آخرین اخبار از حادثه مهیب ژاپن؛

چگونگی وقوع و تلفات ناشی از پنجمین زلزله بزرگ تاریخ+تصاویر

امواج سونامي حاصل از رخداد زلزله، تقريبا به همه كشورهاي حاشيه اقيانوس آرام از فيليپين تا اندونزي، نيوزيلند، كاليفرنيا و هاوايي در آمريكا رسيد/ از آنجا كه سرعت امواج حاصل از سونامي نزدیک 950 كيلومتر در ساعت است، بنابراين، مي توان برآورد كرد كه امواج حاصل از سونامي، نزدیک هشت دقيقه طول كشيده تا به نزديكترين نقطه ساحل سندايي ـ در غرب كانون زلزله ـ برسد...
کد خبر: ۱۵۳۲۷۶
|
۲۱ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۷:۰۷ 12 March 2011
|
73674 بازدید
|
وقوع زلزله 8.9 ریشتری در ژاپن و بیش از 24 پس لرزه قوی، این کشور آسیایی را در وضعیت بسیار سختی قرار داده است، اما به یمن زیرساخت های قدرتمند و سال ها مقاوم سازی بناها در این کشور، در کنار آماده سازی مردم برای چنین شرایطی تلفات ناشی از آن به میزان چشمگیری کاهش یافته است.

به گزارش «تابناک»، اما در پی زمین لرزه 8.9 ریشتری در ژاپن، چهار هشدار درباره احتمال وقوع سونامی در «فیجی»، کشوری در اقیانوس آرام جنوبی و در دو هزار کیلومتری جزیره شمالی زلاندنو مطرح شد که در صورت وقوع زلزله ای مشابه زلزله ژاپن، پیش بینی می شود این کشور کوچک دچار فاجعه خواهد شد.

در پي رخداد زمين‌لرزه بزرگ روز جمعه ژاپن كه افزون بر جابه جايي 2.4 متري ساحل ژاپن به جا به جايي 10 سانتي متري مدار زمين منجر شد تا ساعت 14 روز شنبه به وقت ايران، نزدیک 195 پس لرزه با بزرگي بيش از 5 ريشتر نيز در منطقه به ثبت رسيده كه بزرگي 24 پس لرزه بيش از 6 ريشتر بوده است.



به گزارش خبرگزاری های بین المللی، این زمین لرزه در ساعت 9 و 10 دقيقه بامداد روز جمعه بیستم اسفند ماه در 125 كيلومتري شرق ساحل هونشو ژاپن و 380 كيلومتري توكيو بخش‌هاي گسترده ای از ژاپن و بخش هايي از شرق چين و روسيه را به لرزه درآورد. در آخرين بررسي‌ها، تلفات مشخص و نامشخص اين زلزله هولناك ـ كه بزرگترين زلزله ثبت شده در تاريخ ژاپن و پنجمين زلزله شديد از سال 1900 ميلادي است و به بروز سونامي نيز منجر شده ـ نزدیک هزار و پانصد تن برآورد شده است.

به دنبال اين زلزله در استان فوكوشيما، نیز به دليل تخريب بخشي از نيروگاه اتمي شماره يك اين استان، مواد راديواكتيو نشت كرده است؛ ميزان راديو‌اكتيو موجود در جو منطقه هشت برابر بيشتر از حد معمول است.

در همین باره، شرکت برق توکیو در گزارشی از نشت مواد رادیواکتیو در نیروگاه هسته ای شماره یک فوکوشیما خبر داد.

خبر دیگر آنکه آژانس بین المللی انرژی اتمی، حالت فوق العاده در نیروگاه هسته ای فوکوشیما دایچی ژاپن را تأیید کرد.

همچنين نيروگاه شماره دو اين منطقه هم به دليل وقوع زمين‌لرزه و صدمات ناشي از آن نشت كرده است. به همين دليل، مقامات مربوط از سكنه درخواست كردند تا منازل خود را ترك كنند. افزون بر اين، دولت ژاپن، پنج رآكتور ديگر را در مناطق زلزله تعطيل كرده است تا خطر نشت يا انفجار را بكاهد.

