علل ناآرامی‌های بازار ارز چیست؟

افزایش قیمت دلار طی هفته‌های گذشته از سوی مسئولان گذرا و موقتی خوانده و وعده کاهش نرخ آن داده شد، دوباره اما در روزهای اخیر افزایش‌هایی در نرخ دلار رخ داده که رئیس کل بانک مرکزی موضوع تعادل التهابات این بازار را با فروکش کردن تدریجی تقاضاهای تجمیع شده ماه‌های قبل و افزایش عرضه در سامانه نیما مطرح کرد. همچنین، این اتفاق با توضیحی از سوی کانون صرافان درباره علت روند صعودی نرخ دلار همراه شد.
کد خبر: ۹۸۸۷۶۹
|
۱۶ تير ۱۳۹۹ - ۱۲:۴۹ 06 July 2020
|
16402 بازدید
|
۶

 

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، نرخ ارز که اخیرا روند افزایشی به خود گرفته و دلیل آن نیز از سوی رئیس کل بانک مرکزی اینگونه توصیف شده که "بازار ارز دارای شوک‌های موقتی و گذراست، چراکه بعد از اینکه مرزها باز شد و ورود کالا به کشورهای طرف تجاری از سر گرفته شد، طبیعی است که ناترازی بین عرضه و تقاضای ارز در بازار وجود آید که همه این موارد و جو روانی که بعد از تصمیم آژانس انرژی اتمی و صدور قطعنامه علیه ایران ایجاد شد، موجب برهم خوردن تعادل بازار ارز شد".

این افزایش قیمت دلار به گونه‌ای بوده که نرخ دلار در معاملات روز گذشته و صرافی‌های بانکی ۲۱ هزار و ۶۵۰ تومان اعلام شده است و رشدهای قابل ملاحظه‌ای را تجربه کرده در حالیکه، صرافی‌های بانکی باید در معاملات بازار ارز، نقش متعادل‌کننده قیمت در بازار ارز را داشته باشند و اختلاف قیمت ارز در صرافی‌ها و بازار آزاد را کمتر کنند اما، اکنون نرخ ارز در صرافی‌ها نسبت به بازار آزاد فاصله‌ای چندانی ندارد که این امر، نشان دهنده شدت نوسانات و التهابات در بازار ارز است.

در این بین رئیس کل بانک مرکزی نیز، اظهاراتی جدیدی درباره التهابات بازار ارز مطرح کرد که طبق آن مجدد دلیل این تحولات ناشی از عدم تعادل عرضه و تقاضا در بازار حواله ارز، مشکلات ناشی از کرونا در ابتدای سال، اعلام شده که با فروکش کردن تدریجی تقاضاهای تجمیع شده ماه‌های قبل و افزایش عرضه در سامانه نیما، این التهابات تعدیل می‌شود.

همچنین، به گفته همتی گزارش‌های خوبی از افزایش قابل توجه صادرات نفت، فرآورده‌های نفتی و صادرات غیرنفتی و خبرهای مثبت از آزاد شدن منابع مسدودی بانک مرکزی دریافت شده که روند تأمین ارز را متحول می‌کند.

 

در پی این تحولات، توضیحاتی از سوی کانون صرافان درباره چرایی افزایش قیمت دلار و به ثبات نرسیدن آن ارائه شده است که طبق اطلاعات دریافتی از فعالان بازار ارز، افزایش بیش از حد و قابل توجه نرخ دلار متاثر از عواملی مختلف است که می‌توان مواردی چون افزایش تقاضا برای اسکناس ارز، بازدهی بازارهای دیگر و تاثیر آن‌ها بر بازار ارز، افزایش نرخ مسکن، انواع کالاها، خودرو و همچنین، بازگشت موج دوم ویروس کرونا را اعلام کرد.

همچنین، کاهش میزان صادرات در پی اعمال قرنطینه و توقف صادرات از مرزها، ضرب‌الاجل رفع تعهدات ارزی صادرکنندگان که در مواردی دیده شده صادرکنندگان برای رفع تعهد ارزی خود از بازار، ارز خریداری می‌کنند هم در افزایش کنونی نرخ دلار نیز تاثیرگذار اعلام شده‌اند.

علاوه بر این، در این زمینه یک صراف توضیح داد که بر اثر تغییر اولویت‌ها در سامانه نیما، هدایت تقاضا به ارزهای وارداتی در مقابل صادرات و ارز اشخاص، کاهش نرخ محصولات پتروشیمی به علت کاهش نرخ نفت و ارزش صادراتی این محصولات، اکنون شاهد افزایش قیمت‌ها در بازار ارز هستیم.

در ادامه وی با بیان اینکه بازارهای موازی چون خودرو، مسکن، ارز، طلا و... بر یکدیگر تاثیر می‌گذارند، گفت: بنابراین، افزایش قیمت در هر کدامیک از این بازارها، سایر بازارها را هم متاثر می‌کند که در آخر، عدم همفکری با بخش خصوصی در تصمیم‌گیری‌ها در افزایش نرخ دلار هم عاملی تاثیرگذار است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲۳
انتشار یافته: ۶
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
به همین خیال باشین
فقط دروغ دروغ دروغ
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
یعنی توجیحات آبکی منو بیشتر عصبانی می کنه تا اینکه بیان بگن آقا توانمون همینه و عرضه کنترل نداریم. یعنی هیچ کدوم از این موارد قابل پیش بینی بودن؟
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۳:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
علل ناآرامی‌های بازار ارز چیست؟

ناکارامدی بنده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
یک دلیلش، فرهنگ مصرف گرایی است. ضمنا موقتی و گذرا هم نیست چون معضل فرهنگی است اتفاقا خیلی هم پایدار و ماندگار است.
همیشه ریشه مشکلات هر جامعه ای، فرهنگی است.
مثلا، فرهنگ بانک های دولتی ما (که شما بسیار با آن آشنایید)، فرهنگ نزول خوری (ربا خواری) است: آنها بدنبال ضاحب «ملک ارزنده» هستند تا با وثیقه ملکی به مالک آن «ملک ارزنده» وام بدهندش و ... ملکش را بالا بکشند!
دروغ است!؟
بروید ببینید همین بانک دولتی کشاورزی، با یک وام فزرتی، چند زمین کشاورزی را بالا کشیده و چند خانواده را به خاک سیاه نشانده است. دقت کنید: بانک دولتی کشاورزی ما چنین کرده آیا نمی دانید که نابودی تولید کننده یعنی تیشه به ریشه خود زدن؟ گیرم هزاران سکه طلا انبار کردی وقتی گندمی نباشد تا نانی بخوری طلا به چکارت می آید؟
همه چیز، فرهنگ است.
ناشناس
|
Germany
|
۱۳:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
همش تقصیر رشد بی سابقه بورس میباشد ، شما در حال حاضر اگر مقایسه کنی میبینید که ارزش سهام های شرکت هایی که داخل بورس هستند را تبدیل به ارزش دلاری آنها کنید میفهمید که یا باید نرخ ارز افزایش پیدا کند یا ارزش سهام های داخلی تا به نقطه تعادل برسیم
در حال حاضر ارزش شرکت سایپا با توجه به سهام های آن بیشتر از ارزش شرکت تویوتا ژاپن میباشد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
اصلا نگران نباشید حبابه!!!! دولت از اساس تکذیب میکنه!!!!!
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