حاشيه الهام به خاطره هاشمي رفسنجاني

آقاي هاشمي رفسنجاني در آنجا اشاره مي‌كند كه شهيد بهشتي بعد از شهادت از خودش ارثي باقي نگذاشت و تنها حقوق بازنشستگي‌اش بود كه باقي ماند؛ نمي‌دانم اين نگاه نقد نوع زندگي شهيد بهشتي است يا تمجيد از آن، اما فكر مي‌كنم بعضي‌ها سبك ساده‌زيستانه زندگي شهيد بهشتي را نپسنديده و دوست ندارند.
کد خبر: ۱۲۹۵۶
|
۰۷ تير ۱۳۸۷ - ۱۷:۳۱ 27 June 2008
|
39830 بازدید

سخنگوي دولت، پنجشنبه شب به مناسبت سالروز شهادت آيت‌الله بهشتي و همچنين سومين سالگرد انتخاب دکتر احمدي‌نژاد از سوي مردم به رياست‌جمهوري، در سخناني در جمع مردم آمل، با تبيين جهت‌گيري‌هاي دولت دكتر احمدي‌نژاد، با تحليل انتقادهاي برخي جريان‌ها به عملکرد دولت، تلاش آن‌ها را القاي تضاد جعلي ميان مديريت انقلابي و مديريت علمي دانست.

به گزارش ايسنا به نقل از پايگاه اطلاع‌رساني دولت، دکتر غلامحسين الهام در سخنانش، همچنين با اشاره به ادامه آرمان شهيد بهشتي توسط دولت نهم گفت: سوم تير مبتني بر راه امام (ره) و انقلاب بود و در جريان انتخابات نهم رياست‌جمهوري گفتمان اسلامي انقلاب دوباره احيا شد.

وي افزود: دكتر احمدي‌نژاد در موضوع اقتصاد همچون بزرگان انقلاب به مسأله ربا حساسيت ويژه‌اي دارد و تلاشش اين است كه جامعه را از شر ربا كه حرب با خداست نجات دهد.

الهام خطاب به كساني كه حركت اقتصادي دولت را غيرعلمي تلقي مي‌كنند، افزود: آيا حذف آنچه جامعه را به ربا مي‌اندازد، درست است يا نادرست؟ كساني كه به بهانه علمي‌ بودن مسائل را تخريب مي‌كنند، دنبال مكتب‌زدايي هستند؛ يادتان هست كه ماركسيست‌ها فلسفه خود را علمي و ديگران را غيرعلمي مي‌دانستند و علم را به اسطوره‌اي تبديل كرده بودند كه كسي جرأت مناقشه در آ‌ن را نداشت. امروز هم برخي‌ براي ايدئولوژي‌زدايي از امور كشور علمي بودن را مطرح مي‌كنند كه اگر با توجه به اين قرائت مسير اين تفكر همين‌گونه پشت سر گذاشته شود، به سمت اسلام‌زدايي سير مي‌كند.

الهام با بيان اين كه بايد اصول اقتصادي عدالت‌محور باشد و منابع بانكي و مالي بين مردم به درستي توزيع شود، به تلاش‌هاي دولت در اين راستا اشاره كرد و گفت: دولت نهم فرهنگ قرض‌الحسنه را احيا كرد تا با ربا مبارزه كند و در همين راستا صندوق مهر امام رضا(ع) ايجاد شد و در سفرهاي استاني منابع مالي براي دادن قرض‌الحسنه به مردم اختصاص پيدا كرد تا مردم با استفاده از اين منابع فعاليت اقتصادي كنند.

سخنگوي دولت در ادامه با اشاره به اصل 44 و لزوم تمركززدايي از اقتصاد گفت: برخي اين موضوع را اين گونه تعبير مي‌كنند كه منابع بانكي بايد در اختيار افراد خاص كه توانمندي و سرمايه و مديريت اقتصادي دارند، قرار گيرد كه مراكز بزرگ اقتصادي را اداره كنند، اما آيا با انجام چنين كاري همان انحصار دولتي براي گروه‌هاي محدود و خاص ايجاد نمي‌شود؟ و آيا با اين كار، اكثريت، كارگر اين گروه ويژه و خاص نمي‌شوند؟ آيا اين عادلانه است و آيا نگاه شهيد بهشتي كه مبتني بر ورود همه مردم به عرصه اقتصاد بود با اين كار شدني است؟ اگر منابع بانكي كشور تنها در اختيار افرادي خاص باشد نظام اسلامي چه تفاوتي با نظام غربي خواهد داشت؟

وي با اشاره به سرمايه‌گذاري دولت در بنگاه‌هاي كوچك زودبازده اظهار داشت: دولت به اين وسيله زمينه‌اي را فراهم كرد تا همه مردم وارد كار شوند و در همه شهرها و روستاها تعدادي از مردم عادي در كنار هم بتوانند كارگاه و شركت‌هاي توليدي به راه بيندازند و فضاي كار براي همه مردم بدون انحصار ايجاد شود.

