صفار: جنگ فرهنگي شروع شده است

معاون فرهنگي سپاه افزود: جنگ فرهنگي ما و آن‌ها شروع شده است اما بعضي‌ها براي اين‌كه عصا زير دست غرب بزنند تا نيفتد، با آن‌ها همكاري مي‌كنند، اما به آن‌ها مي‌گويم كه اگر ايران را دوست داريد و به هويت ايراني و اسلامي خود اعتقاد داريد، در خيزش ايران شريك شويد؛ زيرا روزي كه كارنامه اين پيشرفت را مي‌بينيد نام دو گروه درج خواهد شد، عده‌اي كه يار بودند و عده‌اي كه براي دشمن كار مي‌كردند.
کد خبر: ۱۳۷۹۴۹
|
۰۳ دی ۱۳۸۹ - ۱۷:۱۰ 24 December 2010
|
6899 بازدید
وزير سابق فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: به زودي كابوس هانتينگتون به وقوع مي‌پيوندد كه گفته بود به زودي جنگ تمدن‌ها به وقوع مي‌پيوندد و بزرگ‌ترين چالش ما با جهان اسلام خواهد بود.

جمهوري اسلامي به قدرتي فرامنطقه‌اي تبديل شده است

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) محمدحسين صفارهرندي در نشستي با عنوان «انقلاب اسلامي، چالش‌ها و فرصت‌ها» در دانشگاه آزاد اسلامي مشهد با بيان اين‌كه «وقوع انقلاب اسلامي در ايران از زبان دشمنانش به عنوان يك پديده و اتفاق دوران‌ساز ياد شده است» تصريح كرد: اگر از وقوع انقلاب به مثابه ايجاد فرصت ياد كنيم،‌ اين فرصت‌ها تنها در محدوده جغرافيايي كشور ايران نبوده است و فرصت‌هايي در سطح منطقه و جهان براي ما به وجود آورده است كه براي اثبات اين امر مي‌توان از عكس‌العمل‌هاي كشورهاي جهان در قبال پيشرفت‌هاي ما ياد كرد و اين امر نشان مي‌دهد كه دامنه انقلاب ما دامنه‌اي جهاني بوده است و امروز جمهوري اسلامي به قدرتي فرامنطقه‌اي تبديل شده است و اين امر را سران قدرت‌هاي بزرگ جهان نيز به زبان آورده‌اند.

وي يادآور شد: زماني كه در دولت نهم مشغول بودم، در جلسات رسمي و غيررسمي با سران كشورها بيان صريح آن‌ها را در خصوص قدرت ايران در منطقه و جهان بارها و بارها شنيده بودم.

وي تصريح كرد: وقوع انقلاب اسلامي فرصت‌هاي بسياري را براي ما به وجود آورد و امروز ما در جايگاهي هستيم كه در شان ملت است كه از جمله آن فرصت‌ها مي‌توان به استقلال اشاره كرد. اين استقلال را زماني درك خواهيم كرد كه شرايط قبل از وقوع انقلاب را مرور كنيم.

شايد بعضي تصميم‌ها غلط باشد، اما محصول فهم و درك درون كشور است

معاون فرهنگي سپاه افزود: در قبل از انقلاب تصميمات مهم درباره كشور ما در كشورهاي ديگر گرفته مي‌شد، اما امروز تمام تصميمات در تهران و توسط خود ما گرفته مي‌شود، هر چند كه بعضي از اين تصميم‌ها غلط باشد اما محصول فهم و درك درون كشور است. فاصله بين مستقل بودن و نبودن در اين امر ظاهر مي‌شود كه دولت‌هاي قبل از انقلاب كه در ظاهر خود را واحدهاي سياسي مستقل نشان مي‌دادند، در مقابل تحركات دشمنان و رقبا به راحتي وادار به عقب‌نشيني از منافع ملي مي‌شدند.

وي با اشاره به اتفاقات اخير در قاره آفريقا عليه ايران تصريح كرد: اگر بخواهيم مثالي از كشورهاي غيرمستقل در جهان بياوريم مي‌توان به اتفاقي كه اخيرا در يكي از كشورهاي آفريقايي براي ما رخ داد اشاره كنيم. اين كشور آفريقايي كه عليه ما موضع گرفت، زماني كه در برابر اين حرف دشمنان كه ايران در تحريم است قرار گرفت، چون داراي استقلال نبود در مواجهه با هجمه جهاني طوري برخورد كرد كه انگار هيچ نقشي در اين اتفاق نداشته است.

