بازدید 17374
17374 بازدید
اصلاح ذات البين و تلاش تفرقه خواهان
تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۸۸ - ۱۶:۱۶ 12 January 2010
کد خبر: ۸۰۶۸۹
| ۲۲ دی ۱۳۸۸ - ۱۶:۱۶ 12 January 2010
| 17374 بازدید
17374 بازدید
اصلاح ذات البين از سه كلمه تشكيل شده است: "اصلاح" از مادۀ صلح و نقطه مقابل فساد و تباهي است و به معني زدودن و از بين بردن نفرت و كينه از ميان مردم است. "ذات" مؤنث ذو به معني عين هر چيز و نفس آن است، و "بين" براي حد فاصل ميان دو چيز يا وسط آنها وضع شده است.
بنابراين اصطلاح "اصلاح ذات البين" به معني اصلاح اساس ارتباطات و تقويت و تحكيم پيوندها و از ميان بردن عوامل و اسباب تفرقه و نفاق است و در اصطلاح قرآني به معني آشتي دادن مردم و نيز به معني از ميان برداشتن تباهي و نادرستي در محيط اجتماعي است.
"اصلاح ذات البين،" نقطه مقابل سخن چيني نيز ميباشد و فرد ميكوشد با سخنان خود ميان دو نفر صلح و صفا برقرار كند. بديهي است آشتي دادن، تنها در سطح فرد يا افراد اثر نميگذارد بلكه سبب انسجام اقشار مختلف جامعه و تحكيم پيوندها ميان آنها ميشود و اين خود سبب پيروزي و عزت و اقتدار جامعۀ اسلامي ميگردد.
امر به اصلاح ذات البين و نهي از قهر در قرآن و روايات:
"اصلاح" و ديگر مشتقات صلح، نزديك به 80 بار در قرآن به كار رفته است و گاهي به خداوند نسبت داده ميشود و گاهي به بندگان که بيشترين كاربرد آن از اين قسم است: رفع اختلافات خانوادگي، اصلاح در وصيت، اصلاح در امور يتيم، آشتي دادن بين مردم و ... که از مهمترين موارد اصلاح در رابطه با انسان با انسان هاي ديگر است.
* خداوند در سوره انفال آيه 1 مي فرمايد:
« يَسْئَلونَكَ عَنِ الْاَنْفالِ قُلِ الْاَنفالُ لِلهِ وَالرَّسولِ فَاتَّقوا اللهَ وَ اَصْلِحوا ذاتَ بَيْنِكُمْ...»
« از تو دربارۀ انفال ـ غنائم و هر گونه مال بدون مالك مشخص ـ سؤال ميكنند، بگو انفال مخصوص خدا و پيامبر است. پس از مخالفت فرمان خدا بپرهيزيد و خصومت هايي را كه در ميان شماست، آشتي دهيد...»
*در آیه 10 سورة حجرات میفرماید:
« اِنَّمَا المُؤمِنونَ اِخوَةٌ فَاَصلِحوا بَینَ اَخَوَیکُم»
اگر بین عدهای از مؤمنان نزاع و اختلاف پیش آمد آنان را آشتی دهید، چرا که مؤمنان برادر یکدیگرند; پس دو برادر خود را صلح و آشتی دهید.
*در سوره نسا آيه 114 مي فرمايد:
« لا خَيْرَ في كَثيرٍ مِنْ نَجْواهُمْ اِلّا مَنْ اَمَرَ بِصَدَقَةٍ اوْ مَعرُوفٍ اَوْ اِصلاحٍ بَيْنَ النّاسِ وَمَنْ يَفْعَلْ ذلِكَ ابتِغاءَ مَرضاتِ اللهِ فَسَوفَ نُؤتيهِ اَجْراً عظيما »
«در بسياري از سخنان در گوشي ـ و جلسات محرمانۀ ـ آنها خير و سودي نيست، مگر كسي كه ـ به اين وسيله ـ امر به كمك به ديگران، يا كار نيك يا اصلاح در ميان مردم كند و هر كس براي خشنودي پروردگار چنين كند پاداش بزرگي به او خواهيم داد.»
