به گزارش تابناک به نقل از اسپوتنیک، سهیل شاهین، سخنگوی طالبان این ادعاها را بیپایه و اساس خواند و گفت: طرف آمریکایی از ما درباره دادن اطلاعات مربوط به تبانی با روسیه برای کشتن سربازان آمریکایی در ازای دریافت جایزه صحبتی نکرده چون آنها خودشان میدانند که این واقعیت ندارد و جعلی است. در حال حاضر، ما کانال ارتباطی نظامی داریم و اگر چنین نقضی صورت گرفته باشد، ما بیانیههای خود را میفرستیم و آنها نیز همین کار را میکنند. اما آنها از ما چنین درخواستی نکردهاند.
وی ادامه داد، طالبان از مسکو سلاح نخریده و تنها روابط سیاسی داریم. طالبان انبار مهمات و سلاح دارد و از ارتش افغانستان تجهیزات میخرد. من این ادعاها و اتهامات را رد میکنم. اینها درست نیست. ما روابطی با روسیه داریم اما فقط ارتباطات سیاسی است. دفتر سیاسی ما در دوحه، قطر روابطی با روسیه دارد همانطور که با سایر کشورهای منطقه دارد.
وی افزود: طالبان همچنین روابطی با وزارت خارجه روسیه دارد. ما نشستهایی با آنها داشتهایم. آنها را در رسانههای اجتماعی منتشر کردهاند. ما گفتوگوها و نشستهایی در مسکو داشتهایم. مسکو نقش مهمی در نشست افغانها در روسیه ایفا کرده و ما برای نخستین بار در این مذاکرات حضور داشتیم.
سخنگوی طالبان همچنین گفت: اگر زندانیهای ما آزاد نشوند، به این معناست که کابل نمیخواهد راه حل صلح آمیز در روند افغانستان به دست بیاید و آنها رویکرد نظامی را پیش گرفتهاند. اگر چنین رویکردی مدنظر آنها باشد، درگیریها بیشتر میشوند و مسؤولیت آن با دولت کابل است.
سهیل شاهین درباره نشست لویه جرگه نیز گفت، این نشست مانعی بر سر آزادی ۵۰۰۰ زندانی طالبان است. از نظر ما لویه جرگه مشروع نیست. در نشست دوحه نیز اشاره شد که آغاز نشست بین افغانها با آزادی ۵۰۰۰ زندانی رقم میخورد پیمان دوحه یک مکانیسم مناسب برای بحران افغانستان است.