آمادگی وزارت کشور برای کمک به آموزش و پرورش

وزیر کشور در نشست با مدیران وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه همه از توسعه حرف میزنیم، اما تا زمانی که انسان توسعه یافته نباشد، به هیچ وجه جامعه توسعه یافته نخواهیم داشت گفت: مبنا و اساس توسعه انسان است.
کد خبر: ۹۹۲۹۲۷
|
۰۵ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۹:۱۳ 26 July 2020
|
8789 بازدید

آمادگی وزارت کشور برای کمک به آموزش و پرورش

به گزارش تابناک به نقل از ایلنا، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور صبح امروز در نشست گفتگوی هفته که در محل وزارت آموزش و پرورش و با حضور وزیر، معاونین، مدیران کل این وزارتخانه در سراسر کشور، بصورت ویدئو کنفرانس برگزار شد با اشاره به اینکه در بحث آموزش و پرورش محتوا، کیفیت و محور اصلی انسان است، اظهار کرد: ثقل تحولات جامعه انسان است و انسان متفکر و متحول است.

وزیر کشور افزود: خداوند تمامی امکانات را در اختیار انسان قرار داده است و واقعا همه عالم هستی را در درون انسان قرار داده است. بعلاوه مقوله‌های بسیار مهمی همچون بعثت و ثواب و عقاب و هرچیز دیگری در این جهان برای انسان است و همه این موارد نشان دهنده آن است که با موجودی مواجهیم که ثقل عالم هستی است و باید تمام تلاش خود برای آموزش آن دنبال کنیم.

وی با بیان اینکه همه از توسعه حرف میزنیم، اما تا زمانی که انسان توسعه یافته نباشد، به هیچ وجه جامعه توسعه یافته نخواهیم داشت، چراکه مبنا و اساس توسعه انسان است؛ تصریح کرد: وقتی از انسان حرف می‌زنیم دو بعد فیزیکی-جسمی و بعد درونی و معنوی انسان را می‌بینیم که هر دو دارای ارزش بوده و یکدیگر را کامل می‌کند، اما آنچه در درون و روح و جان انسان است تعیین کننده مسیر تحولات اوست. ما هم که با دانش آموز، دانشجو و معلم سروکار داریم، باید بدانیم که با عقل، جان و دل آن‌ها طرف هستیم.

رحمانی فضلی با اشاره به اینکه در ادبیات حوزه تعلیم و تربیت، قدمای آموزش و اصحاب علم و فلسفه در مورد اینکه علم؛ امری اکتسابی است یا اینکه امری انگیزشی و تهییجی است، محل چالش بوده است، اظهار کرد: نگاه غالب این است که علوم ذاتاً و فطرتا ً در درون انسان به ودیعه گذاشته شده است که با آموزش بارور و فعال می‌شود و به حرکت درمی آید و انسان و جامعه را بهره مند می‌سازد. این موضوع مانند کندن زمین برای رسیدن به آب است که در نتیجه ایجاد چاه، آب فوران می‌کند و خودجوش بالا می‌آید، با آموزش هم علم از سینه و دل انسان می‌جوشد و جاری می‌شود.

رحمانی فضلی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به آشنایی دیرینه با آقای حاجی میرزایی، وزیر آموزش و پرورش را فردی منظم، منطقی، بسیار جدی و پیگیر و در عین حال انسانی صادق معرفی کرد.

وزارت کشور آماده کمک همه جانبه به وزارت آموزش و پرورش است
 
وزیر کشور در ادامه با بیان اینکه علاقه خاصی به وزارت آموزش و پرورش دارد، افزود: آمادگی کمک همه جانبه مشورتی به این وزارتخانه را داریم.

وی افزود: همیشه به همه معاونین وزارت کشور، استانداران و فرمانداران توصیه کرده ام که در خدمت امر آموزش و پرورش باشند و باز هم تاکید می‌کنم از تمامی ظرفیت‌ها از جمله ظرفیت‌های مردمی، قوانین و مقررات برای کمک به این وزارتخانه استفاده کنیم و سایر دستگاه‌های وابسته یا همکار را موظف می‌کنیم که در این مسیر با وزارت آموزش و پرورش همکاری کنند.

