سرويس بين الملل ـ آسوشیتدپرس به نقل از یکی از فرماندهان ارشد ایران نوشت: پس از آن که مسکو از فروش موشک های S-300 خود به تهران خودداری کرد، ایران توانست نسل جدیدی از سامانه های موشکی خود را با موفقیت آزمایش کند.
به گزارش «تابناك»، اين خبرگزاري افزود، «محمدحسن منصوریان»، سردار سرتیب دوم سپاه ایران، در همین راستا می گوید: «این سیستم با به روز کردن سامانه های S-200 تولید شده است و ما آن را با بهره گیری از همه پتانسیل و تجاربمان در سپاه پاسداران جمهوری اسلامی با موفقیت مورد آزمایش قرار دادیم.»
این در حالی است که در گزارش «پرس تی.وی»، ماهیت این رزمایش ها روشن نمی شود و مشخص نیست که در قالب یک جنگ دفاع هوایی فرضی انجام شده است یا خیر!
پس از خودداری مسکو از تحویل سیستم های S-300 همسو با تحریم های سازمان ملل علیه برنامه هسته ای تهران، ارتش ایران مدت هاست از اهداف خود برای تولید یک سیستم موشکی ضدهوایی دوربرد جایگزین سامانه های S-300 خبر می دهد.
S-300 یک سیستم موشکی دوربرد زمین به هواست که در دهه 1980 توسط روسیه و برای متوقف ساختن هواپیماها یا موشک هایی چون سیستم US Patriot ساخته شد.
این سامانه نسل جدیدی از سیستم های S-200 است که در آن از فناوری های دهه 1960 بهره گرفته می شود. تهران سیستم های S-200 را در دهه 1980 از اتحاد جماهیر شوروی سابق خریداری کرد.
دیمیتری مدودیف، رییس جمهوری روسیه، در ماه سپتامبر و پس از تصویب قطعنامه 1929 شورای امنیت علیه ایران، فروش موشک های S-300 و هر گونه تجهیزات نظامی به ایران را ممنوع اعلام کرد.
بنا بر این گزارش، مسکو در چند ماه اخیر در زمینه فروش این تجهیزات ـ که گفته می شد می تواند گزینه نظامی علیه ایران را با پیچیدگی های تازه ای روبه رو سازد ـ تحت فشارهای دوچندانی از سوی آمریکا و اسراییل رو به رو بود.
به نوشته آسوشیتدپرس، با این همه، نه اسراییل و آمریکا برای متوقف ساختن اهداف ایران از آنچه آن را دستیابی به قابلیت ساخت سلاح هسته ای می خوانند، مسأله حمله نظامی را از روی میز برنداشته اند.
در همین حال، مقامات ارشد ایرانی، از جمله محمود احمدی نژاد، رییس جمهوری ایران، از روسیه به دلیل پیروی از آمریکا و لغو معامله فروش موشک های S-300 به شدت انتقاد کرده اند.
مسکو که یکی از هم پیمانان اصلی ایران است و نخستین نیروگاه هسته ای این کشور در بوشهر را راه اندازی کرده، اعلام نموده که غرامت لغو این قرارداد به تهران را پرداخت خواهد کرد.
ارزش این قرارداد هشتصد میلیون دلار برآورد شده است.