*در آیة 128 اين سوره سفارش شده، اگر بین زن و همسرش کدورتی پیش آمد، با یکدیگر آشتی کنند، سپس در ادامه میفرماید:
« والصُّلحُ خَیرٌ واُحضِرَتِ الاَنفُسُ الشُّحَّ واِن تُحسِنوا وتَتَّقوا فَاِنَّ اللّهَ کَانَ بِما تَعمَلونَ خَبیرا»
« و صلح بهتر است; اگر چه مردم ـ طبق غریزة حبّ ذات، در این گونه موارد ـ بخل میورزند، و اگر نیکی کنید و پرهیزگاری پیشه سازید، ـ و به خاطر صلح، گذشت نمایید ـ خداوند به آن چه انجام میدهید، آگاه است ـ و پاداش شایسته به شما خواهد داد ـ »
*در آیه 35 این سوره نیز سفارش شده:
«اگر نگران اختلاف و قهر دو همسر شدید، دو نفر از خویشان مورد اعتمادشان را انتخاب کنید تا آنان را صلح و آشتی دهند.»
*حضرت امير (ع) خطاب به فرزندان بزرگوارش مينويسد:
«من از جد شما پيامبر (ص) شنيدم كه ميفرمود: اصلاح دادن بين مردم از نماز و روزۀ يكسال برتر است.»
*حضرت رسول (ص) در بيان اهميت آشتي دادن ميان مردم ميفرمايد:
« اَلا اُخْبِرُكُمْ بِأفْضَلَ مِنْ دَرَجَةِ الصّيامِ والصّلوةِ وَالصَّدَقَةِ؟ اِصلاحُ ذاتِ البَيْنِ فَاِنَّ فَسادَ ذاتِ البَيْن هِيَ الحالِقَةُ »
« آيا شما را به چيزي با فضيلتتر از نماز و روزه و صدقه (زكات) آگاه نكنم؟ آن چيز اصلاح ميان مردم است، زيرا تيره شدن رابطه ميان مردم، مهلك و دين برانداز است.»
علت اين همه تأكيد روشن است؛ زيرا عظمت و توانايي و قدرت و سربلندي يك ملت جز در سايۀ تفاهم و تعاون ممكن نيست اگر مشاجرهها و اختلافات اصلاح نشود، ريشۀ عداوت تدريجاً در دل ها نفوذ ميكند و ملتي را به جمعي پراكنده تبديل ميسازد كه در مقابل هر حادثهاي ضعيف ميگردد و مسائل اصولي اسلام نيز به خطر خواهد افتاد.
شيخ طوسى مى نويسد:
« و اِنَّ البغضة حالقة الدّين وفساد ذات البين.»
« كينه و دشمنى دين را ريشه كن كرده و پيوند را تباه مى سازد.»
*پيامبر اسلام(ص) مى فرمايد:
« ايّما مسلمين تهاجرا فمكثا ثلاثا يصطلحان الاّ كانا خارجين عن الاسلام و لم يكن بينهما ولايه»
«دو مسلمان اگر بيش از سه روز با يكديگر قهر باشند از حوزه اسلام خارج شده و رشته ولايت و پيوند دينى از بين آنان برداشته مى شود.»
*در روايتي ديگر مي فرمايد:
« روا نیست که مؤمن بیش از سه روز با برادرش قهر باشد; بعد از سه روز باید به دیدارش رود و به او سلام کند. اگر جواب سلامش را داد هر دو در ثواب شریک هستند و اگر جواب سلامش را نداد گنهکار است و سلام کننده از حالت قهر در آمده است.»
*پیامبر خدا(ص) به ابوذر میفرماید:
«از قهر کردن با برادرت بپرهیز، زیرا با وجود قهر بودن، عمل پذیرفته نمیشود.»
* امام صادق (ع) میفرمایند:
« آشتی بین مردم و نزدیک کردن آنهابه یکدیگر در صورتی که اختلاف و قهری پیش آمده باشد، صدقهای است که خداوند آن را دوست دارد.»
* همچنين میفرمایند:
«ملعون است، ملعون است کسی که برادر دینیش به وی پیشنهاد آشتی کند و او نپذیرد.»
*در آیه بیست و پنج از سورة رعد آمده است:
« و یَقطَعونَ ما اَمَرَ اللّهُ...»
از مصادیق این قطع رابطه، قطع رابطه با خویشان است. در همین آیه، چنین عملی را، از مفاسد در زمین میداند.
قرآن شناسان و فقهاء گفته اند امر به اصلاح بر دو چيز دلالت دارد:
1. واجب بودن اصلاح و سازش دادن بين مؤمنان.
2. فورى بودن آن.
پيامبر(ص) بر ثواب پا درميانى و سازش دادن ميان مؤمنان سفارش ها كرده و اجر و مزد مصلحان را همسان جهادگر در راه خدا شمرده است.