وزیر کشور در همین راستا تصریح کرد: البته باید این رویکرد را نهادینه کنیم تا به روند ساختاری مستمر بدل شودو در اثر تغییر افراد، این روند، متوقف نشود. همچنین ما آمادگی داریم که در این مسیر از ظرفیت‌های همکار مانند شورای اجتماعی که ظرفیت بسیار بزرگی در بحث آسیب‌های اجتماعی و مورد عنایت مقام معظم رهبری است، همچنین سازمان مدیریت بحران و سایر سازمان‌های تابعه و صف وستاد وزارت کشور برای کمک به وزارت آموزش و پرورش استفاده کنیم.

همکاری نزدیک آموزش و پرورش و وزارت کشور در زمینه برگزاری انتخابات
 
وزیر کشور گفت: وزارت آموزش و پرورش همکاری‌های زیادی با وزارت کشور خصوصاً در بحث برگزاری انتخابات دارد و ۷۰ تا۸۰ درصد نیرو‌هایی که در روند انتخابات به ما کمک می‌کنند، از معلمان و سایر نیرو‌های آموزش و پرورش است که همواره قدردان آن‌ها بوده و هستیم.

رحمانی فضلی ضمن استقبال از پیشنهاد‌های ارائه شده در خصوص توسعه ظرفیت‌های این همکاری گفت که این پیشنهاد‌ها برای بررسی بیشتر به معاون سیاسی وزارت کشور ارجاع می‌شود.

وزیر کشور در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه در استان‌ها نیاز به تعامل موثر با آموزش و پرورش داریم، اظهار کرد: استانداران توجه زیادی به آموزش و پرورش دارند، اما چون درگیر مسائل بسیار زیادی هستند و بر اساس ضرورت ها، اولویت‌ها تعیین می‌شود، متأسفانه ضرورت‌ها خود را بر اهمیت‌ها تحمیل می‌کنند و اولویت‌های استانداران تحت الشعاع قرار می‌گیرد، مانند شرایط شیوع کرونا که همه زندگی مردم و مدیریت‌ها متمرکز بر شیوع این بیماری و مدیریت آثار آن شده است.

اجرای طرح آموزش از راه دور آموزش و پرورش و «شبکه شاد» از برکات کرونا بود
 
وزیر کشور در ادامه از طرح آموزش از راه دور وزارت آموزش و پرورش در قالب آموزش مجازی و مصادیقی مثل برنامه شاد استقبال و آن را از برکات کرونا برشمرد و گفت: یکی از آرزو‌های بنده، عدالت آموزشی است که در این مسیر در زمانی که در صداوسیما مسئولیت داشتم تلاش شد تا شبکه‌های استانی را راه اندازی کنیم که به همت آقای لاریجانی این موضوع محقق شد و یکی از اولویت‌های شبکه‌های استانی نیز بحث آموزش بود که بتوانیم آموزش به معنای عام را بسط و گسترش دهیم تا توسعه در کشور بیش از پیش تحقق یابد.

رحمانی فضلی در همین راستا با اشاره به ضعف‌های موجود در زیرساخت‌های فنی و ارتباطی موجود در عرصه آموزش، ابراز امیدواری کرد با تقویت این زیرساخت‌ها امکان استفاده از محتوای ارائه شده در این عرصه، هم به صورت آفلاین و هم آنلاین فراهم شود و با ذخیره همه این محتواها، یک دانش آموز در دورافتاده‌ترین مناطق کشور، هرزمان که نیاز داشت بتواند از این محتوا استفاده کند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه از چنین بستری می‌توان برای بهره مندی همه دانش آموزان از کلاس‌های کنکور و تقویتی نیز استفاده کرد، افزود: ضمن اینکه اگر معلم یا استاد بداند که مباحث کلاس در اختیار همگان قرار می‌گیرد و به تبع آن امکان نقد و نظر بیشتری هم در مورد آن وجود دارد، در بالا بردن کیفیت آموزش هم تلاش بیشتری خواهد داشت.

