روایت شبکه تلویزیون جهانی چین از قرارداد همکاری ۲۵ ساله ایران و چین!

با نگاهی بلندمدت، ایران می‌تواند چین را از طریق ابتکار یک کمربند ـ یک جاده برای تجارت جهانی و شیوه‌های سرمایه گذاری به اروپا متصل کند. در مقابل پکن می‌تواند به توسعه میادین نفتی و گازی ایران که دارای دومین ذخایر گاز طبیعی و پنجمین ذخایر نفت خام در جهان هستند، کمک کند.
کد خبر: ۹۹۰۰۸۶
|
۲۳ تير ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۰ 13 July 2020
|
99692 بازدید
|

روایت شبکه تلویزیون جهانی چین از قرارداد همکاری 25 ساله ایران و چین!

بین الملل تابناک: قرارداد ۲۵ ساله همکاری استراتژیک ایران و چین در روز‌های گذشته محل بحث زیادی در کشور بوده و در همین راستا، مخالفان و موافقان این قرارداد، استدلال ها، فرضیات و داوری‌هایی نهایی در مورد آن را مطرح کرده اند.

در همین راستا، شبکه تلویزیونی جهانی چین (CGTN) گزارشی پیرامون واکنش‌ها به این قرارداد و منافع آن برای دو طرف پرداخته و نوشته است:

طبق گزارش ها، ایران در حال مذاکره بر توافقنامه همکاری ۲۵ ساله با چین به نام «مشارکت جامع استراتژیک چین و ایران» است. پیش نویس این سند در بیانیه مشترک و در جریان سفر شی جینپینگ رئیس جمهور چین به تهران در سال ۲۰۱۶ رونمایی شد.

 

طرفداران از چین به عنوان یک شریک قابل اعتماد در توسعه و تجارت یاد کرده و استدلال می کنند که ایران مانند سایر اقتصادهای اوراسیا، از این مشارکت بهره مند خواهد شد.

دولت ایران توافق اولیه را «نقشه راه شفاف و راهنمای اصولی برای روابط برد-برد بین دو کشور» توصیف کرده که بنا بر آن از یوان چینی در تراکنش های معاملاتی آینده استفاده می شود.

به اعتبار آن، این طرح مورد توجه قرار گرفته است. درست است که چشم انداز چند دهه روابط هنوز به امضا نرسیده است، اما قبلاً مناظرات و بحث های داغ در مورد آن را در سطح ایالتی، دولت محلی و فراتر از آن شاهد بوده ایم. هنوز مشخص نیست که دقیقاً چه چیزی طرفداران و منتقدین درباره جزئیات این توافق نامه می دانند، ولی فوایدی که برای هر دو طرف خواهد داشت، بسیار است.

تعداد معدودی از منتقدین و بدبینان به دروغ تبلیغ می كنند كه این توافق منافع ایران را برای یك دولت خارجی قربانی می كند. آنها ادعا می كنند كه براساس شرایط این توافقنامه، ایران جزایری را در خلیج فارس به جین واگذار می کند یا اینكه چین نیروهای نظامی خود را به ایران می فرستد و شركت های آن منابع طبیعی و انرژی کشور را غارت می کنند.

طرفداران با احساس امید و هیجان می گویند، توافق نامه همکاری طبق قوانین بین المللی قانونی است و باید نهایی و محترم شمرده شود که چشم اندازی همراه با دوراندیشی و صداقت دارد. ایران در شرایط اضطراب اقتصادی است و در صورت ادغام در ابتکار یک کمربند و یک جاده (BRI) و سازمان همکاری شانگهای، دستاورد بزرگی کسب خواهد کرد.

طرفداران از چین به عنوان یک شریک قابل اعتماد در توسعه و تجارت یاد کرده و استدلال می کنند که ایران مانند سایر اقتصادهای اوراسیا، از این مشارکت بهره مند خواهد شد.

به گفته آنها، این توافق نامه آنچه می تواند در مورد روابط عمیق و ریشه دار مفید باشد، در نظر می گیرد که شامل صدها پروژه عمرانی است و برای هر دو کشور یک هدف اقتصادی روشن دارد. چینی ها نیازهای فزاینده مالی و زیرساختی ایران را برطرف می کند و از سوی دیگر، به منافع تجاری شرکت های چینی و غول های فناوری توجه دارند.

