در حالی که کمتر از دو هفته تا برگزاری کنکور سراسری مانده، نمایندگان مجلس بر لزوم رعایت پروتکلهای بهداشتی در این آزمون تاکید دارند و به دنبال آن رییس مجلس به دو کمیسیون آموزش و بهداشت ماموریت بررسی این موارد را داده است.
به گزارش «تابناک»، امروز جلسه علنی مجلس شورای اسلامی با نطق محمدباقر قالیباف، رییس قوه مقننه با دو محور توضیح درباره «گشایش اقتصادی» و «نحوه برگزاری کنکور سراسری» آغاز شد؛ گشایش اقتصادی همان موضوعی است که رییس جمهوری وعده تحقق آن را در هفته جاری داده است، توضیح قالیباف این بود که طرح مهمی در شورای عالی هماهنگی اقتصادی قوا در حال بررسی است که میتواند بر اقتصاد تأثیر ملموسی بگذارد؛ با این شرط که در آن حفظ منافع مردم مد نظر قرار گیرد.
اختلاف نظرات کارشناسی وجود دارد و هنوز هیچ طرحی قطعی نشده است؛ لذا باید صبر کرد و اجازه داد این بحثها در فضای کارشناسی بررسی شده و به نتیجه نهایی برسد.
او این اطمینان را به مردم داد که مجلس به دنبال تامین منافع مردم است و مبنای عمل خود را مردمی کردن اقتصاد به نفع طبقه متوسط و محروم قرار داده است؛ بنابراین، بر این موضوع اعتقاد دارد که بدون قوی شدن تک تک مردم، نه ایران قوی میشود و نه دولت قوی خواهد شد.
رییس مجلس شورای اسلامی با مقایسهای بین نحوه برگزاری کنکور دکترا و ارشد گفت: رؤسای کمیسیونهای بهداشت و آموزش و معاونت نظارت مجلس ظرف ۴۸ ساعت آینده، جلسهای با حضور وزرای بهداشت و علوم برای بررسی مشکلات در برگزاری کنکور تشکیل خواهد داد. برگزاری کنکور سراسری ضروری است، اما باید زمانی باشد که از رفع اشکالات موجود اطمینان کامل حاصل شود.
در راستای این صحبتهای رییس مجلس، برخی دیگر از نمایندگان در تذکراتی نسبت به ایجاد تشویش و نگرانی در بین داوطلبان انتقاد کردند. علی یزدی خواه، نماینده تهران در این باره گفت: حدود هفت ماه است، با اعصاب و روان خانواده و فرزندانشان بازی میکنید. موضوع کرونا از روز بعد از انتخابات در کشور مطرح شد، اما تا امروز بحث چگونگی حفظ سلامتی فرزندان در آزمونها وجود دارد. حداقل تقاضای ما این است که برای تامین مقدمات، عوامل انسانی و ضدعفونی محل برگزاری آزمون کنکور در دو هفته متوالی برگزار شود تا بعد از آن با خیل عظیمی از جوانان بیمار مواجه نشویم. از طرف دیگر مجلس مصوبهای درباره جذب دانشجو طبق سوابق تحصیلی دارد که باید اجرایی شود.
پیش از این نیز محسن فتحی عضو هیات رییسه مجلس در گفت و گویی اظهار کرد که کمیسیون بهداشت، مامور نظارت بر اجرای پروتکلهای بهداشتی در برگزاری آزمون سراسری شده است.
علاوه بر موضوع کنکور، نمایندگان طرح پر از حرف و حدیث اصلاح بندی از لایحه بودجه ۹۹ درباره توزیع قیر رایگان را تصویب کردند که به موجب آن شرکت ملی نفت ایران مکلف شد، یک میلیون تن قیر تا سقف چهل هزار میلیارد ریال تامین کرده و در اختیار دستگاههای اجرایی مربوطه قرار دهد تا برای آسفالت راههای روستایی و عشایری و شهرهایی با جمعیت زیر ۵۰ هزار تن هزینه شود.
قبل از تصویب این طرح تعدادی از نمایندگان درخواست سلب فوریت را مطرح کردند که با آن مخالفت شد؛ به این دلیل که تقریبا نیمی از سال گذشته و باید سریع اعتبار لازم برای آسفالت راههای روستایی و عشایری تخصیص پیدا کند؛ کما اینکه بنا بر گفته محمدحسین فرهنگی، سخنگوی هیات رییسه مجلس با میزان بدهکاری موجود به قیرسازان یک میلیون تن قیر رایگان هم کافی نیست.
امروز به روال جلسات قبلی پارلمان، ناظران مجلس در مجامع و شوراها انتخاب شدند؛ علی اصغر عنابستانی و حسین حاتمی در ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی، شهبازحسینپور، محمد علیپور و مجتبی توانگر ناظر در شوراهای سیاستهای اجرایی اصل ۴۴، سید حمزه امینی و محمدمهدی فروردین در شورای عالی آموزش و تربیت فنی و حرفهای و مهارتی، سید کریم حسینی، مهدی فرشادان و همایون سامیح نجف آبادی در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، سیدغنی نظری خانقاه و صمدالله صمدی در شورای عالی آموزش بیمه، علی اکبر بسطامی و اردشیر مطهری در شورای عالی ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت و ولی الله فرزانه و یحیی ابراهیمی در شورای عالی بیمه سلامت کشور به عنوان ناظران مجلس انتخاب شدند.
همچنین نمایندگان از فرصت تذکرات و نطق برای بیان دغدغههای و مشکلات جامعه استفاده کردند. مرتضی محمودوند نماینده خرم آباد از گسترش فقر و بیکاری در جامعه انتقاد کرد و خواستار توجه تعهدمندانه به ساماندهی مشاغل خانگی با توجه به فراهم بودن زیرساختهای قانونی رونق این حوزه شد.
مهرداد گودرزوند، نماینده رودبار نیز گفت که مردم منتظر اقدامات عملیاتی و جلوگیری از رشد بی حد و حصر قیمتها هستند. دولت باید با کنار گذاشتن مدیران ناکارآمد، ناتوان و بی انگیزه توان خود را مضاعف کند تا کسانی که با درد مردم آشنا بوده و از باندبازی و گروه گرایی به دور هستند مسئولیت امور را به دست گیرند.
کاظم دلخوش نماینده صومعه سرا نیز با اشاره به شیوع موج دوم کرونا گفت: ۲۶ استان دارای وضعیت قرمز هستند و در کل کشور شاهد تشدید این بیماری هستیم. بسیاری از اقشار به خصوص کارگران و کشاورزان و قشرهای کم درآمد از شرایط ایجاد شده ناشی از شیوع کرونا آسیب دیده اند و برخی از انجمنهای زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، هنرمندان، خبرنگاران، سینماگران، اهالی تئاتر، ورزشکاران ومداحان در چند ماه گذشته حتی یک ریال هم درآمد نداشته اند. به همین دلیل لازم است مجلس و ستاد ملی مقابله با کرونا نشست مشترکی جهت ارائه گزارش از آخرین وضعیت قشرهای آسیب دیده از شیوع کرونا برای پیگیری حقوق مردم برگزار کند.