از سوی دیگر، نخست وزير اين كشور از مأموران پليس استان فوكوشيما درخواست كرد به فاصله سه تا ده كيلومتر سكنه را از اطراف اين دو نيروگاه تخليه كنند.



بنا بر اعلام مقامات ژاپنی، نزديك به سه هزار و چهارصد واحد مسكوني و تجاري در شمال و شرق اين كشور تخريب شده و به دویست واحد مسكوني هم خساراتي وارد آمده است.

امواج سونامي حاصل از رخداد زلزله، تقريبا به همه كشورهاي حاشيه اقيانوس آرام از فيليپين تا اندونزي، نيوزيلند، كاليفرنيا و هاوايي در آمريكا رسيده است و آژير هشدار سونامي از ژاپن تا مناطق ساحلي همه كشور هاي اقيانوس آرام به مردم هشدار داد تا ساحل را ترك كنند.

در همین حال، دكتر مهدي زارع، معاون پژوهشي و فناوري پژوهشگاه بين‌المللي زلزله شناسي و مهندسي زلزله در گفت‌و‌گو با ايسنا، با اشاره به اين كه ژرفاي كانوني زلزله روز جمعه ژاپن، نزدیک 25 كيلومتر و سازوكار آن فشاري با يك صفحه كاملا نزديك به قائم بوده است، خاطرنشان كرد: اين زلزله از نظر رده بندي هاي علمي زلزله شناسي از رده زلزله هاي بزرگ است. در تقسيم بندي هاي زلزله شناسي، تنها زلزله هاي با بزرگاي بيش از 8 (بزرگ great) نام مي گيرند و زلزله با بزرگاي 7 تا 8 (اصلي major) و زلزله با بزرگاي 6 تا 7 (شديد strong) ناميده مي شود.



وي با بيان اين كه بخش مهمي از تلفات و خسارت هاي اين زلزله به وقوع سونامي پس از رويداد اصلي مربوط است، تصريح كرد: از آنجا كه سرعت امواج حاصل از سونامي، نزدیک 950 كيلومتر در ساعت است، بنابراين مي توان برآورد كرد كه امواج حاصل از سونامي، نزدیک هشت دقيقه طول كشيده تا به نزديكترين نقطه ساحل سندايي ـ در غرب كانون زلزله ـ برسد؛ بنابراين، سامانه هاي هشدار تا حد زيادي توانسته اند جان بسياري از مردم را نجات دهند.

زارع با بيان اين كه زلزله روز جمعه ساحل شرقي هونشو، بزرگترين زمين‌لرزه ثبت شده در تاريخ ژاپن از نظر اندازه بزرگاي زمين لرزه است، تصريح كرد: ژاپن سرزميني است كه با رخداد زمين لرزه هاي مهم و مخرب شناخته مي شود. در تاريخ زمين لرزه هاي ژاپن مي توان به زلزله اول سپتامبر 1923 كانتو ژاپن كه با خسارت و آتش سوزي وسيع در شهر توكيو همراه بود و موجب كشته شدن 105 هزار نفر شد و زمين لرزه 17 ژانويه 1995 كوبه ـ هانشين ـ با بزرگاي 6.9 كه با بيش از 6400 نفر تلفات، اشاره كرد.

ضمنا هم از نظر اندازه و هم رخداد سونامي پس از وقوع زلزله، زمين لرزه 11 مارس 2011 با زمين لرزه 26 دسامبر 2004 ـ پنجم دي ماه 1383 ـ سوماترا در شرق اندوزي قابل مقايسه است. در آن زلزله، متأسفانه بيش از سیصد هزار نفر در اندونزي و كشورهاي حوزه اقيانوس هند كشته شدند و دبيركل سازمان ملل وقوع زلزله و سونامي 2004 اندونزي را بزرگترين فاجعه طبيعي قرن ناميد.