فراتر از این، آنها این توافق نامه را تزریق سرمایه لازم می دانند که می تواند به پر کردن شکاف توسعه تکنولوژیکی ایران و همچنین فراهم کردن مسیر جدید رشد برای سیستم حمل و نقل، بخش های نفتی، گاز و پتروشیمی و بنادر و مناطق صنعتی در امتداد خلیج فارس و دریای خزر کمک کند.

علاوه بر این، مدافعان به درستی تأیید می کنند که وقتی پای سیاست بین الملل به میان آید، چین شریک سیاسی قابل اعتمادی است. آنها از چین به عنوان یک طرف در توافق هسته ای ایران در سال 2015 با قدرت های جهانی که عضوی از شورای امنیت سازمان ملل متحد است، یاد می کنند. آنها چین و روسیه را به دلیل ابراز مخالفت با تلاش های ایالات متحده برای تمدید تحریم تسلیحات سازمان ملل در مورد ایران، که قرار است در ماه اکتبر طبق توافق هسته ای منقضی شود، همراه با فشار برای شروع بازگشت تحریم های سازمان ملل، ستایش می کنند.

اما در یک تضاد تند و شدید، افسانه ها، تصورات غلط و اشتباهات و هیجان و تنش زیاد نیز در اینجا وجود دارند. تعداد معدودی از منتقدین و بدبینان به دروغ تبلیغ می كنند كه این توافق منافع ایران را برای یك دولت خارجی قربانی می كند. آنها ادعا می كنند كه براساس شرایط این توافقنامه، ایران جزایری را در خلیج فارس به جین واگذار می کند یا اینكه چین نیروهای نظامی خود را به ایران می فرستد و شركت های آن منابع طبیعی و انرژی کشور را غارت می کنند.

منتقدان ادعا می کنند که چین، ایران را به دام بدهی سوق خواهد داد زیرا این طرح شکل دیگری از استعمار است و اختلافات تاریخ، علاقه، جغرافیا، مذهب، قومیت، فرهنگ و غیره را نادیده می گیرد. آنها می گویند ایران از نظر اقتصادی بی ثبات است و به عنوان یک کشور گیرنده، با تعهد به چین خطرات ژئوپلیتیکی بزرگی را به جان می خرد.

به طور کلی، این توافق هنوز نهایی نشده است؛ اما یک توافقنامه همکاری جامع با چین می تواند شانس و خبر خوبی برای نجات اقتصاد ایران تلقی شود. واشنگتن تصمیمی برای خاتمه دادن به تحریم خود ندارد و تهران تا زمان برداشته شدن تحریم ها از شرکت در مذاکرات مستقیم با واشنگتن امتناع می ورزد.

 ایران نیازمند سرمایه گذاری و فناوری چینی است تا بتواند اقتصاد خود را ارتقا بخشد و تأثیر کمپین "فشار حداکثری" واشنگتن را به حداقل برساند؛ دقیقاً همانگونه که چین، بزرگترین شریک تجاری و مصرف کننده نفت ایران، به نفت، منابع طبیعی و بازار ایران احتیاج دارد. در این محیط، هر دو طرف برای ایجاد مشارکت قوی تر و تعادل ژئواستراتژیک منطقی مصمم هستند. آنها هم از نظر اقتصادی و هم از نظر مالی سود خواهند برد.

