دوره خبر و سیاست پنهان پایان یافته است

دکتر سید ابوالحسن فیروزآبادی، رئیس مرکز ملی فضای مجازی ایران با مدیران و پژوهشگران موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی دیدار و گفت و گو کرد .
کد خبر: ۹۹۹۱۵۵
|
۰۶ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۵ 27 August 2020
|
4708 بازدید

به گزارش «تابناک» به نقل از روابط عمومی موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی،  دکتر فیروزابادی با تسلیت ایام عاشورای حسینی گفت: در اسلام بیش از همه ادیان به عناوین مختلف به امر خیر پرداخته شده است. اولا آنکه امت اسلام خیر امتهاست. از بهترین امت هاست که از میان امت ها برامده است. از سوی دیگر در این بهترین امت ها کسانی هستند که دعوت به خیر می کنند. به تعبیر قران مفلحون و رستگارانند. "ولتکن منکم امه یدعون الی الخیر" دعوت به خیر می کنند " یامرون بالمعروف و ینهون عن المنکر و اولئک هم المفلحون " از رستگارانند. رستگاران امت بشری کسانی اند که دعوت به خیر می کنند ." فاستبقوا الخیرات" در حقیقت بحث سبقت در خیرات است. یا در اوصاف مومنین " یسارعون الی الخیر" مطرح شده است. حرکت به سمت خیرات و نیکی ها از صفات عمده مومنین است.

وی در ادامه افزود : در حوزه مردمی بودن هم آیاتی داریم " وَ تَعاوَنُوا عَلَی البِّرِّ وَ التَّقوَی وَلَا تَعَاوَنُوا عَلَی الْإِثْمِ وَالْعُدْوَانِ " و یا عبارت " یدالله مع الجماعه" که بعضاً در ادله شرعی با استناد به همین مطلب است که اجماع توجیه می شود و این اجماع در ارتباط با عرف هم وجود دارد..

ما در شیعه سرمایه هایی داریم در بحثهای جدید بحث سرمایه اجتماع و اعتماد فی ما بین مطرح می شود و یکی از این سرمایه های بزرگ اجتماعی در اسلام و در شیعه از نهضت عاشورا تا امروز وجود داشته و تا قیام قیامت وجود دارد سرمایه عزاداری ابا عبدا... است، سرمایه حماسه عاشوراست که هیچ عاملی نمی تواند آنرا در دل شیعیان کمرنگ کند.

دبیر شورای عالی فضای مجازی با اشاره به اینکه در محرم ما هم شاهد خیرمادی ، هم خیرحکمتی و خیرمعنوی ، عاطفی هستیم تاکید کرد : حضور و مشارکت میلیونی و داوطلبانه شیعیان در شعائر عاشورا یکی از مصادیق خیرکثیر است .

قائم مقام سابق وزرات تعاون کار ورفاه اجتماعی در ادامه افزود : در حال حاضر دنیا در حال تحولات عظیمی است و همین تحولات، ساختارها را مورد هجوم قرار داده است.در این راستا حکمرانی ها علاوه برچارچوب ملی بایستی چارچوب های جهانی را نیز مدنظر داشته باشند و در این چارچوب ساختارهای رفاهی و تامین اجتماعی نیز باید فهم دقیق از این تحولات عمیق و اصلی داشته باشند . وی ادامه داد: سیاستگذاری در فضای حکمرانی جدید، حاصل اجماع است ، سیاستگذاری در این عرصه از درون گفتمان های اجتماعی تولید می شود و اجتماعی شدن پدیده‌ها در این تحولات، بسیار اهمیت دارد.

دکتر فیروزابادی تاکید کرد : سیاست رفاهی بدون جریان‌سازی اجتماعی موفق نخواهد بود و بحث های جدید از مدل های حکمرانی باید در موسسات و اندیشکده های تحقیقاتی مورد بررسی قرار گیرند و باز تعریف شوند.

فیروزآبادی ادامه داد: اجتماعی شدن پدیده ها یکی از خروجی‌های تحولات عمیقی بوده، که در حال وقوع است و بر این اساس است که باید آینده نگری برای این تحولات ترسیم شود.

رئیس مرکز ملی فضای مجازی ایران با تأکید بر اینکه در گفتمان سازی، نقش اندیشکده ها انکارناپذیر است، گفت: گفتمان‌سازی در اندیشکده ها موجب جلوگیری از اتلاف هزینه و زمان می شود و نتایج آن به حکمرانی و سیاستگذاری در کشور کمک می کند.

روزبه کردونی رئیس موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی نیز در این دیدار گفت: در موسسه، رویکرد سیاست پژوهانه را بیش از انجام «پژوهش برای پژوهش» در اولویت قرار داده ایم چرا که به اعتقاد ما موسسه، اندیشکده ای است که باید بتواند نقش واسطه‌گری خود را برای تحقق عدالت و ارتقای سیاست های رفاه و تامین اجتماعی ایفا کند.

وی با بیان اینکه موسسه به عنوان اتاق فکر سازمان تامین اجتماعی یاریگر این سازمان است،افزود: اولین مسئله دارای اولویت در موسسه این بوده که پژوهش ها کاربردی و راهگشای مسایل باشند و امیدواریم با گفتمان‌سازی و دانش‌افزایی روایتگر خوبی برای حل مسائل مردم باشیم.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