محمدرضا لطفی در آستانه برگزاری كنسرتش در شیراز از شرایط برگزاری كنسرت در شهرستانها سخن گفت و خبر داد كه قصد دارد تور كنسرت برگزار كند و در بخش دیگری ازاین مصاحبه هشدار داد كه «موسیقی زیرزمینی كاملا روی زمین است و این موسیقی جدی ماست كه زیرزمینی شده است.»
این نوازنده چیرهدست تار و سهتار درباره برگزاری كنسرت در شهرستانها گفت: مدتها بود كه تصمیم داشتم درایران تور كنسرت برگزار كنم و در ابتدا هم قصد داشتم كهاین تور فقط شامل تكنوازی خودم باشد و از آن زمان هم تلاش كردم سازمانی را پیدا كنم كه بتوانداین كار را برای من ساماندهی كند. چون بیرون از شهر تهران نیروهای سازمانهای فرهنگیـهنری تا حدودی ناهماهنگیهای بیشتری را نسبت به پایتخت دارند و مشكلات عدیدهایایجاد میشود كه امیدوار بودم با داشتن یك سازمان، این مشكلات حل شود.
لطفی در گفت و گو با ایسنا یادآور شد: برای كنسرت شیراز از مدتها پیش اقدام كرده بودیم و برای شهرهای دیگر هم مثل اصفهان، تبریز، اراك و شمالایران هم برنامههایی داشتم اما متأسفانه نتوانستیم كنسرتها را برگزار كنیم. بنابراین تصمیم گرفتیم تا تمركزی بیشتر را بر شهر شیراز بگذاریم چون كه ردیفهای موسیقی نیز در شهر شیراز شكل گرفته و مردم آن از موسیقی مطلعتر هستند و شرایط فرهنگی بازتری را دارند و نهایتا تصمیم گرفتیم با كمك انجمن موسیقی شیراز كنسرتی را برگزار كنیم كه امیدوارم بشود در شهرهای دیگر هم با كمك انجمنهای موسیقیاین كار انجام شود.
محمدرضا لطفی قرار است به همراه گروه «همنوازان شیدا» در روزهای چهار و پنجم تیرماه ساعت 21 در باغ عفیفآباد شیراز برنامه اجرا كند و یك شب دیگر یك كنسرت رایگان در حافظیه داشته باشد.
لطفی درباره هزینه برگزاری كنسرت در شهرستانها نیز معتقد است: در شهرستانها مخارج كم نیست و انگار كه نگاه میكنند،قیمتها در تهران چگونه است و همان قیمت را به ما میدهند. وی ادامه داد: با پیگیریها و مشكلات فراوان توانستیم برای روزهای چهار و پنج تیرماه از فضای باز باغ عفیفآباد برای اجرای كنسرت استفاده كنیم كه هنوز هزینههای ما مشخص نیست و كل وسایل صوتی تخصصی را از تهران به آنجا میبریم كه هزینه زیادی هم دارد.
این هنرمند درباره اهدافش از برگزاری تور كنسرتها گفت: هدف اصلی من آن است كه كنسرت به یك جریان چرخشی درایران تبدیل شود و اگر چرخش نداشته باشد در یك شهر متوقف میشود و حركتایجاد نخواهد كرد بنابراین بیشتر به دنبال بُعد فرهنگی كار هستم و منافع اقتصادی در درجه دوم اهمیت برایم قرار دارد.
لطفی درباره موسیقی زیرزمینی درایران معتقد است: این عبارت در كشور برعكس شده است، موسیقی زیرزمینی كاملا روی زمین است واین موسیقی جدی ماست كه زیرزمینی شده است و حالا در بیشتر خانهها فقط موسیقیهای زیرزمینی شنیده میشود.
وی افزود: اگر یك موسیقی زیرزمینی رویاینترنت قرار بگیرد هیچ مشكلی پیش نمیآید و همه آن را دانلود میكنند و اصلا مطرح نمیشود. اما اگر من یك تصنیف را ضبط كنم و رویاینترنت قرار دهم به سرعت به سراغ من میآیند و میگویند كه تصنیف غیرمجاز و بدون اجازه را بررویاینترنت قرار دادهای و با من برخورد میكنند.
این هنرمند درباره قانون كپیرایت برای هنرمندان موسیقی گفت:این واقعه بسیار مهمی است و برای من عجیب است كه چگونه اهالی موسیقی در كاری كه برای آنها منافع بسیاری دارد، واكنش آنچنانی نشان ندادهاند و به اعتقاد من باید با جدیت پیگیری شود.