وي افزود: مثال ديگري از استقلال، اين‌که در دهه شصت در شرايطي كه در كشور ما تازه انقلاب شده بود و در مقابل فشارهاي همه‌جانبه قرار داشتيم، كشور ژاپن به ما قول داده بود كه وام كوتاه مدتي براي يك پروژه اقتصادي به ايران بدهد، اما مدام در اين كار تعلل مي‌كرد كه وزير امور خارجه وقت ايران، سفير كشور ژاپن را احضار مي‌كند و از او مي‌خواهد كه در خصوص عدم اجراي اين وعده توضيح دهد كه سفير ژاپن مي‌گويد در اختصاص اين وام مشكلي وجود دارد و آن اين است كه دولت متبوع من مي‌خواهد كه ايران تكليفش را با آمريكا معلوم كند و تا اين اتفاق نيافتد همكاري ما با شما سخت خواهد بود، اما در مقابل اين حرف، دكتر ولايتي مي‌گويد كه ما ديگر توقعي از شما نداريم و اين وام را هم نمي‌خواهيم و پيغام ما را هم به دولت خود برسانيد كه ايراني‌ها انقلاب كردند تا تصميم‌گيري‌ها در مورد سياست‌هاي داخلي و خارجي‌شان در تهران اتخاذ شود.

وي افزود: هنگامي كه سفير ژاپن در مقابل اين برخورد قدرتمندانه و از موضع استقلال وزير خارجه ما قرار مي‌گيرد، در همان جلسه اعلام مي‌كند كه من نگفتم كه پرداخت اين وام مطلقا منوط به برقراري ارتباط با آمريكاست و ما تنها مي‌خواستيم كه به شما كمك كنيم و در همان جلسه تخصيص اين وام قطعي مي‌شود.

قبل از انقلاب دانشجويان حق سياست‌ورزي نداشتند

صفار هرندي با بيان اين‌كه «استقلال يك فرصت بسيار بزرگ ديگر بود كه پس از انقلاب نصيب كشور ما شد» آزادي را نيز يكي ديگر از فرصت‌هاي به وجود آمده به واسطه وقوع انقلاب اسلامي در ايران دانست و تصريح كرد: بحث آزادي همواره در كشور ما بحثي چالش‌برانگيز بوده و ممكن است درخصوص ابعاد آزادي اختلاف نظر داشته باشيم اما آزادي كه مدنظر ماست، آزادي معين و محدود در چارچوب قانون است و خارج از آن را قبول نداريم.

وي خاطرنشان كرد: فاصله امروز ما در آزادي با آن‌چه كه قبل از انقلاب داشتيم از زمين تا آسمان است. در همين محيط دانشگاهي، با وجود اين‌كه در آن زمان تعداد دانشگاه‌ها و دانشجويان ما بسيار كمتر از امروز بود و اكثر استان‌هاي ما اصلا دانشگاه نداشتند اما در همان دانشگاه‌هاي قبل از انقلاب دانشجويان حق سياست‌ورزي نداشتند و تنها مي‌توانستند با صحبت‌هاي درگوشي درباره مسائل كشور خود اظهار نظر کنند و تنها مكاني كه براي اين كار محيط مناسبي داشت مسجد بود. دانشگاه‌ها در آن زمان آن قدر تحت سيطره و كنترل دولت بود كه تشكيل جلساتي مانند آن‌چه ما اکنون در آن نشسته‌ايم اصلا امكان‌پذير نبود و اي كاش دانشجويان امروز در آن زمان بودند و فاصله آزادي امروزشان با آزادي كه ما در آن زمان داشتيم را احساس مي‌كردند.

وي ادامه داد: امروز ما در تمامي عرصه‌ها آزادي را مي‌بينيم؛ مردم ما در انتخاب مسوولان كشور خود از رييس‌جمهورگرفته تا اعضاي شوراي شهر آزاد هستند و ما مي‌دانيم اين آزادي تا حدي است كه گروه‌هاي مختلف در زمان‌هاي مختلف مديريت كشور را در دست مي‌گيرند و حتي ديده‌ايم گروهي كه به عنوان مخالف از آن‌ها ياد مي‌شد زماني اختيار مجلس را در دست مي‌گيرند و اين حرف دشمنان ما كه مي‌گويند اصلي‌ترين و جدي‌ترين دموكراسي خاورميانه در ايران است، حرف درستي است.

راه 20 ساله را در طي پنج سال پيموده‌ايم

وزير سابق فرهنگ و ارشاد اسلامي با اشاره به پيشرفت‌هاي اخير ايران در عرصه‌هاي علمي نيز گفت: فرصت رشد،‌ توسعه و پيشرفت كه امروز براي ما به وجود آمده است از ديگر فرصت‌هايي است كه از قبل انقلاب اسلامي براي ما به وجود آمده است. ما امروزه مي‌بينيم كه پيشرفت ما داراي شتاب بسيار زيادي است و به هيچ وجه قابل قياس با قبل از انقلاب نيست. يک فرد صاحب نظر مصري اخيرا عنوان داشته است كه كشورهاي ايران و مصر كاملا شبيه هم هستند چه به لحاظ تاريخي، چه به لحاظ ديني و همچنين از اين نظر كه هر دو كشور زير بليت آمريكا بودند، اما ايراني‌ها سي‌ سال قبل انقلاب كردند و از مدار آمريكا خارج شدند و امروز ديگر قابل قياس با مصر نيستند. اين حرف در زمان ارسال ماهواره اميد گفته شده بود و آن فرد گفته بود كه ايراني‌ها با خارج شدن از مدار آمريكا امروز ماهواره اميد به مدار زمين مي‌فرستند اما ما در همان 30 سال قبل مانده‌ايم.

