با نرخ سود کمتر، استفاده از حقابه‌ها و انواع ادوات مکانیزاسیون، انجام زیرساخت‌های کشاورزی از جمله اصلاح سیستم‌های آبیاری، ایجاد شبکه‌های آبیاری در حوزه‌های تعاونی تولید از شاخص‌ترین سیاست‌های تشویقی سازمان جهادکشاورزی استان در راستای پیاده سازی نظام بهره برداری تعاونی تولید در سطح استان و جلوگیری از کوچک شدن اراضی زراعی می‌باشد که مورد بهره برداری قرار می‌گیرند.

وی با اشاره به اهمیت مصرف بهینه آب در بخش کشاورزی و خاطرنشان ساختن این موضوع که مصرف آب در بخش کشاورزی کشور و استان بیش از استاندارد‌های رایج می‌باشد، گفت: ایجاد شبکه‌های نوین آبیاری در مزارع و باغات یکی از موثرترین راهکار‌های اجرایی در راستای افزایش کارآیی مصرف آب و بهینه سازی فرآیند مصرف منابع آبی در کشاورزی استان است که خوشبختانه در طول ۳ سال گذشته بیست هزار هکتار از اراضی زراعی از محل رودخانه‌های مرزی و یازده هزار از محل احیاء دریاچه ارومیه اجرا و عملیاتی شده اند.

مهندس فتحی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: طبق مطالعات و برآورد‌های انجام یافته در یک سال گذشته، میزان سرمایه گذاری در بخش کشاورزی به نحو محسوسی افزایش پیدا کرده، میزان مهاجرت‌های معکوس به روستا‌ها بیشتر شده است که این امر نشان دهنده تمایل و رغبت قشر جوان جامعه برای پرداختن به فعالیت‌های کشاورزی است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان تاکید کرد: اگر سوددهی مناسب در بخش کشاورزی ایجاد شود، طبیعتاً سرعت توسعه کشاورزی از کشاورزی سنتی به کشاورزی صنعتی و مدرن، تامین امنیت غذایی و ضریب خودکفایی کشور از واردات محصولات کشاورزی ارتقاء خواهد یافت.

وی در ارتباط با احداث باغات جدید و بازسازی باغات مخروبه استان نیز گفت: در حوضه آبریز دریاچه ارومیه بعنوان یکی از ۳ حوضه آبریز استان با محدودیت منابع آبی و کمبود آب مواجه هستیم، طبق مصوبه دولت امکان ایجاد باغ و تبدیل اراضی دیم به اراضی آبی در حوضه دریاچه ارومیه وجود ندارد. اما اصلاح و احیاء باغات جزو اولویت‌های کاری سازمان جهادکشاورزی استان قرار دارد که سرشاخه کاری باغات گردو در راستای حمایت و پشتیبانی از طرح اصلاح و احیاء باغات استان انجام می‌شود.

مهندس فتحی در خصوص روند توسعه کشت محصول پسته در استان آذربایجان شرقی، اظهار کرد: محصول پسته نسبت به سایر درختان از میزان مصرف آب کمتری برخوردار است و سازگاری مناسبی با شرایط نامناسب خاک از جمله شوری خاک زراعی دارد، لذا کشت پسته در قالب کشت محصولات کم آب‌بر در نوسازی باغات با محصولات پرآببر اراضی حوضه دریاچه ارومیه به کشاورزان توصیه می‌گردد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با اشاره به جایگاه حساس و خطیر مراکز تحقیقاتی استان در بخش کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: خوشبختانه با حضور جناب آقای دکتر خاوازی در بالاترین مقام عالی وزارت جهادکشاورزی و توجه ویژه و خاص ایشان نسبت به مسائل تحقیقی و ترویجی، منبعد مراکز تحقیقاتی در قالب طرح یاوران تولید همگام با مروجین کشاورزی حضور فعالی در مزارع داشته و ارقام جدید و مناسب تری به بخش زراعت و باغبانی کشور و استان معرفی خواهند کرد.

فتحی با اشاره به انتخاب روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان به عنوان روبط عمومی برتر در بین روابط عمومی‌های جهادکشاورزی استان‌ها در همایش روابط عمومی‌های وزارت جهادکشاورزی، افزود: من این موفقیت را به تمام اصحاب رسانه، خبرگزاری ها، روزنامه‌های استانی و خانواده بزرگ بخش کشاورزی آذربایجان شرقی تبریک می‌گوییم.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۳
اونوقت کشت پسته مشکلی برای احیاء دریاچه ایجاد نمی کند؟
هادی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۳
باید آزمایشات قابل استنادی راجع کاشت پسته در مناطق سرد انجام بگیرد بنظر نمی رسد درخت پسته تحمل شرایط یخبندان از آبان تا فروردین ماه را داشته باشد. شاید گرمایش زمستانه چند ساله اخیر که احتملا پدیده چرخشی است (طبق پدیده المینو احتمال بارش های سنگین برف و یخبدان های طولانی مثل گذشته در حاشیه دریاچه ارومیه محتمل است)، مسئولین را گمراه کرده که یک درخت نیمه گرمسیری با محصول گران تر جایگزین سیب و انگور در منطقه بکنند. شاید هم چشم طمع پروژه های انتقال آب را دارند به بهانه کشت پسته ، بعنوان یک فرد بومی منطقه از کشاورزان عزیز می خواهم دنبال سخنان عوام فریبانه این آقا نباشند چون ده سال دیگر هنگامی که باید پسته برداشت بکنند به احتمال زیاد پسته ای برای برداشت نخواهند داشت این آقا دیگر مسئول آن اداره نیست تا پاسخگو باشد، قبلا هم تلاش ها برای کاشت انار شکست خورده هرچند ادعا می شود رقم های بومی انار در منطقه از گذشته بوده است.
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
به نظر شما چه کسی در انتخابات آمریکا پیروز خواهد شد؟