سالها شنيدهايم كه خوردن «كره» مضر است، چون حاوي مقادير زيادي چربي و كالري است. متخصصان تغذيه توصيه كردهاند كه «مارگارين» جايگزين مناسبتري براي كره است.
به گزارش ايسنا، در بررسي اخيري كه از سوي متخصصان دانشگاه هاروارد انجام شده، عكس اين توصيه ثابت شده است با اين توضيح كه هر چند كره و مارگارين هر دو منابعي از چربي محسوب ميشوند، اما حاوي انواع مختلفي از چربي هستند كه توجه به آنها در انتخاب گزينه سالمتر حائز اهميت است.
به گزارش شبكه خبري تورنتونيوز متخصصان دانشگاه هاروارد در اين باره اظهار كردند: مارگارين جايگزين كره است و حاوي چربيهاي اشباع شده ميباشد. اين چربيها وقتي هيدروژن حرارت ميبيند جهت سفتتر شدن روغنهاي گياهي توليد ميشوند.
اغلب گفته ميشود كه مارگارين حاوي چربيهاي چند زنجيرهاي اشباع نشده شامل امگا ـ 3 و امگا ـ 6 است كه اسيدهاي چرب ضروري هستند، اما بدن نميتواند آنها را توليد كند. ولي از سوي ديگر براي توليد مارگارين دماي بالايي نياز است كه ويتامين E و ساير ريزمغذيهاي باقيمانده در روغن را تخريب ميكند.
محصول نهايي حاوي اسيدهاي چربي ترانس است كه سبب افزايش التهاب در بدن ميشود.
يكي از فاكتورهاي برتري مارگارين اين است كه ميتواند به كاهش كلسترول خون كمك كند و بنابراين محافظي در برابر بيماريهاي قلبي ـ عروقي و سكته مغزي محسوب ميشود، اما تفاوت كره با مارگارين چيست؟
هم كره و هم مارگارين حاوي مقادير يكساني كالري هستند، اما در عوض كره داراي چربيهاي طبيعي است كه براي تقويت استخوانها ضروري هستند و مزاياي تغذيهاي فراواني دارد. در حالي كه مصرف زياد مارگارين ميتواند بيماريهايي مثل آرتريت و كوليت را تشديد كند. به علاوه مواد سفت كنندهاي كه در توليد مارگارين استفاده ميشوند، شامل نيكل و كادميوم هستند كه نيكل يك فلز سمي است و در صورت مصرف زياد به ريهها و كليهها آسيب ميرساند. كادميوم هم جزو سميترين عناصر سنگين بوده و در صورت مصرف زياد با بيماريهاي جدي مثل تصلب شرائين و فشار خون بالا ارتباط دارد.
اين مطالعه كه در دانشگاه هاروارد انجام شده همچنين نشان داد: رژيم غذايي حاوي چربي ترانس زياد خطر حمله قلبي را دو برابر افزايش ميدهد و از طول عمر ميكاهد، اما راهحل چيست؟
متخصصان تاكيد دارند: بهترين كار كنترل ميزان كلسترول خون است كه با خوردن متعادل از هر چيز و عدم زيادهروي و افراط در مصرف آن امكان پذير ميشود. تمام محصولاتي همچون تخم مرغ، شير خامهدار و غيره حاوي مواد معدني و پروتئينهايي هستند كه براي سلامت استخوانها ضرورياند و عدم مصرف آنها پيامدهاي خطرناكي براي بدن در پي خواهد داشت.