ارائه دو راهکار برای کنترل بازار مسکن توسط وزیر

مردم فعلا خانه نخرند؛ آمار قیمت مسکن اعلام نشود/ آقای وزیر، بازار آشفته به ثبات می‌رسد؟

در شرایطی که معمولاً در اولین روز‌های هر ماه آمار ماه قبل بازار مسکن شهر تهران از سوی دفتر برنامه ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی و بانک مرکزی ارائه می‌شد، با گذشت ده روز از شهریور ماه هنوز آمار مرداد ماه اعلام نشده است. گفته می‌شود وزیر راه و شهرسازی دستور به عدم انتشار آمار‌های حوزه مسکن داده است.
کد خبر: ۹۹۹۸۳۶
|
۱۰ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۷:۴۳ 31 August 2020
|
22684 بازدید
|

مردم فعلا خانه نخرند؛ آمار قیمت مسکن اعلام نشود/ آقای وزیر، بازار آشفته به ثبات می‌رسد؟

دولت تدبیر و امید که در مرداد ماه سال 1392 رسماً سکان قوه مجریه کشور را در اختیار گرفت، وعده های بسیاری را برای خانه دار کردن مردم داد. این وعده ها یا اجرایی نشدند و یا اگر هم به مرحله اجرا رسیدند به صورت نصف و نیمه اجرایی شدند.

به گزارش تابناک اقتصادی، از جمله طرح هایی که در هفت سال گذشته در حوزه مسکن در دولت تدبیر و امید مطرح شدند عبارتند از طرح مسکن اجتماعی، صندوق پس انداز مسکن، بازار رهن ثانویه مسکن، فروش اقساطی مسکن، مسکن قسطی کارمندان، طرح مسکن استیجاری، وام اجاره مسکن و طرح مسکن ملی. شاید جدی ترین طرح دولت در حوزه مسکن، طرح مسکن ملی بود.

زمزمه های طرح مسکن ملی در زمستان سال 1397 برای خانه دار کردن مردم و مقابله با گرانی مسکن از سوی دولت مطرح شد. طرحی که از شهریورماه سال 1398 رسما اجرای آن کلید خورد و شامل ساخت 400 هزار واحد مسکونی بود که ساخت 200 هزار واحد آن در شهرهای جدید و با مشارکت بخش خصوصی، ۱۰۰ هزار واحد در مناطق بافت فرسوده و توسط شرکت بازآفرینی شهری و ۱۰۰ هزار واحد بر عهده بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بود.

طرح مسکن ملی، طرحی که تقاضا برای مسکن را پاسخگو نیست!

وعده ساخت 400 هزار واحد مسکونی در طرح مسکن ملی در حالی داده شد که به گفته کارشناسان، بازار مسکن سالانه برای پاسخگویی به تقاضا نیازمند ساخت یک میلیون واحد بود. فرشید ایلاتی کارشناس اقتصاد مسکن در گفتگو با خبرنگار تابناک اقتصادی در مورخه 19 خرداد ماه 1399 در این باره گفت: متاسفانه در دوره گذشته دولت تدبیر و امید با کاهش تولید مسکن به زیر 300 هزار واحد در سال، ما شاهد بدترین دوره تولید مسکن در چهل ساله گذشته بودیم. این عقب ماندگی در تولید مسکن باید جبران شود که متاسفانه با این اعداد و ارقامی که برای تولید مسکن اعلام می شود، به نظر جبران شدنی نیست.

وی افزود: مسکن ملی در کل طرح خوبی است اما هدف گذاری انجام شده برای تولید 400 هزار واحد در این طرح، با نیاز و شرایط فعلی بازار اصلا همخوانی ندارد. نیاز فعلی به مسکن بسیار بیشتر از این رقمی است که در طرح مسکن ملی هدف گذاری شده است. ایلاتی در مورد میزان نیاز فعلی به مسکن گفت: برآوردی که در پنج سال قبل انجام شد نشان می داد که سالانه به تولید یک تا یک و نیم میلیون واحد مسکن نیاز است اما اگر بخواهیم این عقب ماندگی در تولید مسکن در هفت ساله گذشته جبران شود، نیاز است تا سالانه 1.5 تا دو میلیون واحد مسکن تولید شود.

