به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی یازدهمین روز تیر ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
11 تیر 1301، وزيرمختار آمريكا در تهران امروز به مدت يك ساعت با احمد قوام (قوام السلطنه) رئيس الوزرا درباره اعطاي امتياز نفت شمال به آمريكا به گفت وگو پرداخت. قوام حاصل اين گفت وگو را به اطلاع حسين علاء وزيرمختار ايران در آمريكا رساند و از وي خواست موضوع محرمانه بماند.
11 تیر 1314، آيت الله شيخ عبدالكريم حائري در تلگرافي به رضاشاه ضمن اعتراض به روند كشف حجاب، خواستار جلوگيري وي از اين روند شد.
11 تیر 1323، مجلس شورای ملی به نخست وزیر اختیار تام داد که به هر نحوی که مصلحت می داند نسبت به اختیارات دکتر میلسپو، رییسکل دارایی، استعفای وی و مستشاران آمریکایی اقدام کند.
11 تیر 1325، شش هزار نفر از كارگران شركت نفت ايران و انگليس در اعتراض به پايين بودن دستمزد عليه دولت بريتانيا دست به تظاهرات زدند.
11 تیر 1328، به دلیل کمبود قند و شکر مردم در تهران و شهرستان ها تظاهرات کردند که در پی این کار سهمیه عاملین فروش دو برابر شد و منوچهر نیک پی معاون وزیر دارایی و رییس کل قند و شکر نیز از طرف دادستان دیوان کیفر بازداشت شد.
11 تیر 1334، حسین علا، نخست وزیر لایحه برنامه هفت ساله عمرانی کشور را تقدیم مجلس کرد.
11 تیر 1337، بین ایران و شوروی مقاوله نامه از راه آهن مرزی دو کشور امضا شد.
11 تیر 1342، بین ایران و عراق در خصوص استفاده از نفت خانقین اختلاف شدیدی به وجود آمد. ایران عمل عراق را در بهره برداری یک جانبه از نفت مردود دانست و پیشنهاد تنصیف داد.
11 تیر 1348، اسکناس 500 تومانی برای اولین بار منتشر شد. همچنین در این روز ایران از بلژیک شش فروند کشتی خرید.
11 تیر 1349، قرارداد لغو روادید بین ایران و ایتالیا اجرا شد.
11 تیر 1360، نخستين اجلاس حل اختلافات مالي ايران و آمريكا با شركت نُه عضو هيأت داوري براي رسيدگي به بيش از دو هزارودويست مورد دعاوي مالي ناشي از گروگانگيري، در لاهه تشكيل شد.
11 تیر 1368، نتيجه بررسي ديوانعالي كشور راجع به دارايي هاي امام خميني (ره) منتشر شد.
11 تیر 1383، محاكمه صدام حسين ديكتاتور سرنگون شده عراق و 11 نفر از مقامات ارشد رژيم سابق عراق آغاز شد. اتهام عمده صدام حمله شيميايي به كردها در 1988 و حمله به كويت در 1990 عنوان شده است.
11 تیر 1390، شمس الدین حسینی وزیر اقتصاد گفت: در سال 89 سه و نیم میلیارد دلار سرمایه خارجی جذب کردیم.
11 تیر 1391، با حضور رییس کل بانک مرکزی از سامانه ای موسوم به «سپام» (سامانه پیام رسانی الکترونیکی مالی) بهره برداری شد که از آن به عنوان جایگزینی برای سوئیچ سوئیفت یاد می شود.
11 تیر 1394، سیدتقی نوربخش رئیس سازمان تامین اجتماعی از قانونی بودن کسر حق بیمه کارگران از محل مزایای رفاهی آنان خبر داد و گفت: مطالبات سازمان تامین اجتماعی از دولت و سایر اشخاص حقوقی و حقیقی به ۹۶ هزار میلیارد تومان رسیده است که در قالب برنامه ششم توسعه باید مستهلک شود.
11 تیر 1396، ناصر سراج رئیس سازمان بازرسی کل کشور در حاشیه همایش سراسری هفته قوهقضائیه درباره آخرین وضعیت پرونده املاکنجومی شهرداری تهران گفت: گزارش پرونده املاک نجومی به دادسرا فرستاده شده و این پرونده در حال رسیدگی است. او ادامه داد: تخلفات شهرداری نیز در دست پیگیری است و گزارش آن هم به دادسرا ارسال شده است.
11 تیر 1397، وزارت خارجه آمریکا از اجرایی شدن اولین بسته تحریمی علیه ایران در چهارم اوت (۱۳ مردادماه) آینده خبر داد برایان هوک، مشاور سیاستگذاری وزارت خارجه آمریکا نیز گفت: در آستانه وضع تحریمهای آمریکا علیه ایران تاکنون ۵۰ کشور از قصد خود برای کاهش فعالیتها در ایران خبر دادهاند.
11 تیر 1398، با اعلام رسول قهرمانی نماینده دادستان تهران حکم بازداشت موقت بهروز ریختهگران از متهمان اصلی پرونده بانک سرمایه به اتهام اخلال در نظام اقتصادی صادر و وی دستگیر شد. نام ریختهگران در جلسات رسیدگی به اتهامات متهمان بانک سرمایه تاکنون چندین بار مطرح شده بود.
منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد