وزیر نفت در گفت‌وگوی ویژه خبری

تحریم مُردنی است و ما ماندنی/ برای روز بعد از تحریم آماده می‌شویم/ اشتغال ۴۰۰ نفری روی هر دکل نفتی/ سال ۷۶ یک چهارپایه نفتی نمی‌توانستیم بسازیم/ ظرفیت تولید بنزین به ۱۰۷ میلیون لیتر در روز رسیده است/ جنگ است و مکرو و مکر الله ولله خیر الماکرین

زنگنه در مورد ادعای امریکا مبنی بر توقیف محموله صادراتی بنزین ایران به ونزوئلا گفت: محموله ما را توقیف نکردند و ما آن بنزین را به صورت فوب فروخته بودیم. می‌خواستند اعلام موفقیت کنند که به ایران ضربه زده اند، اما آن محموله ونزوئلا بود و حتی کشتی‌ها نیز ایرانی نبودند.
کد خبر: ۹۹۷۷۴۴
|
۳۰ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۰:۰۷ 20 August 2020
|
16022 بازدید
|

وزیر نفت با بیان اینکه در سال ۹۲ هم واردکننده بنزین و هم گازوییل بودیم، گفت: اکنون اما جهش چهاربرابری در صادرات فرآورده های نفتی را به ثبت رساندیم. صادرات فرآورده های نفتی در سال ۹۲ حدود ۵.۸ میلیون تن بود که این رقم در سال گذشته به ۲۳ میلیون تن بالغ شده است.

تحریم مُردنی است و ما ماندنی/ برای روز بعد از تحریم آماده می‌شویم/ اشتغال ۴۰۰ نفری بر روی هر دکل نفتی/ سال ۷۶ یک چارپایه نفتی نمی‌توانستیم بسازیم/ ظرفیت تولید بنزین به ۱۰۷ میلیون لیتر در روز رسیده است/ جنگ است و مکرو و مکر الله ولله خیر الماکرین

به گزارش تابناک اقتصادی؛ بیژن زنگنه شامگاه چهارشنبه در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری با اشاره به اینکه مهمترین میادین مشترک نفتی از نظر حجم و ذخایر میادین غرب کارون است، گفت: برداشت از این میادین در سال ۹۲ حدود ۷۰ هزار بشکه بوده و در هفت سال گذشته، شش برابر شده و اکنون ۴۰۰ هزار بشکه ظرفیت برداشت دارد.

وی با بیان اینکه در این هفت سال ۱۵۰ چاه در آزادگان جنوبی حفر شده است، ادامه داد: اطلاعاتی که از عراق داریم، نشان می دهد برداشت نفت این کشور از میادین مشترک این منطقه،  ۲۵۰ هزار بشکه در روز است.

زنگنه افزود: برنامه تولید از این میادین، در صورتی که مشکلی پیش نیاید، بالای یک میلیون بشکه در روز است. البته باید ضریب بازیافت را بالا ببریم، زیرا اکنون ضریب بازیافت در این میادین به ویژه در لایه سروک زیاد نیست. دانشگاه تهران در میدان آزادگان مسئولیت مطالعه افزایش ضریب بازیافت را دارد و خبرهای خوبی به گوش می رسد که ضریب بازیافت در این لایه تا دو برابر شدن افزایش خواهد داشت.

به گفته زنگنه در حال حاضر ضریب بازیافت در لایه سروک زیر ۱۰ درصد است.

وی به دستیابی به تولید ۶۰ هزار بشکه ای تولید نفت از میدان آذر در آینده ای نزدیک اشاره کرد و گفت: قراردادهای توسعه میادین پایدار غرب و آبان نیز نهایی شده است.

افزایش ۲.۵ برابری تولید ایران از پارس جنوبی

وزیر نفت با بیان اینکه بزرگترین میدان دریایی ایران پارس جنوبی است که بزرگترین میدان گازی جهان نیز به شمار می رود، ادامه داد: تولید ایران از این میدان در سال ۹۲ حدود ۲۸۰ میلیون متر مکعب در روز بود که این عدد اکنون با رشدی ۲.۵ برابری به ۷۰۰ میلیون متر مکعب رسیده است.

وی افزود: در نصب سکوها نیز در هفت سال گذشته ۲۶ سکو در این میدان نصب شده و این در حالی است که تا پیش از آغاز دولت یازدهم تنها یازده سکو نصب شده بود.   

زنگنه با اشاره به اینکه در دولت تدبیر و امید ۳۰ ردیف پالایشی در پارس جنوبی به بهره برداری رسید، تاکید کرد: در سال ۹۲  تنها ۲۰ ردیف پالایشگاهی در مدار قرار داشت.

وی افزود: این اقدامات حرکت بزرگی بود و اگر این سال ها توانستیم ظرفیت انشعاب گاز و سوخت نیروگاه ها و حفاظت از محیط زیست را افزایش دهیم، به واسطه کار در پارس جنوبی و به برکت فداکاری کارگران بود.

وزیر نفت به شرایط کرونا و ادامه فعالیت های توسعه ای در صنعت نفت نیز اشاره کرد و ادامه داد: به جز مدت محدودی که طرح ها تعطیل شد، برای جلوگیری از وقفه در سوخت رسانی کار را به روال عادی بازگرداندیم.

وی با اشاره به قرارداد توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی، گفت: در ابتدای سال ۹۶، قراردادی با شرکت توتال، سی ان پی سی آی چین و پتروپارس بسته شد اما بعد از تحریم ها توتال بر اساس قرارداد سهم خود را به شرکت چینی واگذار کرد. شرکت چینی نیز بعد از یک سال دوستانه از  قرارداد خارج شد و کار به پترو پارس واگذار شد. امیدواریم در پاییز اولین چاه فاز ۱۱ حفر و ظرف یک سال اولین گاز به خشکی ارسال شود.  

زنگنه به میدان فرزاد نیز اشاره کرد و افزود: امسال قرارداد توسعه با شرکت داخلی را برای توسعه این میدان می بندیم. در میدان فروزان نیز قرارداد آی پی سی بسته شده و در آینده ای نزدیک قرارداد رسالت و رشادت تعیین تکلیف خواهد شد.  

در زمان تحریم تمام فشار بر شرکت های ایرانی است

به گفته زنگنه در برخی از این میادین طرف همسایه برداشت بیشتری دارد اما این به معنای عقب ماندگی ایران نیست بلکه در مواردی حجم میدان در طرف همسایه بیشتر است؛ با این حال ایران در حد توان از میادین مشترک برداشت داشته است.

وی تاکید کرد: این در شرایطی است که در زمان تحریم هیچ کس حاضر نیست با ما کار کند و تمام فشار بر شرکت های ایرانی است.   

وزیر نفت به سیزده قراردادی که رو دوشنبه به ارزش ۱.۵ میلیارد یورو برای نگهداشت و افزایش تولید به امضا رسید، اشاره کرد و گفت: قبلا هم قراردادهایی به ارزش ۷۰۰ میلیون یورو در این زمینه امضا شده بود.  

وی با بیان اینکه اگر فکر کنیم تحریم دایمی است، هیچ کاری نباید انجام دهیم، افزود: اما حق این است که تحریم مردنی است و باید برای روز بعد از تحریم خود را آماده کنیم تا بلافاصله مانند دوره بعد از برجام تولید نفت به حدود ۴ میلیون بشکه در روز برسد.

اشتغال ۴۰۰ نفری بر روی هر دکل نفتی

زنگنه با تاکید بر اینکه باید کار کنیم و میادین نفت و گاز را در شرایط تحریم رها نکنیم، ادامه داد: این موضوع از دو جهت اهمیت دارد. ابتدا آنکه تولید نفت ایران را تضمین می کند و دوم اینکه اشتغالزایی و نشاط را در جامعه ایجاذ خواهد کرد.

وی افزود: بر روی یک دکل نفتی ۴۰۰ نفر کار می کنند با احتساب ۱۰۰ دکل، ۲۰۰ هزار نفر معیشت خود را در گرو فعالیت دکل های حفاری می بینند. از سوی دیگر ۸۰ درصد از تجهیزات مورد نیاز برای این قراردادها در داخل تامین می شود که با احتساب ۲.۲ میلیارد یورو قرارداد، ۱.۸ میلیارد یورو  سفارش کار برای کارخانه های ایرانی ایجاد خواهد کرد.

سال ۷۶ یک چهارپایه نفتی نمی توانستیم بسازیم

وزیر نفت با اشاره به اینکه هیچ کس نمی تواند به عقب بازگردد و صنعت نفت در هیچ بخشی با سال های گذشته قابل قیاس نیست، گفت: سال ۷۶ یک چهارپایه نفتی را نمی توانستیم بسازیم اما امروز روزانه یک کیلومتر لوله گذاری دریایی انجام می دهیم. حتی توتال که برای فاز ۱۱ به مناقصه رفت تمام طرف های قرارداد ایرانی بودند اما خباثت ترامپ اجازه نداد این موارد عملیاتی شود.

سرمایه گذاری ۷ میلیارد دلاری برای جمع آوری گاز های همراه

زنگنه تاکید کرد: ظرف روزهای اینده اعلام می کنیم که بزرگترین تاسیاسات جمع آوری گازهای همراه با سرمایه گذاری ۳میلیارد دلار افتتاح می شود که می تواند روزانه ۲ میلیارد فوت مکعب یا ۵۶ میلیون متر مکعب گاز معادل ۲ فاز پارس جنوبی را دریافت کرده و به عنوان خوراک به پتروشیمی ها تحویل دهد. با این افتتاح بخش عمده گازها در شرق کارون جمع آوری می شود. البته بخشی از این گازها نیز در قراردادی با پتروشیمی مارون جمع آوری خواهد شد، به گونه ای که تا دو سال آینده در شرق کارون گاز همراه نفتی نمی سوزد.

به گفته وزیر نفت در غرب کارون نیز ان جی ال ۳۲۰۰ برای جمع آوری گازهای همراه تاسیس می شود.  ان جی ال واحد فراورش شیرین سازی و تفکیک گاز است. همچنین ان جی ال ۳۱۰۰ در دهلران که خوراک پتروشیمی دهلران می شود نیز در دستور کار قرار دارد. بخشی در خارک و مقداری محدود در مسجد سلیمان نیز جمع آوری خواهد شد.   

زنگنه سرمایه گذاری لازم برای جمع آوری گازهای همراه را ۷ میلیارد دلار دانست و افزود: این طرح ها تا سال ۱۴۰۱ جمع می شود و همه اینها قراردادهای فعال دارد و پیمانکاران سازماندهی شده اند.

وی با بیان اینکه پالایشگاه بید بلند دو امسال به بهره برداری می رسد، افزود: این پالایشگاه چند پتروشیمی  در پایین دست خود دارد که پتروشیمی گچساران با ظرفین یک میلیون تن در سال مهمترین آنهاست.  

وزیر نفت در مورد فروش نفت در بورس نیز گفت: ترجیح می دهم زمانی که نهایی شد، خود رییس جمهور در این زمینه توصیح دهد.

قیمت برنت ۴۵ دلار است/ بهای نفت در خطر نیست

وی با اشاره به اینکه بعد از شیوع کرونا هنوز وضعیت بازار نفت ریکاور نشده، ادامه داد: شرایط در بازار فرآورده بهتر است زیرا در ابتدا قیمت فرآورده خیلی پایین آمد و بنزین در خلیج فارس به بشکه ای ۶ دلار رسید. اکنون با اقدام اوپک که مهم بود، قیمت برنت ۴۵ دلار است و در خطر هم نیست.

گزارش اوپک می گوید رشد اقتصاد جهانی به جز چین منفی است و نکته مهم آن که هنوز حکومت در دست کروناست.

جنگ است و مکرو و مکر الله ولله خیر الماکرین

زنگنه در مورد ادعای امریکا مبنی بر توقیف محموله صادراتی بنزین ایران به ونزوئلا نیز گفت: محموله ما را توقیف نکردند و ما آن بنزین را به صورت فوب فروخته بودیم. می خواستند اعلام موفقیت کنند که به ایران ضربه زده اند اما آن محموله ونزوئلا بود و حتی کشتی ها نیز ایرانی نبودند.