رشد 445 درصدی قیمت مسکن در هفت سال

این بی عملی دولت در حوزه تولید مسکن در هفت سال گذشته موجب شد تا قیمت مسکن در این مدت در شهر تهران 445 درصد رشد کند و متوسط قیمت هر مترمربع مسکن در شهر تهران از 3 میلیون و 834 هزار و 200 تومان در مرداد ماه 1397 به 20 میلیون و 909 هزار و 400 تومان در تیرماه 1399 افزایش یابد.

راهکار عجیب وزیر راه و شهرسازی برای کنترل قیمت مسکن

به هر حال، رشد عجیب و غریب قیمت هر مترمربع مسکن در شهر تهران باعث شد تا آمارهای تحولات بازار مسکن در مرداد ماه منتشر نشود.

در شرایطی که معمولاً در اولین روزهای هر ماه، آمار ماه قبل بازار مسکن شهر تهران از سوی دفتر برنامه ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی ارائه می شد، با گذشت ده روز از شهریور ماه هنوز آمار مرداد ماه اعلام نشده است.

البته بانک مرکزی که یکی از نهادهایی است که آمار تحولات بازار مسکن در شهر تهران را منتشر می کند، امروز مورخه 10 شهریور ماه 1399 آمار مرداد ماه سال جاری را منتشر کرد. آمارهای این گزارش نشان می دهند که متوسط قيمت خريد و فروش يک متر مربع زيربنای واحد مسکونی معامله شده از طريق بنگاه‌های معاملات ملکی شهر تهران در مرداده ماه 231.1 ميليون ريال بوده که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتيب معادل 10.5 و 77.4 درصد افزايش داشته است.

گفته می شود که محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی یکی از مخالفان ارائه آمار مسکن می باشد. وی در ۲۸ مرداد امسال در برنامه گفت وگوی ویژه خبری اظهار داشت: «من به معاونت مسکن وزارت راه و شهرسازی هم گفته‌ام؛ گفتم بیخود است این اطلاعاتی که منتشر می‌شود؛ گفتم تا آن را منتشر نکنند و دامن نزنیم؛ نمی گویم این اطلاعات، بیخودی است.»

این استدلال وزیر مسکن برای عدم انتشار گزارش ها و آمار حوزه مسکن در حالی است که اساس تحلیل وضع موجود در هر بخش و برنامه ریزی برای آینده نیازمند انتشار آمار است.

همچنین گفتنی است که از اردیبهشت ماه سال جاری نیز درج قیمت در آگهی های فروش ملک و خودرو ممنوع شده و کماکان سایتها اجازه اعلام قیمت آگهی ها را ندارند.

آمارهای منتشر شده در مورد قیمت مسکن نیز نشان می دهند که حذف قیمت در آگهی های فروش ملک هم نتوانسته است جلوی افزایش قیمت مسکن در این ماه ها را بگیرد. در حالی که در اردیبهشت ماه سال جاری متوسط قیمت هر مترمربع مسکن در شهر تهران 16 میلیون و 972 هزار و 200 تومان بود این رقم در تیرماه به 20 میلیون و 909 هزار و 400 تومان افزایش یافت.

دومین راهکار وزیر راه و شهرسازی برای کنترل قیمت مسکن: فعلا خانه نخرید!

علاوه بر عدم انتشار گزارش های حوزه مسکن، وزیر راه و شهرسازی راهکار دیگری را برای کنترل اوضاع بازار مسکن مطرح کرده است. راهکاری که توصیه به نخریدن مسکن توسط مردم بوده است تا بهبود عملکرد در حوزه تولید مسکن!

