مخالفت با واگذاری 4 شرکت مادر تخصصی

معاون وزیر نفت در امور برنامه ریزی در ادامه سخنانش با اشاره به اینکه سازمان خصوصی سازی اعلام کرده است واگذاری یکجای 4 شرکت مادر تخصصی وزارت نفت امکان پذیر نیست ، توضیح داد: سعی می کنیم سازمان خصوصی سازی را در این باره متقاعد کنیم، زیرا معتقدیم درخواست وزارت نفت کاملا منطقی است.
کد خبر: ۱۳۱۴۹
|
۱۱ تير ۱۳۸۷ - ۱۳:۴۷ 01 July 2008
|
6978 بازدید
معاون وزیر نفت از افزایش 6 میلیارد دلاری سهم پروژه های نفتی از درآمدهای نفتی، مخالفت سازمان خصوصی سازی با واگذاری یکجای 4 شرکت مادر تخصصی این وزارتخانه، موافقت بانک مرکزی با تاسیس صندوق توسعه نفت و توافق اولیه با شرکت گاز پروم روسیه خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، اکبر ترکان در جمع خبرنگاران با اشاره به تصمیم مجلس برای اختصاص 3 درصد ارزش تولید نفت خام به پروژه های پارس جنوبی اظهار داشت: با در نظر گرفتن 6 درصد ارزش نفت خام تولیدی ( نفت خام صادراتی و نفت خام تحویلی به پالایشگاه های کشور) که هر سال در بودجه دیده می شود، سهم پروژه های نفت و گاز از این درآمد معادل 9 درصد ( حدود 16 میلیارد دلار) خواهد بود.

وی با بیان اینکه پروژه های صنعت نفت به طور معمول به 12 میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز دارد، گفت: با تصمیم مجلس برای اختصاص 3 درصد از مجموع ارزش نفت خام تولیدی به پروژه های پارس جنوبی سقف سرمایه گذاری در پروژه های صنعت نفت در سال جاری به 16 میلیارد دلار خواهد رسید.

ترکان اضافه کرد: براساس برنامه قرار بود سالانه 3 میلیارد دلار در فازهای پارس جنوبی سرمایه گذاری شود، این در حالی است که باید برای جبران تاخیر در سالهای گذشته این میزان سرمایه گذاری را به 5 میلیارد دلار افزایش دهیم.

اساسنامه شرکت ملی نفت
وی در ادامه با بیان اینکه اساسنامه شرکت ملی نفت براساس آخرین نظرات وزیر نفت تنظیم شده است، تاکید کرد: طبق فرمایشات مقام معظم رهبری درباره اهمیت اصل 44 در صنایع مختلف کشور با واگذاری صنایع پایین دستی صنعت نفت به مردم و بخش خصوصی، دولت دیگرمجاز به سرمایه گذاری در این بخش نیست که این موضوع بر روی اساسنامه شرکت ملی نفت تاثیر گذار خواهد بود.

ترکان در باره شرایط سرمایه گذاری در صنعت نفت نیز تصریح کرد: برای بررسی امکان پذیری یک پروژه در صنعت نفت باید منابع مالی، ظرفیت مدیریتی، تدارکات و قابلیت های اجرای آن در کشور وجود داشته باشد

افزایش سقف تولید نفت ایران
معاون وزیر نفت در امور برنامه ریزی ظرفیت تولید نفت کشور را 4.3 میلیون بشکه در روز اعلام کرد و افزود: این میزان تا پایان امسال به 4.5 میلیون بشکه در روز می رسد، ضمن اینکه پیش بینی می شود تولید نفت ایران تا پایان سال 88 به 4.7 میلیون بشکه در روز برسد.

به گفته وی همچنین تولید روزانه 5.3 میلیون بشکه نفت تا پایان برنامه پنجم توسعه در دستور کار قرار دارد.

بازنگری در قرارداد کرسنت
ترکان همچنین درباره آخرین وضعیت قرارداد کرسنت یاد آور شد: در این میدان گاز زیادی تولید خواهد شد که بیش از میزان درخواستی کشور امارات بوده که بخشی از آن به امارات صادر می شود ضمن اینکه وزارت نفت قصد دارد با احداث یک خط لوله با ظرفیت جا به جایی یک میلیارد فوت مکعب در روز مازاد تولید گاز را به عسلویه انتقال دهد.