به گفته وزیر نفت این جنگ است و مکرو و مکر الله ولله خیر الماکرین.  

وی با اشاره به نظر اندیشمندی گفته بود عصر حجر زمانی تمام نشد که سنگ تمام شد، بلکه پیشرفت تکنولوژی باعث اتمام آن دوران بود، گفت: عصر نفت هم با تمام شدن نفت تمام نمی شود، بلکه تکنولوژی جایگزین های بهتر نفت را عرضه کند، دوران نفت به پایان می رسد.

زنگنه تاکید کرد: در جمهوری اسلامی یاید تمام تلاش را کنیم تا نفت را تولید کرده و با سرعت بفروشیم اما پولش را صرف بودجه نکنیم، بلکه درآمد حاصل از آن را به صندوق توسعه دهیم تا برای توسعه صنایع پایین دست مورد استفاده قرار دهد. در گاز هم باید حداکثر تولید را انجام دهیم زیرا انرژی های جایگزین به سرعت در حال گسترش است.

وی با اشاره به اینکه انرژی خورشیدی در حال توسعه است، گفت: ممکن است در نقطه ای نفت دیگر قدرت رقابت نداشته باشد و مدفون شدن نفت محتمل است.

زنگنه به رشد ۱۱۵ درصدی تولید بنزین در دولت تدبیر و امید اشاره کرد و افزود: ظرفیت تولید بنزین در سال ۹۲، حدود ۵۲ میلیون لیتر در روز بود؛ اما این ظرفیت در حال حاضر به ۱۰۷ میلیون لیتر در روز رسیده است.

 وی با بیان اینکه در سال ۹۲ هم وارد کننده بنزین و هم گازوییل بودیم، ادامه داد: اکنون اما جهش چهار برابری در صادرات فرآورده های نفتی را به ثبت رساندیم. صادرات فرآورده های نفتی در سال ۹۲ حدود ۵.۸ میلیون تن بود که این رقم در سال گذشته به ۲۳ میلیون تن بالغ شده است. این مهم با افزایش ظرفیت پالایشگاه ها و جایگزینی سوخت مایع با گاز به دست آمده است.

دسترسی ۹۵ درصدی جمعیت کشور به شبکه گاز

وزیر نفت به افزایش مصرف سی ان جی در کشور اشاره کرد و گفت: اکنون سهم گاز در سبد سوخت نیروگاه ها به ۹۰ درصد رسیده و در این دولت ۱۷ هزار روستا گازدار شده اند. در حال حاضر ۹۹ درصد جمعیت شهری،  ۸۴ درصد روستایی و در مجموع ۹۵ درصد ایران به شبکه گاز طبیعی دسترسی دارند.  

وی تاکید کرد: با افزایش گازرسانی، ۲۳ هزار میلیارد تومان در صنایع مختلف ایران هزینه شد، زیرا در تمام مراحل، از تولید داخل استفاده شد. برای تامین اعتبار آن نیز از بند ق تبصره یک بودجه سال ۹۳ استفاده شد. این نشان می دهدبهینه سازی بسیار اشتغالزا و بسیار اقتصادی است.  

به گفته زنگنه بخاری های فعلی ۳۰ درصد راندمان و بخاری های کم مصرف ۸۰ درصد بهره وری دارد.

وی به تهیه سند سوخت حمل و نقل کشور اشاره کرد و گفت: سند دوم سند مصرف گاز است که در شورای عالی انرژی مطرح شده و بخشی از آن در این دولت انجام می شود و بخشی برای دولت بعدی ریل گذاری خواهد شد.

وزیر نفت به موضوع قیر تهاتری نیز اشاره کرد و افزود: مجلسی ها هیچ وقت نگفتند اینکار بد است و همواره دنبالش بودند. تنها در مجلس پارسال، شورای نگهبان اشکال گرفت و از آنجا که فرصت نبود این بند حذف شد. و دوباره مجلس یازدهم آمد پیشنهاد دادند. نماینده ها فکر می کنند رضایت مردم با آسفالت جاده های روستایی جلب می شود اما باید توجه کنند که اصلاحات انجام شود و فساد نباشند.