وزیر راه و شهرسازی برای سومین بار در مدت وزارت خود از مردم خواست که مسکن نخرند تا اوضاع آرام شود!

وی اولین بار در 15 تیرماه 1398 و در حاشیه جلسه هیات دولت گفت: تلاطم امروز بازار مسکن مربوط به بخش مسکن نیست بلکه ناشی از سوداگری و دلالی است که مثل یک آفت بزرگ، به جان مملکت افتاده و به زندگی مردم در همه بخش‌ها آسیب می‌رساند. به‌تبع این آسیب کلان، بخش مسکن هم امروز به این آفت مبتلا شده و نکته مهم این است که مردم باید متناسب با وضع موجود احتیاط کرده و خرید نکنند تا شرایط آرام شود و در وضعیت هیجانی تصمیم نگیرند.

دومین باری که وزیر راه و شهرسازی توصیه به نخریدن مسکن کرد به تاریخ 17 خرداد ماه 1399 باز می گردد. وی گفت: تعدادی از متقاضیان تمایل دارند که مستأجر باشند و این در شرایطی است که ما تعیین نمی‌کنیم، چون تعیین قیمت بازار مسکن در دست دولت نیست و تا زمانی که نوسان و تحولات قیمتی در بازار ارز وجود داشته باشد، شرایط این گونه خواهد بود. بازار مسکن هم همانند سایر کالاها از بازار ارز تأثیر می‌گیرد و این خود مردم هستند که باید مانع افزایش و ایجاد حباب قیمتی شوند. زمانی که قیمت یک کالا گران می‌شود مردم ‌نباید خریداری کنند تا ارزان شود و این تنها راه مقابله با گرانی کالاست. بهترین راهکار برای ترکیدن حباب‌های قیمتی در بازار مسکن و کاهش قیمت خریداری نکردن مردم است.

محمد اسلامی به تازگی و برای سومین مرتبه در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه همچنان توصیه نخریدن خانه را به مردم دارد یا خیر گفته است: آن زمان بازار مسکن ملتهب بود و هنوز هم ملتهب است و هیچ قیمتی در بازار واقعی نیست.

آیا عدم انتشار آمار به بهبود اوضاع قیمت مسکن کمک می کند؟

منصور غیبی یکی از کارشناسان حوزه مسکن طی مصاحبه ای در این باره گفت: باید مشخص شود انگیزه وزیر راه از این دستور چه بوده است؛ این آمارها بخشی از واقعیت جامعه را نشان می‌دهند و با حذف آن‌ها نمی‌توان انتظار داشت بازار مسکن کنترل شود؛ حذف آمار مخالف شفاف‌سازی است.

احسان محمدی، کارشناس حوزه مسکن هم نسبت به این مسئله واکنش نشان داده و گفته است: در شرایطی که در حوزه آمار و ارقام قیمت مسکن، چهار مرجع وزارت راه و شهرسازی، مرکز آمار، بانک مرکزی و اتحادیه مشاوران املاک وجود دارد که البته آمار هیچ کدام از این منابع، مشابه دیگری نیست،-که تحلیل آن در این مجال نمی گنجد- حذف شدن مرجع اصلی ارائه دهنده این آمار خبر خوبی نیست.

محسن فلکی دیگر کارشناس حوزه مسکن نیز با تاکید بر اینکه زمانی که اراده و برنامه ای وجود ندارد، پاک کردن صورت مسئله بهترین راه حل است، اظهار کرد: پیش از این هم دستور داده بودند قیمت مسکن و خودرو از سایت‌ها حذف شود که البته این اقدام، به جز به درد سر انداختن مردم و عدم شفافیت نتیجه ای دیگری نداشت. فلکی با اشاره به تبعات دستور ممنوعیت انتشار آمار و ارقام قیمت‌های مسکن گفت: حذف آمار رسمی، امکان شناسایی کمبودها و نیازهای واقعی در بخش مسکن را برای سیاست گذار، سازنده، خریدار و فروشنده را بیش از پیش سخت خواهد کرد و موجب متضرر شدن مردم می‌شود. بازار مسکن هم مانند بازارهای موازی، نیاز به اطلاعات دقیق و درست که مبتنی بر واقعیت باشد، دارد.