معاون برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزارت نفت خاطر نشان کرد : با احداث این خط لوله میان عسلویه و میدان سلمان مازاد گاز تولید شده به ساحل انتقال می یابد و در صورت عدم توافق با کرسنت همه گاز به ساحل منتقل می شود . این در حالی است که چنانچه امارات بیشتر از تولید میدان سلمان از ایران گاز تقاضا کند، از عسلویه به این خط لوله گاز تزریق می شود.

به گفته ترکان با توجه به این که قیمت گاز در بازارهای جهانی افزایش بی سابقه ای داشته است، صادرات گاز به قیمت های قبلی غیر ممکن است و ایران و امارات باید در مورد قیمت جدید به توافق برسند.

وی با تکذیب خبر منابع اماراتی مبنی بر اینکه ایران حاضر به مذاکره درباره این قرارداد نیست، اضافه کرد: نظر وزیر نفت این است که این قرارداد به نتیجه برسد اما در عین حال قیمت باید اصلاح شود، زیرا زمانی که قرارداد فروش گاز میان ایران و امارات منعقد شد، قیمت نفت 8 برابر کمتر از قیمت کنونی آن بوده است.

مخالفت سازمان خصوصی سازی با واگذاری یکجای 4 شرکت مادر تخصصی نفت
معاون وزیر نفت در امور برنامه ریزی در ادامه سخنانش با اشاره به اینکه سازمان خصوصی سازی اعلام کرده است واگذاری یکجای 4 شرکت مادر تخصصی وزارت نفت امکان پذیر نیست ، توضیح داد: سعی می کنیم سازمان خصوصی سازی را در این باره متقاعد کنیم، زیرا معتقدیم درخواست وزارت نفت کاملا منطقی است.

ترکان ادامه داد: به طور مثال شرکت ملی صنایع پتروشیمی یکی از قدرتهای اقتصادی خلیج فارس است و باید بتواند با رقبای هم سطح خود در خاورمیانه و جهان رقابت کند، این در حالی است که اگر این شرکت به واحدهای کوچک تقسیم شود قدرت رقابت را از دست می دهد؛ بنابراین بهتر است این شرکتها با حفظ انسجام و یکپارچگی به بخش خصوصی واگذار شوند.

وی از بررسی پیشنهاد واگذاری 4 شرکت مادر تخصصی وزارت نفت به صورت هلدینگ در هیئت واگذاری خبر داد و گفت: اگر نظرات ما پذیرفته شود که ادامه می دهیم اما در غیر این صورت، حاکمیت و نظر هیئت واگذاری و سازمان خصوصی سازی را قبول داریم.

موافقت بانک مرکزی با تاسیس صندوق صنعت نفت
ترکان همچنین در باره طرح تاسیس صندوق توسعه صنعت نفت تصریح کرد: رئیس کل بانک مرکزی با تاسیس صندوق صنعت نفت موافقت کرده، ولی مقدمات اجرایی آن هنوز میان وزارت نفت و بانک مرکزی نهایی نشده است.

به گفته وی بانک صنعت نفت جدا از صندوق و دولتی محسوب می شود در حالی که صندوق صنعت نفت مشارکتی است.

معاون وزیر نفت در امور برنامه ریزی قیمت گوگرد در بازارهای جهانی را 700 دلار برای هر تن ذکر کرد و اظهار داشت: وزارت نفت برای حمایت از صنایع معدنی هر کیلو گوگرد را باقیمت هر کیلو 200 تومان معادل هر تن 230 دلار عرضه می کند تا برای صنایع کشور مشکلی به وجود نیاید.

تامین خوراک پالایشگاه های کشور
وی درباره چگونگی تعیین قیمت خوراک پالایشگاه های قابل واگذاری تصریح کرد: در حال حاضر مصوبه ای از کارگروه ویژه رئیس جمهور در این باره وجود دارد که بر اساس آن وزارت نفت موظف است 3 درصد تخفیف را در قیمت خوراک تحویلی به پالایشگاههای میعانات گازی در نظر بگیرد تا سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری ترغیب شوند.

به گفته وی مشابه این درخواست برای پالایشگاه های نفت نیز وجود دارد که هنوز مورد موافقت قرار نگرفته است.

معاون وزیر نفت در امور برنامه ریزی خاطر نشان کرد: برای سال جاری بر اساس بودجه پیش بینی شده ، نفت خام تحویلی به شرکت ملی پالایش و پخش برای تامین خوراک پالایشگاهها معادل 94 درصد قیمت فوب خلیج فارس است .

توافق با گاز پروم
ترکان در پایان در خصوص نتایج مذاکرات با شرکت گاز پروم روسیه گفت: توافقات کلی به شرکت گازپروم حاصل شده است و مذاکرات در سطح کارشناسی ادامه دارد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