به گفته زنگنه رابطه ما با مجلس باید خوب باشد. البته در این میان تعدادی از نمایندگان به سران سه قوه نامه نوشتند. من استقبال کردم تا این موضوعات بررسی شود و در حضور سران سه قوه و نمایندگان صحبت کنم.

وزارت نفت مسئول خصوصی سازی نیست/ نوسان بورس ربطی به دارادوم نداشت

زنگنه با رد تاثیر شایعات پیرامون صندوق ETF پالایشی با نوسانات این روزهای بورس گفت: ربطی به این نداشت زیدا بازار سرمایه نوسان دارد. بحث بود که صندوق ای تی اف باشد و یا بلوکی واگذار شود. مجلس اجازه داده صندوق ETF تاسیس کند. با اینحال مسئول خصوصی سازی ما نیستیم و متولی مشخص است.  

وی ادامه داد: وقتی اعلام شد ETF تاسیس شود، دستور لازم را دادم تا ابتدای هفته آینده تمام شود.

وزیر نفت گفت: پتروپالایشگاه ها کندی روند تامین مالی ندارند و در این زمینه آیین نامه را به دولت دادیم. اکنون نیز در انتظار تصویب امتیاز تنفس خوراک توسط صندوق توسعه هستیم؛ بنابراین، کسی که پتروپالایشگاه و پالایشگاه ساخت به مقدار هزینه ها می تواند پول خوراک را ندهد و این هزینه به عنوان بدهی با صندوق توسعه در نظر گرفته می شود که ظرف هفت سال تسویه خواهد شد.

وی ادامه داد: به اندازه ۱.۵ میلیون بشکه صلاحیت برای تاسیس پتروپالایشگاه ها تایید شد که ۱.۲۲۰ میلیون بشکه نفت خام و ۲۴۰ هزار بشکه میعانات است 

پتروشیمی یکی از قسمت های افتخار امیز ایران است 

زنگنه با اشاره به اینکه تا قبل از انقلاب صنعت گاز نداشتیم و خطی بود که گاز ایران را به روسیه می برد، افزود: اما الان شبکه گاز بی همتاست و سال گذشته نیز به تولید هزار میلیون متر مکعب گاز رسیدیم.

وی با بیان اینکه صنعت پتروشیمی را از سال ۷۶ بنیان گذاشتیم، گفت: کل تولید پتروشیمی در سال ۷۶ به یک میلیارد دلار نیز نمی رسید. این رقم در سال ۹۲ به حدود ۱۱ میلسارد دلار رسید و تا سال ۱۴۰۰ به ۲۵ میلیارد دلار بالغ می شود. با تحقق جهش سوم نیز این عدد به ۳۷ میلسارد دلار می رسد.  

وزیر نفت با تاکید بر اینکه پتروشیمی از ارکان تامین ارز کشور در شرایط تحریم است، ادامه داد: با رونق پتروشیمی جلو خام فروشی گرفته شده و زنجیره ارزش تکمیل می شود. در حال حاضر ۵.۸ میلیارد دلار خوراک پتروشیمی در داخل عرضه می شود. پالایشگاه ها نیز حدود ۵ میلیارد دلار خوراک به صنایع پایین دستی می دهند که اینها مصداق فاصله گرفتن از خام فروشی است.

به نقل از ایرنا، وزیر نفت در پایان با اشاره به اینکه هیچ منتی سر کسی نداریم اما توقع نداریم تحقیر شویم، گفت: حرمت کارگران و مهندسان صنعت نفت را نگه دارند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۵
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳۶
ناشناس
|
Netherlands
|
۰۲:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۵/۳۰
ایشون بدبختی و معضلات مردم رو نمی دونه و فقط داره شعار میده
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۵/۳۰
البته تحریمها واوضاع اسفباراقتصادی روی شمامسوولین که اکثریت مطلقتان درشمال تهران زندگی میکنید تاثیری ندارد و همیشه ماندنی هستید!!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۵/۳۰
سوار از پیاده خبر ندارد
سیر از گرسنه
ناشناس
|
Germany
|
۰۳:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۵/۳۰
آقای زنگنه قیاس غلط انداز نکن
فرضا که عراق از میادین مشترک ۲۵۰هزار بشکه و شما ۴۰۰ هزار بشکه برداشت می کنید خوب
-مجموع تولید عراق در کل در قیاس با ایران چیست شاید با توجه به قراردادهای نفتی بین عراق و سرمایه گذاران خارجی دولت عراق از کل تولید عراق ۲۵۰هزاربشکه را برنامه کرده باشد در حالی که تولید عراق هم اکنون از تولید ایران بیشتر است
-با وجود این تحریمها گیرم که ۴۰۰ هزاربشکه از میدادیم مشترک تولید می کنید چند بشکه صادرات داریم