 

سخن پایانی

به هر حال، کارشناسان حوزه مسکن با حذف آمار چندان موافق نیستند و به طور کلی این موضوع را خلاف شفاف سازی و به ضرر مردم می دانند.

باید مشخص شود که این گزارش ها به چه دلیلی منتشر نمی شوند؟ آیا حذف این گزارش ها و آمار در راستای کنترل قیمت در بازار مسکن بوده است؟ آیا حذف این گزارش ها و آمار به دلیل اختلافات و اشتباهات آماری بوده است؟

اگر حذف آمار برای کنترل قیمت در بازار مسکن بوده است که راهکار کنترل قیمت در بازار مسکن، حذف آمار و گزارش ها نیست بلکه به زعم بسیاری از کارشناسان حوزه مسکن باید دولت تدبیر و امید در این هفت سالۀ تکیه زدنش بر مسند قوه مجریه با تولید مسکن به تقاضای موجود در بازار پاسخ می داد تا قیمت ها کنترل می شد.

همچنین اگر آمارهای منتشر شده دارای اختلاف و اشکالاتی بودند که چرا در همه این سال ها این آمارها بدون ذره ای واکنش به آن ها منتشر می شد؟

در انتها هم باید به وزیر راه و شهرسازی گفت که درمان درد بازار مسکن توصیه به نخریدن مسکن توسط مردم و حذف گزارشات و آمارها نیست بلکه این درد باید با تولید مسکن و عرضه کافی پاسخ داده شود. تولید 400 هزار واحد مسکونی توسط یک طرح هم کافی نیست بلکه سالانه نیاز به تولید 1.5 تا 2 میلیون واحد مسکونی است تا التهابات بازار مسکن فروکش کند. 

البته با انتشار گزارش تحولات بازار مسکن در شهر تهران توسط بانک مرکزی، حالا باید منتظر ماند و دید که آیا آمارهای مسکن توسط دفتر برنامه ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی هم در روزهای آتی منتشر خواهد شد یا خیر؟

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳۴
ناشناس
|
France
|
۱۸:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۰
زنه خوابیده جولو لودر میگفت بزار بکشه پنج تا بچه دارم با پنج تا بچه کجا برم
بگم بهش فعلا خانه نخرند؟
هفته دیگه یا ماه دیگه؟ دقیق بگو کی خانه بخره
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۱
سه شنبه ۱۱ شهریور ساعت
۹:۵۰
بورس نورچشمی باوجودهمه تلاشها وتبلیغات شبانه روزی برای صعودی نگهداشتنش به کانال یک میلیون وششصد هزارواحد برگشت !
دلار با وجودهمه وعده ها برای کاهش قیمت به کانال ۲۴۰۰۰ تومان بازگشت
سکه هم به کانال ۱۱ میلیون تومان بازگشت
مسکن هم نسبت به ماه پیش ۱۰٫۵ درصد رشد کرد
قیمت خودرو همچنان صعودی است
علی برکت الله !!!!!!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۰
بجای طرح مالیات بر دو منزل که آنهم هیچ حدی بر متراژ و منطقه محروم و غیر محروم قائل نیست، بهتره دولت طرح مسکن استیجاری رو اجرا کنه، یعنی خود دولت با ساخت منزل و ارائه آن به افرادی که هیچ منزلی ندارن با قیمت مصوب اجاره دریافت کنه. در مسکن مهر شخص باید منزل رو میخرید، اما در طرح استیجاری، صرفا منزل به اجاره یک فرد در میاد که صاحب منزل نیست.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۰
دولت تو همین بودجه وامونده
ازکجا هزینه ساخت رو تامین کنه
اینکار رو باید قبلا میکردن
ناشناس
| - |
۰۷:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۱
طبق معمول در واگذاری چنین مکانهای اجاره ای رانت و پارتی بازی دخیل میشود و به مستحقش نمیرسد چرا بجای این کارهای پوپولیستی نیاییم و قدرت خرید مردم را بالا نبریم ؟
ناشناس
|
Slovakia
|
۱۸:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۰
این برای هزارمین بار، مشکل مسکن ایران عرضه و تقاضا نیست، مشکل مسکن در ایران بیشتر ناشی از افزایش 6 برابری قیمت ارز نسبت به سال 96 است، دلار 4 تومانی رسیده به دلار 24 تومانی...
قیمت pvc لوله های آب و فاضلاب، سیم های مسی برق، سیمان، فولاد و چدن و آهن و امثال اینها با قیمت جهانی قیمت گذاری میشه، خودم یک حلقه سیم 2.5 برق 100 متری خریدم سال پیش 150 تومان، امسال 350 تومان... خب وقتی اجزای تشکیل دهنده یک ساختمان بره بالا، قیمت نهایی مسکن گران میشه.