سخنگوي دولت با تأكيد بر لزوم اجراي سياست‌هاي اصل 44 كه با نگاه رهبري تنظيم شده است، گفت: تلاش دولت در راستاي توزيع ثروت و فراهم شدن زمينه فعاليت همه مردم در عرصه اقتصاد است، اما برخي مي‌گويند اينها مي‌خواهند فقر را توزيع كنند و تورم ايجاد كرده‌اند و منابع را هدر مي‌دهند.

وي ادامه داد: تلاش دولت در اين جهت بوده و هست كه منابع بانكي فقط در اختيار افراد خاص قرار نگيرد، بلكه بين همه مردم توزيع شود، اما وقتي آن افراد خاص اجازه دريافت تسهيلات كلان نمي‌يابند مي‌گويند اين اقتصاد دستوري است و كار اين دولت علمي نيست؛ آنها يادشان رفته كه قرار است تا پايان برنامه، نرخ سود تسهيلات به زير 10 درصد برسد، چون تا رئيس‌جمهور در اين زمينه اقدام مي‌كند اين كار را غيرعلمي مي‌نامند و در آن خدشه وارد مي‌كنند.

الهام خصوصي‌سازي اقتصاد در نگاه شهيد بهشتي را همان مردم‌سالاري اقتصادي دانست و با تأكيد بر تلاش دولت براي كاهش فاصله‌هاي درآمدي اظهار داشت: آمار نشان مي‌دهد با وجود همه مشكلات، سطح درآمدي قشرهاي ضعيف تكان خورده و فاصله مقداري كمتر شده، اما هنوز مشكلات زيادي وجود دارد.

وي ادامه داد: دولت پرداخت سهام عدالت به مردم به ويژه قشر مستضعف را در دستور كار قرار داد تا اقشار كم درآمد صاحب سرمايه شوند، آيا اين كار غير علمي است؟ آيا بايد هميشه به دنبال صدقه‌دادن بود؟ سهام عدالت گامي در راستاي فقرزدايي است.

الهام همچنين با اشاره به لزوم كاهش فاصله حقوقي كاركنان دولت گفت: دولت پاداش كلان برخي شركت‌هاي دولتي به افراد خود را قطع كرد. در يك نمونه يك شركت دولتي به يكي از مديرانش صد ميليون تومان پاداش داده بود و اين گونه پاداش‌ها را عده خاصي از مديران دريافت مي‌كردند و اين پول از جيب دولت مي‌رفت و آن شركت‌ها با بالا بردن قيمت كالا اين خرج‌هاي خودشان را جبران مي‌كردند، اما دولت نهم جلو اين ريخت و پاش‌ها را گرفت و در پرداخت حقوق كارمندان نيز سيستم پلكاني را پي‌گرفت تا افراد كم درآمد بيشتر از افراد پردرآمد دريافتي داشته باشند و به همين جهت دولت نهم درصد افزايش حقوق كاركنان را به نسبت مقدار حقوق تعيين كرد، اما باز هم آمدند و گفتند اين كار غيرعلمي و غيرعادلانه است.

سخنگوي دولت با اشاره به مردم‌گرايي دولت نهم گفت: در اين دولت اخلاق اشرافيگري حذف شد و دولت در كشور جاري شد و به سطح همه استان‌ها رفت و اكنون با گذشت سه سال علاوه بر آن كه دولت و شخص رئيس‌جمهور به همه استان‌ها و شهرستان‌ها و حتي برخي روستاها رفته، در دور دوم به ده استان نيز سفر كرده و در ملاقات‌هاي گوناگون به بررسي مشكلات مردم پرداخته است؛ اكنون دولت در استان‌ها حضور مستمر دارد و متصديان امور كشور، مسائل را به صورت ملموس مي‌شناسند، اما از نگاه برخي که مدعي نگرش علمي هستند، اين هم از اشتباهات ديگر اين دولت است كه به جاي آنكه در مركز كشور بنشيند، به همه استان‌ها و بين مردم مي‌رود.