* اميرالمومنين(ع) در شورانگيزترين خطبه پس از به دست گرفتن خلافت بر بايستگى همدلى گروههاى گوناگون مردم تأكيد كرده و پس از شمارش سرفصل برنامه ها و كارهاى اساسى در راه دگرگون كردن زيربناى سياسى و اقتصادى جامعه فرموده است:
« فاستتروا فى بيوتكم و اصلحوا ذات بينكم.»
« مردم درون خانه خويش جاى گيريد و راه آشتى با يكديگر را در پيش.»
امام بر آن نبوده كه مردم را به انزوا و گوشه نشينى فرا خواند كه امام خود ميدان دار كار و تلاش اجتماعى بود و فراخوان به آن. مقصود اصلى اين است كه اى مردمى كه براى اصلاح جامعه و خليفه هر روز گرد مى آمديد اكنون نيازى به اين گونه گردهمايي ها نيست و اگر درباره عثمان با همديگر اختلاف داشتيد آن را كنار گذاشته و اختلاف خود را اصلاح كنيد; اگر كسانى كه براى بيعت با من گرد آمده اند هم آوا و هماهنگ نباشند و هريك از شما شعارى جدا ساز كند اصلاحات اساسى جامه عمل به خود نخواهد پوشيد و من نخواهم توانست به هدف هاى انقلابى خود دست يابم.
نكاتي در امر اصلاح ذات البين:
1- پيدا كردن ريشههاي اختلاف و نفاق باعث ميشود انسان زودتر به نتيجه برسد.
2- اگر اختلافات عميق باشد بايد بعد از بررسي جهات آن، تك تك به حل آن پرداخت و شتاب زدگي ننمود.
3- با استفاده از مسائل عاطفي كه در آيات و روايات وجود دارد، به تحريك عواطف دو طرف پرداخت.
4- مأيوس نشدن و صبر و حوصله و فداكاري از جمله موضوعات مهمي است كه اصلاح كننده بايد مدنظر داشته باشد.
5- از نكات مهم ديگر پرهيز از جانبداري است.
اهميت و والايى دوستى و برادرى بين مؤمنان و فاجعه آميز بودن بيگانگى آنان از يكديگر چنان است كه در قرآن و سنت در مواردى اجازه داده شده است از راه هايى كه به عنوان حكم اولى در شرايط عادى روا نيستند به عنوان ثانوى استفاده شود. از جمله بر مؤمنان روا نيست دروغ بگويند چه به جد و چه به شوخى و مزاح. بر اين آيه ها و روايت هاى بسيارى گواه است. امّا با اين حال اگر مؤمنى براى صلح بين دو گروه از مؤمنان و برقرار كردن آشتى در خانواده اى يا نجات جان مؤمنى از مرگ و… به ناگزير به دروغ روى بياورد روا شمرده شده است.
در موثقه معاوية بن عمار از امام صادق(ع) آمده است:
« المصلح ليس بكاذب.»
«آشتي دهنده دروغگو نيست.»
اصلاح ذات البين در فرمايشات رهبر انقلاب:
در بيانات رهبر معظم انقلاب در بخشي از خطبه اول نماز جمعه تهران( 01 / 09 / 1381) آمده:
...امروز در خطبه اول, جمله اي را از اميرالمومنين (عليه الصلاة والسلام) مطرح مي كنم كه به وصيت آن بزرگوار به اولاد و بازماندگان خود مربوط است و آن طوري كه خود ايشان ـ بنا به نقل نهج البلاغه ـ در آن نوشته مرقوم داشته اند, مخاطب اين وصيت, همه كساني هستند كه اين نامه و اين وصيت به آنها مي رسد; يعني ما هم مخاطب كلمات اميرالمومنين (عليه الصلاة والسلام) هستيم. اين همان وصيت معروف است كه بعد از يكي دو سطر مي فرمايند:
« اوصيكما و جميع ولدي و اهلي و من بلغه كتابي بتقوي الله و نظم امركم و صلاح ذات بينكم»
تقريبا بيست مطلب در اين وصيت ذكر شده است. بديهي است وصيت يك انسان بزرگ, آن هم وقتي كه در آخرين ساعات عمر او اين وصيت نوشته مي شود, شامل حساس ترين مطالب به نظر اوست. اميرالمومنين اين وصيت را بعد از ضربت ابن ملجم نوشته اند:
« لما ضربة ابن ملجم»
تقريبا بيست مطلبي كه در اين وصيت آمده, مهم است. مطالب, درباره دنياطلبي, قرآن, حج, جهاد, يتيمان, همسايگان و... است. دو مطلب از تقريبا بيست مطلب را انتخاب كرده ام تا امروز عرض كنم:
یكي "نظم امركم" و دوم "صلاح ذات بينكم"; يعني ايجاد الفت ميان برادران.
