محققان ژاپني با آغاز پروژهاي قصد دارند ماموتها را كه مدت زمان زيادي است منقرض شدهاند، دوباره احيا كنند.
به گزارش
«تابناک» اجتماعی، در اين روش محققان با استفاده از شبيهسازي قصد دارند اين موجودات منقرض شده را طي 5 سال به حيات بازگردانند.
محققان قصد دارند اين كار را با استفاده از بافتهايي انجام دهند كه تابستان گذشته از ماموت نگهداري شده در آزمايشگاه تحقيقاتي روسيه به دست آوردند.
به نوشته خبرگزاري فرانسه براي انجام اين كار هسته سلولهاي ماموت به تخمك يك فيل تزريق ميشود تا جنين ماموت تشكيل شود و سپس در رحم يك فيل كاشته ميشود و انتظار ميرود كه اين حيوان سرانجام يك ماموت را به دنيا بياورد.
اين حيوان نزديكترين جايگزين مدرن براي ماموت است، جانور پشمالويي كه گفته ميشود در آخرين عصر يخبندان نسل آن منقرض شده است.
بر خلاف دايناسورها كه 65 ميليون سال پيش منقرض شده و تنها فسيل آنها باقي مانده است، اما برخي بقاياي كشف شده ماموتها هنوز هم داراي بافتهاي قابل استفاده است كه امكان بازيابي سلولها از طريق شبيهسازي را ممكن ميكند.
دانشمندان دانشگاه كيوتو ژاپن اميدوارند ظرف 5 تا 6 سال آينده به هدف خود برسند.
اين تيم با كمك دو ماموت شناس روسي و دو فيل شناس آمريكايي اين پروژه مشترك را انجام ميدهند و روشي را براي استخراج DNA از سلولهاي يخ زده به دست آوردهاند كه تا پيش از اين مانعي براي انجام شبيه سازي بود؛ چرا كه سلولها در روند انجماد دچار آسيب شده بودند.
محقق ژاپني ديگري در سال 2008 موفق به شبيهسازي يك موش با استفاده از سلولهاي موش ديگري شد كه در دماي مشابه انجماد براي 16 سال نگهداري شده بود.
روش مورد استفاده براي ماموت درست مشابه روش استفاده شده براي شبيهسازي اين موش منجمد شده است.
يكي از اعضاي تيم تحقيق ميگويد: به هر حال شبيهسازي موفق هم دردسرهاي خود را خواهد داشت اينكه در صورت موفقيت و پيش از انتقال جنين به رحم بايد تصميم گيري شود كه تغذيه ماموت بايد بر چه اساسي باشد و اينكه آيا اين حيوان براي عموم به نمايش درآيد يا خير. پس از تولد ماموت ما نحوه زيست و ژنهاي او را مطالعه ميكنيم تا ببينيم علت انقراض آنها و ساير عوامل مرتبط چه بوده است.
بيش از 80 درصد كشفيات مربوط به ماموتها در لايه انجمادي دائمي زمين در شرق سيبري به دست آمده است.
اينكه علت انقراض جانوران عظيم الجثهاي كه با گلههاي بزرگ در منطقه اورآسيا و شمال آمريكا زندگي ميكردهاند همزمان با پايان عصر يخبندان چه بوده است هنوز هم بحثهاي زيادي را در بر دارد.
برخي كارشناسان معتقدند علت انقراض آنها شكار بيرويه توسط موجودي بوده كه قرار بود حاكم زمين شود: انسان. عدهاي ديگر نيز بر اين باورند كه تغييرات اقليمي عامل انقراض بوده به طوري كه اين حيوان توانايي تطابق با جهان گرم شده را نداشته است.