بيكاري 35هزار تن و زيان 2ميليارد دلاري،‌ حاصل رکود عسلويه

با تأخير در بهره‌برداري از هر يك از فازهاي يادشده، كشور از روزانه يك ميليون دلار سود خالص محروم مي‌شود كه با توجه به مشترك بودن اين ميدان گازي، تعلل در بهره‌برداري پنج فاز در دست اجرا، باعث مي‌شود سالانه بيش از 8 / 1 ميليارد دلار از سرمايه‌هاي اين مرز و بوم، در اختيار دولت قطر و شركت‌‌هاي غربي قرار گيرد.
کد خبر: ۱۳۴۴۸
|
۱۷ تير ۱۳۸۷ - ۱۱:۴۲ 07 July 2008
|
22328 بازدید
تأخير در پيشبرد پروژه‌هاي مهم کشور در عسلويه، موجب کاهش 45 هزار نيروي کار در اين منطقه و زيان حدود 2 ميليارد دلاري کشور در سال و شادي وصف‌ناشدني قطر، همسايه جنوبي کشورمان شده است.
 
به گزارش خبرنگار «تابناك»، فازهاي 6، 7 و 8 پارس جنوبي كه تا سال 84 بيش از 90 درصد از عمليات اجرايي آن به پايان رسيده بود، اكنون به گونه‌اي با مشكل روبه‌رو شده است كه مقامات نفتي از آينده آن، هيچ سخني نگفته‌اند.

كاهش بسيار شديد نيروي كار مشغول از حدود شصت‌هزار نفر به 25هزار نفر، باعث شده است تا با توجه به هزينه يازده تا پانزده ميليوني كه براي اشتغال هر نفر محاسبه شده است، بار مالي 350 تا 525 ميليارد توماني براي ايجاد اشتغال اين افراد بر دولت تحميل شود.

هرچند كه پيش از اين، مقامات مسئول، كاهش نيروي انساني را معلول پايان مرحله ساخت‌وساز و آغاز مرحله بهره‌برداري برشمرده‌اند، اما اين مهم را در نظر نگرفته‌اند كه منطقه آزاد ويژه انرژي پارس جنوبي، مشتمل بر 28 فاز است كه پايان يافتن هر فاز، بايد با آغاز فاز ديگر همراه باشد.

منطقه گازي پارس جنوبي

بنا بر اين گزارش، با تأخير در بهره‌برداري از هر يك از فازهاي يادشده، كشور از روزانه يك ميليون دلار سود خالص محروم مي‌شود كه با توجه به مشترك بودن اين ميدان گازي، تعلل در بهره‌برداري پنج فاز در دست اجرا، باعث مي‌شود سالانه بيش از 8 / 1 ميليارد دلار از سرمايه‌هاي اين مرز و بوم، در اختيار دولت قطر و شركت‌‌هاي غربي قرار گيرد.

يك مقام آگاه در اين‌باره گفت: قطر عمليات بهره‌برداري از اين منبع گازي را به صورت مشاركتي به شركت‌هاي غربي واگذار كرده و به دليل سود سرشاري كه اين شركت از تسريع و تداوم عمليات استخراج و غارت اموال ايران به دست مي‌آورد، از بهترين و مدرنترين تجهيزات حفاري و استخراج استفاده مي‌كند.

اين در حالي است كه آگاهان مسائل نفت و گاز، بارها نسبت به كمبود 153 ميليون مترمكعبي گاز در زمستان 87 و تكرار بحران گازي زمستان گذشته هشدار داده‌اند، به گونه‌اي كه مديران استان گيلان از هم‌اكنون، خود را براي قطعي گاز شهري در زمستان آتي آماده مي‌كنند.

بايد يادآور شد علت تأخير در آغاز عمليات اجرايي فازهاي 15 و 16 از سوي قرارگاه خاتم‌الانبياء و 17 و 18 توسط شركت گسترش و نوسازي صنايع ايران (IDRO) و نيز تأخير در بهره‌برداري از فازهاي 6، 7 و 8 به مديريت مشاركت «TIJD» و فازهاي معطله 9 و 10 به مديريت «OIEC» بيكاري 35 هزار نفر نيروي كار و تاراج ميليون‌ها دلار از ثروت كشور توسط بيگانگان، همه و همه پرسش‌هايي است كه پاسخگويي شفاف و قانع‌كننده مقامات مسئول را مي‌طلبد.
 
عسلويه پايتخت انرژي ايران
عمليات اجرايي پروژه عظيم «پارس جنوبي»، در سال‌هاي دهه 70 آغاز شد و مي‌توان گفت كه روند اجرا و اهميت اقتصادي اين پروژه، به گونه‌اي بود كه در چند سال، عسلويه به «پايتخت انرژي ايران» معروف شد.