با نگاهی بلندمدت، ایران می‌تواند چین را از طریق ابتکار یک کمربند ـ یک جاده برای تجارت جهانی و شیوه‌های سرمایه گذاری به اروپا متصل کند. در مقابل پکن می‌تواند به توسعه میادین نفتی و گازی ایران که دارای دومین ذخایر گاز طبیعی و پنجمین ذخایر نفت خام در جهان هستند، کمک کند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳۴
در انتظار بررسی: ۹۶
انتشار یافته: ۱۵۸
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۳
ایران سالانه بیست میلیارد دلار فرار سرمایه داره ولی چین میخواد سالانه شانزده میلیارد دلار سرمایه گذاری کنه . شماها بجای اینکه بیاین مملکت و انرژی اون رو دو دستی بدید دست اونها که بیان مثلا کارخانه های مونتاژ خودشون رو بیارن ایران . ببینید این فرار سرمایه چرا صورت میگیره . تازه این چهارصد میلیارد دلار در طی بیست و پنج سال پیشنهاد ایرانه و هنوز چین اون رو تایید نکرده . شما مطمئن باشید کشور چین و روسیه هیچ وقت نمیاد تکنولوژی بیارن تو ایران . تازه اگر داشته باشند ایران نیاز داره به تکنولوژی غربی . این لج و لج بازی با غرب ما رو داره سوق میده به سمت چین خیلی بده . حداقل یک تعادل باید وجود داشته باشه که داستانی که سر بقیه کشورها میاد سر ما نیاد . اصل همکاری های راهبردی چیز خوبیه ولی نشه مثل کشورهای شمالی ما که الان بچه هاشون مکان تحصیل ندارند و مدرسه هاشون شده محل زندگی کارگر های چینی
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۳
اقتصاد، اقتصاد است
هر طرف دنبال حداکثری کردن سود خودش است
و طرف قوی تر بیشترین نفع رو میبره
هیچ اعتدال و توازن و عدالتی در این قراردادها وجود نداره. در این مورد چین با آمریکا هیچ فرقی نداره
farhad
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۳
هرگونه قرارداد بين مسلمان و نا مسلمان طبق شرع اسلام بايد 51در صد به 49 درصد حداقل به نفع مسلامان باشد وگرنه موجب استعمار و استثمار و استحمار مسلمان ميگردد. آقايون علما چگونه اجازه اقدامي خلاف شرع ميدهند؟
م ع
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۳
من خودم توی شرکتمون با تکنولوژی چینی و کارگرای چینی کار میکنم. حقیقتش اینه از نظر کارگری و روحیه کاری و همکاری مثل چینیا توی دنیا وجود نداره، ولی از نظر داکیومنت کارشون فاجعه هست. برا خرید تجهیزات، نصب و استفاده اصلا داکیومنتی ندارن فقط یه چیزی سر هم بندی میکنن و با یه ترجمه افتضاح انگلیسی که ظاهرا از گوگل ترنسلیت استفاده شده تحویل میدن. کاراشون خیلی جاها سعی و خطاست. یعنی خیلی طرح های شبیه سازی شدشونو قبل از اجراء توی کشور خودشون توی کشورای دیگه آزمایش میکنن. اگه همگام با متخصصای خودمون و با مدیریت قوی اداره بشن خوبه، ولی خدا نکنه کل کار به خودشون سپرده شه. اون موقع هر چی آشغال دارن به طرف مقابلشون میندازن. غربیا هر چیشون بد باشه، توی مونتاژ، داکیومنت کارشون درسته.
شامیزا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۳
این توافق از سال 94 کلید خورده و حالا بعد از 5 سال اون هم با افشاگری احمدی نژاد مردم متوجه شدند و این یعنی اینها برای مردم هیچ ارزشی قاءل نیستند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۳
ما ، مثل تمام کشورهای عاقل و بالغ دنیا ، باید با کل دنیا روابط سالم و عادی و در چهار چوب فقط منافع ملی برقرار کنیم