وي تصريح كرد: پيشرفت ما محسوس و با شتاب است. در سال 83 تعداد مقالات ISI ما 3500 مقاله بود كه براي همان زمان هم خوب بود اما ظرف اين پنج‌ سال تعداد اين مقالات به رقم بالاي 21 هزار مقاله رسيده است و اين شتاب در كشور همچنان ادامه دارد.

به گزارش ايسنا وي با بيان اين‌كه «پيشرفت ايران در علم نانو بيشتر از پيش‌بيني‌هاي سند چشم‌انداز بيست‌ساله ايران بوده است» تصريح كرد: راهي را كه بنا بود در 20 سال طي كنيم در طي پنج سال پيموده‌ايم، در عرصه‌هاي نوين فناوري برغم فشارها، تحريم‌ها و محاصره‌هاي علمي،‌ اقتصادي و سياسي پيشرفت بسيار زيادي داشته‌ايم كه نشان‌دهنده تاثير انقلاب اسلامي در پيشرفت ما بوده است.

صفارهرندي افزود: چندي قبل در يكي از مراكز صنايع هوايي وابسته به صنايع دفاع يكي از افراد حاضر در آن صنعت كه از كادرهاي قبل از انقلاب بود عنوان مي‌كرد كه قبل از انقلاب به واسطه سيطره آمريكا‌يي‌ها بر صنايع ما، در مقابل آن‌ها همواره تحقير مي‌شدند و اجازه دست زدن به حتي يك قطعه از هواپيما را نداشته‌اند اما امروز يك هواپيماي F14 را به طور كامل باز كرده و دوباره مي‌بندند و قطعات يدكي آن را در داخل توليد مي‌كنند.

تهديد‌ها و فشارها هيچ ربطي به عملكرد مسوولان ندارد

وي در تحليلش از چالش‌هاي پيش روي انقلاب اسلامي نيز گفت: مردم ايران با انقلاب اسلامي قدمي برداشته‌اند كه امروز مشخص شده است حركتي كه در انقلاب سال 57 با مضمون اسلامي و انقلابي صورت گرفت، جرياني تنها متعلق به زمان خودش نبود؛ بلكه مربوط به آينده بود، به همين دليل نه تنها انقلاب امروز پير و افسرده نشده است، بلكه در پيشرفتش شتاب نيز گرفته است و چون دشمنان احساس كرده‌اند كه اين انقلاب چالشي بزرگ براي هستي آن‌هاست، در مقابل آن صف‌آرايي كردند. وقوع انقلاب اسلامي بلند كردن پرچم اسلام در مقابل 400 سال سرمايه‌گذاري غرب و مكتب‌هاي آن از جمله اومانيسم و ليبراليسم در ميان کشورهاي جهان بود و ما هستي آن‌ها را با اين حركت بزرگ و انقلابي به چالش كشيديم.

وي افزود: با انقلاب مبتني بر دين ما، دشمن با نگراني از زير سوال رفتنش تمام ظرفيت‌هايش را عليه ما بسيج كرد و در اين 30 سال، تهديدها و هجوم‌هاي خطرناكي عليه ما انجام داده است، اگرچه تاكنون تمام فشارها را با سرافرازي پشت سرگذاشته‌ايم.

وزير سابق فرهنگ و ارشاد اسلامي با اشاره به تحريم‌هاي ايران در طول دوران پس از انقلاب اسلامي خاطرنشان كرد: اصل تهديدآميز و خطرناك بودن تحريم‌ها را نمي‌توان ناديده گرفت. چنين تحريم‌هايي در كشورهاي ديگر دولت‌هاي بسياري را سرنگون كرده است اما ما همواره در مقابل اين تحريم‌ها ايستاده‌ايم و اجازه نداده‌ايم بر ما اثر كنند. بعضي‌ها خيال مي‌كنند كه اين تهديد‌ها و فشارها محصول عملكرد مسوولان است، در حالي كه هيچ ربطي به عملكرد مسوولان ندارد، بلكه اين ماهيت انقلاب اسلامي بوده است كه دشمنان ما را به چالش كشيده است، اما هنگامي كه شرايط را با 6 سال قبل مقايسه مي‌كنيم، در همين مساله هسته‌يي نتيجه چه شده بود، ما به دليل ضعف نفس مسوولان‌مان پذيرفتيم كه تمام تاسيسات هسته‌يي خود را مهر و موم كنيم و دانشمندان خود را بيكار كرديم و در آن شرايط عملا دانش هسته‌يي ما عقيم شده بود، در آن زمان هم تهديدها و چالش‌ها بود و حتي ما را به حمله نظامي تهديد كردند ولي عين همان تهديدها در سال‌هاي اخير نيز بود و با ناديده گرفتن آن‌ها، اكنون توانسته‌ايم پروژه هسته‌يي را دنبال كرده و دشمن را وادار كرديم كه آن را به رسميت بشناسد.