معاون پژوهشي پژوهشگاه بين‌المللي زلزله شناسي در پاسخ به اين كه اساسا به لحاظ زمين شناسي و زمين ساختي چرا چنين زمين لرزه هايي رخ مي دهند و چرا سرزمين ژاپن اين چنين لرزه خيز است، به موقعيت خاص اين كشور اشاره كرد و گفت: ژاپن در محدوده فرورانش ورقه اقيانوس آرام به زير ورقه زمين ساختي اورازيا واقع است. به اين ترتيب كه به دليل بازشدگي در رشته كوه ميان اقيانوسي وسط اقيانوس آرام، پوسته اقيانوسي در حال ايجاد و گسترش در پهنه مياني اقيانوس آرام و در نتيجه رانده شدن بخش هاي قديمي تر پوسته اقيانوسي به سوي شرق و غرب و فشار آوردن به حاشيه هاي ساحلي پیرامون اين اقيانوس است.

و سرانجام، اين پوسته اقيانوسي در حال رانده شدن به سوي كناره هاي اقيانوس آرام به زير پوسته قاره اي در محدوده خشكي هاي پیرامون اين اقيانوس پهناور فرو مي رود. دليل فرورانش، عمدتا وزن سنگين تر پوسته اقيانوسي است و اينكه ضخامت پوسته اقيانوسي بين 6 تا 8 كيلومتر است، در حالي كه پوسته قاره اي سبكتر ولي ضخامتي متغير ـ تا حداكثر حدود 70 كيلومتر ـ دارد. اين وضع موجب مي شود كه در محدوده پيرامون اقيانوس آرام ـ پاسيفيك ـ محدوده اي بسيار فعال از نظر وقوع زلزله و آتشفشان به نام «حلقه آتش» (Ring of Fire) وجود داشته باشد.




زارع ادامه داد: اين توضيح مختصر را مي توان به طور عمومي به عنوان دليل وجود مرز فعال زمين ساختي و زمين شناختي پيرامون اقيانوس آرام ـ از آمريكاي شمالي گرفته تا آمريكاي مركزي و جنوبي در غرب تا روسيه، ژاپن و فيليپين، اندونزي و نيوزيلند در شرق ـ بيان كرد.

وي خاطرنشان كرد: در پهنه رومركزي زلزله 11 مارس، دو روز قبل ـ چهارشنبه، نهم مارس، همزمان با هجدهم اسفند 89 ـ زمين لرزه اي با بزرگي 7.2 روي داد كه با تلفات يا سونامي همراه نشد، ولي اكنون كه زمين لرزه با بزرگاي 8.9 رخ داده است، مي توان دریافت كه زمين‌لرزه چهارشنبه، پيش لرزه زمين لرزه روز جمعه بوده است؛ بنابراين، هرچند اين رويداد پيش بيني نشد، اطلاعات مهمي اكنون براي بررسي هاي علمي پيش بيني زلزله در اختيار پژوهشگران سراسر جهان قرار گرفته است و قطعا هم پژوهشگران ايراني و هم دیگر زلزله‌شناسان در ساير كشورهاي جهان از اين نظر توجه ويژه اي به اين رويداد خواهند كرد.

وي در ادامه در پاسخ به اين كه چرا زلزله روز جمعه ژاپن در مقايسه با زلزله بزرگ سوماترا كه بيش از سیصد هزار كشته به جاي گذاشت، تلفات نسبتا ناچيزي داشت، به سه نكته اشاره كرد؛

به گفته دكتر زارع، نخست این که زلزله اندونزي، موجب سونامي شد كه بلندي امواج آب حمله ور به سوي ساحل به حدود سي متر يا بيشتر ـ نزدیک سه برابر بلندي امواج حاصل از اين زلزله ژاپن ـ رسيد؛ بنابراين، انتظار خسارت و تلفات بيشتر در زلزله 2004 مي تواند منطقي تلقي شود.

نكته دوم آن كه ژاپن كشوري صنعتي و توسعه يافته با يك سامانه كاملا مجهز هشدار سريع زلزله و سونامي است (اساسا اين سامانه ها در آغاز در ژاپن طراحي و ايجاد شده اند). بنابراين، ژاپن از هر جهت به لحاظ پيشرفته بودن و تجهيز به فناوري نوين خود از پيشروان اين عرصه است و وضع آن قابل مقايسه با كشورهاي ـ اكثر فقير و توسعه نيافته يا در حال توسعه ـ جنوب آسيا نيست و مردم ساكن در سواحل سندايي، دست کم هشت دقيقه فرصت داشته اند تا پیش از رسيدن اولين امواج حمله ور آب حاصل از سونامي، ساحل را با شنيدن آژير سامانه هاي كاملا مجهز هشدار سونامي ترك كنند.