از اين جا مي شود فهميد كه اين دو مطلب جزو مطالب بسيار مهم در نظر اميرالمومنين (عليه الصلاة والسلام) است.
... مطلب دوم, "صلاح ذات بينكم" است. صلاح ذات البين كه اميرالمومنين در وصيت مهم خود آن را بيان مي كنند, فقط ائتلاف و اتحاد ظاهري نيست كه دو گروه و دو جماعت بر سر يك چيز, قراردادي ببندند و ائتلاف ظاهري تشكيل بدهند از اين بالاتر است يعني في مابين همديگر, دل ها با هم صاف بشود; ذهن ها نسبت به يكديگر خوش بين بشود و هيچ گونه تعرض و ايذايي از كسي و از جناحي به يك مجموعه ديگر صورت نگيرد.
در همين جمله, بعد از اين كه مي فرمايند: "و صلاح ذات بينكم", به سخن پيغمبر اكرم(ص) استشهاد مي كنند و مي فرمايند:
« و اني سمعت جدكما (صلي الله عليه واله وسلم) يقول صلاح ذات البين افضل من عامه الصلاه و الصيام»
يعني فضيلت اصلاح ذات البين مردم ـ دل ها را به هم نزديك كردن و ذهن ها را نسبت به هم خوشبين كردن ـ از هر نماز و روزه اي بيشتر است. اگر كسي نماز مستحبي بخواند يا روزه مستحبي بگيرد يا برود براي اصلاح ذات البين تلاش كند دومي افضل است. اين هم از چيزهايي است كه ما امروز به آن خيلي احتياج داريم.
يكي از كارهايي كه دشمنان ملت ايران از اول انقلاب تاكنون به طور جدي دنبال آن بوده اند, همين دل چركين كردن گروه هاي جامعه نسبت به يكديگر است; چه گروه هاي سياسي, چه گروه هاي مذهبي و ديني و چه قشرهاي مختلف. در طول زمان استعمار و به خصوص استعمار انگليس ـ آن وقتي كه بر تمام مناطق خاورميانه و كشور ما و كشورهاي ديگر مسلط بود ـ اين سياست را دنبال مي كرد, بعد هم ديگران ياد گرفتند; آمريكايي ها هم امروز همين كار را مي كنند; دشمنان ملت ايران هم نسبت به كشور ما همين كار را در برنامه خود دارند; دل ها را نسبت به هم چركين و قشرها را از يكديگر روگردان كنند.
اول انقلاب به بركت فرياد اصلاح طلب امام و حركت اصلاحي انقلاب, دل ها و قشرها به هم نزديك شدند. سال هاست آن شكاف هايي كه قبل از انقلاب بين قشرها وجود داشت, ديگر الان نيست. بين روحاني و دانشجو, بين نظامي و غير نظامي, بين روشنفكر و مجموعه كاسب و تاجر شكاف هاي سنتي وجود داشت كه سال ها روي آن كار شده بود، اما اين شكاف ها بعد از انقلاب ترميم شد, از بين رفت و يا كم شد.
الان بار ديگر دارند اينها را به وجود مي آورند; همچنان كه شكاف هاي مذهبي را زياد مي كنند و گروه هاي مذهبي را وادار به تظاهر به دشمني با يكديگر مي كند براي اين كه شكاف ايجاد شود. شكاف هايي كه بين بدنه يكپارچه مردم به وجود مي آيد راه را براي دشمن باز مي كند و دشمن با اين اختلاف ها مي تواند در داخل يك جامعه و يك كشور نفوذ كند و سياست هاي خود را دنبال نمايد، همه بايد خيلي مراقب باشند.
شما مي بينيد الان تبليغات جهاني روي چند چيز متمركز است: يكي از آنها اين است كه در داخل نظام جمهوري اسلامي مجموعه متصديان و خدمت گزاران نظام و كارگزاران كشور را به دو دسته تقسيم مي كنند و براي هر دسته اسم مي گذارند، البته يك عده هم ساده لوحانه در داخل كشور همان حرفي را كه آنها مي زنند و تكرار مي كنند كه در واقع حرف اينها نيست، حرف آنهاست.»
