فرشاد مومنی گفت: «جلسه شب گذشته احمدینژاد با اقتصاددانان نسبت به جلسه سال گذشته دارای پیشرفتهای چشمگیری بود».
دکتر فرشاد مومنی درباره نکات مثبت و ارزشمند جلسه رئیس جمهور با 100 اقتصاددان اظهار داشت: «در این جلسه دوستان دولت کمتر حرف زدند و بیشتر شنونده خوبی بودند».
این اقتصاددان متعهد شدن احمدینژاد را از دیگر دستاوردهای این جلسه عنوان کرد و گفت: «استادان محترم دانشگاهها راجع به خطیر بودن طرح تحول اقتصادی مطرح شده از سوی رئیس جمهور و پتانسیلهای بحران آفرینی آن صحبت کردند و احمدینژاد متعهد شد قبل از اینکه به یک جمع بندی پخته و علمی نسبت به این طرح برسد، دست به هیچ اقدام عملی نزند».
وی در گفتوگو با آفتاب، ادامه داد: «همچنین شاه بیت نکات ارائه شده از سوی دبیر محترم ستاد تحول اقتصادی دولت این بود که این بار قرار است کار شتابزده و نسنجیده صورت نگیرد».
این اقتصاددان با اشاره به این نکته که استادان دانشگاه معتقدند که ناپختگی و ابهامات بیشمار در آنچه که در ذهن دولت است، مشاهده میشود، افزود: «اگر دولت به تعهداتی که در این جلسه داده است، عمل کند، میتوانیم با کمال خوشحالی و خوشبختی بگوییم که جلسه دیشب یک دستاورد بزرگ داشت و آن اینکه دولت شتابزده عمل نخواهد کرد».
دکتر مومنی اظهار داشت: «بخش مهمی از اظهارنظرهای استادان به خاطر محدودیت زمانی، مجال عرضه پیدا نکرد که در این مورد هم رئیس جمهور وعده دادند که مساله را پیگیری می کنند و سازو کاری برای اینکه مطالب دیگر دوستان هم شنیده شود، فراهم میکنند».
این اقتصاددان در ادامه با با ابراز نگرانی اظهار داشت: «متاسفانه من اهتمام جدی و اراده مشخصی برای مبنا قراردادن قانون و برنامه در سخنان رئیس جمهور ندیدم و این نگران کننده است».
وی گفت: «نگرانی از این بابت که احتمال دور زدن مجلس وجود دارد هم از باب اینکه مجموعه تدابیر و تمهیداتی که در شان یک برنامه حتی کوتاه مدت باشد تاکنون اندیشیده نشده و صرفا آنچه ارائه شده کلیاتی به صورت غیر منسجم و کاملا گزینشی از برخی موضوعات مطرح شده بود».
مومنی اضافه کرد: «تمایلی که دولت برای مشارکتجویی استادان دانشگاه و نهادهای پژوهشی از خود نشان داده است، اگر اجرا شود چیزی ارزشمندی است که میتواند از آسیبهای احتمالی آنچه را که در گذشته شاهد آن بودیم، بکاهد».
این اقتصاددان در پاسخ به این سوال که آیا برگزاری چنین نشستهایی را در راستای تبلیغات پیش از موعد برای ریاست جمهوری تحلیل میکنید؟ اظهار داشت: «ما میتوانیم گمانهزنی مثبت یا منفی داشته باشیم».
وی ادامه داد: «اگر جلسه سال گذشته را مبنا قرار دهیم ناگزیر به سمت گمانهزنی منفی پیش می رویم به دلیل اینکه تقریبا هیچکدام از تعهداتی که رئیس جمهور در دیدار سال گذشته خود با اقتصادانان انجام داده بود، هنوز محقق نشده است».
مومنی گفت: «با وجود اینکه دولت به صراحت تعهد داده بود آمارهای رسمی و به روز در اختیار پژهشگران قرار داده شود که متاسفانه هنوز هم آخرین آمار رسمی منتشر شده از سوی دولت مربوط به سال 1384 است».
این اقتصاددان با اشاره به عمل نکردن رئیس جمهور به وعده سال گذشته خود مبنی بر دادن جواب به نامه مکتوب 56 اقتصاددان گفت: «احمدینژاد در سال گذشته به صراحت به اقتصاددانان وعده داد که یک پاسخ مکتوب به نامه آنها داده میشود و همان جا به مسئولان و دستیاران اقتصادی خود فرمان صادر کرد که حتما این کار انجام شود، متاسفانه بعد از یکسال هنوز هیچ پاسخی دریافت نشده است».
وی اظهار داشت: «اگر همچنان با دید مثبت به این مساله نگاه کنیم، در صورت عمل کردن رئیس جمهور به تعهداتی که در این جلسه داشته، یعنی ناسنجیده و غیر مشارکتجویانه عمل نکردن و برای علم منزلت قائل بودن رعایت شود، حتی اگر هدف دولت با انگیزه سیاسی باشد، هیچ اشکالی ندارد».
دکتر مومنی در پایان گفت: «دانشگاهها به تمایلات سیاسی مقامات کاری ندارند. آنها میخواهند موازین متعارف علمی در فرآیندهای تصمیمگیری و تخصیص منابع رعایت شود و با هر انگیزهای دولتمردان این کار را انجام دهند از نظر ما بلااشکال است».