رامبو، خرس سیاه باغ وحش شیراز تلف شد

کد خبر: ۹۹۹۸۳۵
|
۱۰ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۶:۳۱ 31 August 2020
|
6015 بازدید

خرس سیاه آسیایی باغ وحش شیراز که سال‌ها پیش از هندوستان خریداری شده بود بر اثر گزیدگی افعی در باغ وحش شیراز جان سپرد.

به گزارش میزان، تنها خرس سیاه آسیایی نر که در باغ وحش‌های ایران نگهداری می‌شد بر اثر گزیدگی افعی در باغ وحش شیراز جان سپرد.

حسینعلی قهرمانی‌نژاد، مدیر باغ وحش شیراز در این باره به میزان می‌گوید: متاسفانه خرس سیاه آسیایی که گونه بسیار باارزش و در خطر انقراضی است را طی روز‌های گذشته بر اثر گزیدگی افعی از دست دادیم. این افعی با توجه به واقع شدن باغ وحش شیراز در منطقه کوهستانی توانسته بود شبانه خود را به جایگاه خرس سیاه برساند.

وی ادامه می‌دهد: این خرس هنرمند را حدودا ده سال پیش از هندوستان خریداری کرده و برای اجرای نمایش در سیرک به ایران آورده بودیم که پس از آنکه تصمیم گرفتیم از حیوانات در نمایش‌های سیرک استفاده نکنیم رامبو را به باغ وحش شیراز منتقل کردیم.

قهرمانی‌نژاد با بیان اینکه در باغ وحش شیراز، جایگاهی به مساحت ۳۰۰ مترمربع برای این خرس ساخته شده بود که به حوضچه آبتنی، آب‌نما و صخره برای بالا رفتن حیوان مجهز بود می‌گوید: تمام تلاشمان را برای فراهم آوردن بهترین شرایط برای حیوانات باغ وحش از جمله این خرس سیاه به کار گرفتیم، اما متاسفانه امکان جلوگیری از ورود افعی به جایگاه خرس وجود نداشت.

مدیر باغ وحش شیراز با اشاره به اینکه آمار تلفات و موالید حیوانات در باغ وحش شیراز همواره بلافاصله به اداره کل حفاظت محیط زیست استان فارس گزارش شده است می‌گوید: این خرس تنها خرس سیاه نر در ایران بود که در باغ وحش در معرض دید بازدیدکنندگان قرار داشت.

وی یادآور می‌شود: متاسفانه سال جاری، برای مدیریت باغ وحش، سال دشواری بود چرا که به دلیل شیوع کرونا و در نتیجه تعطیلی باغ وحش در ایام تعطیلات نوروز، درآمد اصلی باغ وحش را که در این ایام حاصل می‌شود از دست داده و برای پرداخت حقوق کارگران و تامین خورد و خوراک حیوانات، ناچار به اخذ وام شده‌ایم، اما متاسفانه هیچ نهادی از باغ وحش شیراز به عنوان یکی از معدود باغ وحش‌های خصوصی حمایت نمی‌کند.

خرس سیاه آسیایی (مشهور به خرس یقه‌دار) گونه‌ای خرس در اندازه متوسط است که روی قفسهٔ سینه‌اش لکه سفیدی به علامت V نقش بسته‌است. این خرس به‌خوبی برای زندگی بر روی درخت انطباق یافته و در مناطق وسیعی از جنوب آسیا، شمال شرق چین، خاور دور روسیه و ژاپن می‌زید.

اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت (IUCN) این حیوان را در فهرست گونه‌های در خطر انقراض و در ردهٔ آسیب‌پذیر قرار داده‌است که بیشتر به‌دلیل جنگل‌زدایی و شکار این حیوان برای استفاده از برخی اعضای بدن اوست. عمر خرس سیاه آسیایی حدود ۲۵ سال است. این حیوان ۱۲۰ تا ۱۸۰ سانتی‌متر طول و ۵۰ تا ۱۷۰ کیلوگرم وزن دارد و علاوه بر گیاهان، از حیوانات و حشرات، مهره داران کوچک، نوزاد پستانداران و گاهی اوقات دام اهلی تغذیه می‌کند. خرس سیاه بلوچی در ایران و خرس سیاه هندی در هندوستان دو زیرگونه از خرس سیاهی آسیایی هستند.

به گزارش میزان، در حال حاضر تنها خرس سیاه آسیایی که در باغ وحش‌های ایران نگهداری می‌شود یک ماده خرس سیاه بلوچی (بومی ایران) به نام نادیا است که حدودا ۱۰ سال سن دارد و در جایگاهی شبیه سلول انفرادی در باغ وحش چاه‌نیمه زابل نگهداری می‌شود. فعالان محیط زیست خواهان انتقال این گونه ارزشمند بومی کشورمان به جایگاهی استاندارد هستند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
به نظر شما چه کسی در انتخابات آمریکا پیروز خواهد شد؟