فرمايشات حضرت امام خميني(ره) در معرفي تفرقه خواهان و لزوم حفظ وحدت:
« عواملى نفوذى و توطئه اختلاف افكنى...در هر جايى كه شما برويد؛ در ارتش، در ژاندارمرى، در سپاه پاسداران، در كميته ها، در ادارات از اين قماش مردم هستند كه اينها يك مقدارشان منفعت هاى زيادى كه در آن زمان مىبردند، از دستشان رفته است و براى اعاده آن مىخواهند يك رژيمى نظير آن رژيم پيش بيايد. يك عدهشان هم كه قدرتهاى بزرگند، آنها هم منافعشان از دستشان رفته است و دست بردار به اين زودى نيستند. در همه اين قشرها به طورهاى مختلف نفوذ كردند و دارند ايجاد خلاف مىكنند. اينها ديدند كه از اين وحدت كلمه ملت و اتكال اين ملت به خدا اين پيروزى حاصل شده است، و مىدانند كه اگر اين دو تا قضيه؛ اتكال به خدا و وحدت كلمه باشد پيروزي هاى بعد هم حاصل مىشود و دست آنها به كلى از ايران كوتاه مىشود.
از اين جهت از قشر جوان كه عمق مسائل را باز نمى تواند بفهمد، استفاده مىكنند. در هر جا مىروند سراغ جوان هاى پاك دلى كه با تبليغات آنها تحت تأثير واقع مىشوند، با دست اين جوان ها به اسم اسلام، به اسم دلسوزى براى ملت، به اسم دلسوزى براى كشور از اينها استفاده مىكنند، و مقصد اين است كه اين مملكت را نگذارند ثبات پيدا بكند، و بىنظمى را در همه جا گسترش بدهند؛ در همه قواى انتظامى در پاسداري ها، در كميته ها، در دادگاه ها، در ادارات، در بين كشاورزان، در بين كاركنان صنعت نفت، در همه اينها يك بساط ناآرامى ايجاد كنند. ناآرامى تا در خارج منعكس بشود كه اين كشور، اين مملكت نمىتواند خودش را اداره كند. محتاج به اين است كه يك مديرى برود اين را ادارهاش كند.
ايجاد نارضايتي هايى مىشود كه اين ناراحتي ها با اينكه سنگين است، لكن ملت ما بايد توجه داشته باشد كه براى چه مقصدى ايجاد مىشود. در اين صحراهايى كه كشاورزها مشغول كشاورزى هستند مىروند با عناوين مختلف جلوگيرى مى كنند، نمىگذارند كار بكنند. در كارخانهها هرچه بتوانند جلوگيرى مىكنند كه كار نشود. نتوانستند، كم كارى ايجاد مىكنند. در دانشگاه ها به يك صورت ديگرى و در ارتش و در ژاندارمرى و در ساير قشرهاى انتظامى آنجا هم به يك جور ديگرى. تمام اينها يك مقصد دارند و آن مقصد اين است كه نگذارند اين انسجامى كه بايد بين اين ملت حاصل بشود و آن انسجامى كه بود و با آن انسجام پيش بردند، نگذارند اين عمرش باقى باشد. مىدانند كه اگر اين انسجام كه بين اقشار ملت بود، به عمرش ادامه بدهد، ملت پيروز مىشود تا آخر هم دست آنها كوتاه مىشود...»
نتیجه گیری
آنچنان که در دین مبین اسلام و فرمایشات نبی اکرم و ائمه طیبین طاهرین واضح و مبرهن است تفرقه بین مسلمانان امری کاملا نکوهيده و خطرناک بوده و نسبت به واجب بودن و فوریت اصلاح آن دستوراتی اكيد صادر شده است.
اما امروز شاهدیم هر چه مصلحان و نیکوکاران قصد عمل به این دستور دینی و فرمایش حضرت امام خمینی(ره) و حضرت آیت ا... خامنه ای(مد ظله العالی) را دارند تا بر اساس حدیث نبوی همسان و هم سنگ عمل جهاد در راه خدا عمل كنند گروهی معدود اما هماهنگ به جد و اهتمام نه تنها مانع این امر می شوند بلکه تلاش می کنند با سخنرانی ها، نوشته ها و اتهامات تفرقه آميز هیزم به آتش فتنه ای که توسط عده ای دوستان سابق و بعضا نادان به پا شده بریزند.