دليل سوم نيز آن است كه تمركز جمعيت در معرض ريسك زلزله و سونامي در منطقه رومركزي و سواحل در معرض خرابي ها و تخريب حاصل از سونامي، در ژاپن و كشور هاي حاشيه اقيانوس هند قابل مقايسه نيست. منطقه جنوب آسيا، مهمترين تمركز جمعيتي در دنياست، در حالي كه زلزله اخير از نظر كانون در نزديكي ژاپن واقع بود كه كل جمعيت آن در پايان 2010 نزدیک 127 ميليون نفر بوده و الزاما همه اين جمعيت در معرض خسارت و خرابي حاصل از زلزله و سونامي زلزله مارس 2011 نبوده اند.



وي خاطرنشان كرد: در ساعات اوليه پس از رخداد سازمان هاي جست‌وجو، نجات و امداد در همه كشورهايي كه سابقه سوانح طبيعي، به ويژه زلزله داشته اند، از آمريكا و انگليس گرفته تا ايران، تركيه، اندونزي و نيوزيلند به حال آماده باش درآمده و در حال اعزام تيم‌هاي كمك به ژاپن براي بررسي موضوع و كمك به سازمان هاي زيربط در ژاپن هستند.

معاون پژوهشي پژوهشگاه بين‌المللي زلزله شناسي، با بيان اين كه زلزله 8.9 ريشتري روز جمعه توسط تمام 24 ايستگاه لرزه نگاري باند پهن پژوهشگاه در سراسر كشور ركورد شده، خاطرنشان كرد: افزون بر داده‌هاي اين ايستگاه‌ها اطلاعات 125 ايستگاه لرزه نگاري باند پهن تركيه را هم دريافت كرده‌ايم كه از مجموعه اين اطلاعات در مطالعات پوسته زمين و مدل‌سازي و بررسي‌هاي پيش بيني زلزله استفاده خواهيم كرد.

دكتر زارع تصريح كرد: به هر حال، زلزله 11 مارس 2011 از هر جهت ـ جه جنبه هاي علمي و فني و چه از نظر اجتماعي، رواني و همچنين مديريتي و اجرايي ـ دارای درس هاي مهمي است كه بايد بياموزيم. اتفاق طبيعي مهمي رخ داده است و اهميت آن جهاني است. مسأله، فقط مسأله ژاپن نيست و همگي بايد به كمك زلزله زدگان ژاپن بشتابيم و همزمان اين رويداد را بررسي كنيم و از آن بياموزيم.

در همین حال و به گفته يكي از متخصصان ژئوفيزيك سازمان زمين‌شناسي آمريكا زمين‌لرزه روز جمعه ژاپن با لغزش بيش از 18 متري صفحات تكتونيكي منجر به از هم گسيختن پوسته زمين در ناحيه‌اي با حدود 400 كيلومتر درازا و وسعت 160 كيلومتر شده است.

همچنین خبرگزاری «شینهوا» نوشت: «نائوتوكان»، نخست‌وزير ژاپن كه براي بازديد از اين منطقه با بالگرد به آنجا سفر كرده بود، پيش از اين خواسته بود كه ساكنان تا شعاع ده كيلومتري نيروگاه دايچي را از منطقه بیرون كنند.




خبرگزاری «فرانسه» نیز در خبری نوشت: در حالی که پس لرزه های بزرگترین زلزله قرن همچنان در نقاط گوناگون ژاپن ادامه دارد، تولیدات شرکت های بزرگ ژاپنی از جمله سونی، تویوتا، هوندا، نیسان به علت تخریب کارخانه های آنها، تقریبا متوقف شد.