سخنگوي دولت تصريح كرد: از نگاه آنها اشتباه ديگر اين دولت حذف هزينه‌هاي مازاد اجرايي خودش بوده، چرا كه بودجه عمراني كشور را بالا برده و بودجه اجرايي را كاهش داده و از هزينه‌هاي اشرافي و اسراف آميز جلوگيري كرده است؛ مي‌گويند كار عمراني نكنيد تورم‌زاست، آيا بايد پروژه‌هاي نيمه‌كاره را رها كرد تا سرمايه‌ها به هدر برود؟ در قانون برنامه نوشتند كه بايد 8 درصد رشد سالانه داشته باشيم، بگويند اين كار چقدر نقدينگي مي‌خواهد؟

الهام با بيان اين كه دولت در يك افق آرمان‌گرايانه و در چهارچوب اسلام در حال حركت است، گفت: در دولت نهم منحني رشد صادرات بر رشد واردات پيشي گرفته است.

وي ادامه داد: در عرصه سياست خارجي نيز آرمان‌خواهي ايران اسلامي در جهان مورد توجه قرار گرفته و موج توجه به رهبري، نظام و دولت اسلامي به خاطر اين افق آرمان‌گرايانه است و مي‌بينيد دشمني كه هر روز به راحتي ما را تهديد مي‌كرد، اكنون زانو زده و عقب نشسته است و يك پا به پيش و يك پا به فرار است و منتظر است كه ببينيد شما چگونه رفتار مي‌كنيد.

سخنگوي دولت خاطرنشان كرد: در موضوع هسته‌اي نيز فضاي قفل شده‌ فعاليت‌هاي هسته‌اي ايران، امروز تبديل به صنعت در حال حركت هسته‌اي شده و آنها تازه اعلام مي‌كنند كه ما قصد محروم كردن شما از اين صنعت را نداريم، در حالي كه همين‌ها چند سال پيش به ما حتي اجازه تحقيقات هسته‌اي را نمي‌دادند؛ همه اين‌ها به خاطر كمك خداوند متعال است.

الهام گفت: مي‌گويند احمدي‌نژاد خرافاتي است و در سر ميز غذا يك ظرف براي امام زمان مي‌گذارد و در نماز جماعت پيش‌نماز نمي‌گذارد و مي‌گويد به امام زمان اقتدا مي‌كنيم؛ اينها توكل و ايمان به خدا را با اين شايعات، خرافات مي‌دانند. احمدي‌نژاد به ياري خداوند ايمان دارد و مي‌گويد ما با توكل به خدا مكلف به انجام تكليف هستيم.

سخنگوي دولت اظهار داشت: امام زمان(عج) در همه عالم تصرف دارد؛ حضرت امام مگر نفرمود ما بايد كاري كنيم كه در پيش امام عصر شرمنده نباشيم؟ مگر نفرمود كه نامه اعمال ما به صورت مستمر به دست آن امام(عج) مي‌رسد؟ بارها اين باور در محضر بزرگان ارايه شد، اما كسي به آن خدشه‌اي وارد نكرد. باور ما اين است كه بايد در راستاي ظهور امام عصر (عج) فعاليت كنيم كه ولي فقيه نايب اوست. آنها به اين نگاه خرافات مي‌گويند و اين يك هجوم رواني است.

الهام با بيان اين كه جنگ رواني سختي از سوي دشمن درگرفته است، گفت: آمريكا فرمانده جنگ رواني و جنگ نرم است و روش تغيير حكومت‌ها كه در دوره‌اي كوتاه آن را تجربه كرديم هنوز تمام نشده است. اگر تسليم شويم از بين مي‌رويم، بايد مراقب بود و به اين سخن مولاي متقيان حضرت علي(ع) توجه كرد كه فرمود راه سختي در پيش روست و نجات از آن كسي است كه خطر را بپذيرد و نترسد، اگر درنگ كنيم شكست خورده‌ايم.

سخنگوي دولت در ادامه سخنانش به پرسش‌هاي حضار پاسخ داد.
وي در پاسخ به پرسشي درباره پرونده مفاسد اقتصادي گفت: مبارزه با مفاسد اقتصادي كار دشواري است؛ چرا كه در جريان رسيدگي به اين پرونده‌ها، موضوع به مواردي اصابت مي‌كند كه تركش‌هايش برمي‌گردد و كار را دشوار مي‌سازد.