بدون ورود عقاید مذهبی و ایده یولوزیکی و با برقرار کردن ، شرایط رقابتی بین کشورها
بهترین و ارزانترین قراردادها را منعقد کنیم
هر شاگرد کم تجربه بازاری هم که دو سال در یک دکان ساده کار کرده باشد
می داند که خرید و وابسته کردن خود به خرید فقط از یک بنکدار و وارد کننده خاص!!؟؟
و قهر کردن و جنگ و جدل با بقیه تجار ، قطعا شما را مجبور میکند
تا شرایط سخت و جنس با کیفیت بد و گران را از همان یک وارد کننده با شرایط سخت تهیه کنید
این دیگر چیز سختی نیست!!؟؟
و قطعا ، تجارت و حفظ منافع ملی با سرسختی بدست نخواهد آمد
احمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۳
فرهادجان پسرم زیاد بیدار میمونی و زیاد فیلم های امریکایی نگاه می کنی؟
وحید نادر شاگرد اتوبوس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۳
ببله یافتن علت فرار سرمایه مهمه؛ یکی از دلایل ؛ کارآفرین عزیزی که وام ده ساله با بهره 3 درصد با تنفس سه ساله در شرایطی گرفته که نرخ تورم سالانه بالای 22 درصد بوده ؛ (اختصاصی سازی بیت المال یا در واقع 100 تومن وام گرفته ولی ده تومن به ارزش روز اخذ وام برگردانده و 90 ومن زده به جیب) باز همان وام 3 درصد را میخواهد و مثال هم میاورد که در فلان کشور بهره وام فقط 2 درصد ولی نمیگوید که آنجا تورم سالانه حدود یک درصده ؛ بعبارتی وامی میخواهد ؛ دوم ایران دو تا شانس خوب دارد یکی ترانزیت با تمرکز کریدورهای شمال جنوب(دریای عمان؛ یا خلیج فارس به آسیای دریای مازندران و میانه و قفقاز و روسیه و افغانستان و عراق و ترکیه) و کریدور شرق به غرب (آسیا شرقی و مرکزی و چین و هند به اروپا و خاورمیانه و بلعکس) به غرب در ایران امکان سالانه 400 میلیارد دلار به ارزش امروز درامد مستقیم و غیر مستقیم میرود(مطالعات مربوط به یک دولت کشور پیشرفته در خصوص ایران در سی سال قبل که توسط مهندسان مشاور آن کشور انجام شده بود) حال چین که دارد 500 میلیارد دلار در عرض چند سال اخیر در شبکه راهها و کریدورهای ریلی و جاده ای و دریایی شرق به (یا همان جاده) ابریشم سرمایه گذاری میکند و بسرعت هم در حال ساخت و ساز در آسیای میانه هست تا به دریای مازندران و از انجا با رو رو به اذربایجان و ترکیه و... برسد هوشمندی ایران هست که هم در راه ابریشم دریایی و هم زمینی(ریلی و جاده ای)را سمت خودش بکشد حتی لازم شد پول سرمایه گذاری بکند چون مطلوب اینده ایران هست؛ برای مثال پولی که ایران در احداث جاده دوردوغان هرات حسب تعهدات بین المللی خرج کرد(البته سهم ارزی را دانمارک مشارکت کرد) در عرض دو سال برگشت و آلان کارخانه ها و اشتغال و تجار ایرانی از ان تا سالهای سال (تا وقتی که مسئله کشمیر حل شود) سود خواهند برد یعنی نه تنها ترانزیت بلکه موجب دامنه نفوذ کالای ایرانی هم شدهاست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۳
ايران چه نيازي به تكنولوژي غربي داره كه آن را فرض گرفته ايد؟ زماني كه خود كشورهاي غربي هم بسياري از تكنولوژيهاي خود را از چين مي آورند ايران چرا بايد بر اين طبل غلطي كه ساليان سال دنبال مي كرده بكوبد؟
ناشناس
| Canada |
۱۸:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۳