این خبرگزاری با اشاره به تخریب کارخانه های گوناگون ژاپنی از توقف تولیدات شرکت های تویوتا، نیسان، کازمو اویل (نفتی)، صنایع سنگین فوجی و سونی خبر داد که برخی از آنها به طور کلی تولیدات خود را متوقف کرده و برخی دیگر به حالت نیمه تعطیل درآمده اند.

اکنون بیشتر خبرگزاری ها و شبکه های خبری معتبر بین المللی، حادثه زمین لرزه در ژاپن را لحظه ای دنبال کرده و از تلفات جدید خبر می دهند.

در همین حال، برخی خبرگزاری ها، از احتمال وقوع زمین لرزه های مشابه در دیگر کشورهای ساحلی منطقه شرق و جنوب شرقی آسیا خبر می دهند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۳۲۲
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۴۹ - ۱۳۸۹/۱۲/۲۱
لا حول و لا قوه الا بالله العلی العظیم...
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۲:۰۴ - ۱۳۸۹/۱۲/۲۱
الهم عجل لویک الفرج
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۳:۳۳ - ۱۳۸۹/۱۲/۲۱
واقعا این بیست و چند نفری که نظر مخالف دادن خودشون هم می دونن که با چی دارن مخالفت می کنن؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
امير آقا گل
| Iran, Islamic Republic of |
۰۷:۵۵ - ۱۳۸۹/۱۲/۲۲
بعضي از هموطنان عزيزمان آنقدر بد بين و منفي هستند كه ميگويند احتمالا ايران آزمايش هسته اي انجام داده كه سونامي و زلزله در ژاين اتفاق افتاده ( قابل توجه اون هاييكه با كوچكترين اتفاق پاي اين مملكت وسط ميكشن
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۱۰ - ۱۳۸۹/۱۲/۲۲
الان 60 نفر مخالف داريم احتمالا مشكلي با پروردگار جهانيان دارند، دوزخ هم مشتري مي خواهد
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۶:۰۲ - ۱۳۸۹/۱۲/۲۲
فقط خدا
مرتضی
| Iran, Islamic Republic of |
۱۹:۵۲ - ۱۳۸۹/۱۲/۲۲
آقا تو نظرتو و رایتو بده . کسی که منفی می ده حتما دلیلی هرچند غیرمنطقی داشته . اگه نیاز به منفی نبود که اون بالا نمیذاشتن علامت منفی رو .... شما بیشتر مشکل داری که فکر می کنی همه باید مثل تو نظر بدن ....
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۵۸ - ۱۳۸۹/۱۲/۲۱
تا الان 13000 نفر کشته شدن.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۹:۲۰ - ۱۳۸۹/۱۲/۲۱
شما خودت رفتی شمردی یا دوستات گفتند
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۰:۳۶ - ۱۳۸۹/۱۲/۲۱
چرا یه صفر اضافه گذاشتین؟
محسن جون
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۱۶ - ۱۳۸۹/۱۲/۲۲
نکنه ژاپن هستی الان و به خاطر " فیلترینگ " اونجا با IP ایران کانکت شدی ؟! , ای شیطون (!)
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۶:۰۳ - ۱۳۸۹/۱۲/۲۲
چراضایعش می کنید حتما از جایی شنیده
مهرداد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۵۹ - ۱۳۸۹/۱۲/۲۱
کن فیکون الله اکبر
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۲۸ - ۱۳۸۹/۱۲/۲۱
کار هارپ نبوده؟!
پاسخ ها
بنفش
| Iran, Islamic Republic of |
۲۲:۲۵ - ۱۳۸۹/۱۲/۲۱
اگه از هارپ کاری ساخته بود تا به حال ایران و کره شمالی صد بار نابود شده بود
ناشناس
| Malaysia |
۲۲:۳۵ - ۱۳۸۹/۱۲/۲۱
اقا این دوستمون درست میگه , هارپ واقعا پروژه مخوفیه , سلاحی که اگه کارکردش ثابت بشه دگه باید گفت : الفاتحه .......!
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۳:۳۶ - ۱۳۸۹/۱۲/۲۱
هارپ هم مثل مثلث برمودا برای امثال من و شما که بیکار نباشیم سرهم کرده اند
ناشناس
| United States |
۰۱:۴۴ - ۱۳۸۹/۱۲/۲۲
من تصور می کنم هاییتی و این حادثه هر دو هارپ هست خیلی غیر عادی وحشتناکه 8.9 !!!!
ر
| Japan |
۰۳:۵۲ - ۱۳۸۹/۱۲/۲۲
هارپ رو بخوان استفاده کنن میان رو ایران استفاده می کنن نه رو ژاپن که یه عمر نوکری آمریکا رو کرده...
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۸:۳۱ - ۱۳۸۹/۱۲/۲۲
خدا شاهده چند روز پیش که صحبت ورود نیروهای نظامی آمریکا به لیبی پیش اومد من گفتم الانه که یه زلزله ای چیزی یه جا بیاد که هم قیمت نفت رو کنترل کنند هم توجه ها نسبت به دیکتاتور صهیونیست آمریکایی لیبی یعنی معمر جلاد کم بشه خداشاهد است می دانستم حالا شما بگید هارپ نیست من علم غیب ندارم ولی تمام زلزله های این تیپی چند سال گذشته رو ببینید و مصادف بودن آنها را با مسایل روز بررسی کنید
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۸:۳۶ - ۱۳۸۹/۱۲/۲۲
مثل اینکه اینهمه توضیحات آقای زارع یعنی کشک . دوست عزیز عکسها را میبینی . متن را هم بخوان و کمی فکر کن .
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۸:۳۶ - ۱۳۸۹/۱۲/۲۲
هارپ در آمریکای جنوبی برای ایجاد بهانه لشکرکشی.
انقلاب و شورش در کشورهای خاور میانه برای ایجاد بهانه لشکر کشی و نشاندن حکومتهای دست نشانده.
هارپ در ژاپن برای سرکوب اقتصادهای رقیب.
جنگ ها دیگر بی سر و صدا شده اند. دیگر دوره بمب اتمی و موشک گذشته است. به این می گویند جنگ خاموش جهانی سوم
مجتبی
| Iran, Islamic Republic of |
۰۸:۴۹ - ۱۳۸۹/۱۲/۲۲
دوستان، ارتش امریکا یکسال پیش خودش اعلام کرد که هارپ یه بلوف نظامی بوده.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۱۷ - ۱۳۸۹/۱۲/۲۲
ببخشید من نمی دونم قضیه هارپ چیه یکی توضیح بده لطفا!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۴۱ - ۱۳۸۹/۱۲/۲۱
مردم ژاپن انسان های زحمت کش و شریفی هستند مطمئنا اراده قوی دارند و می توانند شرایط سخت را به فرصت تبدیل کنند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۰:۳۴ - ۱۳۸۹/۱۲/۲۱
کافرند اونها، تبلیغ نکنید لطفاً
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۱:۰۳ - ۱۳۸۹/۱۲/۲۱
lمردم ژاپن بدتر از این را هم تجربه کرده اند زلزله تقریبا 9 ریشتری را با این تلفات پشت سر گذاشته اند و این نشان دهنده کار اصولی و زیربنایی اونها بوده زلزله 9 ریشتری 100 برابر زلزله 7 ریشتری هست و اگر در ایران اومده بود فکر کنم زنده های ما با تلفات ژاپن برابر می شد
من برای مردم ژاپن دعا می کنم و مطمئن هستم سریعا اوضاع رو به حالت عادی تبدیل می کنن اونها کسانی نیستن که پروژه یک ساله رو بیست سال کش بدن
محمد
| Netherlands |
۰۸:۰۷ - ۱۳۸۹/۱۲/۲۲
انسان هاي زحمت كشي هستند اما افسوس كه كه به جاي پرستش خداي يگانه بت مي پرستند شايد اين هم خشم الهي باشد
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۰۱ - ۱۳۸۹/۱۲/۲۲
این 12 منفی با چی مخالفن؟
محسن جون
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۱۸ - ۱۳۸۹/۱۲/۲۲
ناشناس عزیزی که پاسخ دادی , آدم عاقل چیزای خوب رو اگه از کافر هم باشه یاد میگیره , واااااااااااللللللللللللااااااااااااااا
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۴۵ - ۱۳۸۹/۱۲/۲۲
لطفا زود پای مذهب رو نکشید وسط!
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۹:۵۲ - ۱۳۸۹/۱۲/۲۲
این 12 نفر که شدن 18 تا با کلمه فرصت مشکل دارن !!
ناشناس
|
United Kingdom
|
۱۸:۴۶ - ۱۳۸۹/۱۲/۲۱
دست و پاتون رو جمع کنید اخرالزمان هست.ادم بشیم !....
پاسخ ها
ناشناس
| Malaysia |
۰۷:۵۹ - ۱۳۸۹/۱۲/۲۲
حاجی فیلم 2012 را دیدی، که اینا گفتی؟
دکتر قناعتی
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۰۹ - ۱۳۸۹/۱۲/۲۲
کسی جز خدا از اخر الزمات اگاه نیست. البته این واقعه عبرت اموز است که دنیا بسیار بی پایه است و باید به فکر اخرت بود.
محسن جون
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۱۹ - ۱۳۸۹/۱۲/۲۲
ان شاء الله هرچی که هست آخر و عاقبتمون ختم به خیر بشه .
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۰۳ - ۱۳۸۹/۱۲/۲۱
تصاویر دوم و سوم چقدر جالبند درحالی که آب به صورت سیل آسا در حال بردن کشتی ها و ماشینها در زیر پل است اما در روی پل انگار که اتفاقی نیافتاده و ماشینها و آدمها در حال عبور عادی هستند و این نشاندهنده قوی بودن پایه های این پل و اطمینان مردم به ساخت آن است.....آیا پلی مثل این در ایران هم ساخته می شود ؟!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۹:۲۱ - ۱۳۸۹/۱۲/۲۱
اگه هم باشه همون سی و سه پل و پل خواجو است
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۹:۴۸ - ۱۳۸۹/۱۲/۲۱
اگر اطمینان نداشتند چکار میتونستند بکنند ؟
دو طرف پل که احتمالا تو آبه
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۲:۵۸ - ۱۳۸۹/۱۲/۲۱
توی این شرایط بحرانی هم دست از منفی بافی بر نمیدارید؟
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۸:۲۳ - ۱۳۸۹/۱۲/۲۲
راست ميگه ديگه...!
منفي بافي كدومه ............
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۸:۴۰ - ۱۳۸۹/۱۲/۲۲
آنچنان هم در حال رفت وآمد نیستند . ایستاده اند و با حسرت به شهر و آدمهایش که در حال انهدام است نگاه میکنند.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۹:۱۰ - ۱۳۸۹/۱۲/۲۲
منفي بافي نيست. واقعيته و اگر خداي نكرده در تهران يا هر كجاي ايران زلزله بياد اين واقعيت را با پوست و گوشتمون حس خواهيم كرد.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۹:۱۹ - ۱۳۸۹/۱۲/۲۲
منفي بافي چيه داداش. بذار ايران زلزله بياد ببينيم اين حرف منفي باقيه يا واقعيت
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۹:۵۷ - ۱۳۸۹/۱۲/۲۲
دقيقا همينطوره اگه تو تهران اين زلزله بياد همه ميميرن . اين هم بودجه هاي عمراني الكي صرف ميشه
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۹:۵۵ - ۱۳۸۹/۱۲/۲۲
احتمالاً منظور عکس اوله
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۰:۰۶ - ۱۳۸۹/۱۲/۲۲
فیلم که نیست . از کجا می دونی در حال حرکت عادی هستند ... مطمئنا شدت زلزله به قدری بوده که اونا نمی تونستن حرکت عادی داشته باشن ...
میلاد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۰۶ - ۱۳۸۹/۱۲/۲۱
اینها همه زنگ هشداری برای شهر پر جمعیت تهران است.
علی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۰۷ - ۱۳۸۹/۱۲/۲۱
خدا بهشون کمک کنه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۰۹ - ۱۳۸۹/۱۲/۲۱
کار HAARP هستش. میگین نه ؟ از کیهان ژاپن بپرسین
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