عضو هیات رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس میگوید: وزارت صمت به جای افتادن به دنبال هر فروشنده حقیقی پلتفرمهای فروشگاهی آنلاین برای دریافت مجوز از آنها به «مجوز اختصاصی اتحادیه ویژه استارتاپها و کسب و کارهای مجازی» اکتفا کند؛ چراکه این کار برخلاف سیاستهای جهش تولید بوده و موجب از بین رفتن فروشندههای حقیقی خرد و کسبوکارهای روستایی میشود.
سید غنی نظری خانگاه در گفتوگو با خبرنگار تابناک با بیان اینکه دریافت مجوزهای متعدد و بیمورد از فروشندگان پلتفرمهای آنلاین به کسب و کارهای خانگی و روستایی آسیب میزند، گفت: به یقین هر قدر ارتباط خریدار و فروشنده بدون واسطههای اضافی همچون قوانین دست و پا گیر حذف شوند علاوه بر کاهش قیمت کالاها، رشد اقتصادی کشور نیز اتفاق خواهد افتاد اما سازمانهای دولتی به دنبال ابزار وجود هستند میخواهند بگویند: «ما اینجا هستیم!» و اگر مجوزهای ما نباشد اجازه کار به شما نمیدهیم.
نماینده خلخال و کوثر در مجلس شورای اسلامی، الگوبرداری از کشورهای پیشرفته در مسائلی همچون کسب و کارهای اینترنتی ضروری دانست و افزود: وزارت صمت به جای افتادن به دنبال هر فروشنده حقیقی فعال در پلتفرمهای فروشگاهی آنلاین، برای دریافت مجوز از آنها به «مجوز اختصاصی اتحادیه ویژه استارتاپها و کسب و کارهای مجازی» اکتفا کند یا صرفا درصدد تقویت آن باشد لذا درخواست مجوزهای بیمورد و متعدد از فروشندههای حقیقی -که زیرنظر فروشگاههای آنلاین دارای مجوز هستند- منطقی نیست. این کار برخلاف سیاستهای جهش تولید بوده و موجب از بین رفتن فروشندههای خرد آنلاین و کسبوکارهای روستایی میشود.
وی با بیان اینکه وزارت صمت به صورت کلی فروشگاههای آنلاین را مدنظر قرار دهد: مثلا زمانی که به یک شرکت استارتاپی همچون دیجیکالا مجوز فعالیت داده شده است، لزومی ندارد از تمام فروشندگان حقیقی و حقوقی آن نیز برای هر کالا مجوز خواسته شود چراکه امروز دولت الکترونیک در دنیا جایگاه خود را پیدا کرده و به دنبال آسان کردن فضا جهت ایجاد اشتغال هستند لذا بروکراسیها و کاغذبازیهای اضافی دیگر معنا ندارد.
عضو هیات رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار کرد: متاسفانه هنوز مسئولانی با افکار منسوخ در بدنه دولت به دنبال کاغذبازی و مسائل بروکراتیک هستند در حالی که هر قدر شرایط برای فعالیت و رقابت سالم استارتاپها بیشتر فراهم شود به دنبال آن اشتغال بیشتری ایجاد خواهد شد، همچنین به هر اندازه بستر رقابت دچار «تورم قانونی» شود مشکلات عدیدهای پیش خواهد آمد.
نظری خانگاه با بیان اینکه یکی از ویژگیهای فروشگاهها و پلتفرمهای فروشگاهی آنلاین کم کردن واسطهها است، گفت: اکنون تولیدکننده، تامینکننده، کشاورز و... به بدون واسطه به صورت آنلاین اجناس خود را به فروش میگذارند و کسبوکارهای خانگی و خرد جان میگیرند.
عضو هیات رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس تاکید کرد: وزارت صمت باید خود را با تکنولوژی همگام کند و حتی یک قدم جلوتر از فروشگاههای آنلاین حرکت کند؛ اما اگر مرکز اصناف و بازرگانان وزارت صمت با اقدام به جمعآوری اطلاعات تمامی فروشندگان در پلتفرمهای فروشگاههای آنلاین استارتاپی دنبال ایجاد بروکراسی یا رقابت با بخش خصوصی و غربالگری و حذف فروشندگان حقیقی است، مجلس را در مقابل خود خواهد دید.