متاسفانه فضای سیاسی کشور به گونه ای هست که تقریبا اکثر مردم به موضوع عایی که مورد توجه مسئولین قرار می گیره و یا مورد تایید مسئولین قرار می گیره با دیده شک و ابهام بهش نگاه می کنن!!!!! چون سابقه روشنی در این بین وجود نداره و تجربه مردم ایران این رو ثابت می کنه وقتی پنهان کاری میشهف وقتی شفافیتی وجود نداره و وقتی هم اکز مسئولین از این موضوع دفاع می کنند!!!باید نگران بود. اما در هر صورت اولا که هنوز قرارداد نشده، یعنی اینکه در سطح یه تفاهم نامه هست و هنوز خیلی خیلی کار داره تا تبدیل به یک قرارداد بشه. اما صرف نظر از اینکه تبدیل به قانون بشه یا نه یا قرارداد و یا مفاد اون چی باشه!!! نکته ای که خیلی خیلی مهم هست اینه که چرا 25 سال؟؟؟؟؟ در این هیچ شکی نیست که به دلیل تحریم های ظالمانه امریکا، به دلیل فشارهای همه جانبه امریکا به ایران و یا کشورهایی که با ایران معامله انجام دهند، مسئولین ما برای خروج از این دست بحران ها نیاز دارند تا با دیگر قدرت های جهانی وارد مذاکره بشن اما نکته ای که تقریبا همه روی اون نظر دارن همین موضوع 25 سال هست. جه تضمینی وجود داره که شرایط اقتصادی، سیاسی و نظامی فعلی تا 25 سال اینده یا به همین شکل ادامه داشته باشه و یا بدتر بشه؟؟؟ شاید 5 سال دیگه اتفاقاتی رخ داد و روابط اقتصادی و سیاسی ما با اروپا و حتی امریکا به بالاترین سطح رسید!!! اون وقت تکلیف این قرارداد با پین پی میشه؟ مخالفان 25 سال این نظر رو دارند که ممکنه الان به واسطه فشارهای امریکا، مجبور بشیم قراردادی رو با چین ببندیم که در شرایط عادی این کار رو نکنیم. فرض کنیم با اروپا و غرب مشکلمون رو حل کنیم و بتونیم با هر کشور و شرکتی قرارداد ببندیم، در اون صورت چرا باید همچنان به چین امتیاز دهیم.!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۳
کشور و مردم را به آمریکا بفروشید بیشتر پول میده بعد برای پیدا کردن فلسفه به ژاپن بگید شیطان بزرگ
جعفر
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۳
لج لجبازی دیگه چه صیغه ایه. این حرف شما وقتی درست بود که برجامی وجود نداشت و ایران با کشورهای غربی توافق نمیکرد و بعد میرفت سراغ چینی ها. سابقه غربی ها بیش از یک قرن هست که خرابه ولی باز یه عده غرب پرست، چشم به گذشته میبندن و نازشون را میکشن.
علی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۳
بدبینانه و دروغ!!!!!!!!!چین و روسیه در مقابل آمریکا از ما حمایت کرده اما به چه قیمتی؟!!!!!!!!!!!چی دادیم و چی گرفتیم؟!!!!!!!!!!!به اون یکی دریای خزرو دادیم به این یکیم....!!!!!!!!همونطور که قراردادهای قبلی رو گذر زمان مشخص کرد که به چه صورت بسته شده این یکیم تاریخ قضاوت خواهد کرد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۳
فقط بگوئید که پرونده کشتی سانچی چه شد ؟
پروژه فاز ۱۱ پارس جنوبی چه شد ؟
پروژه نفتی آزادگان با چین چه شد ؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۳
در این وضعیت اقتصادی، ایران مجبور به قبول کردن شرایط چین است و چین هم دنبال چنین فرصتی بود
ناشناس
|
United States of America
|
۱۱:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۳
سرمایه گذاری هیلمن انگلیس در ایران نهایتا ختم به 40 سال تولید یکنواخت پیکان شد!
سرمایه گذاری پژوی فرانسه در ایران نهایتا تبدیل شد به تولید خودروهای مزخرف چند صد میلیونی
سرمایه گذاری کیاموتورز کره تبدیل شده به تولید بی وقفه ارابه مرگ
سرمایه گذاری ولوو در ایران تبدیل شد به تولید اتوبوس های آتش بی اختیار!