امروز آرامش جامعه بيشتر از زماني است كه در مقابل تهديدها كوتاه مي‌آمديم‌

وي ادامه داد: در گذشته طوري مديريت شده بود كه سانتريفيوژهايي را كه براي تحقيقات استفاده مي‌شد، تعطيل مي‌كرديم اما امروز دشمن از ما مي‌خواهد كه از سانتريفيوژ‌هايي كه در حال حاضر داريم جلوتر نرويم؛ اگرچه اين مقاومت تبعات هم داشته است اما امروز آرامش جامعه بيشتر از سال 82 و آن زمان است كه ما در مقابل تهديدها كوتاه مي‌آمديم،‌ اين تهديدها در آن زمان به قدري موثر بود كه بازار كشور را بهم ريخت. در سال 82 كل بازار تهران تعطيل شد و تجار مي‌گفتند كه معلوم نيست چه زماني آمريكا به ما حمله مي‌كند پس ما به چه اطميناني معاملات خود را انجام دهيم، در حالي كه دشمن تنها از لفظ حمله استفاده كرده بود اما امروز دشمن تحريم‌هايش را عملياتي كرده است ولي زندگي عادي مردم در جريان است، در ضمن در اوج اين تهديدها ما سراغ يك پروژه بزرگ انقلاب اقتصادي نيز رفته‌ايم و هيجان بزرگ فتنه سال قبل را هم پشت سر گذرانده‌ايم.

وي افزود: اين چالش‌ها همواره پيش روي انقلاب بوده و هست اما نكته مهم اين است كه اين چالش‌ها را تبديل به فرصت كنيم.

دارايي كشور در خارج از كشور، به مكان‌هاي امن منتقل شده است

صفارهرندي با اشاره به تحريم‌هاي ايران توسط كشورهاي اروپايي و آمريكا خاطرنشان كرد: تحريم‌ها واقعا اجرا شده است اما قرار نيست ما مقهور آن‌ها شويم و مي‌توانيم چالش‌ها را مديريت كنيم. ما مي‌دانستيم كه اين تحريم‌ها يك روز عملي مي‌شود و به همين دليل از دو سال قبل تمهيداتي براي مقابله با آن انديشيده بوديم از جمله اين‌كه دولت تمام دارايي‌هايي را كه ممكن بود توسط دشمنان ما مورد دستبرد قرار گيرد، به نقاط امن برد. نزديك 100 ميليارد دلار دارايي كشور كه در خارج از كشور بود به مكان‌هاي امن منتقل شده است و ما اكنون با اين دارايي كار خود را انجام مي‌دهيم و معاملات ما برقرار است.

وي افزود: مساله تحقيرآميز براي اروپا كه تحريم‌هاي ويژه‌تري براي ما در نظر گرفته بود اين است كه پس از تحريم‌ها ميزان مبادلات ما با اروپا افزايش يافته است.

نمي‌توانيم براي فرار از مشكل،‌ آرامش قبرستاني پيشه كنيم

به گزارش ايسنا، وي خطاب به دانشجويان گفت: چه كسي گفته كه ما مشكل نداريم، براي مقابله با تحريم‌ها مشكلاتي وجود دارد كه بر اثر ايستادگي به وجود آمده است و اگر اكنون در كنار من محمد هاشمي نشسته بود و مي‌گفت كه بر اثر ايستادگي دچار مشكل شده‌ايم با او همراهي مي‌كردم، اما در نتيجه‌گيري شايد نظرات ما دو نفر متفاوت بود. ما نمي‌توانيم صرف اين‌كه ممكن است مشكل پيش بيايد،‌ آرامش قبرستاني پيشه كنيم و به اين فكر بيافتيم كه مبادا بزرگان عصباني شوند. ما با ايستادگي خردمندانه و نه هيجان‌زده راه درست را انتخاب كرده‌ايم و اكنون راه دور زدن قدرت‌هاي بزرگ را يافته‌ايم. شرايط امروز به گونه‌اي شده است كه حتي شركت‌هاي آمريكايي به ما پيشنهاد مي‌دهند كه ما حاضريم به شما كالا بدهيم و راه دور زدن دولت خود را نيز به ما مي‌گويند و اين کار آن‎ها، تحقير دولت خود است.