مشترك بودن منابع گازي بين ايران و قطر، مسئولان و مجريان را بر آن داشت هر آنچه را كه در توان دارند، به كار بندند تا بهره‌برداري از فازهاي مختلف عسلويه در مدت زمان كمتري انجام شود، اما روند اجراي اين پروژه‌ها، چند سالي است كه بسيار كند و بعضا متوقف شده است و به رغم قول وزيري هامانه، وزير قبلي نفت، به رئيس‌جمهور مبني بر اين‌كه گازهاي تصفيه‌شده در فازهاي 9 و 10 در پاييز 86 وارد خط سراسري خواهد شد، با گذشت ماه‌ها از آن، مي‌بينيم كه هنوز بايد به انتظار بنشينيم تا اين رويا به واقعيت بپيوندد.
اين در حالي است كه فازهاي ديگر اين پروژه بزرگ ملي، روزگار بهتري ندارند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۳۳ - ۱۳۸۷/۰۴/۱۷
با سلام :
اصلا"نمي دانم كه از كجا شروع كنم ولي فكر كنم اكثر كارشناسان نفتي منصف باور داشته باشند كه وضعيت پروژه هاي پارس جنوبي در زمان خاتمي بسيار بسار بهتر از الان بود.
چه سر مايه هايي كه هدر نمي رود و تنها آمار هاي عجيب و غريب و اطلاعات خام به مردم عامي خورانده مي شود,كجاست افشاگري هاي ويژه روزنامه كيهان و سخنراني هاي حماسي دكتر حسن عباسي درباره به تاراج رفتن ثروت ملي ما
اما گله بزرگتر از شما رسانه ها و به خصوص صدا وسيماي يك سويه ي ماست كه نخواستند نقش واقعي خود را ايفا كنند و تنها و تنها چشم بسته به حمايت از دولت هيجان زده و سرشار از رفتارهاي غير معمول پرداختند و از هر حركت آن يك سمبل قهرماني ساختند وبا اين كار نه تنها كمكي به دولتمردان نكردند بلكه به آنان نيز آدرس اشتباه دادند. زشت است كشوري چنين منابع غني داشته باشدو مردمش در سرماي زمستان از گاز بي بهره باشند,من در خلوص نيت مسئو لان دولت شكي ندارم اما صرف نيت خوب داشتن كفايت نمي كند تصميم گيريهاي كلان بايدو بايد با نتيجه خوب هم همراه باشد باور كنيد اگراين عزيزان به جاي مديريت جهان ايرانمان را خوب مديريت كنند خيلي بهتر است.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۴۵ - ۱۳۸۷/۰۴/۱۷
سلام.دولت باید به این سؤال ملی پاسخ دهد که چرا با وجود منابع مالی کافی و امکان فعالیت وسیع ایرانیان در این پروژه مهم، وضعیت رکود در این منطقه به وجود آمده.چه کار دیگری اولی تر بوده است و دولت نتوانسته به این پروژه ها برسد؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۵۶ - ۱۳۸۷/۰۴/۱۷
چندي پيش به ديدن اقوام در روستايي رفتيم. طبق روال براي يكي از آشنايان سالخورده كمي روغن، مرغ و . . . گرفتم. اما هنگام ارائه آنها با خنده او مواجه شدم. وقتي كمد پر از روغن و يخچال پر از مرغ و گوشت او را ديدم و علت را جويا شدم در پاسخ گفت: خدا احمدي نژاد را حفظ كند! براي ما روستايي ها ماهي صد هزار تومان پول مي ريزند و تازه مي گويند مي توانيد از فروشگاه فلان هرچي خواستيد بگيريد و ما پنج هزار تومان از پولتان كم مي كنيم! من پيش خودم گفتم وقتي حق راي يك روستايي بي سواد با من كه كارشناس ارشد مهندسي شيمي از شريف هستم برابر است، معلوم است كه سرمايه هاي كشور در كجا هزينه مي شود. تازه علت خاموشي هاي اخير كه ناشي از عدم سرمايه گذاري در ساخت نيروگاه هاست و علت عدم پيشرفت پروژه هاي عمراني و ملي و . . . را فهميدم. وقتي كه كشور با پول نفت مي چرخد و يك تحصيل كرده متخصص مثل من بايد در حصرت داشتن يك آلاچيق باشد، شايد ديگر نيازي به حضور امثال من در كشور نباشد. چرا كه راي من برابر با راي يك چوپان و يا يك بقال است. پس چرا آقاي احمدي نژاد به فكر امثال من باشد؟
ناشناس
|
United States
|
۱۳:۱۱ - ۱۳۸۷/۰۴/۱۷
چه عجب بالاخره شما به فکر افتادید در این رابطه مطلب بنویسید. راستی چند درصد ایرانیها میدانند که پارس جنوبی یعنی چه؟ آیا میدانند که این بزرگترین سفره گاز جهان مثل درختی است که در وسط دیوار دو همسایه باشد و هر کدام که نردبان داشته باشند میتوانند نه تنها سهم خود بلکه سهم همسایه خود را نیز جمع کنند. جایگاه حق مسلم ایران که توسط قطر برداشت میشود در شعار استقلال چیست. چگونه میتوان شعار داد که دست بیگانگان از منابع ما کوتاه است و آنگاه غربی ها با شرکتهای غول پیکرشان در دریای فارس حق مسلم ما را با کمک شریکشان قطر به تاراج ببرند؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۲۴ - ۱۳۸۷/۰۴/۱۷
ای بابا این همه دارند استفاده می کنند اینها هم روش اخه وقتی بودجه گزاف در اختیار دارند و هیچ دیوانی رسیدگی به پیشرفت پروژه نداره چرا باید کار پیش برود این که یک مورد هست بقیه پروژه ها هم به همین ترتیب هستند بودجه خوب و بدون حساب کتاب که تامین بشه و بازرسی هم وجود نداشته باشه شما بودید استفاده نمی کردین اخه یه مشکلی هم که هست دولت همه چیز رو به وجدان ادم ها واگذار کرده و خدا هیچ مامور رسیدگی وچود نداره به قول شما اینهمه بیکار که میتونن بازرسان دیوان محاسبات باشند برای رسیدگی به تخصیص بودجه
ناشناس
|
Greece
|
۱۳:۲۵ - ۱۳۸۷/۰۴/۱۷
چه عجب بالاخره یکی یه چیزی در مورد این مسایل گفت مدتهاست که کسی جرات نکرد طرف این مسایل رد بشه متشکرم که باز سایت تابناک این جرات رو پیدا کرد و خوشحالم که از روز اول شروع به کار این سایت هر روز مطالب این سایت رو میخونم
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۲۹ - ۱۳۸۷/۰۴/۱۷
اقای خبرنگار و مدیر محترم مسئول سایت تابناک با تشکر از مسئولیت شناسی شما که واقعا ریز بین هستین و حقایق رو بیان می کنین
ولی ای کاش مقام مسئولی هم وجود داشته باشه که به این مسائل مطروحه رسیدگی کنه سراغ مقامات مسئول و ذیربط بره و حقایق را موشکافی کنه اخه طرح این مسائل که به تنهایی کافی نیست کلی از منابع کشور ما از جمله نیروی انسانی بلا تکلیف رها شده اند در حالیکه کشورهای دیگه هر روز شرایط اقامتی جدیدی ایجاد می کنند و ما همچنان بی خیال هستیم
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۴۳ - ۱۳۸۷/۰۴/۱۷
حدود پانزده سال پيش مقاله اي در اينترنت خواندم كه ميگفت قطر ازسال 1980 ازحوزه هايي كه با ايران مشترك است دارد گاز استخراج ميكند وباكمك ژاپن درسكوهايي كه درخليج هميشه فارس دارند انرا مايع ميكنندوميفروشند.

