بین الملل تابناک: توافق نظامی ایران و سوریه روز چهارشنبه به امضا رسید و مورد توجه رسانه ها و ناظران بین المللی قرار گرفت. در این توافق تحلیل های متفاوتی پیرامون آن ارائه خواهد شد.
در همین رابطه، پایگاه خبری شبکه «المیادین»، روز چهارشنبه، گزارش داد که «علی ایوب» وزیر دفاع سوریه و «محمد باقری» رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در زمینه گسترش همکاریهای نظامی توافق امضا کردند.
به گزارش المیادین این توافق بر گسترش همکاریهای نظامی و امنیتی در زمینه فعالیت نیروهای مسلح و ادامه هماهنگیها تأکید دارد.
خبرنگار المیادین در این خصوص گزارش داد، در گفتوگوی امروز دو طرف اوضاع سوریه و ضرورت خروج نیروهای بیگانهای را که غیرقانونی وارد این کشور شدند، بررسی کردند.
علی ایوب در این خصوص گفت: «اگر دولت آمریکا میتوانست ایران، سوریه و محور مقاومت را به زانو در بیاورد، یک لحظه هم درنگ نمیکرد».
ایوب در ادامه گفت: «هر چند هزینه پایداری بالاتر برود، با این حال، کمتر از هزینه تسلیم شدن است».
وی همچنین در ارتباط با تحریم آمریکا علیه سوریه موسوم به «سزار» گفت: «قانون سزار با سوریها میجنگد در تهیه خوراک، دارو و غذای کودکانشان. تلاش میکنیم با تبعات این قانون مقابله کنیم».
وزیر دفاع سوریه تأکید کرد: «اسرائیل شریک قوی آمریکا در جنگ علیه سوریه است. گروههای تروریستی بخشی از تجاوزات اسرائیلیها هستند».
او در ادامه همچنین تأکید کرد ارتش سوریه که از سال ۲۰۱۱ ایستادگی کرده و ساختار سوریه را حفظ کرده است بیشک پیروز خواهد شد. در مقابل، سرلشکر باقری گفت: «سامانههای پدافند هوایی سوریه را در راستای تحکیم همکاریهای نظامی میان دو کشور، تقویت خواهیم کرد».
سرلشکر باقری همچنین گفت: «ترکیه کمی در اجرای تعهدات خود در قبال تفاهمات صورت گرفته در آستانه مبنی بر خارج کردن گروههای تروریستی از سوریه تأخیر داشته است».
محمد باقری افزود: «ترکیه باید بداند که حل مشکلات امنیتی اش از طریق مذاکره و ایجاد تفاهم با طرف سوری صورت میگیرد و نه از طریق حضور نظامی در خاک سوریه».
سرلشکر باقری همچنین تأکید کرد: «مردم و کشورهای منطقه از حضور آمریکا استقبال نمیکنند و پاسخ ما به یاوهگوییهای آمریکا ادامه دارد».
باقری در پایان اظهاراتش تأکید کرد: «توافق امضا شده اراده ما را برای همکاری مشترک در زمینه مقابله با فشارهای آمریکا بالا میبرد».
در این رابطه، باید به چند نکته اشاره کرد:
نخست: جزییات این توافق معلوم نیست اما هدف کلی آن گسترش همکاریهای نظامی و امنیتی دو کشور ذکر شده است.
دوم: این آغاز رسمی تعهد نظامی و امنیتی دو کشور به یکدیگر بر اساس اسناد امضا شده تلقی خواهد شد.
سوم: با این توافق، تصور تهدیدی میان همسایگان سوریه به ویژه رژیم اسرائیل و ترکیه به وجود خواهد آمد. کما اینکه یکی از رسانه های ترکیه، این توافق را تهدیدی برای آنکارا قلمداد کرد و رسانه های اسرائیل نیز به صورت گسترده آن را پوشش دادند.
چهارم: با این توافق دیگر پدافند هوایی سوریه کامل به روسیه وابسته نخواهد بود و این مسئله حملات گاه و بی گاه اسرائیل را با دشواری های جدی همراه خواهد کرد!