عالم سياست، عالم خدعه و فريب است

معاون فرهنگي سپاه خاطرنشان كرد: ممكن بود كه اگر مسوولان بزدل و ترسو در راس كشور بودند با هر تنش بدن ما به لرزه بيافتد و امتياز بدهيم، اين اشتباهي بود كه بعضي‌ها انجام دادند و بعضي كشورها كه پشتوانه ملت خود را نداشتند در مقابل تهديدهاي دشمنان و قدرت‌هاي بزرگ و با قبول قول‌هاي دروغ آن‌ها، انرژي هسته‌يي خود را بار شتر كردند و براي آن‌ها فرستادند و گفتند ما تسليم هستيم و اكنون از اين تسليم شدن خود پشيمان‌اند و مي‌گويند آن‌ها هيچ كدام از قول‌هاي خود را عملي نكرده‌اند. عالم سياست، عالم خدعه و فريب است و در جنگ حلوا پخش نمي‌كنند. زمامداران ساده‌لوحي كه فكر كردند با وعده‌هاي آمريكا مشکلات‌شان حل مي‌شود، فريب خوردند.

واقعيت جامعه متفاوت از توهمات است

به گزارش ايسنا وي در پاسخ به سوال يكي از دانشجويان درباره اتفاقات سال گذشته در جلسه سخنراني‌اش در دانشگاه تهران تصريح كرد: جلسه بسيار خوبي در دانشگاه تهران داشتم،‌ در آن جلسه تقابل ميان دو جريان دانشجويي به وجود آمد كه بخش اعظمي از آن‌ها صادق بودند، اما نقطه مقابل معتقد بودند كه تقلب شده است و به آن‌ها دروغ گفته‌اند و به دنبال احقاق حق خود بودند. جلسه پرشوري بود و پس از مدت زمان زيادي كه دوباره به دانشگاه تهران رفتم، اكثر آن‌هايي كه سال قبل حرف از تقلب مي‌زدند امسال همان حرف‌هايي را زدند كه من گفتم.

وي افزود: اتفاق خوبي كه در آن جلسه افتاد اين بود كه گفتم احتمال بدهيم چيزي كه در تهران به عنوان راي دادن ديديد كه غلبه با طرفداران موسوي آن هم با اختلاف چند هزار راي بود، در جاهايي ديگر برعكس بوده و حتي در خيلي از جاها مردم به صورتي تحقيرآميز از كروبي و موسوي دوري كرده و احمدي‌نژاد را تاييد نموده بودند، به طور مثال جنوب كرمان كه 90 درصد مردم به احمدي‌نژاد راي دادند و اين يعني اين‌كه بايد در حرف خود تجديد نظر كنيد؛ شايد درست است، در تهران اختلاف موسوي و احمدي‌نژاد 400 هزار راي به نفع موسوي بود، اما عده‌اي در مقابل اين حرف چالش كردند و گفتند دروغ است و من براي اثبات حرف خود اعلام كردم كه حاضرم اگر كسي بخواهد براي تحقيق به مناطقي كه مي‌گويم برود هزينه‌ رفت و آمدش را بپردازم كه سه نفر از معترضين رفتند و اين منطقه را در جنوب كرمان ديدند و در مصاحبه‌شان با يك نشريه دانشجويي اعلام كردند كه صفار دروغ گفت، راي احمدي‌نژاد 90 درصد نبود بلكه 100 درصد بود.

صفارهرندي ادامه داد: اين‌ها واقعيت‌هاي انتخابات است و من آن‌ها را گفتم،‌ حال اگر مي‌خواهيد به من بگوييد كه دروغ مي‌گويم. جمعيتي كه امسال در دانشگاه تهران حضور داشت، حال پس از يك سال حرف من را تصديق كردند كه واقعيت جامعه متفاوت از توهمات بسياري است و امروز ديگر افرادي مانند تاج‌زاده، گنجي و امثال آن‌ها اعتراف كردند كه تلقبي رخ نداده اما ما اين قائله را راه‌انداختيم.

وي تصريح كرد: در جلسه‌ سال قبل واقعيات را بيان كردم و اي كاش كساني كه فتنه‌ها را برپا و فكر كردند 30 ميليون راي دارند سري هم به روستاهاي استان فارس مي‌زدند، آن‌جايي كه آن‌ها با وجود اين‌كه بر سر صندوق نماينده داشتند اما حتي يك راي هم درون صندوق نداشتند. آيا اين كار شما سوءاستفاده از مردم نبود، شما با مردم بازي كرديد و با استفاده از هيجانات آن‌ها كشور را به هم ريختيد.

احتمال مي‌دادم كه محمد هاشمي در مناظره شركت نكند

صفارهرندي در پاسخ به سوالي درباره حضور نيافتن محمد هاشمي براي مناظره با وي تصريح كرد: باور اين‌كه محمد هاشمي رفسنجاني در مناظره‌اي شركت كند براي من هم سخت بود و احتمال مي‌دادم كه وي در اين مناظره شركت نكند.

