تأكيد دوباره اشعري بر پايين بودن سرانه‌ مطالعه

کد خبر: ۱۳۳۸۵
|
۱۶ تير ۱۳۸۷ - ۱۱:۵۷ 06 July 2008
|
2402 بازدید
علي‌اكبر اشعري با تأكيد دوباره بر پايين بودن سرانه مطالعه در كشور، مطالعه مفاتيح، قرآن و كتاب‌هاي درسي را جزو سرانه مطالعه ندانست.

به گزارش ايسنا، رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي كه روز گذشته (شنبه، 15 تير) در مراسم افتتاح كتاب‌فروشي جديد انتشارات تيمورزاده سخن مي‌گفت، عنوان كرد: در كشوري با جمعيت حدود 70 ميليون نفر و جامعه‌اي كه نزديك به 80درصد آن را باسوادان تشكيل مي‌دهند، وجود آمار دو و سه‌هزار تيراژ كتاب در شأن نيست و درست است كه همه ما مسلمانيم و متون ديني‌مان را مي‌خوانيم؛ اما منظور از مطالعه، خارج از اين حوزه‌هاست و نبايد صورت مسأله را پاک کنيم.

او تلاش در جهت گسترش فرهنگ مطالعه را از ضروريات جامعه امروز عنوان و اظهار كرد: اگر مي‌خواهيم كشوري مبتني ‌بر دانايي داشته باشيم، نبايد تلاش در اين زمينه را تنها متكي به دولت بدانيم و جامعه فرهنگي جامعه‌اي است كه آحاد مردم در راستاي فرهنگ جامعه مشاركت داشته باشند.

اشعري همچنين افزود: حوزه توليد كتاب مي‌بايست پاسخگوي نيازها باشد و روش‌ها نيز در اين رابطه مي‌بايست اصلاح شود. چگونگي دسترسي مردم به كتاب‌هايي كه منتشر مي‌شوند، خصوصا در شهرستان‌ها، از مسائلي است كه نياز به توجه بيش‌تر در سه زمينه‌ي‌ توليد، توزيع و تبليغات را روشن‌تر مي‌سازد.

رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي در ادامه گفت: تبادل اطلاعات در جامعه ما اغلب شفاهي است و راديو و تلويزيون در كسب خبر و اطلاعات بيش‌ترين سهم را در بين خانواده‌هاي ايراني دارند و متأسفانه مطالعه‌ كه از لحاظ ماندگاري و عمق ارزشمندتر است، در مرتبه بعدي قرار دارد، كه اين مسأله از مشكلات اساسي حوزه مطالعه در كشور ماست.

اشعري با قدرداني از فعاليت‌هاي فرهاد تيمورزاده، رويكرد او را به بحث كتاب در حوزه تخصصي و نگاهي كه به فروشگاه، به عنوان يك مجموعه فرهنگي دارد، از امتيازاتش برشمرد و ابراز اميدواري كرد، جامعه فرهنگي شاهد تكرار چنين رويدادهايي در كشور باشد.

در ادامه،‌ مرتضي طلايي، عضو كميسيون فرهنگي شوراي شهر تهران اظهار كرد: با شناخت قبلي كه در سمت گذشته خود از آسيب‌هاي اجتماعي داشتم و آشنايي با ريشه‌هاي آن در حوزه مديريت شهري، كه اكنون در آن مشغول به‌كارم، متوجه شده‌ام به‌طور كلي دو نگاه در رابطه با مسائل فرهنگي و شهري وجود دارد: نگاهي كه مجموعه شهر را به‌صورت كالبدي و سخت‌افزاري مي‌بيند و در جهت توسعه بناها و فضاها مي‌كوشد؛ و نگاهي كه شهروندگرا به شهر نگاه مي‌كند و به آنها و تعاملات و روابطشان اصالت مي‌دهد.

او در ادامه افزود: نگاه اول كه تنها به توسعه فيزيكي فضاهاي فرهنگي مي‌پردازد، در حقيقت، نگاهي نيمه‌تمام و ناكارآمد است كه چندان مناسب به‌نظر نمي‌رسد؛ اما در نگاه دوم كه درواقع نگاهي معنوي و غيرمادي‌ است، افزايش سطح آگاهي و دانش و سرمايه‌هاي اجتماعي هدف قرار مي‌گيرد و اين نگاه است كه درصدد انجام كاري براي مردم برمي‌آيد. اگر نگاه ما به شهر از نوع دوم نباشد، رويكرد ما فرهنگي نيست و تا زماني‌كه ما به حوزه‌هاي فرهنگي وارد نشويم، آسيب‌هاي اجتماعي حل نمي‌شوند، كه اين مسأله نيز در گرو آن است كه تمامي مردم و مسؤولان دست‌ به‌دست هم دهند و در اين راستا مشاركت كنند.

همچنين در ابتداي مراسم، فرهاد تيمورزاده - مديرمسؤول مؤسسه فرهنگي انتشاراتي تيمورزاده - در سخناني، از همكاري شهرداري و ارگان‌هايي كه در ساخت اين مجموعه فرهنگي همكاري داشته‌اند، تشكر كرد و اين مجموعه را حاصل تلاش تك‌تك كاركنان و زحمات آن‌ها دانست.

انتشارات تيمورزاده به عنوان ناشر پزشكي پركار كشور، سومين كتاب‌فروشي خود را در قالب مجتمع فرهنگي، انتشاراتي، مطبوعاتي و آموزشي تيمورزاده در انتهاي بلوار كشاورز، ضلع شمالي بيمارستان امام‌ خميني (ره)، خيابان باقرخان، روبه‌روي خيابان دكتر قريب، شماره 23 افتتاح كرد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