اصلا چین که هیچ،
کل اروپا و حتی آمریکا هم سرمایه گذاری کنند، تا این مدیران سفارشی وقدرتمند!! از صندلی به صندلی دیگه نقل مکان میکنند وضع مملکت تغییری نمیکنه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۳
ما نفت خام بفروشیم که مثلا چیم تکنولوژی ریزپردازنده ها رو به ما بده که یاد بگیریم خودمون بسازیمش؟


باشه!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۳
بجز نرم افزاری سخت افزاری نیاز هست که چین تو زمینه هایی مثل خودرو ساخت قطعات های تک دستگاه ها و ماشین آلات پیشرفته و لوازم الکترونیکی و خانگی توی ایران سرمایه گذاری کنه نه اینکه چیزی به ما بفروشه . نیاز به اینه که بیاد اینجا کارخونه بسازه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۳
چین تکنولوژی شو نداره، همه طراحی شده در امریکا و توسط
شرکت اینتل و آرم انجام میشه

فقط کارگر چینی روش کار میکنه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۳
همین الانش کارخونه های ایران تولیدشون را در چین انجام می دن و بعد به اسم ایرانی می فروشند اونوقت دوستان توقع دارند که چین تکنولوژیش را به ایران منتقل کنه!؟
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۱:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۳
قبلا هم عرض کردم اگر قرار داد به شکلی تنظیم شود که با زمین خوردن ایران و عدم توانایی در بازپراخت بدهی، چین منافعی ببرد بیگمان ان کشور در مراحل حساس پشت ما را خالی خواهد کرد تا زمین بخوریم و منفعت خودش را ببرد.چینیها معامله گرانی بسیار زیرک هستند و بنده چند بار با انها مراوده داشته ام و بدون شک میتوانند با هوش بالاتری که دارند سر مان را کلاه بگذارند.منتقدان فقط نگران هستند و میشود با دقت بسیار روی کلمه به کلمه قرار داد به توافق خوبی دست یافت که تضمین کننده سود هر دو کشور باشد، اما کاش مثالی از یک کشور جهان سوم که با بستن قرار داد با این ابرقدرت به رفاه و پیشرفت اقتصادی رسیده ؛ وجود داشت که البته وجود ندارد.ایا ممکن است که ما اولین کشور جهان در این مورد باشیم؟تاریخ نشان خوهد داد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۳
اگه قرارداد مثل قراردادهای مربیای خارجی
فدراسیونها و باشگاهها باشه که کلاهمون .پسه معرکس
ناشناس
| Uzbekistan |
۱۳:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۳
به مانند این قرارداد خیلی کشورها بستن، از جمله روسیه، ایتالیا، اسپانیا، همین هاند که بزرگترین مرکز تحقیقات استانداردی چین در این کشور تاسیس شده است ، پاکستان، عربستان و ...
ناشناس
| United States of America |
۱۴:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۳
۱۳.۱۹
سری اول کشورهایی که نام بردید جهان سوم نبودند و عربستان و پاکستان تنها کشوری که با ان رابطه دارند چین نبوده. در واقع انها چین را از بین ده ها کشوری که در مناقصه شرکت کردند انتخاب میکنند نه اینکه اولین و اخرین راه چاره شان چین باشد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۳
به 13.19
حتی پاکستان هم بخاطر شرایط خاصش و مسئله هند وابسته تر به چین هست تمام تخم مرغاش رو نمیزاره تو سبد چین و با آمریکا هم روابط خوبی داره!هر چند پاکستان بینوا میدونین در مقابل "قرارداد همه جانبه با چین!" چی به این نجاستخوارا داد؟بخشی از کشمیر رو!!!!! همونی که چن وقت پیش چین با هند سرش درگیری مرزی پیدا کردن.
علی
|
Germany
|
۱۱:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۳
قسمت تاسف برانگیز متن بالا اینه که تنها مزیت ایران داشتن منایع خدادادی نفت گاز است ، هیچ افتخاری در به اشتراک گذاری منابع خدادای و خام و جود نداره .
ناشناس
|
France
|
۱۱:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۳
به عنوان کسی که در چین زندگی کرده و هم چینی ها و هم ایرانی ها رو خوب میشناسه میتونم با قطعیت بگم که چینی ها بیچارتون میکنن. خیلی سریع ازشون دور بشین. اینا آدمای عجیب، خصیص و خطرناکی هستن. گول ظاهر مظلوم و مودبشون رو نخورین تو رو خدا.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۳
چین ما را سال هاست که بیچاره کرده است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۳
من هم چنینی تجربه ای دارم. به هیچ وجه فریب لبخندهای ملیح و ظاهر معصوم نژاد زرد را نخورید، پشت این ماسک، یک اژدها در کمینه. نژاد زرد، حالا اینکه چه کشوری باشه، کلا بسیار بی رحم و نامرده.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۳
همچین مودب هم نیستن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۳
بمیرم برات که اینقدر دلت می سوزه برا وطنت
ناشناس
| Uzbekistan |
۱۳:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۳
تعامل با همه کشورها نیاز است
به نظرم شما اصلا چینی ها را نمیشناسی... بنده در چین کلی تحقیق و درس نیز خواندم
ناشناس
| Australia |
۱۳:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۳
همه به دنبال سود هستند و غرب و شرق ندارد. مثلا کره جنوبی خوبه؟ به نظر من قرارداد با هند در چابهار نمونه خوبی است و به نفع کشور بوده
ناشناس
| Switzerland |
۱۳:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۳
من چند بار با چینی ها کار کرده ام هر کدام از آن یکی متقلب تر
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۳
دوشنبه ۲۳ تیر ساعت ۱۱:۴۲
دلار(اسکناس) ۲۳۱۰۰
دلار(حواله) ۲۳۴۰۰
سکه ۱۰۷۵۰۰۰۰
علی برکت الله !
حسین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۳
ببینیم و تعریف کنیم .
پاسخ ها
سید
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۳
اون موقعی که ما میخواهیم ببینیم و تعریف کنیم کدوم این امضا کنندگان قرارداد هستن مثلا امضا کنندگانه قرارداد ترکمنچای چه بازخواستی شدن
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