وي افزود: هنگامي كه براي اين جلسه با من صحبت شده بود اعلام كرده بودند كه قرار است مناظره برگزار شود، اما درباره حضور محمد هاشمي رفسنجاني من نيز ترديد داشتم، اما سپس مسوولان برگزاركننده اين نشست اعلام كردند كه هاشمي درخواست تغيير موضوع مناظره را داده است كه اين امر براي من جالب توجه بود؛ زيرا مي‌دانستم او هيچ گاه مناظره انجام نمي‌دهد، اما درباره عدم حضور وي در اين جلسه بايد توضيحاتش را از زبان خودش بشنويم و نمي‌توانيم براساس اخبار موجود قضاوت كنيم كه اين كار خارج از انصاف است.

افراد در قانون تفاوتي با يكديگر ندارند

دانشجويي با نقد صحبت‌هاي صفارهرندي مبني بر وجود آزادي پرسيد: آزادي بيان اكنون در جلسه موجود است، اما ممكن است پس از جلسه چنين آزادي نداشته باشم. تعدادي روزنامه‌نگاران بازداشت و تعدادي روزنامه توقيف شده‌اند و برخي دانشجويان در حالت تعليق هستند.

وزير سابق فرهنگ و ارشاد اسلامي پاسخ داد: هنگامي كه بحث از آزادي مي‌شود بايد ابتدا اين سوال را پرسيد كه آيا معتقد به آزادي مطلق و بدون حد هستيم يا آزادي با چارچوب مشخص كه به نظر ما اين چارچوب تنها قانون است و اگر خارج از قانون باشد مورد قبول نيست. سوالم اين است که اگر حزبي فراتر از قانون اقدام كرد، آيا نبايد با او برخورد كرد،‌ قانون در خصوص احزاب و روزنامه‌ها مي‌گويد آن‌ها آزاد هستند مگر اين‌كه مخل امنيت ملي شوند و يا اين‌كه به شخصي، حتي افرادي معمولي و نه اشخاص مهم و مسوولان توهين كنند و اين هم از زيبايي‌هاي قانون ماست كه افراد در قانون تفاوتي با يكديگر ندارند و حتي مي‌بينيم مهدي هاشمي رفسنجاني كه اكنون از كشور فراري است، مي‌تواند مديرمسوول يك روزنامه را به دادگاه بكشد، در حالي كه خودش جرات آمدن به ايران را به دليل ليست بلند بالاي جرايمش ندارد.

به گزارش ايسنا وي ادامه داد: بخشي از توقيف روزنامه‌ها در حوزه اختيارات من كه عضوي از هيات نظارت بر مطبوعات بودم، نبود و بعضي از اين توقيفات ارتباط با امنيت ملي داشت و توسط دستگاه قضايي مستقيما اقدام شد، اما سوالم اين است كه اگر كسي آزادي را پاس نداشت و عليه كشورش قيام كرد آيا نبايد برايش محدوديت ايجاد كرد؟ به ياد دارم كه دو سال قبل يكي از مطبوعات اصلاح‌طلب مقاله‌اي چاپ كرده بود كه موضوع آن مصاحبه تلويزيوني شب گذشته رييس‌جمهور بود، در حالي كه شب قبل از چاپ اين مطلب اصلا مصاحبه‌اي انجام نشده بود. آيا اين كار مسخره كردن آزادي نيست؟

وي درباره لغو مجوز فعاليت دو حزب اصلاح‌طلب نيز تصريح كرد: اگر حزبي كه مجاز به فعاليت سياسي است، نيروهاي خودش را بسيج كند در خيابان‌ها و از آن‌ها بخواهد خيابان را ترك نكنيد كه ما مي‌خواهيم سياست فشار از پايين و چانه‌زني از بالا داشته باشيم و شما بايد خيابان را آشفته نگه داريد تا نمايندگان ما بروند و باج بگيرند، اين كار آن‌ها يك اقدام امنيتي نيست؟ حاصل اين کار آن‌ها مي‌شود حمله به يك مركز نظامي و اسلحه‌خانه و در آن مركز يك فرد نظامي كه حكم و وظيفه‌اش ايجاب مي‌كند، سلاحش را ناموس خود دانسته و از آن دفاع كند، مجبور مي‌شود به روي مردم آتش بگشايد و در اين حادثه چند نفر كشته شدند و فاجعه‌اي به بار آمد. اين فاجعه را همان حزب‌هايي به وجود آوردند كه از مرزهاي مشخص شده خارج شدند و بايد پاي كارشان بايستند.