رحمانی فضلی با بیان اینکه اقدامات بسیار خوبی در اجرا و توسعه طرح «برنامه شاد» شده است، عنوان کرد: با توجه به ظرفیت بالای این طرح، آمادگی داریم از طریق بخشداران و دهیاران در گسترش بحث عدالت آموزشی کمک کنیم.

وزیر کشور در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: از هر اختیار و امکانی که در اختیار وزارت کشور و سازمان‌های تابعه وزارت کشور وجود دارد، در کمک به وزارت آموزش و پرورش استفاده می‌کنیم.

وزیر کشور با بیان اینکه آموزش همه مردم جامعه یک ضرورت است، گفت: در صورت عدم تحقق این ضرورت، افراد کم سواد و بازمانده از تحصیل در معرض انواع تبلیغات، اطلاعات و موضوعات قرار می‌گیرند و این می‌تواند روند‌های سازنده جامعه را تحت تاثیر قرار دهد.

رحمانی فضلی در همین راستا با بیان اینکه سواد به معنای نحوه صحیح زیستن و تفکر منطقی است، اظهار کرد: نظام تعلیم و تربیت باید روش تفکر منطقی و زندگی بر اساس عقلانیت را به بچه‌ها بیاموزد؛ کسی که عقلانیت داشته باشد، دین دار می‌شود و بدنبال علم و توسعه می‌رود.

وی در همین خصوص اضافه کرد: اینکه خانواده‌ها و افراد زود دلسرد می‌شوند، در برابر مشکلات قدرت تصمیم گیری را ازدست می‌دهند و منفعلانه عمل می‌کنند، یا بروز بسیاری از موارد طلاق به دلیل مسائل جزئی و ساده به این دلیل است که روش زندگی عقلانی و تفکر منطقی برای حل مشکلات را آموزش نداده ایم و اگر آموزش و پرورش در این حوزه بتواند به موفقیت دست یابد، تاثیرگذاری زیادی در جامعه خواهد داشت.

وزیر کشور در بخش دیگری از سخنان خود در این نشست با بیان لزوم تخصیص ۵ درصد عوارض شهرداری براساس قانون به آموزش و پرورش گفت: شهرداری‌ها باید این عوارض را پرداخت کنند.

رحمانی فضلی درخصوص فروش املاک آموزش و پرورش گفت: علاوه بر فروش املاک، از تغییر کاربری و یا معاوضه زمین آن‌ها نیز می‌توانید استفاده کنید و در این راستا معاون عمرانی وزارت کشور می‌تواند کمک کند.

وزیر کشور به موضوع آسیب‌های اجتماعی اشاره کرد و گفت: درخصوص بحث آسیب‌های اجتماعی ۷ جلسه مفصل شورای اجتماعی در محضر رهبر معظم انقلاب برگزار شد و در ادامه نیز شورای اجتماعی اقدامات بسیار خوبی انجام داده است که می‌توانیم از نظر دستورالعمل‌ها و براساس نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در بسیاری مسائل این حوزه کمک کنیم.

وی افزود: با اینکه در عمل منابع زیادی در اختیار شورای اجتماعی نیست، اما می‌توانیم از ظرفیت خیرین نیز در بحث آسیب‌های اجتماعی استفاده کنیم.

رحمانی فضلی به تفاهم نامه امضا شده میان دو وزارت خانه کشور و آموزش و پرورش نیز اشاره کرد و تصریح کرد: درصورتی که این تفاهم نامه نقص یا کاستی‌هایی دارد می‌توان آن را مورد بازنگری و اصلاح قرار داد.