الهام با بيان اين‌كه مبارزه با مفاسد اقتصادي نبايد تعطيل‌بردار باشد، گفت: همان‌گونه كه مقام معظم رهبري در ديدار اخير با مسئولان قضايي تصريح كردند، فرمان هشت ماده‌اي هنوز به روز است و قطعا اگر با مفاسد اقتصادي برخورد قاطع صورت نگيرد، شكوفايي اقتصادي به وجود نخواهد آمد.

الهام با اشاره به بدهي‌هاي چند ده ميلياردي برخي افراد به بانك‌ها گفت: اين افراد تسهيلات دريافتي را در كارهاي دلالي از جمله بخش مسكن به كار مي‌برند كه بخشي از مشكلات نيز به اين علت است و حتي بدهي را به بانك پس نمي‌دهند و وقتي كه سراغشان مي‌رويد فريادشان بلند مي‌شود.

وزير دادگستري با بيان اين كه مبارزه با مفاسد اقتصادي شجاعت برخورد و فضاي تبليغي مثبت مي‌خواهد، گفت: دولت با پيگيري اصلاح ساختارها در پي انجام اين كار است تا بستر رشد مفاسد اقتصادي در فعاليت‌هاي دولت خشك شود و قوه قضاييه نيز اين موضوع را دنبال كند.

وي افزود: از ديدگاه ما سلامت نظام اقتصادي در اين است كه يك مدير دولتي يا مدير دولتي باشد يا مدير خصوصي؛ چرا كه اگر كارمند دولت در نظام خصوصي نيز نقش داشته باشد، قدرت دولت را به سمت خودش مي‌كشد.

سخنگوي دولت با اشاره به اصل 142 قانون اساسي درباره بررسي اموال مسئولان پيش و پس از مسئوليت نيز گفت: اين قانون در حال اجراست، اما شفاف نمي‌شود. در اين دولت چند كار براي نخستين بار انجام شد كه اعلام دارايي‌هاي رئيس‌جمهور از جمله آنها بود. اگر اعلام دارايي مسئولان مانند رئيس‌جمهور به صورت شفاف انجام مي‌گرفت و مردم به وضوح آن را لمس مي‌كردند در مواردي همچون جريان انحرافي اخير، افكار عمومي تحت تأثير شايعات قرار نمي‌گرفت. در همين زمينه دولت احمدي نژاد اين لايحه را به مجلس ارايه داد كه اموال همه مسئولان كه در سي سال گذشته در حكومت بودند، مورد رسيدگي قرار گيرد كه اين لايحه هنوز در مجلس است و منتظر تصميم هستيم.

الهام خاطرنشان كرد: با بررسي موضوع مبارزه با مفاسد اقتصادي مي‌توان اين مسئله را به وضوح ديد كه بيشتر مفاسد با اتصال به حلقه قدرت ايجاد شده است.

سخنگوي دولت در پاسخ به گراني برخي كالاها، با بيان اين كه مسائلي همچون گراني اگر باعث يأس از اصول شود ايجاد سقوط مي‌كند، گفت: يكي از عوامل گراني برخي كالاها تورم جهاني است كه پرداخت يارانه، مديريت نقدينگي، مديريت منابع ارزي و تقديم لايحه به مجلس از جمله راهكارهاي رفع آن است كه توسط دولت در حال انجام است، اما اين نكته را نبايد فراموش كرد كه براي مثال اگر بدانيد كه پدر يك خانواده در حال تلاش است، بايد به او كمك كرد و نبايد تحت فشار تبليغات قرار گرفت. اگر دولت اوضاع را كنترل نمي‌كرد بحران اقتصادي جهاني مشكلات عظيمي براي كشور به وجود مي‌آورد و جالب است كه در همين اثنا، يكي از همان تئوريسين‌هايي كه به دنبال تغيير حكومت و نظام ديني بود و حركت مردم را پوپوليستي مي‌دانست، اكنون مي‌گويد كه بايد پيش بزرگان برويم و تورم را به عنوان عامل سقوط كشور مطرح كنيم!