با كسي كه به خاطر اعتراض در مورد يك موضوع كارشناسي دستگير شده باشد، همراهم

صفارهرندي در پاسخ به سوالي كه در آن ادعا شد استاد دانشگاهي به دليل مصاحبه با شبكه بي‌بي‌سي فارسي و نقد طرح هدفمند كردن يارانه‌ها بازداشت شده است، گفت: اگر اين‌كه مي‌گوييد درست باشد و يك استاد دانشگاه تنها به دليل اعتراض به طرح هدفمندي يارانه‌ها دستگير شده باشد و كسي را به خاطر اعتراض در مورد يك موضوع كارشناسي دستگير كرده باشند، من هم با آن فرد همراه هستم و به اين كار اعتراض مي‌كنم، اما استادي كه از آن ياد كرديد را خوب مي‌شناسم و مي‌دانم كه او با عناصر فتنه در ارتباط بوده و شريك دائمي شيرين عبادي و جريان براندازي است و اتهامات زيادي متوجه اوست.

برخي طاغوت را براي نسل جديد دوران بهار آزادي ترسيم مي‌كنند

صفارهرندي همچنين در پاسخ به اعتراض اين دانشجو نسبت به وي كه نبايد وضعيت اكنون آزادي در كشور را با وضعيت قبل از انقلاب به دليل فاصله زياد سطح آزادي حال با آن دوران مقايسه ‌كرد، خاطرنشان كرد: اين‌كه مي‌گوييد كاملا درست است و در آن زمان آزادي وجود نداشت كه بخواهيم اكنون را با آن زمان مقايسه كنيم، اما بعضي از كساني كه در نظام بودند و جزو مسوولان بوده و زماني مدعي نظام بودند، اكنون حسرت دوران طاغوت را مي‌خورند و وضعيت حال را با آن دوران مقايسه مي‌كنند و اين حرف من پاسخي به آن‌ها بود كه دوران طاغوت را براي نسل جديد طوري تصوير مي‌كنند كه انگار آن دوران بهار آزادي در ايران بوده است.

ماجراي بنزين

وي در پاسخ به سوالي درباره خودكفايي كشور در توليد بنزين و ‌كيفيت آن گفت: به عنوان مثال به ياد دارم كه در دهه شصت و هنگامي كه ميرحسين موسوي نخست‌وزير بود ما نمي‌توانستيم بنزين توليد كنيم و سطح وابستگي ما به بنزين خارجي زياد بود و ما مجبور بوديم بنزين با عدد اكتان 86 از كشور تركيه خريداري كنيم، در حالي كه بنزين توليدي داخل كشور عدد اكتان 95 داشت اما در آن زمان چاره‌اي نداشتيم و مجبور بوديم بنزين خريداري كنيم، ولي اكنون وقتي دشمن گفت كه ايران را تحريم بنزين مي‌كند، تصور مي‌كرد با اين تحريم چنان ضربه‌اي مي‌زند كه ملت را بر خواهند انگيخت و با خود گفت كار نظام سر بنزين تمام است، اما متخصصان داخلي اعلام كردند كه ما مي‌توانيم در پتروشيمي بنزين توليد كنيم؛ ولي با عدد اكتان پايين‌تر از پالايشگاه که اين عدد اكتان نيز باز هم به مراتب بالاتر از بنزين وارداتي زمان موسوي بود و آن هم طوري بود كه ما براي دوره كوتاهي اين بنزين را توليد كرديم و به صورت سمبليك محموله‌اي نيز از اين بنزين صادر كرديم و اين تدبير بود كه باعث شد دوباره خارجي‌ها تسليم شوند و خودشان بيايند به ما بنزين بفروشند.

ما بايد جامعه‌شناسي را براي جامعه خودمان بخوانيم

وي در پاسخ به سوالي درباره علوم انساني در دانشگاه‌هاي كشور و دانش‌هاي غربي و شرقي گفت: بايد قبول كنيم كه دانش‌ غرب كه مبناي تصميم‌گيري آن‌هاست، دانشي عاري از بايد‌ها و نبايدهاي ايدئولوژيك و ارزش‌گذاري نيست و آن‌ها به دانش جهت‌گيري مي‌دهند و اكنون دانش بدون جهت‌گيري نداريم؛ اخيرا دانشجويان ما در غرب از دسترسي به علوم انساني كه مبناي مكاتب آن‌هاست منع شده‌اند و آن‌ها به ما اجازه نمي‌دهند به مباني اصلي دانش دست پيدا كنيم؛ زيرا كه مي‌دانند ما با آن‌ها دعواي مكتبي داريم و مي‌توانيم تمام مباني فرهنگي و هستي‌شناسي آن‌ها را زير سوال ببريم.

وزير سابق فرهنگ و ارشاد اسلامي افزود: ما مي‌توانيم علم اسلامي داشته باشيم، حتي مي‌شود فيزيك اسلامي هم داشت و معناي اين جمله اين است كه اگر در كشور ما شرايط خاصي حاكم است، فيزيك را با كاربرد آن شرايط داشته باشيم و مي‌توان گفت فيزيكي كه براي ما به عنوان يك دانش اسلامي، انقلابي و جمهوري اسلامي است با فيزيك كشور اندونزي ممكن است متفاوت باشد. قواعد همان قواعد است اما در كاربردها و جزئيات تفاوت دارد. اما علوم انساني كه حاضر نيست در خدمت انديشه انقلابي ما دربيايد در خدمت ملت و كشور ما نيست و بلكه در خدمت ديگران است. ما بايد جامعه‌شناسي را براي جامعه خودمان بخوانيم، يعني جامعه خودمان را بشناسيم همان‌طور كه هست، نه جامعه‌اي كه ديگران تعريف كرده‌اند و ما بخواهيم جامعه‌ خود را به شكل جامعه آن‌ها در بياوريم.