وزیر کشور در ادامه در فراز دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به اینکه نظامات بودجه ریزی، برنامه ریزی، پولی، بانکی و اداری کشور باید تغییر کنند، اظهارکرد: اقتصاد دانان و برنامه ریزان که در سیستم آموزشی ما تحصیل کرده اند متاسفانه جرات تغییر این نظامات را ندارند. درحالی که برای توسعه نیاز به تغییر اساسی دراین نظامات داریم و هیچ کشور توسعه یافته و در مسیر توسعه‌ای در دنیا وجود ندارد که همانند نظامات کشور ما داشته باشد. در کشور ما همچنان نظام بودجه ریزی که از پیش از انقلاب برمبنای جمعیت و فعالیت پایه ریزی شده، اجرا می‌شود؛ لذا آثار آموزش تفکر منطقی در چنین جا‌هایی نمود می‌یابد.

وی با اشاره به اینکه نظام برنامه ریزی متمرکز بخشی و محدود و تمرکزگرا است، گفت: در طی ۷ سال گذشته تلاش کرده ایم که اختیاراتی از مرکز برای استان‌ها بگیریم که حدود ۲۰۰ اختیار به استان‌ها تفویض شده است، اما هنوز هزاران اختیار دیگر مانده است. با اینکه رئیس جمهور در این موضوع مشتاق هستند و حمایت می‌کنند، اما در داخل سیستم مشکلاتی وجود دارد که امکان اجرا را ناممکن می‌کند.

وزیر کشور با تاکید بر اینکه بحث مهارت آموزی دانش آموزان بسیار مهم است، گفت: هرچه درجه عقل و عمل در اداره امور بالا رود، موفقتر می‌شویم.

وی در همین راستا با بیان اینکه در بحث عملی آموزش مهارت ضعیف هستیم، اظهار کرد: دانشگاه‌های ما مسیر اشتباهی طی کردند در برهه‌ای مسابقه ساخت و ساز دانشگاه داشتیم، درحالی که رشته‌های مناسب و اساتید صاحب علم و تجربه به اندازه کافی برای آموزش دانشجویان نداشتیم.

رحمانی فضلی با طرح این سوال که چند درصد از رشته‌های تحصیلی ما به حل مشکلات کشور کمک می‌کرد؟ گفت: علم ناظر به حل مسئله است و علوم تجربی برای کمک به حل مشکلات ایجاد شده اند، اما آیا تمام رشته‌هایی که ما ایجاد کرده ایم ناظر به حل مسئله هستند؟

وزیر کشور در ادامه با بیان اینکه باید حس رقابت منطقی را در دانش آموزان ایجاد کنیم و نه رقابت ستیزه جویانه، اظهار کرد: دانش آموزان بایستی رقابت منطقی (فستبقوا الخیرات) را بیاموزند. این دنیا، دنیای رقابت است گرچه رقابتی که کشور‌های دیگر بر آن تاکید دارند، رقابت ماکیاولیستی است که هدف وسیله را توجیه می‌کند و هرکاری در مسیر رسیدن به هدف و در این رقابت را مجاز می‌دانند، اما ما چنین رقابتی را قبول نداریم، ما رقابت را در چارچوب اندیشه‌های دینی خود تعریف می‌کنیم یعنی رقابت در امر خیر.

رحمانی فضلی با بیان اینکه سرعت پیشرفت علم و تکنولوژی بسیار بالا رفته است و درحالی که در گذشته تغییرات صدساله بود، اکنون روزانه هزاران اختراع، اکتشاف و نوآوری داریم؛ گفت: پس برای اینکه بتوانیم پیشرفت کنیم و ادعای دانش و فرهنگ ایرانی را در عمل به اثبات برسانیم، نیاز به تقویت رقابت منطقی داریم.

وزیر کشور همچنین با تاکید بر اینکه امر آموزش و پرورش بسیار مهم است، خاطرنشان کرد: سعادت و توسعه و در یک کلام دنیا و آخرت ملت در دست آموزش و پرورش است.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