الهام تصريح كرد: با اراده دولت و شخص رئيس جمهور و كمك مردم قطعا موضوع تورم بهبود خواهد يافت.
وي با اشاره به خصوصي سازي ادامه داد: ‌نمي‌خواهيم خصوصي سازي اقتصاد تبديل به رهاسازي شود، بلكه مي‌خواهيم منابع كشور به درستي مديريت شود و فاصله فقير و غني كاهش يابد.

سخنگوي دولت در پاسخ به پرسشي مبني بر اين‌كه چرا حاصل تلاش دولت ملموس نيست نيز اظهار داشت: آثار حركت و كار اين دولت را در همه استان‌ها مي‌توان ديد. در خراسان جنوبي آن قدر فضاي كار و توليد ايجاد شده كه در مقاطعي با كمبود كارگر روبه‌رو شده بودند، اين نشان مي‌دهد همان گونه كه اعلام كرديم نرخ بيكاري كاهش يافته و حركت‌هاي خوبي در اين زمينه انجام شده است، اما برخي‌ها در فضاي تبليغي مي‌خواهند كاري كنند كه مردم خدمات دولت را احساس نكنند. ضمن اينكه بايد تأكيد كنم بر پايه حركت آرمان‌گرايانه قطعا ما به وضع موجود نيز راضي نيستيم و به پيشرفت هرچه بيشتر همه نقاط ايران اسلامي مي‌انديشيم.

سخنگوي دولت در پاسخ يكي ديگر از حضار درباره موضوع هسته‌اي ايران گفت: موضوع هسته‌اي ايران تمام شده است و ما به جمع كشورهاي دارنده اين فناوري پيوسته‌ايم. استمرار كار با آژانس انرژي هسته‌اي نيز طبيعي است و البته نبايد انتظار داشت كه آنها به صورت علني اعلام عقب‌نشيني كنند، چون آنها در آشكار اعلام بي‌آبرويي نمي‌كنند.

سخنگوي دولت در بخش ديگر سخنانش نيز به مناسبت سالروز شهادت آيت‌الله دکتر بهشتي، با اشاره به روحيه ساده‌زيستي و قناعت شهيد بهشتي گفت: ايشان بر اين باور بود انسان وقتي شاداب است كه آرمان داشته باشد.

وي در ادامه با اشاره به سالگرد ششم تير و حادثه مسجد ابوذر كه موجب شد مقام رهبري از حادثه هفتم تير مصون بماند، ابعاد گوناگون شخصيت شهيد بهشتي را يادآور شد و گفت: سال شصت، سال سختي براي كشور ما بود و در آن اوتاد زيادي به شهادت رسيدند؛ بقاي اين نظام در اوج آن حوادث، نشان از عمق پايداري نظام اسلامي دارد كه مبتني بر محاسبات معنوي است و رابطه دروني رهبري با مردم را نشان مي‌دهد.
الهام ادامه داد: اگر رابطه دروني امام و امت نبود، آن حوادث مي‌توانست يك نظام مستحكم را هم از پاي درآورد.

وي با اشاره به خاطره‌اي از‌ هاشمي رفسنجاني در كتاب عبور از بحران گفت: آقاي هاشمي رفسنجاني در آنجا اشاره مي‌كند كه شهيد بهشتي بعد از شهادت از خودش ارثي باقي نگذاشت و تنها حقوق بازنشستگي‌اش بود كه باقي ماند؛ نمي‌دانم اين نگاه نقد نوع زندگي شهيد بهشتي است يا تمجيد از آن، اما فكر مي‌كنم بعضي‌ها سبك ساده‌زيستانه زندگي شهيد بهشتي را نپسنديده و دوست ندارند.

وزير دادگستري با اشاره به سبك زندگي شهيد بهشتي ادامه داد: ايشان مي‌گفتند در دوران طلبگي علاقه‌اي به استفاده از سهم مبارك امام نداشتم، نه اينكه استفاده از سهم امام(ره) اشكال داشته باشد، بلكه نمي‌خواستم پول دين بگيرم و به همين جهت در آموزش و پرورش معلم شدم، اما باز هم چون تعليمات ديني تدريس مي‌كردم ديدم اين هم پول دين گرفتن است و مشغول تدريس زبان انگليسي شدم.

الهام ادامه داد: شهيد بهشتي از لقب «دكتر» نه خوشش مي‌آمد و نه از آن استفاده مي‌كرد، بلكه روحاني بودنش را بر همه امور ترجيح مي‌داد؛ ايشان مي‌گفت يك روز از تدريس دانشكده الهيات بر مي‌گشتم و گرسنه‌ هم بودم اما پول كافي نداشتم با خود مي‌انديشيدم، چگونه مي‌توان شاداب بود، به اين نتيجه رسيدم كه وقتي مي‌توان شاداب بود كه انسان آرمان داشته باشد.

