احضار مديركل مطبوعاتي ارشاد به دادسرا
تاریخ انتشار: ۰۶ بهمن ۱۳۸۸ - ۰۵:۳۱ 26 January 2010
کد خبر: ۸۳۰۹۵
| ۰۶ بهمن ۱۳۸۸ - ۰۵:۳۱ 26 January 2010
| «ما آمدهايم تا مطبوعات بمانند.» اين شعاري بود كه محمدعلي رامين در روزهاي آغازين حضورش در اتاق معاونت مطبوعاتي ارشاد خطاب به اصحاب رسانه گفت. در همان روزها، او به دفتر نشريات رفت و از اصحاب رسانه خواست به خطوط قرمز توجه كنند. سپس در اولين جلسه هيات نظارت بر مطبوعات روزنامه سرمايه توقيف شد و به چند نشريه تذكر داده شد. از آن پس نيز مطبوعات در هر هفته شاهد ارسال تذكرهايي از جانب معاونت مطبوعاتي ارشاد بودند. از روزنامه پرسابقه و اصولگرايي مثل جمهوري اسلامي تا روزنامههاي اصلاحطلب اعتماد و بهار. اين روند ادامه يافت تا جايي كه در هفته گذشته تذكر ناگهاني به 15 نشريه، اصحاب رسانه را در بهت فرو برد.
پس از اين تذكرات پياپي، معاونت مطبوعاتي به نشريات و توقيف چندين روزنامه، برخي مخالفتها با اقدامات نهادهاي نظارتي بر رسانهها آغاز شد. آيتالله آمليلاريجاني كه رياست قوهقضاييه را بر عهده دارد، از جمله اين افراد بود كه نسبت به رويكرد دوگانه نهادهاي نظارتي بر مطبوعات انتقاد كرد.
لاريجاني روز يكشنبه هفته جاري، بهرغم تقبيح برخي مطالب مطبوعات که سعي در فتنهانگيزي و ايجاد شکاف در ميان مسئولان نظام دارند، بر ضرورت نظارت بيشتر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي تاکيد كرد و اظهار داشت: چگونه برخي افراد بهدليل وابستگي به جريانات خاص سياسي ميتوانند با عناوين مجعول اقدام به چاپ و نشر اخبار کذب و تحليلهاي تفرقهافکنانه كنند و با برخورداري از حريم امن اقدام به شبههافکني در جامعه و ترويج واهي دستهبندي ميان مسئولان نظام كنند.
به نظر ميرسد تذكر رئيس قوهقضائيه معطوف به تداوم انتشار برخي نشريات تندرو بود كه به صرف حمايت از برخي چهرههاي دولتي، در آتش كينه ميدميدند و بر تنش فضا ميافزودند و به رغم چند تذكر، عزم جدي براي برخورد با آنها ديده نميشد و دست آخر به مداخله قوهقضائيه انجاميد.
يك روز پس از انتقاد رئيس قوهقضاييه از تبعيض قائل شدن ميان رسانهها، يك مقام قضايي ديگر هم لب به انتقاد گشود و خبري را به ايسنا اعلام كرد كه سبب تعجب همگان شد.
عباس جعفريدولتآبادي در گفتوگو با خبرنگاران از احضار مدير كل امور مطبوعات و خبرگزاريهاي داخلي وزارت ارشاد به دادسرا خبر داد. او از توقيف مطبوعات به عنوان اولين راهكار پيشگيري انتقاد كرد و افزود: شيوه دادستاني در برخورد با مطبوعات مبتني بر اقدامات پيشگيرانه است و دادسرا مايل نيست در بدو امر به توقيف مطبوعات روي آورد، مگر اينكه رسانهها و مطبوعات از قانون تخطي كنند كه مستلزم اين امر باشند.
دادستان تهران در ادامه با انتقاد از عملكرد وزارت ارشاد در رابطه با عدم اجراي دستور دادستاني براي توقيف نشريه همت، گفت: در اين راستا مدير كل امور مطبوعات و خبرگزاريهاي داخلي وزارت ارشاد به دادسرا احضار شده و تحقيقاتي صورت گرفته است.
هنوز ساعتي از انتقاد دادستان تهران نسبت به مديركل مطبوعاتي ارشاد نگذشته بود كه اين بار يك نماينده اصولگراي مجلس و فعال سياسي لب به انتقاد از معاون مطبوعاتي ارشاد گشود. احمد توكلي كه روز گذشته در كنگره حزب مردمسالاري حضور يافته بود، ارزیابی خود را از معاونت جدید مطبوعاتی وزارت ارشاد و عملکردش اینگونه عنوان کرد: ارزیابی من مثبت نیست و به زودی نظرم را اعلام میکنم.
برخي اعضاي هيات نظارت بر مطبوعات نيز با اوج گرفتن انتقادات به معاونت مطبوعاتي ارشاد، سعي دارند حساب خود را جدا كنند. سراج (نماينده قوهقضاييه در هيات نظارت) يك روز قبل از ديدار اعضاي اين هيات با رئيس قوهقضاييه، در پاسخ به این پرسش كه آیا تذكرات معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد به روزنامهها در هیات نظارت بررسی و مورد رسیدگی قرار میگیرد؟ اظهارداشت: تذكرات این معاونت ارتباطی با هیات نظارت برمطبوعات ندارد.طبق ماده «45» قانون مطبوعات،وزارت ارشاد در قبال مطبوعات وظایفی برعهده دارد كه هیچ ارتباطی با وظایف هیات نظارت برمطبوعات ندارد.
توقيف و تذكرات پياپي به مطبوعات در حالي از سوي هيات نظارت و معاونت مطبوعاتي وزارت ارشاد صورت ميگيرد كه محمدعلي رامين معتقد است: در صنف بزرگی مثل رسانه شامل مطبوعات و خبرگزاریها تعدادی عناصر ناآرام نفوذ میكنند كه باعث آلودگی فضای جمعی رسانهها میشوند، اینگونه تذكرات صرفا برای اصلاح وضعیت و شرایط كنونی مطبوعات است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.