وي گفت: ما چرا بايد دانش غربي‌ها را تبديل به گزاره‌هاي قطعي براي خود كنيم، در حالي كه در خود غرب نيز علوم انساني كه ما پذيرفته‌ايم، اكنون زير سوال است و عليه آن شورش و قيام شده است، اما متاسفانه حرف‌هاي جديدي كه مطرح مي‌شود هيچ گاه در كشور ما ترجمه نمي‌شود و ما آن‌چه را كه آن‌ها مي‌خواهند، ترجمه مي‌كنيم.

موافق برگزاري جلسات دانشجويي منطقي هستم

وي در پاسخ به سوالي مبني بر تفاوت ميزان آزادي در دانشگاه و آزادي تشكلات دانشجويي براي برگزاري مناظرات و جلسات هم‌انديشي براي تشكل‌هاي مختلف گفت: اين به دانشگاه مربوط است. من طرفدار جلساتي هستم كه در آن در چارچوب فضاي منطقي، مطالب سياسي و علمي مطرح ‌شود، اما امروز نيز مي‌بينيم كه دوستان شما در در چنين جلسه‌اي حتي حاضر هم نشدند و همين است كه شما مجبور مي‌شويد براي اين‌كه تعداد اندك خود را نشان دهيد دوستان خود را به زحمت بياندازيد.

از خودشان بپرسيد

صفارهرندي همچنين در پاسخ به سوالي درباره اعترافات متهمان حوادث پس از انتخابات تصريح كرد: اين را كه فشار موجب اعترافات اين افراد شده است، بايد از خود اين افراد پرسيد. درست است بعضي مواقع اعتراف كرده‌اند كه در زندان با ما خوب برخورد نشد؛ زيرا ميوه‌اي که به ما دادند خوب نبود. اين درست نيست كه از آزادي سوءاستفاده كنيم و از طرف كسي نامه بدهيم و بعد آن طرف بگويد كه من در درون زندان نامه‌اي ننوشتم، اين مطالب كاملا كذب است.

به زودي كابوس هانتينگتون درباره جنگ تمدن‌ها به وقوع مي‌پيوندد

وي همچنين در پاسخ درباره خاورميانه مدنظرش گفت: ما كه نمي‌توانيم خودمان را از اين منطقه بكنيم و به منطقه ديگري ببريم، شرايط واقعي منطقه ما همين است، اما در همين منطقه تركيه و عربستان هم هستند كه ضريب‌هاي رشد و آمارهاي اقتصادي‌شان را به عنوان نقاط قوت خود مي‌دانند و در همين منطقه،‌ منطقه تجاري خليج فارس وجود دارد كه جذب مالي بسيار بالايي دارد و نبايد ناديده گرفته شود.

وي افزود: شاخص ما اين است كه تا سال 1404 سرآمد منطقه باشيم و اين جزو آرزوهايي است كه تمامي دولت‌ها از گذشته تاكنون برايش خواب و خيال داشته‌اند و ما اگر بتوانيم در خاورميانه حرف اول را بزنيم در دوره كوتاهي مي‌توانيم جزو كشورهاي برتر آسيا باشيم. آسيايي كه امروز اروپايي‌ها مي‌گويند اين قرن،‌ قرن آسياست و اگر افغانستان و عراق در حال درجا زدن و عقب ماندن هستند به خاطر اين است كه خودشان اجازه تصميم‌گيري ندارند و ديگران در آن جا دخالت مي‌كنند، اما به زودي همان كابوس هانتينگتون به وقوع مي‌پيوندد كه گفته بود به زودي جنگ تمدن‌ها به وقوع مي‌پيوندد و بزرگ‌ترين چالش ما با جهان اسلام خواهد بود.

جنگ فرهنگي شروع شده است

معاون فرهنگي سپاه افزود: جنگ فرهنگي ما و آن‌ها شروع شده است اما بعضي‌ها براي اين‌كه عصا زير دست غرب بزنند تا نيفتد، با آن‌ها همكاري مي‌كنند، اما به آن‌ها مي‌گويم كه اگر ايران را دوست داريد و به هويت ايراني و اسلامي خود اعتقاد داريد، در خيزش ايران شريك شويد؛ زيرا روزي كه كارنامه اين پيشرفت را مي‌بينيد نام دو گروه درج خواهد شد، عده‌اي كه يار بودند و عده‌اي كه براي دشمن كار مي‌كردند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