وي با اشاره به تقيد شهيد بهشتي به آرمان‌گرايي افزود: كساني تبليغات مي‌كردند و مي‌گفتند بهشتي يك سرمايه‌دار بزرگ و چنين و چنان است و حتي تصوير چك‌هاي شوراي انقلاب را در نشريات نفاق چاپ مي‌كردند و مي‌گفتند اينها چك‌هاي شخصي بهشتي است، اما او پاسخ نمي‌داد و مي‌گفت ما اهل خالي كردن صحنه نيستيم.

وزير دادگستري با اشاره به تقوا و تيزبيني ويژه شهيد بهشتي در امور گوناگون كشور گفت: شهيد بهشتي يك مرد عقيدتي، متفكر، فيلسوف و جهان‌ديده بود و حتي در مصاحبه‌هاي بين‌المللي‌اش نياز به مترجم نداشت و در اوج آگاهي و اطلاعات روز يك متعبد كامل به احكام شريعت بود؛ در اوايل انقلاب يك فرد به اصطلاح ملي‌گرا مي‌گفت كه اجراي احكام اسلام نه مفيد است و نه ممكن، اما شهيد بهشتي ايستاد و از ابتدا شروع به پاك كردن اين انحراف كرد.

الهام تصريح كرد: نخستين پيش‌نويس قانون اساسي فقط لعاب اسلامي داشت و محتواي اسلامي نداشت و به همين خاطر حضرت امام مجلس خبرگان قانون اساسي را با راي مردم تشكيل داد تا يك قانون اساسي اسلامي نوشته شود و اين مجلس نيز با مديريت خوب شهيد بهشتي مسير را متحول كرد و همه اينها در حالي بود كه افراد وابسته قانون اساسي اسلامي را زير سؤال مي‌بردند.

وزير دادگستري با اشاره به مخالفت شديد شهيد بهشتي با ربا در نظام اقتصادي كشور اظهار داشت: ايشان ربا را براي كشور پديده‌اي شوم مي‌دانست و ضمن اينكه معتقد بود از قدرت نظام اقتصادي بايد در مديريت كشور استفاده كرد، نظام اقتصادي را به گونه‌اي مي‌خواست كه مبتني بر موازين اسلامي باشد و حتي خودش هم براي تهيه خانه دچار مشكل شده بود؛ چون «رهن» را ربوي مي‌دانست.

الهام با اشاره به طراحي اصول 43 و 44 در قانون اساسي افزود: شهيد بهشتي بين سيستم دولتي و سيستم خصوصي، نظام تعاون را طراحي كرد تا سود، ناشي از سرمايه و كار باشد و مردم‌گرايي در عرصه‌هاي اقتصادي نيز ايجاد شود و نظام اقتصادي مبتني بر توليد، ايجاد عدالت و ايجاد رفاه در راستاي تعالي باشد و موجب استثمار نشود.

وي تصريح كرد: شهيد بهشتي به فاصله‌هاي طبقاتي در نظام درآمدي كشور نگاهي ويژه‌اي داشت و مي‌گفت بين متخصصان و كارگران ساده بايد فاصله درآمدي معقولي باشد، چرا كه فاصله زياد درآمدها بي‌عدالتي ايجاد مي‌كند.
سخنگوي دولت تصريح كرد: خط نفاق ابتدا شهيد بهشتي را ترور سياسي كرد و بعد نيز ترور فيزيكي و آنچه از او به جاي ماند، راه، افكار و بركت وجودش بود و خدا خواست كه سرچشمه مشهد او شود.

الهام در پايان سخنان خود در حسينيه ارشاد آمل، اين شهر را شهر علم، عرفان، حماسه و شهر فقيهان و عالماني همچون آيت الله جوادي آملي و آيت‌الله حسن‌زاده آملي دانست و با اشاره به فداكاري‌هاي رزمندگان اين استان در دفاع مقدس گفت: شور دفاع از اسلام در اين سرزمين، بر تارك تاريخ باقي است و حماسه به زباله‌دان فرستادن گروهي از مزدوراني كه گمان مي‌كردند جايي در اين شهر دارند، در دهه شصت موجب خرسندي امام عصر(عج) شد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