راه حلش هم ساده ست، با دوستان مروت، با دشمنان مدارا... قیمت ارز باید بیاد پایین تا بازار خودرو و مسکن متعادل بشه.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۱
قیمت خانه در دولت قبلی 7برابر شد ولی دلار زیر 4 برابر
ناشناس
| United States of America |
۰۹:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۱
اقاجان ۳۰ درصد اجناس و صنایع به ارز وابسته است و مثلا ارز ۳ برابر شود باید ۹۰ درصد ان جنس گران شود نه عین افزایش قیمت ارز
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۸:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۰
بانوجه به آماری که اعلام میکنیدرشدقیمت مسکن ظرف هفت سال حدوداچهارونیم برابرشده که درمقایسه قیمت ارزدرظرف این مدت حدود هشت برابرشده یعنی ارزش پول مابمراتب بیشترسقوط کرده تاافرایش قیمت مسکن ودرضمن حداقل افزایش قیمت مایحتاج ظرف این هفت سال بیش ازده برابرشده یعنی مسکن کمترین رشدراداشته بدلیل تولید زیادواشباع بودن بازار حالاوزیرمحترم توجه نمیفرمایندکه بااجرای قوانینی بازدارنده درموردساخت وسازمسکن اگرتولیدکم شودشاهدچه جهش قیمتی خواهیم بودبایدگفت شمااگرهفت سال قبل دلاریاسکه یاهرچیزدیگری میخریدیدبمراتب بیشترسودمیبردیدتااینکه مسکن میخریدید بنابراین رشدمسکن درطی سالهای اخیربمراتب پايینترازتورم بوده است وواقعیت آنستکه هنوزازتورم عقبتراست
ولی بازارهای کاذب وغیراشتغالزا چون بورس وامثالهم که بیش از پانزده برابررشد داشته و نتیجه اینکه درکشورمافعالیتهای اشتغالزاکه باتلاش کسب درآمدمیکنندسالهااست سودکمتری میبرندتافعالیتهای کاذب و غیرتولیدی که بدون کاروزحمت تولیددرآمدمیکنندحالابایدگفت تحریمهابیشترباعث تخریب میشوندیا اعمال اینگونه برنامه های غیراقتصادی ضداشتغالزاوغیرتولیدی
ناشناس
|
United States of America
|
۱۹:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۰
ایشان یک مدیر پروژه خوب است
ساختمان سازی با توجه به گسترش دانش فنی ساخت و ساز و سازه هیچ کاری ندارد و هر شرکت بزرگی میتواند زیر نظر مسکن و شهرسازی ۱۰۰ واحد مسکونی با کیفیت و دقت زید نظر نظام مهندسی بسازد و بی دقتی های مسکن مهر تکرار نشود و در ضمن شرکتهای ساختمانی مشغول و هم مردم خانه دار.
نوسازی بافت فرسوده چه شد؟؟؟
وزیر راه و شهرسازی باید ورای این صحبتها باشد نه اینکه دستور سانسور خبررسانی بدهد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۰
فعلا نخرند بعدا گرانتر بخرند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۳:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۲
خخخخ
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۰
چه وزرایی .دکتر اینها رو از زیر خاکی در اورده ویا از سیاره پلوتون
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۰
امروز هم یکی از مسئولان گفته خرید و فروش دلار را ممنوع اعلام کنید تا دلار بشود ۵۰۰۰ تومان فکر کنم ایشان ساکن برره بودند و زیر نظر شیر فرهاد کار می کنند
پاسخ ها
ک
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۱
در قولنامه هم بنویسند این آقا فروخت و آن آقا خرید با یک چک به شماره فلان که تحویل گرفت دیگه هیچ جا معلوم نشه خرید و فروش!!! هههههه حتی خود خریدار و فروشنده هم ندونند چند خرید و فروش شده!!!
ناشناس
| United States of America |
۱۰:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۱
تازه ارز نیمایی امروز ۲۱ را رد کرده!!!
ارز نیمایی یعنی قیمت واقعی ارز که به تجار اختصاص میدهند و هیچ ربطی به ارز کف بازار ندارد و دست خود خود بانک مرکزی است ان وقت اقای صمصامی ادعا میکند دلالان ارز را به قیمت فعلی رسانده اند و ارز باید ۵۰۰۰ باشد که صد در صد غلط است و اگر بر اساس تورمهای حداقلی هم حساب کنید از سال ۹۲ تا الان قیمت ارز بالاتر از ۵۰۰۰ میشود و تازه ان زمان که ارز ۴۲۰۰ تصویب شد ارز کف بازار منوچهری بالای ۶۰۰۰ تومان بود!!!!
یکی شان تیتر میزنه دلار باید ۲۵ شود و دیگری تیتر میزنه دلار ۵ شود و اقای نوبخت از ادامه تخصیص ارزی ۴۲۰۰ تومانی صحبت
. و مردم سرگرم این مسایل
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۰
وزیری که قیمت خانه را به دلار گره می زند ایا فکر می کنید که.....!
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۰۱:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۱
تازه مسکنی که ۹۵ و حتی ۱۰۰ درصد مصالح و چوب و سیم و کلید و پریز و میلگرد و سیمان و ام دی اف و کاشی و سرامیک و پروفیل در و پنجره ان و گچ در داخل با گاز و برق و اب ارزان تولید
میگردد!!!!مقایسه هر متر زمین با متوسط قیمت فلان تاریخ که هر متر آ دلار بوده قیاس مع الفارق است و ان زمان مثلا ۲۰سال پیش صنایع ساختمان سازی مانند الان مستقل نبودند و وابسته به خارج بودند ولی الان چی؟؟؟
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۱
چون مسکن و زمین کالا نیست و مثل اموزش و پرورش و بهداشت و درمان، جزو ضروریات جامعه هست، در کشورهای مترقی قوانین مترقی هم دارند،،یکی از موفق ترین کشورها بلژیک هست، که بیشترین مالیات بر ارزش افزوده رو در معاملات املاک دارد،روش بسیار بهتر،، اخذ مالیات سنگین سالانه از املاک مازاد بر مصرف واقعی هست،، در سرتاسر ایران میلیونها قطعه زمین با کاربریهای مختلف بصورت احتکار نگهداری میشود،، که اگر مجلس مالیات بر املاک مازاد را تصویب کند، روند افزایش قیمت املاک کنترل شده و حتی نزولی نیز میشود،،، بغیر از این راهکارها،، سالی یک میلیون واحد هم بسازند قیمت باز هم افزایشی خواهد بود،،
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۵:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۱
کشورهای غربی بزرگترین هدفشان رونق ساخت وسازمسکن است ونه تولید بیکاری
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