به گزارش «تابناک»، سیدعلی موسوی یکشنبه در گفتوگو با ایرنا اظهار داشت: طرف عراقی از روز پنجشنبه نهم مرداد اعلام کرد از عید قربان تا عید غدیرخم مرز تجاری شلمچه بسته است و هیچگونه تبادل تجاری در این مرز انجام نخواهد شد.
موسوی افزود: از امروز دوباره مرزبینالمللی شلمچه بازگشایی شد و تجار و بازرگانان ۲ کشور مبادلات تجاری را از سرگرفتند.
وی افزود: صادرات کالای غیرنفتی که شامل مواد غذایی، میوه و ترهبار و مواد پروتئینی و خدمات فنی و مهندسی است بر اساس توافق صورت گرفته با طرف عراقی از هجدهم تیرماه سال جاری در مرز بینالمللی شلمچه از سرگرفته شد.
صادرات کالای غیرنفتی از مرز بینالمللی شلمچه بر اساس توافق صورت گرفته با طرف عراقی به صورت رسمی از چهارشنبه ۱۸ تیرماه پس از چهار ماه تعطیلی به دلیل فراگیری ویروس کرونا از سرگرفته شد و در این مدت ۲۱ هزار تن کالای غیرنفتی به ارزش ۹۵ میلیون دلار به عراق صادر شد.
مرز شلمچه در فاصله ۱۵ کیلومتری خرمشهر و ۲۵ کیلومتری بصره عراق قرار دارد.
پیش از بسته شدن مرزشلمچه توسط عراق روزانه بیش از ۲۰۰ دستگاه کامیون حامل انواع کالای صادراتی تولید داخل و ۱۵۰ کامیون عراقی در بارانداز مرزی شلمچه برای تخلیه و بارگیری کالا تردد میکردند. مرز بین المللی شلمچه در ۱۵ کیلومتری غرب خرمشهر و ۲۰ کیلومتری بصره عراق قرار دارد.
منطقه آزاد اروند با مساحت ۳۷ هزار و ۴۰۰ هکتار در شمال غربی خلیج فارس شامل شهرهای آبادان، خرمشهر و مینوشهر (جزیره مینو) می باشد که در محل تلاقی دو رودخانه اروند و کارون واقع است.
این منطقه در همجواری با کشورهای عراق و کویت با داشتن ظرفیت های مناسب نظیر حمل و نقل جاده ای، ریلی، دریایی و هوایی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.