سرویس سیاست خارجی ـ هر چند غربی ها تلاش دارند، به گونه ای وانمود کنند که تحریم ها به شدت اقتصاد ایران را تحت تأثیر قرار داده است؛ اما شواهد حکایت از آن دارد که آمریکا و کشورهای اروپایی هم پیمانش به شدت در پی ارزیابی جامعه ایران درباره نگرش مردم نسبت به این موضوع و تأثیرات احتمالی تحریم ها هستند.
به گزارش «تابناک»، سرویس های امنیتی و اطلاعاتی غربی در اقدامی گسترده، تلاش خود را برای تخلیه اطلاعاتی شهروندان ایرانی در سطوح گوناگون کلید زده و در این راه از همه ابزارها بهره می گرفتند.
بررسی های ما نیز نشان می دهد، به تازگی غربی ها و پس از آنکه نتایج پیش بینی شده خود از اعمال تحریم های گسترده علیه ایران را به طور عینی ندیده اند، در پی جمع آوری اطلاعات از اقشار و لایه های گوناگون اجتماعی کشورمان برای ارزیابی نتایج این تحریم ها برآمده اند.
بر همین پایه، عوامل سرویس های اطلاعاتی غرب با روش هایی چون ارتباط گیری با اساتید و کارشناسان ایرانی به بهانه تحلیل آنها از تأثیر تحریم ها، دادن فراخوان های بین المللی مقاله با موضوع هایی که به تحریم ایران مرتبط است، طرح بحث تأثیر تحریم ایران در چت روم ها، ارتباط گیری با توریست های ایرانی و همچنین گفت وگوهای دوستانه توریست های غربی با شهروندان ایرانی، طرح موضوع با تجار و بازرگانان ایرانی و مواردی از این دست، تلاش دارند تا به درکی عینی از تأثیر تحریم ها علیه ایران دست پیدا کنند.
این گزارش می افزاید: در این میان، یکی از شگردهای غربی ها، گرفتن ژست منتقد غرب و ضدیت با سیاست های آمریکا برای ایجاد فضای روانی دوستانه با شهروندان ایرانی است تا آنها به گونه ای صمیمانه تر درباره این موضوع سخن برانند.
شواهد نیز نشان می دهد که این طرح به شکل گسترده ای کلید خورده و هر ایرانی در هر جایگاهی، می تواند آماج برای این پروژه تخلیه اطلاعاتی باشد.
البته باید یادآور شد، هرچند به طور طبیعی و با توجه به پیوستگی اقتصادی و حجم بالای تبادلات چند جانبه در جامعه جهانی، بدون شک، تحریم بر روی اقتصاد و زندگی مردمان هر کشوری با هر درجه ای از توسعه یافتگی تأثیراتی خواهد داشت، آنچه مهم است، درک این موضوع است که هموطنان ما باید با حساسیت و دقت بالایی میان منافع ملی و مسائل درونی کشور تمایز قایل شوند؛ توجه به اینکه طرح هر موضوعی درباره اوضاع داخلی کشورمان با بیگانگان ـ حتی در گفت وگویی دوستانه ـ موضوعیت ندارد.
به عبارتی، موضوعات و مشکلات درونی کشور همانند مسائل درونی یک خانواده است که عموما افراد تمایلی به ابراز آن نزد اغیار ندارند؛ بنابراین، این موضوع در سطحی کلان تر، درباره موضوعات ملی نیز صدق می کند، زیرا مرور تاریخ کشورمان، نشان می دهد که بیگانگان در هیچ برهه ای و یا در ارتباط با موضوعی، خیرخواه ملت ایران نبوده اند.
همچنین باید یادآور شد که امانتداری در موضوعات ملی ـ که اهمیت بین المللی می یابد ـ نافی نقد شرایط و توصیه به مسئولان برای مدیریت بهتر شرایط موجود نیست، اما باید مراقب بود که نقد و ارزیابی های ما، گذرگاهی برای دستیابی بیگانگان به اطلاعات و وضعیت ملی ما نباشد.