در ضمن هر دستگاه حفاری با اداره نشینانش کمتر از ۲۰۰نفر نیرو دارد مثل شرکت ملی حفاری با 75دستگاه حفاری که کمتر از ۱۵هزار نیروی انسانی رسمی قراردادی و خدمات پیمانی دارد که آنهم دو برابر استاندارد جهانی است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۳:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۵/۳۰
واقعا متاسفم
مشاور۹۹
|
Germany
|
۰۳:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۵/۳۰
مشک آنست که خود ببوید نه انکه عطار گوید.
اقای محترم چرا با این همه جهش وضع رفاه مردم این شده است. با تفاسیر شما کارهای زیادی شده است. اما عایدی فقط برای عده ای خاص است و سهمی برای ملت و مردم از این همه جهش وجود ندارد...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۵/۳۰
چرا حقوق ما رو درست نمیدی؟ چرا جلوی اجرای ماده ۱۰ سنگ اندازی میکنی؟ بودجه مملکت رو نفت میده و همه سازمانها و ارگانها قبل عید افزایش حقوق ۵۰ درصدی داشتن ولی به کارمندای نفت که میرسه بودجه نداری؟ چرا همه فکر میکنن کارمندای نفت بهترین حقوقها رو میگیرن؟ اگه حقوق بالا هم باشه برای خودشون و اطرافیانشون هست. دو هفته بیاین جای ما توو این گرما و آلودگی عسلویه کار کنین تا بفهمین سختی کار یعنی چی.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۵/۳۰
گذشت زمانی که بودجه مملکت را نفت میداد از این توهم خارج شو
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۵/۳۰
پس بودجه مملکت رو چاپ پول میده یا خام فروشی مواد اولیه؟ همین چندرغازی هم که میاد از فروش نفته....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۵/۳۰
بله ، دقیقاً درست گفتید شما ماندنی هستید چون مردم زیر بار گرانی و اقتصاد بی برنامه و ناعادلانه له و نابود شدند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۵/۳۰
شما خودت باعث از بین رفتن حرمت کارکنان صنعت نفت هستی. چرا افزایس حقوق رو که سال ۹۳ تصویب شدو همه مسوولان حکم به اجرای اون دادن رو به کارمندا نمیدین؟ یه جوری رفتار میکنین انگار کارکنای صنعت نفت حقوق نجومی میگیرن. بقیه وزارتخونه ها و سازمانها انواع خدمات جانبی رو به کارمنداشون میدن، وزارت نفت چی؟ فقط حرف و وعده و شعار الکی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۵/۳۰
باش تا تحریم بمیرد. قبل از مرگ تحریم‌ ما ملت می میریم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۵/۳۰
البته شما مسوولین که خانه هایتان همه بالای ونک هست درهرشرایط تحریمی ماندنی هستید ولی انهایی که هرروز سطل های زباله رابرای یافتن غذا جستجومیکنند درمقابل اوضاع اسفباراینروزهابسیار اییب پذیر وشکننده هستند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۵/۳۰
بااین حرف درمانی نمیتوانید مانع ازرشد ارز وسقوط بورس نورچشمی بشوید!!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۵/۳۰
معلومه حسابی دلار داری
ناشناس
| United States of America |
۱۵:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۵/۳۰
جواب ۱۳۴۵: چه ربطی به دلار داشتن و نداشتن دارد؟؟؟؟
مسئولان دولتی معمولا قبل از گرانی یک‌موضوع می ایند و در باغ سبزهای فراوانی نشان میدهند و از فردای ان برعکس عمل میکنند.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات