دو ماه پس از خودکشی دانشجوی دکترای شیمی دو دانشجو در لاهیجان و زاهدان خودکشی کردند
به نوشته روزنامه سرمايه دو ماه پس از خودکشی دانشجوی دکترای شیمی دانشگاه شهید بهشتی و انتشار نیافتن گزارش دلایل آن، در دو روز گذشته خبر خودکشی دو دانشجوی دیگر نیز اعلام شد.
دو دانشجوی دانشگاه سیستان و بلوچستان و دانشگاه آزاد لاهیجان نیز طی روزهای گذشته اقدام به خودکشی کردند. دختر دانشجوی دانشگاه آزاد لاهیجان پس از مراجعه به اتاق حراست این دانشگاه در طبقه چهارم، پس از مدت کوتاهی خود را از پنجره به بیرون پرتاب می کند.
دانشجوی دانشگاه سیستان و بلوچستان نیز با خوردن قرص دست به خودکشی می زند. طبق گزارش خبرنامه دانشگاه امیرکبیر، دختر دانشجوی دانشگاه لاهیجان پیش از این نیز چندبار به کمیته انضباطی دانشگاه احضار شده بود. هرچند از دلایل احضار یا مراجعه او به حراست دانشگاه خبر موثقی در دست نیست.
دانشجوی دکترای شیمی دانشگاه شهید بهشتی نیز 28 فروردین ماه پس از مشاجره با یکی از استادانش با خوردن قرص سیانور در دانشگاه به زندگی اش پایان داد.
اين روزنامه در ادامه مي نويسد،پیگیری های مکرر خبرنگار «سرمایه» درباره دلایل این خودکشی به آنجا رسید که مهندس فخار رئیس حراست دانشگاه بهشتی اعلام کرد که دلایل خودکشی را به حراست وزارت علوم ارسال کرده و اجازه انتشار عمومی آن را ندارد.
چند روز پس از حادثه خودکشی این دانشجو یک دانشجوی مرکز تربیت معلم همدان نیز در محوطه دانشگاه با سلاح گرم به زندگی خود خاتمه داد.
هرچند در این باره نیز مسوولان پاسخ روشنی ندادند اما همکلاسی های این دانشجو نگرانی از گزینش عقیدتی را از عوامل خودکشی او عنوان می کنند.
خودکشی های دانشجویان طی چندماه اخیر موجب نگرانی بسیاری از دانشجویان و استادان در دانشگاه های مختلف کشور شده است تا جایی که برخی از کارشناسان خودکشی را دومین علت اصلی مرگ در میان دانشجویان ایرانی عنوان کرده اند.
از مدت ها قبل در معاونت دانشجویی وزارت علوم «طرح جامع پیشگیری از خودکشی میان دانشجویان» اجرا می شد. مدیرکل امور دانشجویان حسن مسلمی نائینی هر بار در پیگیری این گزارش به خبرنگاران می گوید: «پس از کامل شدن طرح نتایج آن اعلام می شود.»
الهه حجازی روانشناس اجتماعی هم از چندی پیش نگرانی خود را نسبت به افزایش خودکشی در میان دانشجویان اعلام کرده بود: «این چنین اتفاقاتی برای بسیاری دیگر از دانشجویان هم می تواند رخ دهد چون شرایط برای دانشجویان به ویژه برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی بسیار دشوار شده است. آنها اصلاً امیدی به ادامه تحصیل و اشتغال ندارند.»
به گفته حجازی، دانشجویان با هزار امید و آرزو وارد دانشگاه می شوند. دانشجویانی که توان فکری بالایی دارند وقتی تحصیلات و تلاش هایشان به نتیجه نمی رسد ناامید و سرخورده می شوند.
او افزایش پذیرش دانشجویان و توجه به کمیت گرایی را نیز مشکل دیگری می داند که به چنین موضوعاتی دامن می زند: «کمیت گرایی بسیار خطرناک است این همه دانشجوی تحصیلات تکمیلی وارد دانشگاه می شوند اما کدام شان وارد بازار کار می شوند.
به جای افزایش تعداد دانشجویان در دانشگاه باید به فکر این همه توان و ظرفیت فکری بود که با بی تفاوتی و سرخوردگی نابود می شود.» به عقیده حجازی، خودکشی دلایل متفاوتی دارد و یک عامل نیست و باید از ابعاد مختلف دلایل خودکشی یک فرد را مورد بررسی قرار داد.