« یک شب از سفارت سوریه به دفتر نخست وزیري خبر دادند که جواسیس در عراق متوجه شده اند هواپیمای عراقی قرار است امشب جماران را بمباران کنند بلافاصله از طریق آقای خسرو تهرانی پیامی برای امام(ره) از سوی مهندس موسوی ارسال می شود، پیام ساعت 2:30 نیمه شب می رسد. وقتی به محضر امام رسیدیم ایشان مشغول تحجد و نماز شب بودند بین دو نماز به امام عرض شد که سوری ها می گویند هواپیماهای عراقی می خواهند امشب جماران را بزند چه می فرمایید. امام(ره) همان طور که در سجاده ایستاده بودند نگاهی کردند و فرمودند: از قول من به آقای موسوی بگویید هیچ خطری از جانب هواپیماهای صدام شما را تهدید نمی کند، آنچه شما را تهدید می کند اين اختلاف بین خودتان است و بعد گفتند الله اکبر و نماز بعدی را شروع کردند.»
چندی پیش رهبر عزيزمان، در یکی از فرمایشات صریح خود فرمودند که روسای قوا و مجمع تشخیص همه از خدمتگذاراند و کسی حق تخریب ندارد اما امروز شاهدیم عدهاي به اسم دفاع از اسلام و انقلاب آن طور که 25 سال پیش حضرت امام(ره) پیش بینی فرموده بودند، با هتک حرمت در جامعه بذر نفاق و كينه مي پاشند.
در پايان جا دارد به برخی از خواص، از باب امر به معروف و نهي از منكر بگوییم كه توجه كنيد و بصيرت انقلابي و ولايي خود را بكارگيريد تا مبادا سران زر و زور، فتنهگران حسابگر، حرمت شكنان فريب خورده و منافقان جديد شما را با توهم پیروزی و يا كودتا تحريك و خداي ناكرده از اين طريق شما را عجولانه و بي بصيرت وارد ميدان كنند. بدين سان آنان آسيبي مهلك به سوابق ارزشمند شما از طريق بهرهكشي سياسي به عنوان هيزم آتش اين دعواها وارد نموده، به اين اميد كه اين دعواها و فضاي ملتهب چند صباحي بيشتر طول كشيده، شايد به مقاصدشان برسند.
هر كسي در هر مقام و جايگاهي خاصا حكومتي و با در اختيار داشتن هر تريبوني تلاش كند كه با توسعه درگيري ها و ايجاد آشوب و فتنه، از طريق نوشتاري يا سخنراني و هتك حرمت به جاي اصلاح ذات البين و تلاش براي آرام كردن فضاي جامعه و كشور را به اغتشاش بكشاند و يا از طريق غير رسمي و پنهان آشوب و بلواها را بسط دهد مقصر و گناهكار است.
دشمنان و فريب خوردگان در خيال خام خود ميانديشند با تشديد اين اقدامات كنترل امور از دست نظام خارج و نهايتا به يك بحران اجتماعي منجر خواهد شود. همگان بايد بدانند كه اين اقدامات مذبوحانه در مقابل كوثر زمان، ابتر مانده و نهايتا عاملان آن سرافكنده و رسوا خواهند شد.
به فرموده رهبر انقلاب: "سلطهگران و جريانهاي ضد دين که امروز در شرايط غبارآلود فتنه در مقابل نظام و انقلاب شعار مي دهند همان کساني هستند که سالها زير پرچم مبارزه با امام و انقلاب صف آرايي کرده بودند و مردم نيز با درک همين شاخص و حقيقت، حضور تعيين کننده خود را در حفظ نظام و انقلاب، بار ديگر ثابت کردند."
دست آخر از خداي تبارك و تعالي ميخواهيم؛ پرچم اسلامخواهي اين ملت كه به دست مبارك حضرت امام خميني (ره) برافراشته شد را از طريق يگانه ميراث گران بهاي او به دست صاحب اصلي آن، حضرت حجهابنالحسن المهدي (ارواحنا فداه) برساند.
بسم الله الرحمن الرحيم - إِذَا جَاء نَصْرُ اللَّهِ وَالْفَتْحُ * وَرَأَيْتَ النَّاسَ يَدْخُلُونَ فِي دِينِ اللَّهِ أَفْوَاجاً * فَسَبِّحْ بِحَمْدِ رَبِّكَ وَاسْتَغْفِرْهُ إِنَّهُ كَانَ تَوَّاباً *