من انتظارداشتم كه حداقل بلافاصله بعداز جنگ باتمام قوا سراين حوزه ها بيفتيم وحق خودمان رابگيريم والان بعدازبيست وهشت سال داريم

نظاره ميكنيم كه قطر اين حوزه رابخشكاندوفقط توي بوق وكرنا بدميم كه ما ميتوانيم. ميتوانيم چي وچرا يكي نيست بگويد كه اگر ماميتوانيم

چرا هنوز ازاين حوزه هاي مشترك كه دارند حق ما رابكمك غرب جهانخوار ميبرندوميخورند ايران گازي استخراج نميكند.

درشمال دردرياي خزر هم وضع همينطور است هم نفت هم گازمان در حوزه هاي مشترك غارت ميشود ومسولان اصلا برنامه اي ندارند.
ناشناس
|
-
|
۱۳:۴۸ - ۱۳۸۷/۰۴/۱۷
با سلام و درود
من يكي از كارمندان با سابقه در عسلويه از ابتداي راه اندازي شركت هاي مختلف تا الان هستم. متاسفانه تمامي موارد فوق درست مي باشند تاراج گاز هم از خودي و هم از بيگانگان از يك طرف تحريم هاي شديد كه براي يك كارت الكترونيكي 1000 دلاري بايد دم دهها دلال را ديد وبيكاري پرسنل فني پيمانكاران ايراني از طرف ديگر داغي است كه تا ابد بر پيشاني ما خواهد نشست .
در ضمن از سايت واقع بين و نوانديش تابناك كه چنين مشكلاتي را مطرح ميكند تشكر و قدرداني ميكنم.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۵۹ - ۱۳۸۷/۰۴/۱۷
بايد به ان كسانيكه به بهانه وجود مافيا در وزارت نفت ونيز به بهانه وجود تباني در قراردادهاي ميدان گازي مشترك باعسلويه اجراي طرحها را بتعويق انداختند افرين گفت چون بهترين خدمت را به قطر وشركتهاي امريكايي كردند وبالاترين خيانت را به اين مملكت. دستشان درد نكند كه اينهمه ميهن پرستند وخادم ملت.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